Dodaj do ulubionych

Jest wynik ekshumacji

08.12.16, 10:29
Wedle nieoficjalnych informacji ekshumacja wykazała, iż w grobie śp. Piotra Nurowskiego spoczywało ciało innej osoby
.................
znałem człowieka, choć on mnie nie znał
byliśmy w jednej ekipie sportowej na wyjeździe zagranicznym
ja jako młody zawodnik - on jako działacz
bylismy razem na uroczystym obiedzie w pięknym miejscu
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 10:42
      Czy juź wiadomo dlaczego silnik był tak uszkodzony.
    • x2468 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 10:43
      Czyli jest dowód na zamach? Szczeka cala czy złamana?
    • pies_na_czarnych Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 10:44
      Trotylu nadal brak.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 14:19
        pies_na_czarnych napisała:

> Trotylu nadal brak.

No bo Trotyl-G. został odesłany do RFN i tam od kilku już mies. pełni funkcję koriespondienta
    • m.c.hrabia Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 10:46
      niegracz napisał:

> Wedle nieoficjalnych informacji ekshumacja wykazała, iż w grobie śp. Piotra
      > Nurowskiego spoczywało ciało innej osoby

to już wiadomo gdzie się trotyl zapodział
    • niegracz horror i wstyd 08.12.16, 11:00
      Paradowska:
      Ekshumacje ofiar smoleńskich to horror i wstyd.
      Zdumiewający skandal
      • pies_na_czarnych Re: horror i wstyd 08.12.16, 11:06
        To jest obrzydliwe. PiS-nekrofile czerpia z ekshumacji zadowolenie seksualne.
    • niegracz znika ostatni powód 08.12.16, 11:12
      List do uczestników miesięcznic smoleńskich.
      "Znika ostatni powód naszego szacunku dla Waszych praw"
      "Zażądaliśmy wycofania decyzji o ekshumacjach ciał tych ofiar katastrofy smoleńskiej, których rodziny przeciw nim protestują" - napisali członkowie stowarzyszenia "Obywatele RP" i zapowiedzieli blokadę miesięcznicy smoleńskiej.
      • alistair-p Re: znika ostatni powód 08.12.16, 11:58
        A to świnie !! Zajmie się nimi prokuratura?
      • adam.eu Czy przeszkadzało by ci Niegraczu, 08.12.16, 20:21
        gdyby zaczęto ekshumacje od osób, których rodziny sobie tego życzą?
        Już ktoś pisał tu na forum, że może być taki problem, jaki wystąpił.
        I teraz jeżeli nie ma możliwości dokonania wszystkich ekshumacji równolegle, to ustalić kolejność zgodnie z wolą rodzin?

Czy nie można tak prosto i po ludzku postąpić?
        • niegracz Re: Czy przeszkadzało by ci Niegraczu, 08.12.16, 20:36
          kieruj te pytania do prokuratury
          • adam.eu Re: Czy przeszkadzało by ci Niegraczu, 09.12.16, 05:20
            niegracz napisał:

> kieruj te pytania do prokuratury

Mam wrażenie, że prokuratura, niewątpliwie polityczna prokuratura, chce pokazać suwerenowi, że należy ją wspierać. I bardziej zależy jej na opinii suwerena, niż na zwyczajnym dialogu, dzięki któremu można by dojść do ustaleń, że stało się to, co się stało.
            Jestem przeciwnikiem jedynie słusznie władzy. Władzą władzą, dialog dialogiem.
            • adam.eu Re: Czy przeszkadzało by ci Niegraczu, 09.12.16, 06:03
              adam.eu napisał:

> Jestem przeciwnikiem jedynie słusznie władzy. Władzą władzą, dialog dialogiem.

Szczególnie tym bardziej w tak delikatnej, jednocześnie drastycznej i makabrycznej sprawie.
      • marta596 Re: znika ostatni powód 10.12.16, 15:31
        Dołącz parówa do tego zarośniętego chama
        polityczek.pl/index.php/uncategorised/2090-ziemkiewicz-zaatakowal-zone-nurowskiego-ktora-nie-zyje-od-pol-roku-ciekawe-czy-bedzie-umiala-przeprosic
    • niegracz Obywatele RP: 08.12.16, 11:14

ekshumacje ciał ofiar smoleńskich .... są straszną profanacją, naruszającą wszelkie ludzkie świętości.
      "Jasne jest już bez cienia wątpliwości, że uprawiacie dziki, barbarzyński taniec na grobach i że cieszy Was ból i oburzenie krzywdzonych. Znika ostatni powód naszego szacunku dla Waszych praw"
      - piszą "Obywatele RP".
      • m.c.hrabia Re: Obywatele RP: 08.12.16, 11:19
        niegracz,ciekawe ile razy szczytujesz podczas ekshumacji
        • szwampuch58 Re: Obywatele RP: 08.12.16, 13:27
          teraz to dopiero bedzie jazda bo trzeba ustali kogo znalezli i gdzie ten nieszczesnik lezy
          • yoma Re: Obywatele RP: 08.12.16, 13:44
            Ale czy w grobie jest inne ciało zamiast ciała śp. Nurowskiego, czy oprócz?
            • szwampuch58 Re: Obywatele RP: 08.12.16, 14:05
              To "makabryczne puzzle" jak po kazdym wypadku lotniczym,ponad 6 lat minelo i zaczynamy bo:
              wallpapermonkey.com/wp-content/uploads/2016/08/puzzle-wallpaper-HD1.jpg
              • pies_na_czarnych Re: Obywatele RP: 08.12.16, 20:01
                Raczej tak static.ilewazy.pl/wp-content/uploads/kotlet-mielony1-80g.jpg
            • indeed4 Re: Obywatele RP: 08.12.16, 14:12
              > Ale czy w grobie jest inne ciało zamiast ciała śp. Nurowskiego, czy oprócz?

:-)))

Żeby to jedno. Dwa!
      • pies_na_czarnych Re: Obywatele RP: 08.12.16, 11:25
        niegracz napisał:

>
        > ekshumacje ciał ofiar smoleńskich .... są straszną profanacją, naruszającą w
        > szelkie ludzkie świętości.

> "Jasne jest już bez cienia wątpliwości, że uprawiacie dziki, barbarzyński t
        > aniec na grobach i że cieszy Was ból i oburzenie krzywdzonych. Znika ostatni po
        > wód naszego szacunku dla Waszych praw"

> - piszą "Obywatele RP".

Nic dodac nic ujac.
    • szlachcic Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 11:33
      czyli jednak zamach
      • pies_na_czarnych Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 11:37
        Tak, tylko trotylu nadal brak.
        • szlachcic Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 16:12
          niech Antek szuka u Tuska w domu
          Pewnie laski trotylu jeszcze ma za firankami
      • matylda1001 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 13:00
        szlachcic

>czyli jednak zamach<

Ekshumacje to zamach. Na zdrowy rozsądek i zdrowie psychiczne rodzin ofiar.
    • platfusy.wreszcie.ida.do.paki Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 12:41
      Parę tygodni temu napisałem, że boją się jak ognia tych ekshumacji.
      Chcieli je za wszelką cenę zablokować a potem ośmieszyć, wmówić lemingom, że są bez sensu.

Kłamstwo upada i nie ma się co tym kwikiem przejmować. Robić swoje, dla zdrajców przychodzi czas zapłaty a rachunek jest tak słony, że zmiecie ich na zawsze z życia publicznego.
      • m.c.hrabia Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 12:59
        jeszcze jeden ma wzwód ekshumacyjny
      • pies_na_czarnych Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 13:21
        platfusy.wreszcie.ida.do.paki napisał(a):

> Parę tygodni temu napisałem, że boją się jak ognia tych ekshumacji.
        > Chcieli je za wszelką cenę zablokować a potem ośmieszyć, wmówić lemingom, że są
        > bez sensu.
        >
        > Kłamstwo upada i nie ma się co tym kwikiem przejmować. Robić swoje, dla zdrajcó
        > w przychodzi czas zapłaty a rachunek jest tak słony, że zmiecie ich na zawsze z
        > życia publicznego.

Cos osiagnieto za te miliony, ktore wydano na ekshumacje?
        Umarlym jest obojetne gdzie leza i z kim.
    • mietowe_loczki Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 12:45
      To wciąż nie potwierdza tezy o zamachu. Takie pomyłki w przypadku takiego wypadku są nieuniknione - i pewnie jest jeszcze niejedna i pewnie o to wam chodziło, prawda? Żeby na tej podstawie walić w były rząd i uzasadniać swoje bzdurne tezy. Chociaż umówmy się - niczego oprócz pomyłek nie znajdziecie, towarzysze. Plus oczywiście o której godzinie był wybuch?
    • matylda1001 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 12:56
      No i po co to wszystko? W przypadku ofiar takiej katastrofy grób jest nie tyle miejscem pochówku, co miejscem pamięci. Jeszcze tydzień temu rodzina pana Nurowskiego takie miejsce pamięci miała, teraz ma wielką traumę i ból, tym bardziej że byli przeciwni grzebaniu w grobach. Ciekawe czy ten, kto zarządził ekshumację czuje teraz satysfakcję.
      • m.c.hrabia Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 13:00
        oczywiście że mają satysfakcję, i na dokładkę seksualną , tylko tak potrafią się zaspokoić.
    • indeed4 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 13:08

> Wedle nieoficjalnych informacji ekshumacja wykazała, iż w grobie śp. Piotra Nurowskiego spoczywało ciało innej osoby

Czyli PiS ma w ręku kolejny argument do wniesienia oskarżenia przeciwko prokuraturze prowadzącej śledztwo za rządów PO - i o to im chodzi.
      • lech1966 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 23:51
        indeed4 napisał:

> Czyli PiS ma w ręku kolejny argument do wniesienia oskarżenia przeciwko prokura
        > turze prowadzącej śledztwo za rządów PO - i o to im chodzi.

Ale niestety to jest prawda, i jest za co stawiać zarzuty..a na pewno jest powód do zadawania niewygodnych pytań..
    • indeed4 Słuchaj no, niegracz... 08.12.16, 13:19

powiedz mi, co ty, Antoni i Sakiewicz zrobicie, kiedy prokuratura Ziobry prowadząca smoleńskie śledztwo orzeknie, że nie ma o zamachu mowy? Bardzo mnie to ciekawi ;-)
      • indeed4 Ziobro nie wierzy w zamach 08.12.16, 13:29

i od dawna jest w konflikcie z Macierewiczem.

"Macierewicz nie chciał oddać pola Zbigniewowi Ziobrze, bo minister sprawiedliwości jest ponoć - jak go go niektórzy nazywają - „smoleńskim ateistą". Innymi słowy, Ziobro to sceptyk, jeśli chodzi o teorię zamachową. "Tygodnik Powszechny" wskazuje, że nowy zespół prokuratorów stworzony przez Ziobrę i zajmujący się Smoleńskiem, to doświadczeni śledczy z Markiem Pasionkiem na czele. „Mogą powbijać kolejne gwoździe do trumny ze smoleńskimi tezami Macierewicza. Zwłaszcza, że opinia zespołu 24 biegłych na ok. 2 tys. stron wykluczyła eksplozje na pokładzie Tu-154M" - czytamy"

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/konflikt-w-rzadzie-pis-udry-antoniego-macierewicza-ze-zbigniewem-ziobra/w2h2vpg

wiesz ty niegracz, jak to wszystko może się skończyć?
        • buldog2 Re: Ziobro nie wierzy w zamach 08.12.16, 14:12
          Wiesz ty indyk, przyjdzie Putin, rozda nagrody odznaczenia, i cały nieugomonnyj PiS smiritsa.

--
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
      • lech1966 Re: Słuchaj no, niegracz... 09.12.16, 08:42
        Ja w zamach nie wierze, ale w państwo teoretyczne -tak, wierze.. Podejrzewałem że nasz wieszcz się nie myli, a "niezależność prokuratury odmieniana przy każdej okazji i na wszystkie przypadki to fikcja. Nie przypuszczałem jednak że aż tak jest ona skostniała i tak silne rządzą w niej powiązania. Ryba psuje się od głowy, a brak nadzoru i dyscyplinowania prowadzi do anarchii. To samo jest w śledztwie "Smoleńskim" co i Amber Gold. Przecież to są zwyczajne jaja z "państwa prawa" jakie do tej pory istniało. To jest powód do zmartwień a nie to że nie było zamachu
        • niegracz Tusk, Seremet winni zaniedbań w identyfikacji.. 10.12.16, 09:17
          oto dowód:

Wywiad z prof. Karolem Śliwką, kierownikiem Katedry Medycyny Sądowej Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Bydgoszczy,
          Katedra Medycyny Sądowej UMK w Bydgoszczy już rano w dniu katastrofy zorganizowała grupę najlepszych medyków sądowych różnych specjalizacji, w tym antropologów, genetyków, z całej Polski, z panią prof. Barbarą Świątek, krajowym konsultantem w dziedzinie medycyny sądowej, na czele. Zadzwoniłem do kolegów i wszyscy zadeklarowali chęć pomocy. Ci ludzie cały czas „siedzieli na walizkach” gotowi w każdej chwili jechać do Smoleńska. Na drugi dzień w południe dowiedziałem się – po wielu moich telefonach, jakie wykonałem do Rządowego Centrum Antykryzysowego – że nie jesteśmy potrzebni.

- Godzinę po katastrofie wysłaliśmy pismo do Prokuratury Generalnej i Naczelnej Prokuratury Wojskowej, a następnego dnia do Rządowego Centrum Bezpieczeństwa. Zaoferowaliśmy pomoc w badaniach medyczno-sądowych koniecznych w związku z katastrofą smoleńską. „Ze względu na rozmiary tragedii i związaną z tym koniecznością przeprowadzenia szeroko zakrojonych badań identyfikacyjnych badania te naszym zdaniem powinny być przeprowadzone przez 2-3 najlepiej przygotowane ośrodki w naszym kraju” - napisaliśmy. Podkreśliliśmy, że biegli z Zakładu Genetyki Molekularnej w Bydgoszczy mogliby pomóc w badaniach DNA z wykorzystaniem nowoczesnych technologii, a mają doświadczenie w identyfikacji ofiar katastrof i konfliktów zbrojnych. Uczestniczyli m.in. jako jeden z dwóch ośrodków europejskich w największej na świecie identyfikacji szczątków ofiar z grobów masowych Bośni i Hercegowiny. Napisaliśmy, że jesteśmy do dyspozycji prokuratury.
          (…)
          Biuro Prokuratora Generalnego poinformowało nas tylko, że przekazało nasze pismo do Naczelnej Prokuratury Wojskowej, która zajmuje się katastrofą. Z NPW nie dostaliśmy żadnej odpowiedzi.
          • wariant_b Re: Tusk, Seremet winni zaniedbań w identyfikac 10.12.16, 10:41
            Twój cytat pochodzi z „Smoleńsk. Kulisy katastrofy” autorstwa L. Misiaka
            i G. Wierzchołowskiego wydanej w 2011 roku. Zapewne jest to bardzo
            niezależna wypowiedź, skoro firmowana przez naczelnego niezalezna.pl

Z 2010 roku udało mi się znaleźć tylko taką informację:

Zakład Medycyny Sądowej CM w Bydgoszczy zbada szczątki Stanisława Pyjasa.
            Chce również pomóc w identyfikacji ofiar katastrofy w Smoleńsku.

Ekshumacja zwłok Stanisława Pyjasa ma odbyć się 20 kwietnia na cmentarzu w jego rodzinnych Gilowicach. Działacz opozycyjny, student polonistyki i filozofii na Uniwersytecie Jagiellońskim został zamordowany 7 maja 1977 roku przez nieustalonych dotąd sprawców. Wydobycie i ponowne zbadanie szczątków zarządził krakowski IPN, który prowadzi śledztwo. Zbadaniem szczątków Pyjasa mają zająć się trzy ośrodki medyczne: w Gdańsku, Wrocławiu i Bydgoszczy.

- Zasugerowałem, aby badania zlecić wielu ośrodkom, co wyeliminuje możliwość pomyłki i wątpliwości, co do wyników ekspertyzy. Po ponad 30 latach od śmierci można zbadać jedynie kości. Na ich podstawie możliwe jest ustalenie, jakich urazów doznał zamordowany i czy mogły one spowodować śmierć - wyjaśnia prof. Karol Śliwka, kierownik Katedry Medycyny Sądowej Collegium Medicum w Bydgoszczy UMK w Toruniu.

Profesor już w sobotę wyraził gotowość pomocy w identyfikacji zwłok ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku. - Rozmawiałem z profesor Świątek, krajowym konsultantem w dziedzinie medycyny sądowej, do Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i Prokuratury Wojskowej wysłałem faksem pisma, w których proponowałem skład zespołu medyków sądowych. Nikt nam nie odpowiedział i wysłano do Moskwy osoby z warszawskiego Zakładu Medycyny Sądowej, ale jesteśmy gotowi pomóc w każdej chwili - deklaruje prof. Śliwka.

Bydgoski Zakład Medycyny Sądowej posiada doskonale wyposażone laboratorium. Zespół profesora Śliwki ma również doświadczenie w badaniach DNA wyjątkowo zmasakrowanych ciał ofiar. Tak było na przykład po wybuchu metanu w kopalni „Halemba”. - Tożsamość ofiar udało nam się ustalić już po czterech dniach, ale badanie trochę się wydłużyło, bo popełniono błąd przy pobieraniu jednej z próbek - mówi profesor.

Wtedy bydgoscy medycy sądowi dostali do zbadania około 100 prób materiału genetycznego.
            - Po tragedii w Smoleńsku może być ich nawet dziesięć razy więcej. Każdą próbkę trzeba będzie porównać z materiałem DNA, pobranym od krewnych ofiar. Może to potrwać kilka tygodni. To bardzo trudne doświadczenie dla rodzin - zobaczyć bliskie osoby już jako zmarłych, nie mówiąc już o tym, że większość zwłok jest w strasznym stanie. Dlatego przy okazaniu ciał musi być obecny psycholog, żeby pomógł bliskim otrząsnąć się z szoku - dodaje nasz rozmówca.

Czytaj więcej: www.expressbydgoski.pl/a/zespol-profesora-w-gotowosci,11169754/
            (13.04.2010)

---
            A skoro przy okazji była mowa o ekshumacji Pyjasa, to:

Na ekshumację zwłok Stanisława Pyjasa nie zgadza się przede wszystkim mama
            Stanisława Pyjasa. Wysłała nawet pismo do IPN, w którym prosi o rezygnację z niej.

Śmierć Stanisława Pyjasa mogła nastąpić w wyniku nieszczęśliwego wypadku
            - takie wnioski mogą wynikać z opinii biegłych, którzy badali ekshumowane
            szczątki zmarłego w 1977 roku studenta

Według RMF FM z opinią biegłych nie zgadza się siostrzenica Pyjasa. Złożyła doniesienie
            do prokuratury podejrzewając możliwość popełnienia przestępstwa. Chodzi o sfałszowanie
            wyników badań.

Ważne osobistości budzą kontrowersje. Choćby prof. Barbara Świątek, kierownik Katedry i Zakładu Medycyny Sądowej (KiZMS) Akademii Medycznej we Wrocławiu i naczelny krajowy konsultant ds. medycyny sądowej. Jej dokonania przykuwają uwagę [...]

„Obrażenia stwierdzone u Stanisława Pyjasa powstały w wyniku upadku z wysokości, do którego doszło w miejscu znalezienia zwłok”; ekspertyza „nie wskazuje na inne okoliczności obrażeń ciała i mechanizmu zgonu Stanisława Pyjasa”.
            Prof. Świątek podpisała się pod tą opinią.

bo też jakby znajome.
          • indeed4 Niegracz i lech1966 14.12.16, 19:25

Pytam jeszcze raz: w ekshumacjach bierze udział czterech zagranicznych patomorfologów powołanych przez prokuraturę PiS, a Macierewicz publicznie deklaruje, że sekcje wykażą przebieg i przyczyny katastrofy, sygnalizując tym samym jasno, że zaakceptuje stanowisko prokuratury w tej sprawie. A wy?

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szef-MON-ekshumacje-pozwola-zakonczyc-stan-niepewnosci,wid,18627654,wiadomosc.html
            • m.c.hrabia Re: Niegracz i lech1966 14.12.16, 19:37
              czterech zagranicznych patomorfologów powołanych przez prokuraturę PiS,

nie powołanych ,a ztrudninch za grube pieniądze , więc i wyniki będą za grube pieniądze,
    • boblebowsky A to kolejne potwierdzenie na to 08.12.16, 13:37
      że samolot wziął i wybuch w powietrzu.

niegracz napisał:

> Wedle nieoficjalnych informacji ekshumacja wykazała, iż w grobie śp. Piotra
      > Nurowskiego spoczywało ciało innej osoby

> .................
      > znałem człowieka, choć on mnie nie znał
      > byliśmy w jednej ekipie sportowej na wyjeździe zagranicznym
      > ja jako młody zawodnik - on jako działacz
      > bylismy razem na uroczystym obiedzie w pięknym miejscu
    • buldog2 Re: Jest wynik ekshumacji 08.12.16, 14:08
      Wreszcie będziesz mógł naPiSać, ile wybuchło małpek, a ile parówek i o której.

--
      Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
    • snajper55 Czy ukarana zostanie rodzina 08.12.16, 14:14
      która rozpoznała obce ciało jako zwłoki osoby bliskiej? Czy za takie przywłaszczenie nienależnego jej ciała rodzina nie powinna ponieść konsekwencji?

S.
      • indeed4 Ale która?! 08.12.16, 15:15

Skoro ciała zostały zamienione, to identyfikacji dwóch ciał musiały dokonać dwie rodziny, nie jedna.
        • indeed4 PS. 08.12.16, 15:21
          Wytłumaczysz, dlaczego napadasz na rodzinę porządnego, ideowego PZPR-owca?

"Członek Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. W drugiej połowie lat 70. pełnił funkcję kierownika wydziału propagandy i kultury Komitetu Wojewódzkiego PZPR, nadzorował m.in. stołeczną prasę i telewizję. W latach 1973–1976 sprawował mandat radnego Rady Narodowej miasta stołecznego Warszawy"

pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Nurowski

Zastanawiam się, co tow. Nurowski robił w samolocie lecącym na uroczystości do Katynia.
          • pies_na_czarnych Re: PS. 08.12.16, 20:05
            indeed4 napisał:

> Wytłumaczysz, dlaczego napadasz na rodzinę porządnego, ideowego PZPR-owca?
            >
            > "Członek Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. W drugiej połowie lat 70. pe
            > łnił funkcję kierownika wydziału propagandy i kultury Komitetu Wojewódzkiego PZ
            > PR, nadzorował m.in. stołeczną prasę i telewizję. W latach 1973–1976 sprawował
            > mandat radnego Rady Narodowej miasta stołecznego Warszawy"
            >
            > pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Nurowski
            >
            > Zastanawiam się, co tow. Nurowski robił w samolocie lecącym na uroczystości do
            > Katynia.

>
            >

Parowki podgrzewal.
          • x2468 Re: PS. 10.12.16, 12:21
            Zapytaj Sasina, zapytaj Dudę a przede wszystkim I sekretarza pis Kaczyńskiego, oni byli wśród tych którzy zapraszali.
        • snajper55 Re: Ale która?! 08.12.16, 15:31
          indeed4 napisał:

> Skoro ciała zostały zamienione, to identyfikacji dwóch ciał musiały dokonać dwi
          > e rodziny, nie jedna.

Skąd wesz, że ciała zostały zamienione? Czyżbyś błędnie zakładał, że jedno ciało może być tylko w jednej trumnie? W przypadku takiej katastrofy jedno ciało może być we wszystkich trumnach. W każdej po kawałku.

S.
          • indeed4 Re: Ale która?! 08.12.16, 16:09

"Według nieoficjalnych informacji w trumnie były szczątki niezidentyfikowanego mężczyzny. Zamianę ciał potwierdzono na podstawie oględzin i analizy dokumentacji medycznej. Od przedwczoraj nie ma jeszcze wyników testów DNA. Na tym etapie nie wiadomo więc też, czyje szczątki spoczywały w grobie Piotra Nurowskiego. Co więcej, nie ma też pewności w czyim grobie pochowano ciało byłego prezesa PKOL. W tym roku prokuratura zgodnie z planami - przeprowadzi tylko jeszcze jedną ekshumację. Może się więc okazać, że kwestia tej makabrycznej pomyłki zostanie wyjaśniona dopiero w przyszłym roku"

Czytaj więcej na www.rmf24.pl/raporty/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-katastrofa-smolenska-w-grobie-piotra-nurowskiego-zlozono-cia,nId,2318500
            • pies_na_czarnych Re: Ale która?! 08.12.16, 20:11
              Zamianę ciał potwierdzono na podstawie oględzin i analizy dokumentacji medycznej. Od przedwczoraj nie ma jeszcze wyników testów DNA. Na tym etapie nie wiadomo więc też, czyje szczątki spoczywały w grobie Piotra Nurowskiego.

:)))
              Porownano kolor cieczy/mazi, tylko z czym porownano.
              Brak wynikow DNA, wiec o czym oni tutaj pierwdziela. O pasztetowej z papierem toaletowym czy bez papieru toaletowego, a moze o papierze toaletowym bez pasztetowej.
      • pies_na_czarnych Re: Czy ukarana zostanie rodzina 08.12.16, 20:04
        Rozpoznasz? static.ilewazy.pl/wp-content/uploads/kotlet-mielony1-80g.jpg
      • mara571 tobie calkiem odbilo 08.12.16, 20:12
        rodziny (nie wszystkie) byly wMoskwie w prosektorium, ale nie byly przy skladani zwlok do trumien. Niektorzy zadali w Polscesekscji, otwarcia trumien, ale na polecenie kilku osob miedzy innymi Ewy Kopacz, Seremeta odmawiano im tego." Nie ma powodu, aby nie ufac Rosjanom".
        • pies_na_czarnych Re: tobie calkiem odbilo 08.12.16, 20:40
          Marusiu czy potrafisz z calkowita pewnoscia stwierdzic jakie mieso zmielil rzeznik w kotlecie, ktory kupilas?
        • wariant_b Re: tobie calkiem odbilo 08.12.16, 21:40
          mara571 napisała:
          > Niektorzy zadali w Polscesekscji, otwarcia trumien, ale na polecenie kilku osob
          > miedzy innymi Ewy Kopacz, Seremeta odmawiano im tego."

Nie przypominam sobie, by ktokolwiek domagał się wstrzymania pogrzebów ofiar
          do czasu zakończenia identyfikacji. Nie doszło do mojej wiadomości, żeby ktokolwiek
          wystąpił z wnioskiem o przeprowadzenie sekcji przed pogrzebem. Nie sądzę również,
          żeby było to niemożliwe, skoro trumna Lecha Kaczyńskiego była otwierana w Polsce.
          Może zapytaj brata Jarosława, czemu przy okazji nie wykonano powtórnej sekcji
          zwłok i nie przełożono termin pochówku na Wawelu do czasu otrzymania jej wyników.
          Przecież podobno prezydent miał spodnie z lampasem. Tu, już w Polsce.

• pies_na_czarnych Re: tobie calkiem odbilo 08.12.16, 21:47
            Nalezy rowniez sie zapytac czy trumna Lecha Kaczyńskiego była otwierana w Polsce zgodnie z prawem i zgodnie z przepisami sanitarnymi.
        • snajper55 Re: tobie calkiem odbilo 10.12.16, 11:06
          mara571 napisała:

> rodziny (nie wszystkie) byly wMoskwie w prosektorium, ale nie byly przy skladan
          > i zwlok do trumien. Niektorzy zadali w Polscesekscji, otwarcia trumien, ale na
          > polecenie kilku osob miedzy innymi Ewy Kopacz, Seremeta odmawiano im tego.

Jak zawsze kłamiesz. Otwierania takich trumien zabraniają przepisy.

S.
          • niegracz mariner - tobie calkiem odbilo 10.12.16, 11:24
            Podobno LK ma cudzego fiuta.
          • niegracz snajper jak zawsze kłamiesz 10.12.16, 11:37

-jak zachodzi podejrzenie matactwa, przestepstwa etc.
            trumny sie otwiera
            nie ma takiego przepisu który by to zabraniał
            • snajper55 Re: snajper jak zawsze kłamiesz 10.12.16, 12:04
              niegracz napisał:

>
              > -jak zachodzi podejrzenie matactwa, przestepstwa etc.
              > trumny sie otwiera
              > nie ma takiego przepisu który by to zabraniał

Nie otwiera trumny tylko przeprowadza ekshumacje. Prawo zabrania otwierania trumien .

S.
              • indeed4 Re: snajper jak zawsze kłamiesz 14.12.16, 19:35
                Ekshumacje i sekcje bez otwierania trumien?! Bardzo ciekawe...
    • mara571 rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 08.12.16, 19:51
      to najnowsza informacja.
      • m.c.hrabia Re: rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 08.12.16, 19:58
        a rodzina kobiety mistrale.
      • pies_na_czarnych Re: rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 08.12.16, 20:14
        mara571 napisała:

> to najnowsza informacja.

Rzad zaplacil za pochowek nie rodzina.
        • lech1966 Re: rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 08.12.16, 23:55
          "Rząd zabił" ,,,to i musiał pokryć koszty pogrzebu..
          • pies_na_czarnych Re: rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 09.12.16, 05:27
            kogo zabil?
          • x2468 Re: rodzina Nurowskiego pochowala kobiete 10.12.16, 12:27
            Nie "Rząd zabił" lecz zabiła rodzina Kaczyńskich.
      • inocom W grobie Witkacego też leży kobieta 09.12.16, 00:54
        mara571 napisała:

> to najnowsza informacja.

Nic nowego.
    • niegracz To wierzchołek góry lodowej 10.12.16, 09:19

Rownocześnie wykonane zostały tomografie, trwają inne badania, analizy.

Będzie bardzo dużo nowych danych , które pomogą w ustaleniu rzeczywsitego przebiegu
      tego zdarzenia.
      • yoma Re: To wierzchołek góry lodowej 10.12.16, 10:03
        Rozumiem. Wkładają czaszkę w tomograf, myślą, że będzie pusta, a tam trzy parówki.

Niegracz, lecz się. Mówię poważnie, choć niekoniecznie życzliwie.
      • m.c.hrabia Re: To wierzchołek góry lodowej 10.12.16, 10:03
        to raczej wierzchołek parówy

wykonane zostały tomografie, trwają inne badania, analizy.

które na 100% wykażą zejście z przeżarcia
    • mariner4 Re: Jest wynik ekshumacji 10.12.16, 10:05
      Podobno LK ma cudzego fiuta.
      M
    • indeed4 Co teraz mówi rodzina śp. Nurowskiego? 14.12.16, 19:30

dziś, kiedy już wie, że modliła się nad grobem obcego człowieka...?

"Rodzina Piotra Nurowskiego była przeciwna jego ekshumacji"

natemat.pl/196427,moja-zona-pozostaje-w-moim-sercu-i-w-myslach-pawel-deresz-nie-zmienia-zdania-w-sprawie-smolenskich-ekshumacji
    • indeed4 Niegracz i lech1966 15.12.16, 17:07
      pytanie do was wyżej

forum.gazeta.pl/forum/w,28,162925004,162925004,Jest_wynik_ekshumacji.html?p=162968613
      • indeed4 Re: Niegracz i lech1966 15.12.16, 17:42

Przypominam wam, że w ekshumacjach bierze udział członek podkomisji MON (zdaje się, że K. Nowaczyk)

"Jak podaje Radio ZET, prokuratura, prowadząca śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej zezwoliła na udział przedstawicieli Podkomisji ds. Zbadania Wypadku Lotniczego w ekshumacjach ciał ofiar katastrofy. Wniosek w tej sprawie złożył szef podkomisji Wacław Berczyński"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20973709,eksperci-macierewicza-wezma-udzial-w-ekshumacjach-jest-zgoda.html
        • indeed4 Haha, jak zamilkli. 17.12.16, 19:43

No i co, nie chcecie odpowiedzieć, czy nie potraficie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka