Dodaj do ulubionych

Paweł Kukiz w gorączce

05.03.17, 18:49
Na FB pochwalił się,że wyciął 15 tuj i uzasadnia to w ten sposób:
"-Już dwa lata temu usychały a tegoroczne upały załatwiły je na amen. Pozdrawiam :-)- "
Jak facet w tym roku miał takie upały to nic dziwnego,że zachowuje się jak się zachowuje.Gorąc robi swoje.
- - -
Popieraj PiS-to oni wytną ostatnie drzewo,zniszczą kraj i zamkną wszystkie sklepy w niedzielę.
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Paweł Kukiz w gorączce 05.03.17, 18:52
      A nie mógł podlać tych 15 tuj?
    • m.c.hrabia Re: Paweł Kukiz w gorączce 05.03.17, 18:52
      widocznie go suszyło ,ale u niego to nie nowość , raczej chleb powszedni.
    • inocom Nie słyszałeś o roku akademickim czy szkolnym, 05.03.17, 18:55
      99venus napisał:

> Na FB pochwalił się,że wyciął 15 tuj i uzasadnia to w ten sposób:
      > "-Już dwa lata temu usychały a tegoroczne upały załatwiły je na amen. Pozdrawia
      > m :-)- "
      > Jak facet w tym roku miał takie upały to nic dziwnego,że zachowuje się jak się
      > zachowuje.Gorąc robi swoje.
      > - - -
      > Popieraj PiS-to oni wytną ostatnie drzewo,zniszczą kraj i zamkną wszystkie skle
      > py w niedzielę.

Rok - 1. «jednostka czasu równa w przybliżeniu okresowi obiegu Ziemi wokół Słońca – 365 lub 366 dni»

Nie ma nigdzie wymogu, by było to od stycznia do stycznia. W językach łacińskich, grudzień to 10 miesiąc.

Urzędowo nabywasz pewne prawa nie 1 stycznia. Pełnoletność uzyskujesz po 18 latach (rokach) od swoich urodzin.
    • p.grochowski Re: Paweł Kukiz w gorączce 05.03.17, 19:00
      Kukiz'15 jest dobrym pomysłem dla Polski i znaczeniem struktur samorządowych w Polsce. Cieszy mnie, że dzięki temu ugrupowaniu do sejmu weszli przedstawiciele Kongresu Nowej Prawicy z Jackiem Wilkiem i Unii Polityki Realnej z Bartoszem Jóźwiakiem. Z tymi dwiema partiami jest mi szczególnie pod drodze. Samemu Pawłowi nie sposób odmówić charyzmy, Kukiz'15 to autentyczny ruch Polski samorządnej.
      • qwardian Re: Paweł Kukiz w gorączce 05.03.17, 19:23
        Absolutnie zgadzam się...
    • qwardian Re: Paweł Kukiz w gorączce 05.03.17, 19:21
      Ja nie podlewam tuj, bo korzenie będą płytko i drzewka wymarzną podczas wielkich mrozów. Podczas upałów sprzed dwóch lat zmarniała mi karłowata sosna, usunąłem ją i w tym miejscu posadziłem kolejną. Te są drogie, po około trzysta złotych za sztukę..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka