ave.duce 05.03.17, 10:08 dla ofiar wojny w Syrii, +/- 2 mln na nową limuzynę dla Beci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buldog2 Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 10:42 Przeczytałem temat na stronie Kraj i przyszło mi na myśl to samo skojarzenie. Porównanie trafne, ale taka hojność to powód do dumy, nie samoponiżania się. Agent JAR jest "czystym dobrem". -- Zamiast z PISem, lepiej rozmawiać bezpośrednio z W.W.Putinem. Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot A poza tym sądzę, że Antoni powinien być skazany za zdradę stanu i spowodowanie katastrofy drogowej Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 12:02 Jaki Jar, raczej TW Pączek! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 12:08 Nie ma obowiązku pomagania, zaś te pieniądze można przeznaczyć na: -biedne chore polskie dzieci w szpitalach. Może zrobimy sondaż? :) A tu politycznie poprawny Newsweek: www.newsweek.pl/polska/w-najnowszym--newsweeku---jak-premier-tusk-embraerem-latal--za-pieniadze-podatnikow,98882,1,1.html "Zdarzały się weekendy, podczas których premier wylatał równowartość nowego mercedesa". A Szydło ma nowy samochód tylko z okazji wypadku, cóż w warsztacie go nie wyklepią i nie naprawią podrabianymi częściami, takie pomysły zostawmy dla następców z PO i Nowoczesnej. Choć dobrze by było żeby PiS tę limuzynę wyklepał i dla nich zostawił (więc będą się musieli tłumaczyć:). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 13:41 manhu napisał: > "Zdarzały się weekendy, podczas których premier wylatał równowartość > nowego mercedesa". A to ciekawe - w artykule jest link do wyliczeń RMF FM: www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/skandal-fortuna-na-loty-tuska-do-domu/131tmtr a tam: Donald Tusk do swojej rodziny do Trójmiasta lata rządowym embraerem. Te loty kosztowały nas już ponad 120 tys. złotych! Tylko w tej kadencji Donald Tusk od momentu zaprzysiężenia rządu (czyli od 9 tygodni) siedem razy leciał do Gdańska rządowym samolotem.RMF FM podliczył wszystkie podróże premiera do domu. Okazuje się, że szef rządu aż siedem razy leciał z Warszawy do Gdańska i cztery raz z Gdańska do stolicy. Godzina lotu embraerem (a tyle trwa podróż Tuska do domu) kosztuje 11 tysięcy złotych. Ale i tak nikt nie pobije rekordów Lecha Kaczyńskiego, który na Hel latał Tupolewem do Gdańska, skąd sprowadzony z Warszawy śmigłowiec zawoził go do Juraty, gdzie spędzał weekend, zwykle z rodziną i oczywiście obsługą. Ochrona dojeżdżała samochodami. Na miejscu była jeszcze dyżurna karetka. Godzina lotu to ponad 32 tys. złotych. To było Panisko! Jeżeli weekend, to tylko w Juracie. I nie tylko weekend. W ciągu dwóch lat Lech Kaczyński (60 l.) latał do swej rezydencji nad Bałtykiem aż 141 razy Tak wynika z wykazu lotów rządowych maszyn, do którego dotarł Fakt. Bywał więc na Helu co 4 dni. Prezydenckie wycieczki kosztowały nas wszystkich aż 2,3 miliona zł. Tyle, że służbowym samolotem do rodzinnego Gdańska lata również premier Donald Tusk (52 l.). Na jego pięćdziesiąt podróży do Gdańska i z powrotem do stolicy wydaliśmy w ciągu dwóch lat około pół miliona złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 20:45 Jak w stanie wojennym do Polski płynęła pomoc z całego świata to wtedy nie mieliśmy żadnych wątpliwości co do zasadności udzielania nam pomocy. Może lepiej sondażu nie robić bo wtedy cała mizeria moralna katolickiego podobno społeczeństwa wyjdzie na jaw i wszyscy zobaczą polskie sku...syństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 10:57 i to tylko dla szpitali w Syrii. Pomoc dla uchodzcow w obozach na Bliskim Wschodzie wynosila w 2015 prawie 13mln do 46 mln w 2016. To wszystko dodatkowo w stosunku do polskiego udzialu w pomocy calej Uni. PS Niemcy wydaly w zeszlym roku 20 mld euro na utrzymanie tzw uchodzcow. Sadze, ze jedna dziesiata tej sumy zapewnilaby uchodzcom w obozach czysta wode, szkoly dla dzieci i wystarczajace racje zywnosci. I na opieke zdrowotna by wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 11:34 Cholerna różnica, 1,5 mln a nie 1 mln. I limuzyna Szydło nie 2 miliony ale 1,9 miliona :D Tyle zarabia rocznie tow. Jasiński wysunięty przez Biuro Polityczne KC PiS na placówkę w Orlenie - ale on bardziej potrzebuje pomocy niż dzieci w Syrii... Porównaj może te 1,5mln. do miliardów, które Polska dostaje z Unii - dla ułatwienia, jeden miliard to tysiąc milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 11:37 Dla Rydzyka 27 milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 20:47 A dla całego kościoła ile? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 21:55 I 39 mln odszkodowania za to, że zródełko jest za zimne i za pózno. Od spółki Skarbu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 11:43 Jestem tym bardziej zbudowany. Żałuję, nie pamiętam kto, ale ktoś z PISu (PIS - Partia Interesów Sowieckich, Obraza.uczuć...) powiedział, że PanPrezes ma wielkie serce. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 11:45 buldog2 napisał: > Jestem tym bardziej zbudowany. > Żałuję, nie pamiętam kto, ale ktoś z PISu (PIS - Partia Interesów Sowieckich, O > braza.uczuć...) powiedział, że PanPrezes ma wielkie serce. > "Samo dobro","ludzki pan". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 12:41 Autorem tego odkrycia był ser Ryczard ... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 21:53 Przerośnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce ludzka i godna pani z tej Beci! AŻ 1,5 mln!!! 05.03.17, 12:22 Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 20:46 To rzeczywiście zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: kolejna falszywka nie 1 mln a 1,5 mln 05.03.17, 20:57 Z tego ponad 11 milionów wyniosła pomoc osób prywatnych. Nie rządu. Ochrona Kaczyńskiego kosztowała podatnika 1,5 milina złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 11:27 A ile na kler,Rydzyka szczególnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 11:58 już drugą, bo jedna za dwa miliony pieprznęła w drzewo! I to nie ostatnia kraksa, bo oni nadal modernizują BOR! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Zamiast na seicento to ściepa narodowa 05.03.17, 12:23 Co tam się oglądać na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zamiast na seicento to ściepa narodowa 05.03.17, 12:33 Gwoli ścisłości to pis dal nie swoje lecz nasze. Za padle konie i rozbite auta również płaci z tego co nam ukradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nie oglądawszy się na Pi$ - PAH 05.03.17, 12:35 tylko w grudniu zebrał 4 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Tyle samo, co wszyscy podatnicy - 05.03.17, 20:32 a od mojej prywatnej kasy - trzymaj się z daleka, młótku, "od zawsze i do zawsze" zabanowany na FzD. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To nie jest twoja prywatna kasa 05.03.17, 20:40 ave.duce napisała: > a od mojej prywatnej kasy - trzymaj się z daleka, młótku, "od zawsze i do zawsz > e" zabanowany na FzD. Danina ma to do siebie, że płacącemu podatek nic do tego jak zostanie wydana. Podatek – obowiązkowe świadczenie pieniężne pobierane przez związek publicznoprawny (państwo, jednostka samorządu terytorialnego) bez konkretnego, bezpośredniego świadczenia wzajemnego. Przypominasz trochę tych, co mają wątły do tego jak Owsiak wydaje pieniądze, pieniądze swojej fundacji. A przecież zawsze można założyć swoją. Becia odpowiada za RP. Nie za żadną Syrię czy inne państwo na świecie. Jakoś cię nie martwi, jak Becia zepnie budżet przy 500+? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: To nie jest twoja prywatna kasa 05.03.17, 20:52 Wypisywanie głupot swiadczy o głupocie autora. Ja płacę podatki i ja wymagam wielu rzeczy od rządu,nawet jeżeli jest to taki gó...any rząd jak obecny. Broszkowa nie odpowiada za RP tylko Broszkowa odpowiada kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Nie rozumiesz instytucji podatku. Tylko dlaczego 05.03.17, 21:05 99venus napisał: > Wypisywanie głupot swiadczy o głupocie autora. > Ja płacę podatki i ja wymagam wielu rzeczy od rządu,nawet jeżeli jest to taki g > ó...any rząd jak obecny. > Broszkowa nie odpowiada za RP tylko Broszkowa odpowiada kaczyńskiemu. obrażasz innych? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Nie rozumiesz instytucji podatku. Tylko dlacz 05.03.17, 23:03 Nie,opisuję stan faktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: To nie jest twoja prywatna kasa 05.03.17, 21:59 Poważnie? Ja od tego rządu nie chcę/oczekuję nic. I nie spodziewam się niczego dobrego. To nie jest już polski rząd. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada A może jakaś spółka 05.03.17, 21:06 Z Karnowskim i Adamowiczem.Ci szczególnie wrażliwi na dzieciaki z Syrii.Dokładnie z Aleppo . Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A może jakaś spółka 05.03.17, 21:20 taniarada napisał(a): > Z Karnowskim i Adamowiczem.Ci szczególnie wrażliwi na dzieciaki z Syrii.Dokładn > ie z Aleppo . Przekazali coś ze swoich własnych środków w swojej wrażliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: A może jakaś spółka 05.03.17, 21:35 inocom napisał: > taniarada napisał(a): > > > Z Karnowskim i Adamowiczem.Ci szczególnie wrażliwi na dzieciaki z Syrii.D > okładn > > ie z Aleppo . > > Przekazali coś ze swoich własnych środków w swojej wrażliwości? > A gdzie tam jak tylko z zasady w tym wątku się melduję ."Kiedyś, jeszcze jako dziecko zapytałem ją, jak jest w piekle. Matka odpowiedziała mi wtedy zadziwiająco pewnie, jakby już tam była, jakby to była autopsja, a nie wyobrażenie: - Synku, w piekle na powitanie pokazują ci wszystkie twoje niewykorzystane szanse, pokazują, jak wyglądałoby twoje życie, gdybyś we właściwym czasie wybrał właściwe wyjście. A potem pokazują ci wszystkie te chwile szczęścia, które straciłeś (...) pokazuje się w piekle, co mogliby w życiu osiągnąć... - A potem? Mamusiu, co się dzieje potem, kiedy już to wszystko pokażą? - Potem, synku, zostawiają cię samego z twoimi wyrzutami sumienia. Na całą wieczność. Nie ma już nic ani nikogo. Tylko ty i twoje wyrzuty sumienia. Wojciech Kuczok – Gnój Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A może jakaś spółka 05.03.17, 21:51 taniarada napisał(a): > inocom napisał: > > > taniarada napisał(a): > > > > > Z Karnowskim i Adamowiczem.Ci szczególnie wrażliwi na dzieciaki z S > yrii.D > > okładn > > > ie z Aleppo . > > > > Przekazali coś ze swoich własnych środków w swojej wrażliwości? > > > A gdzie tam jak tylko z zasady w tym wątku się melduję ."Kiedyś, jeszcze jako d > ziecko zapytałem ją, jak jest w piekle. Matka odpowiedziała mi wtedy zadziwiają > co pewnie, jakby już tam była, jakby to była autopsja, a nie wyobrażenie: > > - Synku, w piekle na powitanie pokazują ci wszystkie twoje niewykorzystane szan > se, pokazują, jak wyglądałoby twoje życie, gdybyś we właściwym czasie wybrał wł > aściwe wyjście. A potem pokazują ci wszystkie te chwile szczęścia, które straci > łeś (...) pokazuje się w piekle, co mogliby w życiu osiągnąć... > > - A potem? Mamusiu, co się dzieje potem, kiedy już to wszystko pokażą? > > - Potem, synku, zostawiają cię samego z twoimi wyrzutami sumienia. Na całą wiec > zność. Nie ma już nic ani nikogo. Tylko ty i twoje wyrzuty sumienia. > Wojciech Kuczok – Gnój To co zapodałaś to się odnosi to osobistych relacji. Mnie zawsze drażniło i drażni, jak innym się mówi co i jak mają robić. Człowiek to istota WOLNA "Jest rzeczą niemoralną, dawać innym wskazówki moralne" Cytat z pamięci Pod Znakiem Lwa i Armaty - Hamilton. lubimyczytac.pl/ksiazka/214042/pod-znakiem-lwa-i-armaty Za 6 zł można nabyć egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 21:52 O tym samym pomyślałem - zakłamanie tych pokrak jest niebywałe. Dobrze, że nie wyślą do Syrii paciorków i portretów Lecha Kaczyńskiego z Małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 21:53 I figurek Błasika. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 22:05 dr.krisk napisał: > O tym samym pomyślałem - zakłamanie tych pokrak jest niebywałe. Dobrze, że nie > wyślą do Syrii paciorków i portretów Lecha Kaczyńskiego z Małżonką. "Yeti Z każdym dniem coraz bardziej zadziwia mnie jak prostak potrafi podnosić mniemanie o sobie poprzez chamskie i nikomu nie potrzebne docinki. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 22:16 .... powiedziała Pani Bukietowa, wdzięcznie odginając paluszek i siorbiąc herbatkę. Fi donc! Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: inocom, jak doktorat ? 05.03.17, 21:55 Liczysz na Karskiego, Mularczyka, Ziobro , czy samego Misiewicza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnnyydammm Re: Godność kaczystów - 1 mln na pomoc 05.03.17, 22:19 nie myśmy wojne w Syrii rozpetali Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Co to ma współnego z tematem wątku? 05.03.17, 22:26 Czy, np., Wlk. Brytania rozpętała II wojnę światową? Miłego wymyślania wymówek... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Co to ma współnego z tematem wątku? 05.03.17, 22:28 Gość najwyraźniej jest z tych co odwracają głowę, gdy biją przechodnia. Przecież to nie jego biją..... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Co to ma współnego z tematem wątku? 06.03.17, 19:17 I z tych, co wrzeszczą, że nikt im nie pomógł, kiedy to ich bili. Jakie to kaczystowskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce 28. miejsce 25.03.17, 08:04 ... na liście darczyńców, za m.in. Norwegią, Holandią, Austrią, Luksemburgiem i Czechami ... ps. "dużą częścią polskiej pomocy pomocy jest wpłata na Turecki Instrument na rzecz Uchodźców" - OBOWIĄZKOWA Odpowiedz Link Zgłoś