Dodaj do ulubionych

Polacy znaleźli problem, którego nie ma

22.11.16, 20:35
Niektóre z polskich mediów są oburzone zakazem publikowania wizerunku uśmiechniętych dzieci z zespołem Downa. Taka decyzja rzekomo miała zapaść we Francji. Problem w tym, że płomienne nagłówki odgrzewają temat sprzed dwóch lat, a sprawa dotyczy jednego filmu. czyli jak zwykle...
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Polacy znaleźli problem, którego nie ma 22.11.16, 20:53
      Niektóre z polskich mediów....powiedzmy jak jest: TVPiS i te debile z TV Republika czyli oglupiacze ciemnego luda wolskiego,kto te badziewie oglada sam sobie winien
      • kylax1 Dokładnie tak. 22.11.16, 22:00
        Kilka prawicowych katooszołomów. Tak jakby Francuzów cokolwiek obchodziło zdanie katooszołomów znad Wisły...
    • kylax1 Pisałem to już wcześniej. 22.11.16, 22:02
      Nie chodziło o żadne dzieci z zespołem Downa, ale o wymowę i używane słowa w tym jednym, konkretnym spocie. A one wyraźnie krytykowały decyzję kobiet odnośnie usunięcia takiej ciąży. A to już było naruszenie praw kobiet. I dlatego ten jeden film został zakazany.

Ale katoprawicowe oszołomy znad Wisły znowu znalazły sobie "argument", żeby przedstawiać "zgniły" Zachód i "moralną" Polskę. W praktyce jest na odwrót.
      • tw_wielgus Re: Pisałem to już wcześniej. 22.11.16, 22:20
        Czyli generalnie - skoro w większości krajów UE dopuszczalne jest przerwanie ciąży na żądanie -, to publikowanie jakichkolwiek zdjęć, czy filmów przedstawiających roześmiane noworodki i ich szczęśliwe mamy powinno być zakazane ze względu możliwość naruszenia dóbr kobiet które dokonały aborcji. Tak?
        • kfugktru23 Re: Pisałem to już wcześniej. 22.11.16, 22:22
          Nie. Po prostu ludzie chcą dokonywać własnych wyborów. Tylko religijne oszołomy chcą zaglądać ludziom do łóżek.
          • tw_wielgus Re: Pisałem to już wcześniej. 22.11.16, 22:36
            Taaak naprawdę?
            www.wprost.pl/swiat/10014240/Niemcy-zaostrzaja-prawo-Nawet-50-tys-euro-kary-za-brak-prezerwatywy.html
            Religijne oszołomy....:)))
            • kylax1 Wielgusik nie potrafi czytać? 22.11.16, 22:55
              Tam chodzi o korzystanie z usług prostytutek. A to jest w Niemczech działalność gospodarcza, legalna i zgodna z prawem. I wtedy musisz mieć prezerwatywę. Jak zwykle kulą w płot.

Idź do okulisty.
              • tw_wielgus Pozwól że przypomnę: 22.11.16, 22:58
                "Tylko religijne oszołomy chcą zaglądać ludziom do łóżek. "

Kumasz, czy rozjaśnić ciemności?
                • kylax1 Chodzi o łóżka prywatne, a tutaj mamy działalność 22.11.16, 23:00
                  gospodarczą w sektorze usług. To dwie różne sprawy.
                  • tw_wielgus :)))))))))) O ja! :))))))) 22.11.16, 23:03
                    Jesteś rozgarniętym elektoratem z partii "Razem", tak?
                    • kylax1 Niemcy to nie dzika Polska. 22.11.16, 23:09
                      W Polsce aresztuje się ludzi za coś, co w większości krajów cywilizacji zachodniej jest legalne, tj. prowadzenie agencji towarzyskich. W zasadzie prowadzenie domów publicznych jest legalne wszędzie, poza USA i Polską.
                      • qqazz W takiej np. Kolonii 23.11.16, 01:03
                        To "imigranci" mogą sobie na Sylwestra do woli okradać i molestować Niemki, a w zacofanej Polsce i USA nie mogą.

pozdrawiam
                • kfugktru23 Re: Pozwól że przypomnę: 22.11.16, 23:07
                  Tyle że tu mowa o posiadaniu a nie o używaniu.
                  • tw_wielgus Re: Pozwól że przypomnę: 22.11.16, 23:12
                    I o karach za brak. Czy w ten sposób jest realizowane prawo do wyboru? Czy państwo nie ingeruje w kontakty intymne obywateli.
                    Wreszcie czy Niemcy to katotaliban..?!?
        • kylax1 No i kolejny kłamca. 22.11.16, 22:23
          Nikt nie zakazał publikowania roześmianych dzieci z Downem. Czy Ty nie potrafisz czytać?

W tym spocie wyraźnie używano słów krytykujących decyzje kobiet, które usunęły taki chory płód.

Akurat Polacy mają najmniejsze prawo, żeby kogokolwiek krytykować, zważywszy, że w tym kraju wiele chorych dzieci żyje w nędzy, bo Was katooszołomów interesują tylko płody i zarodki, a dzieci urodzone mogą żyć w biedzie i ubóstwie.
          • tw_wielgus Re: No i kolejny kłamca. 22.11.16, 22:34
            No to zacytuj te słowa i opisz kontekst ich użycia. Bo słowa czasami w korespondencji z obrazem mają inne znaczenia.
            No dawaj...
      • mara571 idac tokiem twojego rozumowania, francuskiego 22.11.16, 22:56
        sadu i feminazistek, nalezaloby zabronic produkowania i rozpowszechniania kryminalow o morderstwach.
        W koncu takie filmy moga naruszyc uczucia zwolnionych po przebyciu kary mordercow. Ba nawet wiezniow, bo oni juz maja telewizory w celach.

Jest w sieci kilkanascie memow z A.H., ktory tryumfuje: dopiero teraz ludzkosc przejmuje moje idee.
        • kfugktru23 Re: idac tokiem twojego rozumowania, francuskiego 22.11.16, 23:01
          Debilny argument. Jak widać religijne oszołomy mają prikaz bić w ten bęben.
          • tw_wielgus Re: idac tokiem twojego rozumowania, francuskiego 22.11.16, 23:04
            Absolutnie nie. Twoja kompletna bezradność wyrażona w agresywny sposób jest dowodem na jego celność.
            • kfugktru23 Re: idac tokiem twojego rozumowania, francuskiego 22.11.16, 23:09
              Absolutnie tak. Zero argumentów.
        • kylax1 Dzień dobry. Jaka pogoda w Moskwie? 22.11.16, 23:01

• mara571 nad Renem bylo dzisiaj cieplo i nie 22.11.16, 23:05
            padalo. Tak samo nad Ruhr, a mimo to w Dortmundzie grano w hokeja: 8:4.
          • qqazz Re: Dzień dobry. Jaka pogoda w Moskwie? 23.11.16, 00:59
            Wybierasz się na zachód i chcesz sprawdzić prognozy?

pozdrawiam
    • qqazz Nie ma? 22.11.16, 22:15
      "Rada Stanu (najwyższy organ francuskiego sądownictwa) uznała, że publikacja uśmiechniętych buziek dzieci z Zespołem Downa jest niewłaściwa, ponieważ takie wyrażanie szczęścia 'prawdopodobnie narusza spokój sumienia kobiet, które legalnie dokonały innych osobistych wyborów"

pozdrawiam
      • kylax1 Dlaczego kłamiesz? 22.11.16, 22:21
        Nikt nie zakazał publikacji uśmiechniętych dzieci z zespołem Downa. Chodziło o ten konkretny spot, który krytykował decyzje kobiet w sprawie usunięcia ciąży.

I nie bredź mi tutaj o "biednych dzieciach". Ty i Twoja kobieta będziecie pierwsi, którzy usuną dziecko z zespołem Downa. Zresztą to normalne, bo każdy, normalny człowiek woli dziecko zdrowe, a nie chore. Choć oczywiście dzieciom chorym, ale już urodzonym należy się pomoc i miłość rodziców, oraz brak dyskryminacji.
        • tw_wielgus Re: Dlaczego kłamiesz? 22.11.16, 22:28
          Potok bredni, inaczej nie skomentuję tych bzdur jakie opublikowałeś w swoim poście.
          Spot niczego nie krytykował. Obejrzyj i pokaż mi ,w którym momencie następuje rzekoma krytyka.
          96% ciąż zagrożonych zespołem Downa jest we Francji usuwana. To jest ta wartość, którą republika postanowiła objąć szczególną ochroną posuwając się do cenzury?
          • kfugktru23 Re: Dlaczego kłamiesz? 22.11.16, 22:30
            Krytykował kobiety usuwające.
            • tw_wielgus Re: Dlaczego kłamiesz? 22.11.16, 22:33
              Niemożliwe w takim razie ja oglądałem jakąś ocenzurowaną przez "prawicę" wersję.
          • kylax1 Przecież w Polsce jest podobnie. 22.11.16, 22:34
            Czy Ty myślisz, że w Polsce, albo jakimkolwiek innym kraju jest inaczej? Po prostu w Polsce nie prowadzi się takich statystyk, bo w tym zacofanym katowariatkowie, aborcja legalna jest prawie nieosiągalna.

Nie znam NIKOGO, kto chciałby mieć dziecko z Downem. Jeżeli ktoś takie dziecko ma, to przeważnie dlatego, że nie wiedział/a o tej chorobie przed porodem, albo są wyjątkowymi przeciwnikami usuwania ciąży.

Ale w Polsce wiele dzieci z Downem żyje w biedzie, bez pomocy i często są dyskryminowani. Ale przecież polskie oszołomy dbają o zarodki i płody. Dzieci chore, ale już urodzone, katolików nie obchodzą. "Niech wegetują, k*rwa jebane ułomy! Poooollsssskaaaa białaaaaa i katoliiiiicckkaaaa!!"

To jest mentalność Polka.
            • tw_wielgus Re: Przecież w Polsce jest podobnie. 22.11.16, 22:37
              Przeczytaj jeszcze raz zarzuty jakie zawarłem w swoim poście i do nich się odnieś zamiast popisywać się pustą lewacką sofistyką.
              • kylax1 Bredzisz jak typowy katopolak. 22.11.16, 22:47
                Ubzdurałeś sobie coś w główce i argumenty do Ciebie nie trafiają.
                • tw_wielgus Re: Bredzisz jak typowy katopolak. 22.11.16, 23:02
                  Jakie argumenty?
                  • kfugktru23 Re: Bredzisz jak typowy katopolak. 22.11.16, 23:03
                    To już nawet nie umiesz czytać?
                    • tw_wielgus Re: Bredzisz jak typowy katopolak. 22.11.16, 23:06
                      Umiem, nie wcinaj się jak nie śledziłeś całej wymiany w tym fragmencie dyskusji.
                      Słowem nie rób z siebie debila. Albo rób.. W końcu to twoja prywatna sprawa.
        • qqazz A gdzie Ja kłamię? 22.11.16, 22:37
          Wkleiłem fragment z twojego linka.

pozdrawiam
      • tw_wielgus Re: Nie ma? 22.11.16, 22:24
        I ja mam pytanie o to co jest w demokracji wartością najwyższą. O wolność słowa i wolność poglądów, wolność przekonań...
        Co na to KE, potępi i wyda odpowiednie zalecenia?
        • kfugktru23 Re: Nie ma? 22.11.16, 22:27
          Tak. Ale w tej reklamie padły słowa potępiające kobiety przeprowadzające aborcję. Czy jak napiszę o tobie "kłamliwe ścierwo" to będziesz broniło mojego prawa do wypowiedzi?
          • kylax1 Mam wrażenie, że to zorganizowana akcja prawicowcó 22.11.16, 22:30
            w mająca na celu dalsze odsuwanie Polski od UE i standardów krajów cywilizowanych.

Znaleźli jedną wiadomość, wyrwaną z kontekstu i będą ją przerabiać non stop.
            • tw_wielgus Re: Mam wrażenie, że to zorganizowana akcja prawi 22.11.16, 22:32
              Kolejna bzdura. Popadasz w jakąś paranoję. Idź do kościoła i porozmawiaj z księdzem, tak po prostu jak człowiek z człowiekiem, może odnajdziesz swoją drogą do Boga.
              • kylax1 Księdza to ja mogę co najwyżej wyru.... 22.11.16, 22:34

• tw_wielgus Re: Księdza to ja mogę co najwyżej wyru.... 22.11.16, 22:39
                  Aaaa,czyli kolega z klubu " konserwatywnych waginosceptyków". To wiele tłumaczy i daje niezbywalne prawo do wypowiadania się w imieniu kobiet.
                  • kylax1 Rozumiem, że kolega wielgus jest osobą trans? 22.11.16, 22:46
                    Bo inaczej dlaczego wypowiadasz się w kwestii decyzji kobiet?
                    • tw_wielgus Chciałem napisać - niestety nie 22.11.16, 23:00
                      Ale skłamałbym ponieważ wcale nad tym nie ubolewam.
                      Ja się nie wypowiadam w kwestii praw kobiet.
                      • kfugktru23 Re: Chciałem napisać - niestety nie 22.11.16, 23:02
                        Tak. Bo aborcji poddają się mężczyźni.
                        • tw_wielgus Re: Chciałem napisać - niestety nie 22.11.16, 23:09
                          A zapładniają się in vitro, tak? Odpowiedzialność za to życie które nosi w brzuchu kobieta ponoszą oboje. On i ona.
                          • kylax1 Wielgusik, Ty akurat jesteś ostatnim, który ma 22.11.16, 23:10
                            prawo wypowiadać się na tematy kobiet.
                            • tw_wielgus Re: Wielgusik, Ty akurat jesteś ostatnim, który m 22.11.16, 23:13
                              A to czemu? Z naszej dyskusji wprost wynika, że częściej miałem z nimi do czynienia niż ty. I to zdecydowanie...
                            • qqazz Re: Wielgusik, Ty akurat jesteś ostatnim, który m 23.11.16, 00:51
                              Za to Ty jesteś pierwszym.

pozdrawioam
                      • kylax1 ?????????????????? 22.11.16, 23:03
                        www.youtube.com/watch?v=Zf-ga5wJcec
          • tw_wielgus Re: Nie ma? 22.11.16, 22:30
            Oczywiście że tak. Wolność słowa to wolność słowa, "lewacka cioto".
            • x2468 Re: Nie ma? 22.11.16, 22:51
              Pisiewicz nie denerwuj się.
              • tw_wielgus Re: Nie ma? 22.11.16, 23:01
                Dlaczego denerwuj? Skorzystałem z wolności słowa. świadomie i bez nerwacji.,.
    • snajper55 Nie po raz pierwszy 22.11.16, 22:48
      Przecież to kolejne brednie, jakie pakują do gardeł pelikanów katolskie oszołomy. Przedtem były na przykład kłamstwa o zakazie używania słów "mama" i "tata" i wiele innych wyssanych z palca bredni.

S.
      • szwampuch58 Re: Nie po raz pierwszy 22.11.16, 23:06
        i nie ostatni
    • tw_wielgus Warto przypomnieć wypowiedź P. Jakiego: 22.11.16, 23:17
      Bo administrator skasował tamten wątek:

Patryk Jaki: to upadek człowieczeństwa
      • Najwyższy organ sądownictwa administracyjnego we Francji - Rada Stanu - uznał, że zezwolenie na publikacje uśmiechniętych twarzy osób chorych na zespół Downa jest niewłaściwe
      • Orzeczenie zapadło w sprawie odmówienia emisji filmu przygotowanego z okazji Światowych Dni Zespołu Downa
      • To jest upadek człowieczeństwa - mówi o wyroku TVP Info wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki
      • Widać, że nie tylko w Polsce mamy problemy z elitami, które nie potrafią stanąć na wysokości zadania - dodał
      • tw_wielgus Re: Warto przypomnieć wypowiedź P. Jakiego: 22.11.16, 23:18
        I jego tweeta.
        twitter.com/PatrykJaki/status/800711547265892352/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
        • kfugktru23 Re: Warto przypomnieć wypowiedź P. Jakiego: 22.11.16, 23:21
          ta akcja powoduje tylko jedno - nie chcę mieć dzieci!!! I na pohybel religijnym świrom!!!
          • tw_wielgus Re: Warto przypomnieć wypowiedź P. Jakiego: 22.11.16, 23:22
            Szanuję twoją decyzję.
    • tw_wielgus Portal Lisa kłamie: 22.11.16, 23:22
      lub manipuluje:

"Emisji klipu zakazała Rada Stanu, najwyższy organ sądownictwa administracyjnego we Francji. Jak stwierdzono, zezwolenie na publikacje uśmiechniętych twarzy osób z zespołem Downa jest niewłaściwe, ponieważ takie wyrażanie szczęścia "prawdopodobnie narusza spokój sumienia kobiet, które legalnie dokonały innych osobistych wyborów".
      "Osobiste wybory" oznaczają najczęściej pozbawienie życia dzieci nienarodzonych z powodu ich niepełnosprawności. "
      • kfugktru23 Re: Portal Lisa kłamie: 22.11.16, 23:26
        Wg twojej definicji dziecka. Wg mojej kod genetyczny zapisany w jednej komórce to nie dziecko.
        • mara571 az zeby bola, kiedy sie czyta takie dyletanckie 23.11.16, 11:01
          wpisy.
          Ja wiem, ze nauke biologii zredukowano do minimum w szkolach, ale nie az tak, zeby nie omawiano sposobu rozmnazania ssakow.
          • qqazz Re: az zeby bola, kiedy sie czyta takie dyletanck 23.11.16, 13:02
            Pewnie zamiast biologii miał wychowanie seksualne, z którego zapamietał że żeby miec dziecko to dwóch gejów musi sie zgłosić do ośrodka adopcyjnego.

pozdrawiam
      • kylax1 Znowu bredzisz. 23.11.16, 00:42
        Jeżeli pokazywaliby same dzieci bez czepiania się kobiet, to NIKT by tego spotu nie zakazał. Ale katooszołomy musiały znowu czepiać się kobiet, które nie chciały dziecka chorego, no to dostali zakaz. I bardzo dobrze.
    • wagonetka mistrzowie dezinformacji, brawo :-) 23.11.16, 13:14
      ten Kurski to jednak właściwy człowiek na właściwym miejscu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka