tw_wielgus 12.12.16, 14:18 koduj24.pl/plk-adam-mazgula-wzywa-wojsko-polskie/ Po przewrocie 13 grudnia płk. Mazguła jest naturalnym kandydatem na nowego Ministra Obrony Narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Dobrze pisze 12.12.16, 14:28 "W ciągu zaledwie roku, pod hasłami reformy, dokonano zamachu na wolności i prawa obywatelskie." Szacun dla tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Dobrze pisze 12.12.16, 14:54 Konkretnie napisz, jak wyglada ten zamach na wolnosc i prawa obywatelskie? Ja nie czuje,ze moja wolnosc i prawa obywatelskie sa ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Dobrze pisze 12.12.16, 14:57 141288bs napisał: > Konkretnie napisz, jak wyglada ten zamach na wolnosc i prawa obywatelskie? Ja n > ie czuje,ze moja wolnosc i prawa obywatelskie sa ograniczone. Tu nie chodzi aby złapać ale aby gonić.... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Dobrze pisze 12.12.16, 14:58 Przecież to nie jest dziwne w twoim przypadku ponieważ nie mieszkasz w Polsce i nawet nie jesteś Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Dobrze pisze 12.12.16, 22:45 Na przykład w sprawach majątkowych. Jeśli masz nieruchomość rolną i mieszkasz w mieście to straciłeś do niej prawo. Tego od średniowiecza nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 14:44 Rejestracja prepaid ów Sprzedaż ziemi Wnoszenia skargi obywatelskiej do TK Zabranie kwoty wolnej Ograniczenie możliwości zgromadzeń Być może za chwilę Ślepy zamknięte w niedziele Aborcja Nakaz rodzenia potworkow które umrą po pół godziny od Narodzenia Podatek 40 proc dla JDG i emigracja biznesu do Czech Wydłużenie kolejek do SZ wskutek centralizacji Zapewne 50 procent podatku dochodowego od 150 tys PLN To tak na szybko z pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dobrze pisze 12.12.16, 22:52 szwampuch58 napisał: > "W ciągu zaledwie roku, pod hasłami reformy, dokonano zamachu na wolności i pr > awa obywatelskie." > Szacun dla tego pana A może współczesna Policja, a tak naprawdę oddział prewencji powinien pozwolić przejść ścieżką zdrowia panu Mazgule i wierchuszce KOD-u bo pewnie nie wiedzą z czym się to łączyło. A powinni spróbować na własnej skórze jakie to było fajne... Jestem ciekawy czy po przejściu tą ścieżką nadal będą mówić lekceważąco o tym samym w stanie wojennym?? Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Dobrze pisze 12.12.16, 23:36 To jest ten program dla opozycji który zapowiadaliście przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 10:39 kfugktru23 napisał: > To jest ten program dla opozycji który zapowiadaliście przed wyborami? Tu nie chodzi o program, prawdę mówiąc nie myślałem że kiedykolwiek ktoś powie że ścieżki zdrowia były dla zdrowia????. Tak samo mówi Kijowski jak i Mazguła, więc jak mogą się wypowiadać że to było takie fajne jeśli tego nie spróbowali. Chciałem im dać możliwość posmakowania aby później mogli bardziej precyzyjnie opowiadać o przyjemnościach z tym związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 11:13 Może tylko nie policja(jest na cenzurowanym bo leje patriotów) a szpaler kiboli(albo przynajmniej oddziały Antka) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 11:24 stasi1 napisał: > Może tylko nie policja(jest na cenzurowanym bo leje patriotów) a szpaler kiboli > (albo przynajmniej oddziały Antka) W sumie nie widzę różnicy kto by im ewentualnie urządził ścieżkę zdrowia. Ważne aby doświadczyli tego na własnej skórze i na podstawie doznanych przyjemności dopiero wtedy wypowiadali się na temat ścieżek zdrowia. Uważam że łatwiej jest się wypowiadać o smaku tortu dopiero po jego spróbowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 16:45 Akurat część przeciwników Jarka doświadczyło na własnej skórze to jak działało państwo komunistyczne(do czego zmierza sam Jarek: wierząco-komunistyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Dobrze pisze 13.12.16, 16:53 stasi1 napisał: > Akurat część przeciwników Jarka doświadczyło na własnej skórze to jak działało > państwo komunistyczne(do czego zmierza sam Jarek: wierząco-komunistyczne) Niektórzy pewnie tak, ale wierchuszka KOD chyba nie wie o czym mówi, to do nich była ta moja dygresja o próbowaniu tortu zanim się wypowiedzą o jego smaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:31 Ta opozycja sama się wykańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:50 I ty też, romuś? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:32 Ten Mazgula to jakis nieuleczalnie walniety na umysle - nie moze zdecydowac sie na okreslenie 13/XII 1981. Dzien ten uznal za wydarzenie kulturalne,teraz cos gledzi o przewrocie grudniowym...ile jeszcze, do wieczora,wymysli nazw pod ktorymi wyruszy wypowiedziec posluszenstwo rzadowi? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:37 Patron imprezy kulturalnej z 13-grudnia-1981. Dlatego Kijowskiemu i tej niedorżniętej neokomunie jest tak z nim po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice ale przyznajcie pisiorki, że .... 12.12.16, 14:39 .....Piotrowicz i Kryże też pasują do tego marszowego towarzycha. Co ?! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ale przyznajcie pisiorki, że .... 12.12.16, 15:21 czekam.na.lewice napisał: > .....Piotrowicz i Kryże też pasują do tego marszowego towarzycha. Co ?! Ludzik to twoi z otoczenia .Czego rżniesz głupa .Dawne komuchy czyli lewica .To co tak grymasisz. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: ale przyznajcie pisiorki, że .... 13.12.16, 12:04 taniarada napisał(a): > czekam.na.lewice napisał: > > > .....Piotrowicz i Kryże też pasują do tego marszowego towarzycha. Co ?! > Ludzik to twoi z otoczenia .Czego rżniesz głupa .Dawne komuchy czyli lewica .To > co tak grymasisz. Komuniści sowieccy to nie jest lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:51 Człowiek honoru...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 14:53 nie znam,ale złóż mu hołd jeśli tak podziwiasz,i tak wielki autorytet dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 15:56 1. [url=http://natemat.pl/196471,weteran-grom-wygarnia-macierewiczowi-za-deubekizacje-armii-wali-po-pyskach-generalow-a-oni-to-znosza]– Minister Antoni Macierewicz organizuje swoje igrzyska nienawiści. Upokarza kolejne grupy oficerów. Łamie kręgosłupy, a jego publiczne wypowiedzi, to jak cios z plaskacza w twarz. Nie wiem jak generałowie mogą to jeszcze znosić. Gdyby cenili swoją godność, powinni zasalutować i powiedzieć „no to czołem” – mówi pułkownik Krzysztof Przepiórka, komandos i weteran elitarnej jednostki "GROM".[/url] Cichy protest dowódców polskiego wojska objawił się złożeniem dymisji, w ciągu zaledwie roku, przez 26 generałów i i 254 pułkowników. 2. "Ja, żołnierz Wojska Polskiego przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg." Wypowiedzenie ostatniego zdania roty nie jest obowiązkowe. 3. Marsz zorganizowany przez ONR i Młodzież Wszechpolską przeszedł w sobotę ulicą Piotrkowską. Jednym z haseł było: "Z komunistami się nie dyskutuje, do komunistów się strzela". Głos zabrał Tomasz Głowacki, radny PiS. Mówił o konieczności skruszenia betonu homoseksualnej propagandy. Głos zabrał m.in. Krzysztof Szałecki, rzecznik łódzkiej brygady ONR, którą w sobotę wsparła również opolska i kujawsko-pomorska: - Beton popękał. Ale składam przyrzeczenie, obiecuje wam, w imieniu swoim i kolegów z Obozu Narodowo-Radykalnego, że ten beton skruszymy do końca. Także dzięki Wam wybory wygrało Prawo i Sprawiedliwość. Szklany sufit, beton można było skruszyć tylko dzięki postawie patriotów, którzy nie bali postawić się temu, co jeszcze kilka miesięcy temu działo się w Polsce. Stare nie wróci. Szczują na nas. Mówią, że jesteśmy marginesem. Popatrzcie na twarze, które są dookoła i poczujcie siłę. Zlikwidujemy do końca działanie w przestrzeni publicznej takich ludzi jak Mateusz Kijowski, Donald Tusk i jego partia, takich szkodników jak Ryszard Petru, którzy latają poza granice, dla których polska suwerenność nie jest nic warta. Którzy chcą tylko, żebyśmy płacili podatki i byli cicho. Jeszcze zbudujemy wielką Polskę. Tak nam dopomóż Bóg. Czołem wielkiej Polsce. Krzysztof Szałecki zapowiedział również że "pajacom", którzy "czają się", "czapki spadną z głów". lodz.wyborcza.pl/lodz/1,35153,21101154,marsz-onr-radny-pis-o-betonie-homoseksualnej-propagandy.html#BoxLokLodzLink 4. "Swastyka? Tak się tylko państwu wydaje!". Białostoccy neonaziści znowu triumfują Prokuratura nie zauważyła, żeby Zadruga propagowała faszyzm albo nawoływała do nienawiści. - Po pierwsze, było to publiczne prezentowanie, a nie propagowanie, a po drugie, znaczenie ma: co było prezentowane - argumentuje Stelmaszuk. A jego zdaniem, nie była to swastyka. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21106921,swastyka-tak-sie-tylko-panstwu-wydaje-bialostoccy-neonazisci.html#BoxNewsImg 5. W mikołajki dzieci w białostockim Caritasie odwiedził "Mikołaj-narodowiec" z ONR-u. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21106374,onr-zada-przeprosin-i-sprostowania-od-caritasu-za-krytyke-mikolaja-narodowca.html#BoxNewsLink itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus WRON'a orła nie pokona 12.12.16, 16:07 A Ty znowu z "potrawami" od Lisa...:))) Słuchałem argumentacji tego pana w dyskusji TVP Info. Czy ktoś komuś obiecywał, że będzie sprawiedliwie? On jest jak najbardziej ofiarą. Tak jak na wojnie, też giną niewinni ludzie. Przez 25 lat wolnej Polski poszkodowani byli Ci, którzy o tą wolność walczyli. Mają po 1000 złotych emerytury. lustronauki.files.wordpress.com/2011/10/andrzej-krauze-zztw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus A to nie przechowujesz jej pamięci w szafie? 12.12.16, 16:24 Taki ołtarzyk jak u Kiszczaka... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hipokryzji" 12.12.16, 16:55 "Ataki opozycji na posła Piotrowicza to himalaje hipokryzji. Jednym z najbardziej prominentnych posłów tak dziś „oburzonej komuną” Platformy jest przecież były sekretarz KC PZPR Marcin Święcicki, a wśród sojuszników i współpracowników opozycji znajduje się wielu innych prominentnych aparatczyków, przy których poseł Piotrowicz to płotka. Opozycja próbuje teraz przykryć swojego Mazgułę, wypominając prawicy Piotrowicza. Trochę to karkołomne zadanie. Piotrowicz nie chwali publicznie stanu wojennego, nie twierdzi – tak jak Mazguła – że stan wojenny to była kulturalna impreza. Różnica jest taka, że o ile Piotrowicz jest dla PiS niezbyt przyjemną rysą na wizerunku, o tyle Mazguła to dla opozycji kompromitacja totalna." www.rp.pl/Felietony/161209050-Konrad-Kolodziejski-Piotrowicz-i-Mazgula-czyli-himalaje-hipokryzji.html#ap-1 Bingo. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mazguła dziś wieczorem live w Superstacji 12.12.16, 17:02 u Elizy Michalik. Nasze kochane lewicowo-liberalne elitki w ostatnią niedzielę do "Śniadania w Radiu Zet" w roli autorytetu zaprosiły tylko Piniora, zapomniały o swoim kolejnym pieszczochu Mazgule? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hipokry 12.12.16, 17:36 indeed4 napisał: > > Opozycja próbuje teraz przykryć swojego Mazgułę, wypominając prawicy Piotrowicz > a. Trochę to karkołomne zadanie. Piotrowicz nie chwali publicznie stanu wojenne > go, nie twierdzi – tak jak Mazguła – że stan wojenny to była kulturalna impreza > . Różnica jest taka, że o ile Piotrowicz jest dla PiS niezbyt przyjemną rysą na > wizerunku, o tyle Mazguła to dla opozycji kompromitacja totalna." > Bingo A od kiedy to Kijowski jest opozycją? Wszystkie partie opozycyjne raczej odcinają się od Mazguły. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hipokry 12.12.16, 17:46 "A od kiedy to Kijowski jest opozycją?" Boże cóż za Himalaje hipokryzji, przeczytaj sobie wywiad Mazurka z Kijowskim jak i wiele innych wywiadów. Zobacz kto wiedzie prym na imprezach KOD. Chcesz nam wmówić, że Kijowski to tylko event manager..?! ...:)))) Bezpartyjny blok wspierania reform..?? :)))) Co do odcinania się od esbeków to zacytowałem oficjalną stronę KOD żeby nie było najmniejszych wątpliwości, ty je jednak znalazłeś (wątpliwości) ot betonowa czapka, zbrojona stalą z huty Katowice, żeby zwiększyć wytrzymałość. Ps. Moża zdażysz przeczytać powyższy post zanim zakablujesz... może. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hip 12.12.16, 18:10 tw_wielgus napisał: > "A od kiedy to Kijowski jest opozycją?" > Boże cóż za Himalaje hipokryzji, przeczytaj sobie wywiad Mazurka z Kijowskim ja > k i wiele innych wywiadów. Zobacz kto wiedzie prym na imprezach KOD. > Chcesz nam wmówić, że Kijowski to tylko event manager..?! ...:)))) Bezpartyjny > blok wspierania reform..?? :)))) Nie ma struktur, nie ma potencjału, sam jest za cienki. Żadnej partii, ani tym bardziej list do sejmu nie stworzy. No chyba, że razem z Rzeplińskim i Leszkiem Millerem:)) Ale co tam, pałuj się dziadek czym ta,m chcesz. > Ps. Moża zdażysz przeczytać powyższy post zanim zakablujesz... może. A na to jedyne co ci może pomóc to baranek. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hip 12.12.16, 18:22 Media liberalno-lewicowe inaczej oceniają jego potencjał, struktury, zdolności organizacyjne A od pałowania to macie w tej chwili specjalistę w KODzie, bobasku. "A na to jedyne co ci może pomóc to baranek. " A po co mi drugi? Ty mi wystarczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hip 12.12.16, 18:36 tw_wielgus napisał: > Media liberalno-lewicowe inaczej oceniają jego potencjał, struktury, zdolności > organizacyjne > A od pałowania to macie w tej chwili specjalistę w KODzie, bobasku. My, mamy? Jakieś stare nawyki towarzyszu? > "A na to jedyne co ci może pomóc to baranek. " > A po co mi drugi? Ty mi wystarczysz. Ja ci pomocną dłoń daje, żeby ulżyć w natręctwach, a a ty mnie obrażasz. Kultura....wyższa półka..... ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "Piotrowicz i Mazguła, czyli himalaje hipokry 12.12.16, 17:53 Tak off typic: "Dziś poseł Piotrowicz stanowi problem wizerunkowy dla partii, która programowo stara się przecież zerwać z PRL-owskim dziedzictwem. Ustawa dezubekizacyjna jest jednym z elementów tej polityki. Elementem wszakże daleko niewystarczającym. Bo choć uderza w emerytury ubeków, to oszczędza zarazem ważnych aktorów komunistycznego aparatu represji, zleceniodawców z najwyższych władz PZPR oraz dyspozycyjnych sędziów i prokuratorów. W rezultacie wielu mało znaczących szaraków, jak informatycy tworzący system PESEL czy laboranci ze szpitala MSW, będzie miało – owszem – obniżone emerytury, ale ci, którzy zlecali zbrodnie, a potem kryli oprawców w wymiarze sprawiedliwości, pozostaną w dużej mierze bezkarni." Ja również dostrzegam tu problem. I pewnie nie tylko ja. Przecież esbecy to tylko jeden z elementów tego systemu, a sędziowie, prokuratorzy i cała oprawa dająca systemowi legitymację legalności? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice stan wojenny to było kulturalne zachowanie reżimu 12.12.16, 17:17 Jak bardzo kulturalnie wyglądał stan wojenny wg tego debila pułkownika obok którego podpisali się liderzy nowoczesnej i PO, można to stwierdzić na przykładzie dziecka czyli 14/15 letniego o nie przypadkowych imieniu i nazwisku Mateusz Morawiecki. Pobity przez ZOMO latem 1983 roku. Młodzieniec poszedł do katedry na mszę "za Ojczyznę", która była odprawiana trzynastego każdego miesiąca. Po wyjściu z kościoła zatrzymali go zomowcy i wciągnęli młodego Morawieckiego do radiowozu i zaczęli okładać pałami. Dotkliwie dzieciaka pobili. Młodzieńca Morawieckiego porwano go z ulicy i kazano mu nawet kopać swój grób. Odgrażano się, że młodszą siostrę mogą zgwałcić nieznani sprawcy. Takie tam kulturalne zachowanie obok, którego podpisali się liderzy KOD, .nowoczesna, PO :( Totalna Opozycja znowu grzężnie w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:36 czekam.na.lewice napisał: > > Jak bardzo kulturalnie wyglądał stan wojenny wg tego debila pułkownika obok któ > rego podpisali się liderzy nowoczesnej i PO, można to stwierdzić na przykładzie > dziecka czyli 14/15 letniego o nie przypadkowych imieniu i nazwisku Mateusz Mo > rawiecki. > Pobity przez ZOMO latem 1983 roku. Młodzieniec poszedł do katedry na mszę "za > Ojczyznę", która była odprawiana trzynastego każdego miesiąca. Po wyjściu z koś > cioła zatrzymali go zomowcy i wciągnęli młodego Morawieckiego do radiowozu i za > częli okładać pałami. Dotkliwie dzieciaka pobili. > Młodzieńca Morawieckiego porwano go z ulicy i kazano mu nawet kopać swój grób. > Odgrażano się, że młodszą siostrę mogą zgwałcić nieznani sprawcy. > Takie tam kulturalne zachowanie obok, którego podpisali się liderzy KOD, .nowoc > zesna, PO :( > Totalna Opozycja znowu grzężnie w tym bagnie. Kto z tych gó...arzy z Nowoczesnej zna realia stanu wojennego? Petru miał 8 lat, Wielgus tyle samo, Pichowicz nie było jeszcze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:38 moralny_karzel napisał: > Kto z tych gó...arzy z Nowoczesnej zna realia stanu wojennego? Petru miał 8 lat > , Wielgus tyle samo, Pichowicz nie było jeszcze na świecie. Nie muszą znać osobiście. Książki, film, rodzice, znajomi....ale współpodpisujący Schetyna zna te realia . Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:51 czekam.na.lewice napisał: > moralny_karzel napisał: > > > Kto z tych gó...arzy z Nowoczesnej zna realia stanu wojennego? Petru miał > 8 lat > > , Wielgus tyle samo, Pichowicz nie było jeszcze na świecie. > Nie muszą znać osobiście. Książki, film, rodzice, znajomi....ale współpodpisują > cy Schetyna zna te realia . Dlatego potem bajdurzą na tematy o których nie powiedzieli im rodzice, znajomi, nie dowiedzieli się z książek i telewizji. Ja pamiętam, jak w trzecim dniu stanu wojennego dostałem pisemną informację, ze za udział w strajku, który był wtedy w zakładzie pracy gdzie pracowałem groziła kara więzienia do kary śmierci włącznie. Kto dzisiaj uwierzy w to, że mówię prawdę? Kto to miał powiedzieć Kijowskiemu i tym dzieciakom z Nowoczesnej? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:38 > Wielgus Założyciela wontka proszę mnie zostawić w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:45 indeed4 napisał: > > Wielgus > > Założyciela wontka proszę mnie zostawić w spokoju. > Nie ten Wielgus, tylko pani Joanna Izabela Scheuring-Wielgus . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:47 No i co z tego?! Więcej wyczucia i taktu, może jakaś rodzina, nie przyszło ci to do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:57 indeed4 napisał: > > No i co z tego?! Więcej wyczucia i taktu, może jakaś rodzina, nie przyszło ci t > o do głowy? > No fakt....widocznie jestem mało taktowny, ale wiesz.... mój nick powinien być odpowiedzią. Jakoś nigdy nie kojarzyłem naszego forumowego kolegi ( mogę to powiedzieć, gdyż darzę go sympatią za jego twórczość) ani z arcybiskupem Wielgusem, ani z posłanką Wielgus. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 18:20 Wybaczam! Zamykamy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 18:02 indeed4 napisał: > > No i co z tego?! Więcej wyczucia i taktu, może jakaś rodzina, nie przyszło ci t > o do głowy? Ożeż Ty ! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: stan wojenny to było kulturalne zachowanie re 12.12.16, 17:48 Ją także zostawiamy w spokoju z uwagi na to, że jest osobą zasłużoną w walce z dyktaturą...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 17:37 tw_wielgus napisał: > koduj24.pl/plk-adam-mazgula-wzywa-wojsko-polskie/ > Po przewrocie 13 grudnia płk. Mazguła jest naturalnym kandydatem na nowego Mini > stra Obrony Narodowej? > A co, Kijowski ma być premierem? Coś mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 17:40 boblebowsky napisał: > A co, Kijowski ma być premierem? Coś mi umknęło? Dlaczego nie ? Obecnie zjednoczył pod hasłem Kulturalnej Rewolucji 1981-83 roku Schetynę, Petru i pułkownika a więc w przyszłości może zjednoczyć antypisowską koalicję i utworzyć rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 17:50 Petru miałby szanse na wicepremierem w randze ministra finansów, w końcu to wykształcony ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:04 tw_wielgus napisał: > Petru miałby szanse na wicepremierem w randze ministra finansów, w końcu to wy > kształcony ekonomista. To za nisko. Biorąc pod uwagę jego niezwykle trafne przewidywania notowań franka wobec złotówki powinien zostać prezesem NBP a ministrem finansów mąż Pihowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:13 :))))) Już szykują następcę generała: rehoty.pl/fotki/4097.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:25 Ja już się tak w weekend wyrechotałem na Hawajskim Tańcu Księżycowym w wykonaniu tancerek z koła seniorów "Złota Jesień" a potem (ciętego ręcznie przez adeptów policji) konfetti na cześć wicka Zalewskiego, że opadłem z sił. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:38 O, pardon! Wicka Zielińskiego. Na końcu bezlitośnie dobiła mnie siwowłosa topielica (wyglądająca niczym zjawa z thrillera) usiłująca śpiewać piosenki Dylana na uroczystości wręczenia Nobla - tak zwariowanego weekendu nie przeżyłem od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 11:54 Dopiero dzisiaj obejrzałem ten żenujący balecik. Ciekawe czy Środa i Płatek się zbulwersują się tą okrutną kpiną ze zwiędniętej kobiecości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 14.12.16, 17:55 A wiesz, że pomyślałem to samo? W GW aż się roi od (pełnych ochów i achów) artykułów o postępowych seniorkach, które zamiast szydełkować przed telewizorem prowadzą nowoczesny, europejski życia. Wiesz sport, kółka zainteresowań i różne inne takie - a teraz nagle szydera? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:11 czekam.na.lewice napisał: > boblebowsky napisał: > > > A co, Kijowski ma być premierem? Coś mi umknęło? > Dlaczego nie ? > Obecnie zjednoczył pod hasłem Kulturalnej Rewolucji 1981-83 roku Schetynę, Petr > u i pułkownika a więc w przyszłości może zjednoczyć antypisowską koalicję i utw > orzyć rząd. Bo jest za cienki, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:22 zniknal moj wpis o wczorajszym starciu gen.Kozieja z plk. Mazgula. Mam nadzieje, ze zdazyles przeczytac i zajrzales na Twittera. General zadal od pulkownika, zeby zdjal mundur, kiedy wypowiada sie w sprawach politycznych. Mazgul nie dal sobie w kasze dmuchac. Warto zajrzec na jego profil:@AMazgula Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:35 Nie, nie czytałem. ale jego nazwisko w dziwny i niepokojący sposób kojarzy mi się z beletrystyką: en.wikipedia.org/wiki/Nazg%C3%BBl Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 18:42 Panie Mazguła miej pan honor i palnij sobie w łeb,albo zacznij pan handlować scyzorykami. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 22:39 Czy to nie tego pisdactwo okrzykneło esbekiem?wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pulkownik-mazgula-jak-oficer-z-iraku-beknal-za-stan-wojenny/8578pm Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 czy oficerowi WP wypada isc na protest SB-ewkow, 12.12.16, 23:30 ktorym zmiejszono wysokie emerytury? Mazgula byl w roku 1981 porucznikiem w jednostce na Opolszczyznie. 13 grudnia tylko w odwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jeszcze to 12.12.16, 23:33 twitter.com/SKoziej/status/808054287238656000?lang=de Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: jeszcze to 13.12.16, 12:04 Żołnierz i bez munduru nie powinien politykować. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: czy oficerowi WP wypada isc na protest SB-ewk 13.12.16, 10:46 mara571 napisała: > ktorym zmiejszono wysokie emerytury? > Mazgula byl w roku 1981 porucznikiem w jednostce na Opolszczyznie. 13 grudnia t > ylko w odwodzie. Przede wszystkim nie chodzi o to kim był ale co powiedział . Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 12.12.16, 22:40 A może to ten esbek?www.youtube.com/watch?v=pU59kWeNlSs Odpowiedz Link Zgłoś
j-k PO - 13 grudnia sam sie przewroci ? 12.12.16, 22:42 tw_wielgus napisał: > Po przewrocie 13 grudnia płk. Mazguła PO - 13 grudnia sam sie przewroci ? jak mozna sie przewrocic- lezac na podlpdze ? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 10:57 Brawo Macierewicz.Mazguła nie godny by nosić mundur.Jeszcze pagony odebrać Jaruzelskiemu.Oprawcy stanu wojenego. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 11:04 Dzieki takim "troskiliwym opiekunom stanu wojennego" ludnosc mogla sie bezplatnie ogrzac przy koksownikach, czyli byla ona przedmiotem stalej troski, nie to co dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 11:07 No i nie chodziła na jakieś jątrzące demonstracje tylko uczciwie pracowała dla dobra socjalistycznej ojczyzny i pomyślności planu Morawieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:28 Z tym planem, to skrajny optymizm Cie chyba napadl. Ja bym sie juz wolal grzac przy koksownikach, niz tak pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:39 Pracować przy planie Morawieckiego to jak grzać się przy koksowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:47 To oni tam w tym ministerstwie nie maja czym palic w piecach? Przy koksowniku czlowiek sie grzeje, ale tylko z jednej strony, a plecy (i ponizej) - zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:50 Mają tam tak jak mieli pracownicy kancelarii prezydenta Dudy gdy się do niej wprowadzali po B. Komorowskim. Nie było pieniędzy na centralne ogrzewanie, bieżącą wodę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:02 Ale papier toaletowy, mam nadzieje, byl. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:09 Wszystko Bronek wyżarł. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:12 A ktorym koncem przewodu pokarmowego? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:21 Tym przeznaczonym do całowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:34 Odpowiedz jest niejednoznaczna, bo zalezy od uznania tego calujacego aktywnie i tego calowanego. Istnieje wiele kombinacji, a nie chce mi sie tego teraz formalnie i logicznie anal_izowac, nie mowiac juz o tym, ze brzydze sie takim obrzadkiem wsrod mezczyzn. Oto jedna z nich: media.gettyimages.com/photos/soviet-leader-leonid-brezhnev-and-east-german-president-erich-kiss-picture-id582626524 PS poznajesz tego obok? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:40 Tego obok, tzn., którego? Bo tam kilku jest obok. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 13:58 Ten po lewej na pierwszym planie, krawat kraciasty. Zamknal oczy i dziekowal niebiosom (klaszczac), ze to nie jego trafilo. Zwroc uwage na sadystyczny usmiech tego na trzecim planie w srodku. I na tego niesmialego (krawat w groszki), ktory wolal ogladac podloge, niz patrzec na ten oczywisty gender. Para, calujaca sie namietnie, wydaje sie na nic nie zwracac uwagi. Prawdziwa milosc nie boi sie swiatla. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 14:06 Aaa, to ten patriota, jak go kiedyś nazwał pewien polski polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 14:23 Calkiem na marginesie. Amnezja historyczna to fatalna polska przypadlosc powiazana z brakami refleksji nad wlasnym doswiadczeniem, ktore w dodatku poddawane jest swiadomej fragmentarycznej i mentalnej anihilacji. I tak jest z pamiecia o szczegolach stanu wojennego. Pan Mazgula to tylko symptom powazniejszych tematow. A najgorsi sa ci, ktorzy go narzedziowo wykorzystuja. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:08 nazimno napisał: > Dzieki takim "troskiliwym opiekunom stanu wojennego" ludnosc mogla sie bezplatn > ie > ogrzac przy koksownikach, czyli byla ona przedmiotem stalej troski, nie to co > dzisiaj. > > No i alkoholicy bywali trzeźwi do 13.00 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 12:30 Oni wcale nie byli trzezwi. Oni mieli tylko cholernego kaca, bez mozliwosci dobicia klina przed 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Przypominamy historię 13.12.16, 13:05 Na ulicach niemal 2 tys. czołgów, 1,4 pojazdów opancerzonych, 500 wozów bojowych piechoty, kilka eskadr śmigłowców. W stan gotowości postawiono ponad 70 tys. żołnierzy, 30 tys. milicjantów i zomowców. Tak Wojciech Jaruzelski wprowadzał stan wojenny, wypowiadając jednocześnie wojnę narodowi polskiemu. Przypominamy jaką laurkę wystawiła mu Platforma Obywatelska żegnając go w dniu jego pogrzebu. – Żegnam dziś prezydenta (…) mającego swój istotny udział w umożliwieniu pójścia przez Polskę drogą głębokich przemian systemowych po wyborach 1989 r. – perorował Bronisław Komorowski podczas mszy św. w maju 2014 roku.Specjalista WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Przypominamy historię 13.12.16, 13:12 Ale o co chodzi, tirówko Tanyu? Komorowski skłamał, że Jaruzelski miał udział w umożliwieniu pójścia przez Polskę drogą głębokich przemian systemowych po wyborach 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Przypominamy historię część II 13.12.16, 14:03 Jaruzelski nie był politykiem. Był tajnym współpracownikiem sowieckiej bezpieki, autorem antysemickich czystek w LWP i zbrodniarzem. Stan wojenny to nie tylko ofiary w ludziach, to też wielka zapaść, ruina gospodarki. Poziom PKB z 1977 Polska przebiła dopiero w 1997 r. Ludzie byli pozbawieni nadziei. Jaruzelski to zdrajca, zaprzaniec, morderca. Wywalić z Powązek i zdegradować. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Apel Płk. Mazguła do kodujących 13.12.16, 14:09 Przewrotu dokonaliście wcześniej. O nominacjach będziemy mogli rozmawiać, kiedy obalimy reżym jaczejki PiS, kiedy polski rząd znów obejmie władzę, przywróci ład moralny i porządek prawny. -- ...łączenie z jakąś PiSowską szmatą obraża nasze symbole – za K. Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś