Dodaj do ulubionych

To tak wolno...?!

14.12.16, 09:55
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21116103,manifestacja-w-krakowie-uczestnicy-obalili-pomnik-jaroslawa.html#BoxNewsImg#BoxNewsLink
A tak nie..?
wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,21008333,spalenie-kukly-zyda-piotr-rybak-skazany-na-bezwzgledne.html
Obserwuj wątek
    • sverir Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 09:58
      Pominąłeś kontekst.
      • mazala1 Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji ani 14.12.16, 10:19
        wolności. A to, co ją ogranicza wiemy My, którzy kochamy Wolność, pieniądze, Demokrację i nienawidzimy Boga( niezależnie od Wyznania).
        Naszą Religią i Jednocześnie Ideologią jest NEOLIBERALIZM. Komu się to nie podoba ten jest ciemniakiem, katolem, lub pisiomenem i zasługuje na pogardę.
        • sverir Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:22
          Chciałeś być zabawny?
          • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:39
            A nie byłem ?
            • sverir Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:44
              Byłeś. Chciałem się tylko upewnić, że to był Twój cel.
              • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:45
                Nie jedyny jednak
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:24
          Nie da się ukryć, pisowcy zasługują na pogardę.
          • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:40
            A któzżz Was to ukrywa?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:43
              Ja nie.
              • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:44
                Tobie wolno było.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:46
                  Wiadomo.
                  • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:46
                    Ale nie wszystkim
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:49
                      Trudno.
                      • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:54
                        Tak.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 10:55
                          I już.
                          • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 11:01
                            Czy ja wiem?
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 11:06
                              Pewnie nie.
                              • mazala1 Re: Wolno wszystko co nie ogranicza demokracji an 14.12.16, 11:16
                                Możliwe.
    • mariner4 Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:12
      Daliście przykład, że wolno.
      Zapomniałeś o paleniu kukły Wałęsy?
      M.
      • purchawkapuknieta Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:49
        A nie była to przypadkiem kukła Bolka?
        • tw_wielgus Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 14:02
          Ja tam nie paliłem "Bolka". Jak jeszcze paliłem, a paliłem, to wybierałem Marlboro, z uwagi na to, że mniej śmierdziały.
    • moralny_karzel Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:12
      tw_wielgus napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21116103,manifestacja-w-krakowie-uczestnicy-obalili-pomnik-jaroslawa.html#BoxNewsImg#BoxNewsLink
      > A tak nie..?
      > wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,21008333,spalenie-kukly-zyda-piotr-rybak-skazany-na-bezwzgledne.html

Jarosław też uczestniczył kiedyś w "imprezie"spalenia kukły L.Wałęsy.
      Nie powinien mieć pretensji, że ktoś obala jego "pomnik". Mogli również spalić jego kukłę, ale widocznie zrezygnowano z tego z powodu smogu, który zalega nad Krakowem.
      • tw_wielgus Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 12:44
        A gdzie wyczytałeś pretensje...?! Tylko okazuje się że jest pewna grupa lewackich świętości i do takich należy "marzanna z pejsami", których dewastacja podlegają karze bezwzględnego więzienia.
        Ja jestem za wolnością. Nie po to o nią walczyli nasi ojcowie żeby nam teraz lewactwo tą wolność ograniczało!

moralny_karzel napisał:

> tw_wielgus napisał:
        >
        > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21116103,manifestacja-w-krakowie-uczestnicy-obalili-pomnik-jaroslawa.html#BoxNewsImg#BoxNewsLink
        > > A tak nie..?
        > > wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,21008333,spalenie-kukly-zyda-piotr-rybak-skazany-na-bezwzgledne.html
        >
        >
        > Jarosław też uczestniczył kiedyś w "imprezie"spalenia kukły L.Wałęsy.
        > Nie powinien mieć pretensji, że ktoś obala jego "pomnik". Mogli również spalić
        > jego kukłę, ale widocznie zrezygnowano z tego z powodu smogu, który zalega nad
        > Krakowem.
        • moralny_karzel Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:15
          tw_wielgus 14.12.16, 12:44
          A gdzie wyczytałeś pretensje...?! Tylko okazuje się że jest pewna grupa lewackich świętości i do takich należy "marzanna z pejsami", których dewastacja podlegają karze bezwzględnego więzienia.
          Ja jestem za wolnością. Nie po to o nią walczyli nasi ojcowie żeby nam teraz lewactwo tą wolność ograniczało!

Nie doczytałem się pretensji z Twojej strony, jednak w tytule wątku zadałeś pytanie, na które odpowiedziałem zgodnie z posiadana wiedzą.
          Jeżeli chodzi o sprawę spalenia kukły Żyda, to mam "absmak".
          Uważam, że było to zupełnie nieodpowiedzialne zachowanie, nawiązujące do wzorców nazistowskich.
          Wyrok sądu również uważam za zbyt surowy, wystarczyła jakaś kara grzywny, za nawoływanie do nienawiści rasowej.
          • tw_wielgus Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:29
            Przecież to był "happening". A słowo "happening" w nomenklaturze lewackiej sprawiedliwa każdą podłość.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:13
      Wolno było nawet zapoczątkować przemysł pogardy względem prezydenta RP poprzez rzucanie w niego jajami.
      • nazimno Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 12:36
        Przepiorcze sa za male i maja niewlasciwy stosunk masy
        (energia "lecacego" jaja proporcjonalna jest do masy i predkosci do kwadratu /2 )

do

profilu aerodynamicznego (opor powietrza), przez co niestety spada zasieg rzutu.

Z takich wzgledow oraz czynnikow ekonomicznych, optymalne sa jaja z biedronki.
    • taniarada Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:28
      "Jarosław też uczestniczył kiedyś w "imprezie"spalenia kukły L.Wałęsy.
      Nie powinien mieć pretensji, że ktoś obala jego "pomnik". Mogli również spalić jego kukłę, ale widocznie zrezygnowano z tego z powodu smogu, który zalega nad Krakowem." Coś ci się pokićkało .Kaczyński nie palił kukły Wałęsy.Kłamiesz jak najęty.Są dwie prawdy dla GW :antysemityzm i naparzanie na Kaczyńskiego i PIS i na tych co ich wybrali.Tu można pluć bez opamiętania .I admin nie reaguje.Reaguje na wpisy przeciwne i je kasuje.Mamy tutaj dwie wartości moralne dla tego forum i tej gazety.Tu masz karzeł odpowiedź:www.youtube.com/watch?v=c8S487rSlaY
      • mariner4 Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:29
        Kukła?
        Ja wolałbym "life show".
        M.
      • moralny_karzel Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 10:51
        Coś ci się pokićkało .Kaczyński nie palił kukły Wałęsy.Kłamiesz jak najęty.Są dwie prawdy dla GW antysemityzm i naparzanie na Kaczyńskiego i PIS i na tych co ich wybrali.Tu można pluć bez opamiętania

Czy ja napisałem, że Kaczyński palił kukłę Wałęsy?
        Przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem na temat tamtej "imprezy".
    • boblebowsky Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 11:15
      Znowu ciasnota umysłowa daje o sobie znać?
      • tw_wielgus [...] 14.12.16, 13:31
        Post został usunięty przez tw_wielgus'a żeby nie niepokoić administratora.
    • snajper55 Nie widzisz różnicy??. 14.12.16, 12:00

Nie widzisz różnicy między symbolicznym zamordowaniem a symbolicznym zrzuceniem z piedestału?

S.
      • tw_wielgus Re: Nie widzisz różnicy??. 14.12.16, 12:37
        Kontekst?
        Proszę uprzejmie:
        Oskarżony tłumaczył że przyczyną jego happeningu było zaprotestowanie przeciwko działaniom Sorosa w kwestii nacisków środowisk lewicowych na nasz kraj w kwestiach imigracyjnych.
        To że sąd był odmiennego zdania jest skandalem bo kto do k..wy nędzy upoważnił sędziego do zaglądanai w duszę tego człowieka którego oskarżono o zbrodnię na tle rasowym i podżeganie do nienawiści.
        Skoro mówi jak mówi to znaczy, że takie były jego intencje, bo innych przesłanek do ich oceny nie ma. Proste, ale nie dla michnikoidów karmionych nienawiścią przez GW.
        Dzisiaj rano jakiś czytelnik o nicku fredi07 nawoływał do zamordowania Kaczyńskiego. Wątek administrator usunął ale ja mam pytanie, czy w związku z tym Gazeta złoży doniesienie do prokuratury?
        • taniarada Re: Nie widzisz różnicy??. 14.12.16, 13:20
          tw_wielgus napisał:

> Kontekst?
          > Proszę uprzejmie:
          > Oskarżony tłumaczył że przyczyną jego happeningu było zaprotestowanie przeciwko
          > działaniom Sorosa w kwestii nacisków środowisk lewicowych na nasz kraj w kwes
          > tiach imigracyjnych.
          > To że sąd był odmiennego zdania jest skandalem bo kto do k..wy nędzy upoważnił
          > sędziego do zaglądanai w duszę tego człowieka którego oskarżono o zbrodnię na t
          > le rasowym i podżeganie do nienawiści.
          > Skoro mówi jak mówi to znaczy, że takie były jego intencje, bo innych przesłane
          > k do ich oceny nie ma. Proste, ale nie dla michnikoidów karmionych nienawiścią
          > przez GW.
          > Dzisiaj rano jakiś czytelnik o nicku fredi07 nawoływał do zamordowania Kaczyńsk
          > iego. Wątek administrator usunął ale ja mam pytanie, czy w związku z tym Gazeta
          > złoży doniesienie do prokuratury?
          >
          Już Ci nie odpowiedział .Tu nie jest kompetentny .Gdyby to była kukła innego polityka lub więcej o korzeniach żydowskich to by był hałas .Ale Kaczyńskiego można obrażać .Bo to inna bajka.
      • tw_wielgus Re: Nie widzisz różnicy??. 14.12.16, 12:39
        Doprawdy? Zabawne porównanie, ho ho ho ho, jak Sadama.
    • wagonetka obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:43
      jasne, że wolno
      • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:46

A "marzannę" symbolizującą kobietę (wiedźmę) topić wolno?
        ....
        A słomę palić wolno?
        Nie nie wolno!
        • wagonetka Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:47
          topienie marzanny nigdy nie było zabronione
          • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:54
            A to niedorze, to bardzo żle to znaczy że feministki przeoczyło okazję do protestów bowiem jest to jawne nawoływanie do przemocy wobec kobiet.
            W ocenie sądu akt topienia marzanny powinien być traktowany na równi z aktem podżegania do zabójstwa i nawoływania do nienawiści na tle rasowym, etnicznym itd...
            • wagonetka Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:56
              niedobrze?
              no taka pogańska tradycja powitania wiosny jakoś w Polsce przetrwała, może zacznij zbierać podpisy pod referendum aby jej zakazać?
              • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:14
                Trzeba bezwzględnie tępić złe tradycje. Czyż nie?
                Tym bardziej, że to zabobon i w nowoczesnym społeczeństwie na zabobony miejsca być nie może.
                • wagonetka Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:15
                  no tęp, tęp, aby tylko nie tak tępo
                  • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:25
                    No wspaniały "kalambur" ci wyszedł, jestem pod wrażeniem tej erupcji poetyckiej percepcji wymieszanej ze sporą dawką kobiecej intuicji.
                    • wagonetka Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:26
                      nie "wyszedł", tylko został zastosowany całkiem świadomie
                      • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:32
                        Doceniam to, doceniam i wrażenie nic a nic mi nie opada.
                        • wagonetka Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:45
                          nie sądzę, że doceniasz
                          "tępo" odnosiło się do tego, że nawet nie wiesz, czego symbolem jest marzanna
                          • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:56
                            Sorry ale ty naprawdę masz takie problemy z logicznym myśleniem? Czuję się zażenowany tym, że muszę o to zapytać.
            • sverir Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:59
              Bo wiadomo, że topienie marzanny jest punktem kulminacyjnym zbiorowych protestów przeciw kobietom w Polsce:)
              • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:15
                Zaraz zaraz a to wydarzenie we Wrocławiu było kulminacyjnym momentem manifestacji w intencji niszczenia społeczności żydowskiej? Pierwsze słyszę.
        • nazimno Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:48
          To zalezy, jakiej narodowosci jest ta Marzanna.
          Ja bym nie ryzykowal.
        • sverir Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 12:56
          Znów pomijasz kontekst, Wielgusie.
          • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:17
            Nie, wytłumaczyłem powyżej. Wytłumaczyłem dlaczego sądowi nie wolno oceniać intencji, nie ma do tego prawa. Jeżeli oskarżony mówi, że jego intencją było to i to to sąd musi dać wiarę temu oświadczeniu. Tyle.
            To nie była antyżydowska manifestacja.
        • snajper55 Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:38
          tw_wielgus napisał:

>
          > A "marzannę" symbolizującą kobietę (wiedźmę) topić wolno?

Marzanna nie symbolizuje kobiety. Marzanna symbolizuje zimę.

S.
          • tw_wielgus Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 14:00
            W twojej ocenie, widać jesteś wychowany w zaścianku i w pogańskim obrządku.
            Nowoczesnym europederastom wychowanym na nauce dżęder ta postać symbolizuje kobietę zniewoloną i uciskaną od wieków przez mężczyzn. Jakże często dochodziło do zbrodni, których ofiarami były kobiety, to był istny holocaust. Holocaust który w dalszym ciągu trwa.
            Jeżeli po tym wszystkim jakiś debil wrzuca kukłę symbolizującą kobietę do wody z zamieram jej utopienia to trzeba tego zacofanego troglodytę izolować w więzieniu i poddać surowej reedukacji.
      • taniarada Re: obalać pomniki z papier-mâché? 14.12.16, 13:21
        wagonetka napisał(a):

> jasne, że wolno
        >
        > Inne wartości prezentujemy gdzie nie wolno .Czyli w marszach KOD i Wałęsy.
    • m.c.hrabia Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:18
      zawsze możesz iść w ślady Nowaka ,i oskarżyć profanatorów twojego BOGA, o obrazę twoich uczuć religijnych.
      • taniarada Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:23
        m.c.hrabia napisał:

> zawsze możesz iść w ślady Nowaka ,i oskarżyć profanatorów twojego BOGA, o obraz
        > ę twoich uczuć religijnych.
        Ten od zegarków ?
        • m.c.hrabia Re: To tak wolno...?! 14.12.16, 13:26
          nie, tego poj3ba od sekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka