Dodaj do ulubionych

No to jestem już w domu...

17.01.17, 17:33
...i wiem o co w tym wszystkim chodzi.

OPOZYCJA BRONIŁA ZASAD PAŃSTWA PRAWA I DEMOKRACJI LIBERALNEJ

No to niechaj sobie broni,ja bronię jedynie demokracji.

Już mieliśmy demokracje różne i jakieś tam jeszcze inne,nawet socjalistyczną i ludową nawet,dziś wystarczy nam normalna.

Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 17:57
      zaleczyli ?
    • x2468 Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:01
      To widać, w domu dla obłąkanych.
      • m.c.hrabia Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:18
        x2468 napisał:

> To widać, w domu dla obłąkanych.
        >
        patrz pan , ja myślałem,że go zaleczyli a się okazuje , dopiero będą próbować.
        • privus Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 09:56
          Obiektywne trudności opuźniają działania a póżniej przyjdzie tsunami :)
        • 141288bs Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 13:26
          Ty hrabio,jestes pewnie tym Wieslawem,ktory wczoraj dzwonil do #wtylewizji.- Cos tam sledzikowal
          niezrozumiale,az mu przerwali te meki filozoficzne.
          To byla kompromitacja Bialegostoku...po swojemu kumatych,zacofanych i rozgarnietych.
          • m.c.hrabia Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 14:25
            141288bs napisał:

> Ty hrabio,jestes pewnie tym Wieslawem,ktory wczoraj dzwonil do #wtylewizji.- Co
            > s tam sledzikowal
            > niezrozumiale,az mu przerwali te meki filozoficzne.
            > To byla kompromitacja Bialegostoku...po swojemu kumatych,zacofanych i rozgarnie
            > tych.

jak "odparujesz" napisz jeszcze raz o co ci chodzi.
            • 141288bs Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 19:07
              Kumatym po swajemuu nie bede powtarzal...po prostu nie chce mi sie z durniami polemizowac.
              • m.c.hrabia Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 19:09
                141288bs napisał:

> Kumatym po swajemuu nie bede powtarzal...po prostu nie chce mi sie z durniami p
                > olemizowac.

właśnie to zrobiłeś , idioto.
                • 141288bs Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 19:14
                  Na idiotow to wy z Bialostoka wyszli -cala Polska tego prymitywa slyszala.
                  • m.c.hrabia Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 19:18
                    idioci podobno nie polemizują :)
    • ultimate.strike Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:21
      W przeciwieństwie do demokracji nieliberalnej, którą wprowadza Kaczyński. Też mi się marzy, żeby w Polsce była demokracja tak po prostu, rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości, jak jest w definicji.
    • titerlitury Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:26
      To jest forum, nie blog.
    • taniarada Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:27
      erka-4 napisał: Drogi kolego taki artykuł wyszukałem:Po co człowiekowi siostra pyta wnuczek dziadka w reklamie jednego z banków. Podejrzewam, że to samo pytanie zadaje sobie obecnie Mateusz Kijowski po przeczytaniu wywiadu z własną siostrą, Martą Wiatr, w ostatnim numerze tygodnika "W Sieci" [nr 3/2017]. Rozmowę z nią przeprowadzili Marcin Wikło i Marek Pyza. Jej tytuł to: "Mój brat szkodzi Polsce". Tekst ten jest "gwoździem numeru"Jak pani rodzice patrzą na jego [Mateusza Kijowskiego] działalność?
      Ze smutkiem muszę powiedzieć, że dotychczas go wspierali. Po ujawnieniu skandalu z fakturami nie rozmawialiśmy o tym. Ale oni są elementarnie uczciwymi ludźmi. Jeśli chodzi o finanse, są nawet przesadnie poprawni. Nigdy w sprawach materialnych nie ciągną do siebie. Informacja o jakichś podejrzanych fakturach, o wyciąganiu kasy ze zbiórek musi więc być dla nich bolesna. Podejrzewam, że potrzebują czasu, żeby to sobie jakoś wytłumaczyć."
      Cytując stare polskie powiedzenie ''Kto mieczem wojuje, ten od .....y ginie" i cóż stało się ...Pozdrawiam serdecznie.niepoprawni.pl/blog/elig/po-co-czlowiekowi-siostra

• szwampuch58 Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:31
        Napiszesz" cus" o siostrze Pawlowicz Krystyny lub bracie Glinskiego Piotra,chetnie poczytam ociec
        • erka-4 Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:47
          szwampuch58 napisał:

> Napiszesz" cus" o siostrze Pawlowicz Krystyny lub bracie Glinskiego Piotra,chet
          > nie poczytam ociec
          >

- a to już twoja rola.
          My nie jesteśmy od tego,żeby ci życie ułatwiać.
          • szwampuch58 Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 19:09
            Hmmm ,tak jak "wasza" sciera życia nie ułatwia dziennikarzom
            video.gazeta.pl/player/0,0,21255637,150682,video.html?1&embed=0&autoplay=1
      • erka-4 sprawę należy załatwić normalnie... 17.01.17, 18:45
        taniarada napisał(a):

...Pozdrawiam serdecznie.

- ja także pozdrawiam i dodać muszę,że POdchodząc do sprawy liberalnie,Kijowskiego olać można,bo co ta za kwota 1oo-kilka tysięcy,kiedy gra idzie o miliardy,no ale czy można skoro ja walczę o demokracje normalną ?

A zatem,normalnie,kara musi mu być wymierzona ,a za alimenty dodatkowo "premią" obłożona .
        • matigrypl Re: sprawę należy załatwić normalnie... 17.01.17, 19:01
          Podejrzewam że kij miał być też sygnatariuszem wzywania bratniej pomocy. Bardzo dobrze że kod przejrzał na oczy i odcina się od antydemokratów, zamordystów i oślizłych cwaniaczków.
          • ultimate.strike Re: sprawę należy załatwić normalnie... 17.01.17, 19:06
            "Podejrzewam że kij miał być też sygnatariuszem wzywania bratniej pomocy."

A niewykluczone, że chciał też zaostrzyć zasady dress code stosowane w działających na terenie Polski korporacjach.
        • x2468 Re: sprawę należy załatwić normalnie... 17.01.17, 20:15
          Co to jest w porównaniu do kasy która partia przez prześmiewców zwana prawem i sprawiedliwością, wydaje na ochronę tchórza, płaci mu za jego "dzieła literackie", wynajem sąsiednich willi w ramach tworzenia strefy bezpieczeństwa itp fanaberii w końcu zwykłego, szeregowego posła?
        • privus Re: sprawę należy załatwić normalnie... 18.01.17, 10:18
          Sto tysięcy miesięcznie kosztuje ochrona Kaczyńskiego nas wszystkich, a nie tylko składkowiczów KOD-u. Jest to ich wewnętrzna sprawa i organizowana nagonka zalatuje narastającym strachem z pod podwójnego dna zainteresowanych w utrzymaniu się przy władzy. W końcu należy założyć, że zarówno podatnicy jak i KOD-owcy działali dotychczas w dobrej wierze. Problem jednak leży w tym, że Kijowski wraz z KOD-em stał się zagrożeniem dla PiS-u i trzeba było przedsięwzięcia dla wyeliminowania zagrożenia w jakiś sposób a priori ochlapując go uprzedzająco błotem. Wolę poczekać do wyjaśnienia sprawy przed wyrobieniem sobie takiego osądu. Pisowska propagandowa demokracja oraz jej metody działania są raczej bardzo wątpliwe zarówno z prawnego jak i moralnego punktu widzenia i nie budzi zbytniego zaufania.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: sprawę należy załatwić normalnie... 18.01.17, 10:22
            160 tys. zł kosztowała członków PiS książka prezesa PiS. Niezły sposób na zarobek na garbach członków partii.
      • ultimate.strike Re: No to jestem już w domu... 17.01.17, 18:50
        Też uważam, że wprowadzanie restrykcyjnych zasad dress code w instytucjach i korporacjach jest nie tylko bezzasadne, nie ma żadnego uzasadnienia w badaniach, np. jeśli chodzi o wpływ na uizerunek czy wyniki danej instytucji, jest też z wielu powodów szkodliwe.
        Po pierwsze, uniformizacja zabija wszelką kreatywność pracowników, co w efekcie może nie tylko kompensować ewentualny wzrost wyników powodowany rozpoznawalnością instytucji i lepszą opinią wśród targetu o poglądach konserwatywnych.
        Po drugie, powoduje u pracowników frustrację, co może powodować u nich postawę nie tylko bierną ale wręcz wrogą do swojego pracodawcy.
        Po trzecie, niewątpliwie zwiększa ilość absencji chorobowych ze wzgklędu na znaczące niedostosowanie służbowych uniformów do warunków klimatycznych panujących tak wewnątrz budynków, jak i na zewnątrz. A już wg. mnie skandalem jest zmuszanie mężczyzn do noszenia strojów całkowicie do męskiej anatomii nieprzystosowanych, czyli spodni. Mężczyzna jest jedynym na Ziemii samcem, który swoje organy płciowe postanowił przegrzewać wciskając je do stroju, który nie zapewnia żadnego przewiewu, czyli blokuje działanie konwekcyjnego wymiennika ciepła.
        Po czwarte, jest zródłem dodatkowych kosztów związanych z często prakltyklowanym dofinansowaniem zakupu strojów w firmach, gdzie zostały wprowadzone owe przymusy. Są to kopszty całkowicie zbędne biorąc po uwagę punkty 1 do 3.
        • erka-4 dress code... 18.01.17, 09:51
          Prostota i minimalizm - Nie przesadzajmy z nadmiarem kolorów. Strój powinien być w odpowiedniej stonowanej kolorystyce, najlepiej w odcieniach granatu, beżu lub szarości. Nie należy również przesadzać z biżuterią.

...ma coś z chińskiej komuny.
          • ultimate.strike Re: dress code... 18.01.17, 14:15
            Też tak uważam, dlatego do pracy w biurze najlepiej wg. mnie pasuje kilt: Black Watch. Black Stewart, Freedom oraz liczne odmiany tartanu Pride of Scotland. Znawcy stylu biznesowego zapewne odradzać będą kraty klanowe Wallace czy Royal Stewart. A co myślisz o tartanie Stewart Dress, pomimo żywych kolorów wygląda dostojnie, elegancko, do tego jest to kolorystycznie najbardziej polska krata?
            • erka-4 Re: dress code... 18.01.17, 17:43
              Może być,tak na ludowo.
              I trochę Szkota przypomina.
              Zaznaczam,że nic nie przeciw Anglikom.
              • ultimate.strike Re: dress code... 18.01.17, 18:34
                To jak z tartanem Stewart Dress, nadaje się na oficjalne, dress code'owe okazje w Polsce?
                www.google.pl/search?q=stewart+dress&client=firefox-b&biw=1920&bih=969&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2ldiTnczRAhVIWiwKHbWvD3sQ_AUICSgC
    • wariant_b A klamki? 17.01.17, 21:35

• sverir Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 08:28
      "Już mieliśmy demokracje różne i jakieś tam jeszcze inne,nawet socjalistyczną i ludową nawet,dziś wystarczy nam normalna"

Normalna to taka, w której w 2019 roku nowowybrana partia uchwali ustawę, zgodnie z którą codziennie będzie mogło gwałcić Ciebie ośmiu imigrantów z centralnej Azji, a Ty nie będziesz miał żadnych środków odwoławczych, bo ustawa na to nie pozwoli.
    • x2468 Re: No to jestem już w domu... 18.01.17, 10:51
      Ty bronisz demokracji ludowej tak jak nauczał tow. Kociołek.
    • taniarada Czy Nitras ćpał? 18.01.17, 12:33
      No to jesteśmy w domu.Wiele osób zwróciło uwagę, zwłaszcza po obejrzeniu filmu "Pucz", że poseł PO wyglądał na niezwykle pobudzonego. Sam Nitras nie pomaga w rozwianiu wszystkich wątpliwości. Onetowi mówi:
      - Przyjaciele radzili mi, żebym zrobił badania i zakwestionował te sugestie, ale ja nie widzę ku temu powodów.

Warto przypomnieć, że kilka lat temu dwóch działaczy szczecińskiej PO, podległych Nitrasowi, zostało przyłapanych na jeździe samochodem pod wpływem narkotyków. "Dziennik" pisał wówczas, że po Szczecinie krąży plotka, iż działacze związani z Nitrasem masowo robią sobie badania na obecność narkotyków w organizmie. Wówczas na pytanie o to, czy poddałby się badaniu na obecność narkotyków, Nitras odpowiadał: "Nikt ode mnie tego nie oczekiwał, nikt nie stawiał mi też takiego zarzutu"Pozdrawiam serdecznie.
      • x2468 Re: Czy Nitras ćpał? 18.01.17, 14:21
        Nie Nitras lecz Kaczynski. Naćpany rzucał telefonami i w czasie ucieczki z Sejmu śmiał się ewidentnie śmiechem naćpanego.
      • buldog2 Re: Czy Nitras ćpał? 18.01.17, 17:11
        Wiem, chciałbyś być uczciwy, to Cię pociąga, ale musisz trwać przy swojej złej postawie. To na razie silniejsze od Ciebie.
    • zapijaczony_ryj Wyrzucając dziennikarzy z SEjmu I TK? 18.01.17, 13:21
      tak bronisz demokracji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka