zoro_wieczorowo_poro 28.11.16, 12:08 Już jest "Gliński do dymisji" i "Kret Gliński" :D Oczywiście w komentarzach na nieżelaznej niezalezna.pl/89850-minister-glinski-w-tvp-o-organizacjach-pozarzadowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqazz Powtórka z Marcinkiewicza? 28.11.16, 12:16 Ciekawe jak to się skończy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 12:35 qqazz napisał: > Ciekawe jak to się skończy. > > > pozdrawiam ...pan Gliński winien sam się podać do dymisji,bo coś tam śmierdzi przy nim. Przykro mi to mówić,ale co widać to widać,a właściwie to czuć. Nie przystoi bronić fundacji pozarządowej,która POi się krwią zwykłego Polaka,chłopa polskiego także. Kto to widział,żeby pozarządowa fundacja prywatna otrzymywała dotacje z podatków Polaków,to jest okradanie Polaka. Bierze moje pieniądze i mi w twarz jeden z drugim pluje,i twierdzi,że on jest od władzy Polaka niezależny,i Polak może mu skoczyć. To jest chamstwo POsPOlite. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 12:46 Przykro mi to mówić,ale co widać to widać,a właściwie to czuć. twoje naturalne środowisko gnojem zajeżdża chłopku, to i czuć , Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 w moim środowisku rzecz naturalna... 28.11.16, 13:25 m.c.hrabia napisał: twoje naturalne środowisko gnojem zajeżdża chłopku, to i czuć , - nie POcieszaj się,smród to nie zdrada,której przewietrzyć się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: w moim środowisku rzecz naturalna... 28.11.16, 14:15 erka-4 napisał: > > - nie POcieszaj się,smród to nie zdrada,której przewietrzyć się nie da. też tak uważam , qrwą kuklińskim capi. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 12:47 co mi siEm widzi chłopie polski ze w twojej krwi "cus" jeszcze jest dzisiaj ....mierzy sie to w promilach Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 12:48 erka-4 napisał: > qqazz napisał: > > > Ciekawe jak to się skończy. > > > > > > pozdrawiam > > > To jest chamstwo POsPOlite. I sam się z biczowałeś.Po co ci to ? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 13:10 Kto to widział żeby prywatna Fundacja Lux Veritatis dostawała za nic miejsce na MUXie? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 13:45 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Kto to widział żeby prywatna Fundacja Lux Veritatis dostawała za nic miejsce na > MUXie? - nie kłam,płaci za udział w tym multipleksie jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:04 Twarda postawa Dworaka do tego doprowadziła. Sama Fundacja i jej nielegalni lobbyści w sejmie (z pisu) oraz różne pachołki na ulicach chcieli żeby Fundacja byłą świętą krową i miała wszystko za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:42 Ale Dworak stworzył na multiplexie miejsce dla telewizji wypisz wymaluj jakby czytał wcześniej statut telewizji Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Jest to możliwe 28.11.16, 14:02 Gliński zdaje sobie sprawę, że coś jest i wyjdzie, więc woli się zawczasu asekurowac, raz rozbrajając cześciowo temat, dwa (i tutaj sa dwie możliwości): 1. albo dla dobra PiS robi się na wewnatrzpartyjna opozycję i odcina przed odpaleniem afery co ją zneutralizuje, 2. albo wie co go czeka i nie chce byc rozszarpany przez Prezesa ku uciesze totalnej, tylko zawczasu robi anons do nowych kolegów partyjnych, którzy nie raz juz przyjmowali uciekinierów z PiSu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:06 "Kto to widział,żeby pozarządowa fundacja prywatna otrzymywała dotacje z podatków Polaków" Tadeusz Rydzyk widział. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:11 Nie to, że widział. BRAŁ. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:43 Ale to grosze. Przez ostatni rok tylko 40 mln. Co za to mógł sobie kupić? Waciki? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:28 Tylko o. Dyrektor nie miał męza ministra który te srodki przyznawał a w jego fundacji nie ma podejrzanych person o dziwnych powiązaniach. O. Dyrektor to prawdziwy społecznik a Oni to tacy Misiewicze 40 lat później. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:34 Miał podejrzanych kolegów posłów-nielegalnych lobbystów. Wszystko odbywało się na szkodę Polski i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:37 Jakich kolegów? Taż nawracanie grzeszników to nieodłączny element powołania, jak Ty sobie to wyobrażasz? To tak jak zarzucać Policjantowi czy sedziemu TK że miał w swojej pracy regularne kontakty z kur..mi i złodziejami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:38 Kolegów. Grzesznik grzeszył razem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 20:52 Czy grzeszył to już Jego wyższa instancja oceniać będzie w Królestwie Niebieskim. Nas zresztą tez osądzi a od wyroku nie będzie odwołania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 20:44 Sędzia TK raczej nie powinien mieć kontaktów z tym k. i z.Nawet służbowych. Co do ojca dyrektora. Przecież za darmo im nie dawał czasu antenowego, teraz przyszedł czas zapłaty. A że płaci Polska? Jego to nie interesuje, ważne że kasa się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 20:57 Nikt się nie rodzi sędzia TK, tylko pnie się po szczeblach swej profesji więc nim dojdzie do poziomu na którym obraca się między elitami musi obracać się między ku..ami, złodziejami i oszustami. Zaś co do o. Dyrektora, to oczywiście nie za darmo. On dawał Im ten czas w dobrej wierze aby budować przyszłość narodu, również w oparciu o Ich przyszłe możliwości, teraz dla dobra narodu wymaga od nich działań które temu celowi służą a nie tylko prywacie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 30.11.16, 09:52 Nie każdy sędzia TK sędziował w procesach karnych. Teoretycznie nawet nasz AD mógłby zostać takim sędziom. Oczywiścioe na pośmiewisko Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:36 "Tylko o. Dyrektor nie miał męza ministra który te srodki przyznawał" Miał i ma za to szereg znajomych, bliskich przyjaciół i osoby politycznie uzależnione. "O. Dyrektor to prawdziwy społecznik" Raczej nie społecznik, skoro funkcjonuje za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:42 Skoro władza nie potrafi nalezycie dysponować środkami publicznymi żeby Polska i Polacy mieli z tego pożytek muszą to za nich robić społecznicy - patrioci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:44 Tacy jak Stępień. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 21:03 Ale który Stępień? Stępniów jest w Polsce pewnie z kilka tysięcy, jedni dostają 500+, inni zapomogi społeczne, pewnie są tez tacy którym państwo pomaga wyjść na prostą po kryminalnej przeszłości. Państwo pomaga każdemu z nich dysponując środkami publicznymi. Oczywiście i wśród Stępniów mogą się trafić czarne owce które te środki zamiast pożytkować na cele społecznie pożądane wydatkują je na ośmiorniczki, nepotyzm i inne podobne aspołeczne fanaberie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 21:04 Uważasz, ze takim aspołecznym elementom pieniądze podatników się należą? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 29.11.16, 07:32 "Uważasz, ze takim aspołecznym elementom pieniądze podatników się należą?" No dobrze, już skończmy o Rydzyku, mówmy o zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 29.11.16, 07:33 "które te środki zamiast pożytkować na cele społecznie pożądane wydatkują je na ośmiorniczki, nepotyzm i inne podobne aspołeczne fanaberie" No, jeśli masz kogoś konkretnego na myśli, to dawaj do prokuratury z tą informacją. Na pewno Cię wysłucha (to nie czasy PO), nie stracisz czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:55 "Skoro władza nie potrafi nalezycie dysponować środkami publicznymi żeby Polska i Polacy mieli z tego pożytek muszą to za nich robić społecznicy - patrioci" Dlaczego w takim razie zabiera im się pieniądze i daje na fundację pana Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 14:58 A jak już pieniądze dostanie patriota i społecznik, np. Stępień, to PiSowi się to nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 22:38 Kochanka też nie miał i dostał, to wysoce podejrzane. ABW powinno sprawdzić kto stanął do zakonnika otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 22:39 Głodnemu zawsze chleb na myśli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: nie chcę być złośliwy,jedynie sprawiedliwy... 28.11.16, 16:12 No paczcie, no paczcie, taka fundacja w której zasiada żona prof. Glińskiego dostała wsparcie z Ministerstwa Kultury w wys. 50 tys. zł. To jest dopiero chamstwo PiSdopospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 12:21 Tytułu mu nie odbiorą, stanowisko być może.Ale jak mówił Czarnecki .Pan Gliński wypowiedział się raz i to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 12:54 Panie Gliński wielki szacunek nie sądziłem że w PISie są ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 12:57 derff napisał: > Panie Gliński wielki szacunek nie sądziłem że w PISie są ludzie. bo "tyknęli" jego żonę( może to przygotowanie na niego) , w innym przypadku siedział by cicho i skamlał Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 13:25 Święta racja. Wiele pisiego draństwa firmował. Rozwściekł się dopiero teraz, gdy pisie draństwo rzuciło mu się do gardła. To żadna zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a oj tam, było uzgodnione 28.11.16, 13:38 matylda1001 napisała: > Święta racja. Wiele pisiego draństwa firmował. Rozwściekł się dopiero teraz, gd > y pisie draństwo rzuciło mu się do gardła. To żadna zasługa. oj tam, było uzgodnione z Nowogrodzką, ze najpierw warkną i kłapną paszczęką na swego. Żeby nie było, że tylko wrażych rozliczają. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: oj tam, było uzgodnione 28.11.16, 14:14 Czy ja wiem? Prezes się znudził i zarządził ścieranie się poglądów, pluralizm, to zrobili. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: oj tam, było uzgodnione 28.11.16, 14:20 buldog2 napisał: > Czy ja wiem? Prezes się znudził i zarządził ścieranie się poglądów, pluralizm, > to zrobili. czyli potwierdzasz moje domniemanie (?) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 12:56 No, to teraz prezes ma do wyboru dwie możliwości, czyli złą i jeszcze gorszą. Albo wypieprzy Pierdoklesa i tym samym da sygnał, że PiS dojrzał już do etapu wewnętrznych wojen i czystek, albo zostawi go w rządzie, a wtedy budowniczym szafotu dla zdrajcy szczęki poopadają... A wtedy do rozdziawionych gąb powpadają im muchy, które są nosicielkami wielu groźnych chorób... i nieszczęście gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 13:03 Nie trzeba było dziennikarzom specjalnie się namęczyć, żeby zdobyć dane wskazujące na to, że wiele z nich to fabryki wypracowania pensyjek i gniazdka do ciepłego trwania i grzania się przy piecu z palącą się kasą. To nie jest na świecie nic nowego - fundacje, czy organizacje charytatywne często są formą biznesu, pewna część przychodów trafia do statutowych beneficjentów bo musi, a reszta do kieszeni. No, bo koszty, wiadomo, pensje, jakieś wydatki,czynsze, reprezentacja, usługi prawne i rachunkowe, kawa i ciastka... czasem, kiedy dobrze się postarają, to do odbiorcy trafi 5% kasy, a reszta zostaje przy "dobrodzieju. Źródło: niepoprawni.pl/blog/muni/dobra-zmiana-u-panstwa-glinskich Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 13:09 Trafny opis Fundacji Lux Veritatis, tirówko Tanyu. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 15:19 "tania" ,ty się odwal od Critasu Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 14:07 za działalność kontrrewolucyjną należy się odebranie tytułu naukowego - co najmniej! Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 15:14 wagonetka napisał(a): > za działalność kontrrewolucyjną należy się odebranie tytułu naukowego - co najm > niej! > za pisanie głupot na forum, powinnaś udać się na "banicję". Dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 23:02 Właśnie! Nie za takie rzeczy zamykano w gułagu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 15:12 Jeśli chodzi o reformę sektora pozarządowego, to PiS chce go nie zracjonalizować, tylko znacjonalizować. Różnica leksykalnie co prawda niewielka ale... S. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Gliński już nie jest Profesorem 28.11.16, 23:22 No ale sektor tego sektora finansowany budżetowo jest i tak jakby publiczny, nie sądzisz? Wiec to tylko usankcjonowanie faktu. poxzzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Gliński już nie jest Profesorem 29.11.16, 00:14 A dokładniej - podporządkować partii i przekształcić w część mechanizmu destrukcji jakiegokolwiek zorganizowanego działania obywatelskiego i społecznej dezintegracji. Za czasów PRL w każdej takiej niby to 'pozarzadowej' strukturze prezesem musiał być ktoś z partyjnej nomenklatury, a wiceprezesem - esbek. Albo odwrotnie. Prezesem esbecki kapuś, a wiceprezesem - partyjna wtyka. W stanie wojennym - dochodził jeszcze komisarz wojskowy. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis A kuku! Gliński odzyskał profesurę! 29.11.16, 10:00 Profesor Gliński szczęśliwie dogadał się z dyrektorem domu wariatów. Doktor Kur..ski w dalszym ciągu będzie mógł stosować bicze wodne i elektrowstrząsy, byle nie w przypadku pani Ilonki. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: A kuku! Gliński odzyskał profesurę! 29.11.16, 10:28 No proszę. Minister propagandy znowu będzie lubianym, zapewne komentarze będą teraz cacy. Odpowiedz Link Zgłoś