Dodaj do ulubionych

Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Polaków"

03.10.04, 19:41
www.radiomaryja.pl/dzwieki/2004/06/2004.06.30.f.mp3
Możecie sobie krzyczeć co chcecie o antysemityzmie, itd., ale gazeta Michnika
zawsze reprezentowała żydowskie intersy wbrew polskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Thea Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 19:43
      Istnieja w Polsce "nie zydowskie gazety", skoro tak
      to podaj ich nazwy.
      Jakos wszystko, co wam nie pasuje jest zaraz zydowskie.
      Czym i kim jestescie?
      • yossarian18 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 19:46
        Jest np. Nasz Dziennik albo Najwyższy Czas!
        • gregorak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:26
          Bez wątpienia "Nasz Dziennik" nie jest "żydowską" gazeta, dla mnie jest po
          prostu antysemicka ("Najwyższy Czasu!" nie znam). Ale mam pytanie o jakość. Czy
          Twoim zdaniem Yossarianie ND to dobra (nie ideowo tylko warsztatowo) gazeta?
          • yossarian18 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:33
            Wbrew obiegowym opiniom uważam, że ND to b. dobra gazeta-piszą w niej dokładnie
            to czego nie ma w innych gazetach.
            • gregorak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:55
              Przeglądam każdy numer ND (czasem, rzadko coś przeczytam) i trudno mi sie
              zgodzić z Twoją opinią, że to dobra gazeta. Tendencyjnie dobierają informacje,
              do rangi ważnych wydarzeń wywyższają jakieś mało istotne zdarzenia, drukują
              listy jakichs nawiedzonych ludzi. Dla mnie strasznie nudna gazeta. "Piszą w
              niej dokładnie to czego nie ma w innych gazetach", to nie znaczy, że piszą
              mądrze.
              MAM PROŚBĘ: czy możesz podać przykład jednego artykułu napisanego przez
              dziennikarza ND z ostatniego tygodnia, który uważasz za przykład dobrego
              dziennikarstwa?
              -------------------------------------------------------------------------------
              PS Styl tej gazety dobrze oddaje p. Wrzodak (cytat z Polityki):
              Stały czytelnik „Naszego Dziennika” Zygmunt Wrzodak z LPR przyznaje, że kupuje
              gazetę, bo miło poczytać coś, z czym się identyfikuje tak, jakby słyszał swoje
              myśli.
              – Dlatego w Lidze lubimy „Nasz Dziennik”, nawet jeśli nie zawsze jego
              informacje są zgodne z prawdą
              • yossarian18 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:59
                W ostatnim ND jest ciekawy wywiad z Hucułem, ostatnio czytałem ciekawy
                wykład "Naród i kultura" ks. prof. Bartnika, teksty o o. Kolbe i dużo innych.
                • gregorak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 21:07
                  Wywiad to wywiad, ks. Bartnik z KULu, a mi chodziło o udowodnienie, że w ND
                  pracują dobrzy "warsztatowo" dzienikarze. Daj linka do czegoś interesującego
                  Twoim zdaniem, to sobie przeczytam i się wypowiem...
                • guyritchie ND to gazeta dla bezmyslnych... 05.10.04, 08:52
                  yossarian18 napisał:
                  > W ostatnim ND jest ciekawy wywiad z Hucułem, ostatnio czytałem ciekawy
                  > wykład "Naród i kultura" ks. prof. Bartnika, teksty o o. Kolbe i dużo innych.

wciaz mnie fascynuje obecnosc na tym forum osobnikow typu <yossarian18>
                  nienawidza GW, lża red. Michnika ale namietnie dyskutuja na forum...
                  rozpoznaja wroga?
                  zapewne tez...
                  tylko dlaczego tu wylewaja swoja nienawisc do wszystkiego co nie miesci im sie
                  w glowie?
                  odpowiedz jest prosta...na stronie ND nie ma zadnego forum...zadnego pola
                  wymiany mysli i pogladów...tam takiego zjawiska jak myslenie niezalezne
                  nie "toleruja"...wszak to nie cnota...
                  RM tez nieudostepnia portalu na dowolne pisanie...
                  a tu wszyscy anonimowi i chamscy katoliccy narodowcy (tylko boze cio oni maja
                  wspolnego z katolicyzmem...) moga bluzgac obrazac pisac co im sie podoba i
                  istnieja....
                  nikt nie kasuje ich postow...nie blokuje dostepu...
                  hehhe paradoks...Ci co chcieliby zamknac wszelka dyskusje Ci co najchetniej
                  Michnika wraz z cala GW wyslaliby na plutona bo ksiezyc za blisko
                  ISTNIEJA TYLKO DZIEKI TEMU ZE SA JESZCZE TAKIE MIEJSCA JAK GW W KTOREJ PO
                  PROSTU MOZNA DYSKUTOWAC!
                  CZY SA W STANIE TO ZROZUMIEC ze <yossarian18> zaistnial tylko dlatego ze mimo
                  obelg mogl podyskutowac na forum GW?
                  kiedy bede mogl dyskutowac na forumach ND i RM??
                  <yossarian18> nio kiedy podyskutujemy tam??
                  ...nie odpowiadaj...znam odpowiedz...

• gregorak Re: ND to gazeta dla bezmyslnych... 05.10.04, 11:01
                    guyritchie napisał:
                    > kiedy bede mogl dyskutowac na forumach ND i RM??
                    > <yossarian18> no kiedy podyskutujemy tam??
                    > ...nie odpowiadaj...znam odpowiedz...

Niech odpowie! Niech odpowie! Niech ...
              • jacek.rothert Jedno zdanie, a tak wiele mowi... 04.10.04, 01:21
                > – Dlatego w Lidze lubimy „Nasz Dziennik”, nawet jeśli nie zawsze jego
                informacje są zgodne z prawdą

Nic dodac, nic ujac...
    • warka_strong Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 19:51
      Ilekroć czytam o tym, że jakaś gazeta jest "żydowska", przypomina mi się
      dykteryjka Szymona Kobylińskiego.

Opowiadał on, jak to w kiosku w Amścinowie zauważył antysemicką gazetkę. Jako,
      że sprzedawcą był siwobrody patriarcha wzbudziło to jego zdziwienie. Tym
      bardziej, że "...pismo dość drogie było, bo aż dwadzieścia groszy kosztowało".
      Gdy zapytał owego sprzedawcę, czemu sprzedaje taką "antysemicką szmatę"?
      Odpowiedź uzyskał następującą:
      - Młody człowieku, jak ja mam z tych dwudziestu groszy cztery grosze zarobku, to
      _dla mnie_ to już takie antysemickie nie jest..."

Pozdrawiam.
      • yossarian18 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:13
        Ta dykteryjka dobrze pokazuję prawdziwą, żydowską naturę!
        Pozdrawiam
      • shanti dlatego nie trzeba KUPOWAC wytworow Agory !!!! 03.10.04, 21:05

• Gość: Thea Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 20:42
      I co uzgodniliscie miedzy soba, ktora gazeta w Polsce nie jest zydowska,
      dajcie znac, zaczne i te czytac.
    • shanti Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 03.10.04, 20:45
      nic dodac, nic ujac -
    • Gość: axx Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola IP: 207.191.243.* 03.10.04, 20:52
      Tak to zydowska gazeta. Ale przeciez jest to gazeta dla nas. Bo jak sie dobrze potrzasnie drzewem genealogicznym to przeciez zawsze jakis zyd z niego spadnie.
      Wiec i musi byc gazeta ,zydowska oczywiscie.
    • leszek.sopot Czemu sluzy ten watek? 03.10.04, 21:17
      Mozesz wymienic te "zydowskie interesy"?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Czemu sluzy ten watek? 03.10.04, 21:49
        przygotowywanie gruntu pod repatriację Żydów do Polski pod ponowne ich
        osadnictwo na naszych ziemiach..Araby prędzej czy później ich wykończą i gdzie
        oni się wtedy podzieją? Polska to jeden z nielicznych państw w którym nie ma
        islamistów a w USA islam jest juz drugą relgią!
        • Gość: chala Re: Czemu sluzy ten watek? IP: *.rdu.bellsouth.net 04.10.04, 02:00
          tys glupi jask lprak i tayjomatyjniak, osiol. W USA zadna religia nie ma wladzy
          i miec nie bedzie. Zydzi sa tu bardzo bezpieczni. Ty siejesz rasistowskie
          teorie i zerujesz na polskim antysemityzmie, ty swinio rydzyka!
      • yossarian18 Re: Czemu sluzy ten watek? 04.10.04, 16:11
        Np. książka A. Bikontowej o Jedwabnem. W GW ukazały się 2 długie, panegiryczne
        recenzje. W Rzeczpospolitej jedna, za to krytyczna, kończyła się mniej więcej
        takimi słowami: "Już w imieniu wszystkich Polaków przeprosiliśmy za zbrodnie w
        Jedwabnem, czego jeszcze Żydzi od nas chcą???"
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja [...] 03.10.04, 21:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dr.krisk A ty dobrze sie czujesz? 03.10.04, 21:51
      Bo jakby cie omroczylo cosik.....
      Kiepsko was tam karmia na stolowce, czy jak?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja nigdy nie czulem sie lepiej 03.10.04, 21:56
        za to z tobą chyba jest nienajlepiej bo dawno cię juz tu nie było
        • grom3 Re: nigdy nie czulem sie lepiej 04.10.04, 01:33
          Czytajac wywody tz katolickich profesorow w Naszym Dzienniku i sluchajac ich w
          radio Maryja zaraz goni mnie rozwolnienie.Dziwie sie kto im dal tytuly
          profesorskie,naprawde sa na poziomie gminnym.Gazeta Wyborcza ma swoj poziom nie
          schodzi do poziomu brukowca,pisana w jezyku Polskim dla Polakow.Nie interesuje
          mnie kto jest wlascicielem a moze mason lub arab,w Toronto wychodzi wiele gazet
          sa pisane w jezyku angielskim maja swoich czytelnikow miedzy innymi mnie.
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: nigdy nie czulem sie lepiej 05.10.04, 20:21
            Wyborcza już po wielokroc przebiła swą nikczemnością wszelkie brukowce z NIE na
            czele!
            • gregorak Re: nigdy nie czulem sie lepiej 06.10.04, 08:14
              nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:
              > Wyborcza już po wielokroc przebiła swą nikczemnością wszelkie brukowce z NIE
              na czele!

Podaj przykład (link!).
              • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: nigdy nie czulem sie lepiej 06.10.04, 12:51
                chociażby art Cichego o Ak sprzed 10ciu laty , albo cala seria paszkwili opluwajacych radio Maryja obrońców życia dzieci poczętych czy mieszkańcow Jedwbnego
                • gregorak Re: nigdy nie czulem sie lepiej 06.10.04, 15:08
                  > chociażby art Cichego o Ak sprzed 10ciu laty
                  Wielokrotnie slyszałem o tym tekście, ale nie miałem okazji go przeczytać.
                  Niech ktoś wreszcie da jakiegoś linka! Zakladając, że ten tekst jest kłamliwy
                  na 2,5 mln tesktow od 1992 roku daje to wspóczynnik klamstwa 0,00004%.

> albo cala seria paszkwili radio Maryja
                  Chyba czytałem wszystkie możliwe teksty GW o RM i to co dla Ciebie jest pluciem
                  na RM dla mnie jest krytyką RM daleką od stylu NIE. Dla mnie często krytyką
                  słuszną.

> opluwajacych obrońców życia dzieci poczętych
                  Nie przypominam sobie takich tekstów. Proszę o linka.

> opluwajacych mieszkańcow Jedwbnego
                  Nie śledziłem dokladnie tematu, więc mam pytanie czy jakieś stwierdzenie GW w
                  tej sprawie bylo kompletnie sprzeczne z późniejszymi ustaleniami IPN?
    • Gość: Roman Rydzyk jak Jankowski chiodzi w brunatnej sutannie IP: 5.4R* / *.ruh.isu.net.sa 04.10.04, 01:42
    • Gość: Sowa Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 08:42
      A ja lubię czytać gazete Pana Adama, jest wiele dobrych porad dla każdego, czy
      to Polaka, czy to żyda. Możecie najwyżej nie kupowac.
      • gregorak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 04.10.04, 08:53
        Gość portalu: Sowa napisał(a):
        > A ja lubię czytać gazete Pana Adama, jest wiele dobrych porad dla każdego,
        czy to Polaka, czy to żyda.

Jesteś bardzo odważna Sowo! Taka śmiała deklaracja na tym FORUM! Zaraz
        przeczytasz, że jesteś "zydomasońską lewaczką otumanioną przez Michnika"! ;-)
        • humbak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 04.10.04, 09:24
          Albo coś gorszego od osób, które nie mają masomanii, ale michnikową gazetę
          uważają za brukowiec. Tyle, że taka deklaracja to jeszcze za mało, by się
          zaczęło.
    • Gość: kielu Bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:22
      I w dodatku obrażasz setki tysiecy Polaków czytający ją.
    • grom3 Oblaci traca autorytet 05.10.04, 03:44
      W Toronto i okolicy zauwaza sie spadek wiernych w kosciolach zarzadzanych przez
      Zakon Oblaicki,w ostatnia niedziele byl protest przeciwko aborcji stalo tylko
      kilka osob.Moze swietojebliwe duszyczki beda nam mowily ile razy nam wolno w
      tygodniu ciupciac.
      • Gość: Hihihi Re: Oblaci traca autorytet IP: 5.3.1R* / 210.150.253.* 05.10.04, 15:34
        Ich to podnieca.Dlatego sie mieszaja.
    • Gość: prf.Wsteczny Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola IP: *.d2.club-internet.fr 05.10.04, 15:30
      "Jedyną pewną informacją, jaką można było otrzymać w Watykanie w sprawie pobytu
      księdza Jankowskiego w Rzymie, jest ta, że współpracownicy papieża z pewną ulgą
      przyjęli wiadomość o jego powrocie do Polski."
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2323427.html
      niezbity to dowod, ze GW manipulacyjnie zawladnela, nie tylko mediami w Polsce,
      ale rowniez praktykuje skutecznie swa niecna ideologie posrod dostojnikow
      najwyzszych szczebli administracji watykanskiej.

Forumowowe Oszolomy!
      musimy dzielnie przeciwstawic sie konspiracyjnemu Molochowi!

Ulcerated Group against Leftist Yiddish

UGLY
      Komitet Zalozycielski:
      Oszolomy Krajowego Forum
      Czlonkowie (dobrowolni):
      dr hab. A.Wsteczny, WaszPokrecony, Zkrwawiony (wciaz krwawi)
      Czlonkowie (na chama): twojamartwadusza
      Sponsorat Medialny: "ND", "RM"
      Sponsorat Spoleczny: byli parafianie bylej parafii

moj kontakt: JednaTylkoJednaRacjia@izolacja.Wszech_Polski
      prf. Arnold Wsteczny
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 05.10.04, 20:22
      nie ulega wątpliowści ze GW jest nabardziej podłym brukowcem jaki ukazuje sie
      na naszym rynku medialnym

• grom3 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 06.10.04, 03:39
        nowy oszolom z radia maryja masz racje brukowce to Nasz Dziennik z jego
        profesorami,Niedziela,radio maryja czy dales dar serca i telewizja trwam.Moga
        smialo pretendowac do grona zlotych brukowcow w Toronto mamy dwa brukowce
        Dziennik oraz ostatnio dolaczyl Goniec,po cichu wspierane przez Zakon Obla-icki
        czyz to nie brzmi zydosko,co na to Rydzyk dlaczego nie atakuje Zakonu Obla-icki
        tak pieknie brzmi cos na kolo mlynskie dla radia maryja.
      • gregorak Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 06.10.04, 08:18
        > nie ulega wątpliowści ze GW jest nabardziej podłym brukowcem jaki ukazuje sie
        > na naszym rynku medialnym

Dowody! (linki!)
        • Gość: ethanol Re: Gazeta Wyborcza to "zydowska gazeta dla Pola IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 06.10.04, 10:13
          wyborcza przez wiele lat czytalem i cenilem
          ale od jakichs 3-4 lat pogniewalem sie na wyborcza
          zeszla na psy niestety
    • Gość: MMM Wybiorcza to brukowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:51
      Obecnie wyborcza zeszla juz do poziomu Faktu, chociazby artykuly podle ze
      pralaci odejdz itp. czemu zydzi chca dyktowac katolickim duchownym co maja robic.
      Jesli chcecie sie dowiedziec prawdy to czytajcie Nasz Dziennik, dobrze jest tez
      posluchac Radia Maryja bowiem nie boja sie tam prawdy, tak samo jest z TV TRWAM.
      Dzieki Bogu ze jest taki czlowiek jak o. Rydzyk i dzieki niemu mamy prawdziwie
      polskie niezalezne niekomercyjne media, w ktorych mozna sie dowiedziec prawdy
      • Gość: ewa Re: Wybiorcza to brukowiec- do MMM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:21
        Podejrzewam, że sam nie wierzysz w to, co piszesz.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Wybiorcza to brukowiec- do MMM 06.10.04, 12:55
          i vice versa
          • Gość: twojamartwa dusza Re: Wybiorcza to brukowiec- do MMM IP: *.d2.club-internet.fr 06.10.04, 13:32
            dzieki Bogu , ze Papiez jest Polakiem, i zedycodowanie w subtelny sposob potepil
            hanebne postawy o.Rydzyka i ks. pralata. Bo gdyby to byl Wloch, to RM ND i Ty
            Oszolomie
            z obluda i nienawiscia mowilibyscie; " a co ten Wloch moze zrozumiec co sie
            dzieje w Polsce--nic dziwnego, ze takie glupoty o nas (RM ND) wygaduje!".
            Faktem jest faktem wasza wiara ma nie wiele wspolnego z katolicyzmem.
      • gregorak Re: Wybiorcza to brukowiec 06.10.04, 11:29
        Gość portalu: MMM napisał(a):
        >Jesli chcecie sie dowiedziec prawdy to czytajcie Nasz Dziennik,

Polska jest WOLNYM KRAJEM. Jeśli jedni uważają Nasz Dziennik za obiektywne
        źrodło informacji, to niech sobie go czytaja i dyskutują na jego FORUM. I niech
        to samo pozwolą robić czytelnikom Gazety Wyborczej.
    • yossarian18 Re: Gazeta Wyborcza to "żydowska gazeta dla Pola 09.10.04, 15:28
      Up!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka