Dodaj do ulubionych

Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:00
he he he :-). a moze ksiadz rydzyk podzieli sie fotka ;-)?
Obserwuj wątek
    • Gość: romek Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:01
      glupoty.
      • Gość: mustafa przejdź prałacie na islam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:32
        zostaniesz wielkim muftim Lechistanu
        • Gość: Wojtek Re: przejdź prałacie na islam !!! IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 05.10.04, 19:03
          Wiem co zrobił Jankowski. Ale co komu zrobił islam?
          • Gość: kaktu siku sik wydłub grzybkowi oczka,zaklej swoje i zjedz,jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:47
            przeżyjesz to twoja wiara jest ugruntowana i akceptowana, jeśli nie, to co?
            A na prałacie siadają muchy i czy go nawet pstrzą?
      • Gość: domk PAPIEŻ WOJTYŁA GO PO PROSTU OLAŁ - I TYLE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:57
        Czyli kolejna legenda Solidarności zakończyła się w niesławie.
        • Gość: Analityk Re: PAPIEŻ WOJTYŁA GO PO PROSTU OLAŁ - I TYLE. IP: *.crowley.pl 06.10.04, 05:21
          Proszę zostawić Papieża w spokoju. Ja mam przypuszczenie graniczące z
          pewnością, że biedny Ojciec Święty nawet nie wiedział, że Jankowski jest w
          Rzymie. Aby się dostać przed oblicze Papieża trzeba nielada sprytu i zabiegów,
          a także pieniędzy. Jest wielu cerberów po drodze. Jankowski nie miał szans, to
          za mała i już od głowy cuchnąca rybka.
      • Gość: SOL Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:03
        I DOBRZE,ŻE NIE PRZYJĄŁ.JAK BY NIE BYŁO INNYCH PROBLEMÓW NA ŚWIECIE-TO JESZCE
        O IDIOTÓW-RODAKÓW BEDZIE SIE PAPIEŻ MARTWIŁ.
    • Gość: anyKler [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Ari Sorko-Ram Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.ghost.pl 05.10.04, 15:08
        16 letni gnojkowie to zadne dzieci. Wystarczy wyjsc na jakies blokowisko i
        przyjrzec sie im, by nie miec watpliwosci, ze biedni i bezbronni przed
        brutalnym swiatem to oni nie sa - raczej sami go tworza. Nie mowiac juz, ze
        wiek 16 lat w relacjach seksualnych nie jest poki co przez polskie prawo
        zabroniony, a ksiedzu wciaz nie postawiono zarzutow przeciez, wiec z nazywaniem
        go pedofilem prosze poczekac do orzeczenia sądu - inaczej bedzie to jak z
        lapsusem Lecha Kaczynskiego w sprawie z Wachowskim...
        • Gość: 30-tka Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.10.04, 15:43
          nie ma dyskusji, ksieza decyduja sie na zycie w ubostwie, na wzor Chrystusa!
          jestem globaka wierzaca katoliczka i bulwersuje mnie ks. jankowski! i jezcze co
          dziala na jego niekorzysc w mediach? spojrzcie kto jest w tym caltym komitecei
          obrony jankowskiego?!!! starsi lusdzie! nie majacy co robic, wierzacy w
          anomalaia jaki wyglaszal na ambonie ksiadz! z drugiej strony przez takich jak
          on moi znajomi odsuneli sie od kosciola! gdzie wzor? Papierz jest wzorem, ale
          malo ktory ksiadz ma odwadze pojsc w jego slady!
          • Gość: borch Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 05.10.04, 15:54
            no papież na pewno jest wzorem ubostwa
            • Gość: senior-siarra [...] IP: *.aster.pl 06.10.04, 09:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: powazny Do 30-latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:15
            A powiedz mi czy Chrystus tez odmawial wizyty? Ja nie przypominam sobie takich
            opowiesci gdzie Jezus odrzuca prosbe o przyjecie.
            • Gość: ułomny Re: Do 30-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:34
              Gość portalu: powazny napisał(a):

> A powiedz mi czy Chrystus tez odmawial wizyty? Ja nie przypominam sobie
              takich
              > opowiesci gdzie Jezus odrzuca prosbe o przyjecie.

Uważam, że cytowane pytanie jest nieporozumieniem i jest niepoważne.

Na czym polega wielkość i mądrość Papieża - m.in. na wyczuciu, kiedy i jak się
              wypowiadać.

Na czym polega małość ks. Jankowskiego - m.in. na głoszeniu nienawiści rasowej.

Wszyscy możemy naśladować wielkich i mądrych ludzi, lecz większość nie potrafi
              znaleźć odpowiedniego wzorca. Każdy człowiek jest UŁOMNY
              • Gość: silesius do ulomnego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:41
                "nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni"; kto osadza jankowskiego: "papiez"
                michnik, ubabrany w gownie, zwanym afera rywina, pewnie, az po kostki (co
                zostalo doskonale wykazane); albo tez ten arcylotr goclowski - robiacy "lewe
                interesy" na miliony z bylym baronem sld w gdansku (przy okazji stelli maris).
                i ktoz tu, przyjacielu, jest bardziej wiarygodny?
                • Gość: dorota Re: do ulomnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:40
                  jak myślisz, ułomny, co ci się należy za ten cudzysłów przy słowie papież ?
              • Gość: ułomny Re: Do 30-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:43
                Ułomności ludzi dowodzi np. niniejsze forum ..., a niejaki poważny pisze ...
                eee szkoda słów
                • Gość: silesius "wkurzasz" mnie ulomny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:48
                  podaj mi tu zaraz konkretna i naukowa weryfikowalna definicje dyskryminacji
                  rasowej. powtarzam, nie chodzi mi o bajdurzenie michnika i gw, chodzi mi o
                  naukowa definicje pojecia. inaczej musze ci powiedziec, ze pieprzysz pierdoly
                  (jak cala gw, se i fakt juz od tygodni).
                  • Gość: tomek Re: "wkurzasz" mnie ulomny IP: *.chello.pl 06.10.04, 01:04
                    Wynika z tego, że w Rzymie ks. Jankowski nie przyjął papieża... ;)
          • gwendal Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? 05.10.04, 17:19
            Gość portalu: 30-tka napisał(a):

> nie ma dyskusji, ksieza decyduja sie na zycie w ubostwie, na wzor Chrystusa!
            > jestem globaka wierzaca katoliczka i bulwersuje mnie ks. jankowski!

Od razu widać jak wiele katolicy wiedzą o zasadach funkcjonowania swojego
            kościoła. Śluby ubóstwa składają tylko zakonnicy, zwykli księża diecezjalni tego
            typu ślubów nie składają.

Gwendal
            • Gość: Aaron_Goldbaum NO NIECHBY TYLKO PAPA SPRÓBOWAŁ PRZYJĄĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:04
              Ja bym panu Papież pokazał, gdzie raki zimują.
              • awojlublin Re: NO NIECHBY TYLKO PAPA SPRÓBOWAŁ PRZYJĄĆ ! 05.10.04, 23:19
                jOOOŁ jOŁŁ Aaron Goldbaum MOCNE SŁOWA!!!ALE CZY TY NIE PRZESADZIŁEŚ!!!ZASTANÓW
                SIĘ I STARY!!!POMÓDL SIĘ O TROSZKE MÓZGU!!!WSKAZANE!!!PROŚ O WYBACZENIE!!!
              • Gość: OKO Re: NO NIECHBY TYLKO PAPA SPRÓBOWAŁ PRZYJĄĆ ! IP: *.nycap.rr.com 06.10.04, 01:49
                Oczywiscie Papiez doskonale sobie zdaje sprawe do czego ty i twoi bracia Zydzi
                sa zdolni wrazie gdyby odwazyl sie przyjac tak znienawidzonego przez was
                Ksiedza Jankowskiego. I jak kazdy polityk wie,ze w gruncie rzeczy taka mala
                sprawa moze mu bardzo przeszkodzic w sprawach wiekszej wagi. Papiez,
                Czlowiek ktory w historii swiata zrobil najwiecej w celu pojednania Zydow z
                Chrzescianami, w dalszym ciagu jest wyzywany od ANTYSEMITOW, napewno wiec na
                koniec zycia nie chcialby nastepnej nagonki i anty- katolickiej propagandy,
                tylko dlatego ze przyjal Ksiedza ktoremu tez przylepiono etykiete ANTYSEMITY.
                • Gość: dorota Re: NO NIECHBY TYLKO PAPA SPRÓBOWAŁ PRZYJĄĆ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:43
                  Olaboga, przecieą to nie żaden Aaron pisze, ludzie,m,yślcie wy troche!
            • jasiu22 Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? 05.10.04, 19:20
              Na tym forum praktycznie nie ma katolików ,raczej pseudokatolicy lub wrogowie
              KK.Żałosne jest to że organ prasowy jakim jest GW.który specjalizuje się w
              obrzucaniu błotem KK. próbuje roztrzygać spory wewnątrzkościelne ,publikując
              tego rodzaju imformacje prowokuje internautów do wypowiedzi,które odbierane są
              przez zmanipulowanych internautów jako opinia większości rodaków.Tfu.
              • awojlublin Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? 05.10.04, 23:38
                BRAWO JASIU-..OD TYLU LAT SZUKAM ODPOWIEDZI NA NURTUJACE MNIE PYTANIE!NIE
                WIEDZIAŁEM CO MI JEST!OJCZYZNA Z DNIA NA DZIEN PRZESTAWAŁA MI SIĘ PODOBAĆ
                CIĄGŁE UCZUCIE ŻALU CZY JA WIEM JAKIEJŚ TĘSKNOTY ZA
                CZYMŚ...!!?!!....NAGLEBUMMMMM I doc.JASIO MNIE OŚWIECIŁ!!!JESTEM-UWWWWAGA!!!
                :zmanipulowany internautą.!!!STRASZNEEE POMOCY!!!
              • Gość: tomek Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.chello.pl 06.10.04, 01:08
                Miałem, watpliwą przyjemność, poznać osobiście ks. Jankowskiego. Takiego
                drugiego, nadętego bufona ze świecą szukać.
                • Gość: antek Re: Do Żyda "Tomka" z ' .chello.pl' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:53
                  Moja koza miała wątpliwą przyjemność poznać Rabina.
                  Potem też powiedziała:
                  "Takiego drugiego, nadętego bufona ze świecą szukać." I też nie miała racji.
          • Gość: Los Glanos Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:48
            A ty glupia jestes 30 latka, ze ho ho! Po 1. w ubostwie to slubuja zyc
            zakonnicy (i tez nie we wszytskich zakonach, vide Redemtorysci i ojciec Tadeusz
            R., niechaj niechaj nazwisko jego zostanie okryte milczeniem dla dobra
            sledztwa).
            Z ksiezmi (tj. czarnymi)jest inaczej, tzn. odwrotnie. Jezeli zas chodzi o
            celibat, to ma on za zadanie jedynie zapobiezenie dziedziczenia z majatku
            kosciola przez potencjalnych potomkow chutliwego duszpasterza.Jako ze kosciol
            to firma stara, wiec potrzeba chwili zamienila sie z czasem w uswiecona
            tradycje. Swoja droga "casch" nadal wartko tam plynie, to i celibat ma sie
            dobrze. Na koniec zas. Ks: Jankowskiego nie lubie, bo to bufon, dusigrosz i
            czlowiek pozbawiony wyobrazni abstrakcyjnej (musi wszytsko doslownie: sierp,
            mlot i inne takie, nie mowiac o bursztynowych megaoltarzach i kosztownych
            ciuszkach "sacro"), ale on nikogo nie zgwalcil, tym bardziej nieletnich. Jezeli
            obcowal juz, to odplatnie, bez przymusu i za obopolna satysfakcja natury
            finansowo-oralno-(analnej?).Wielce prawdopodobne jest tez, ze gdyby dobrowolnie
            odpalil troche "money" Goclowskiemu, przez co nie zlicytowali by temu
            ostatniemu ukochanego Jaguara, czy innego Maybacha (tytulem rachunkow za Stella
            Maris), nie byloby sprawy, a wszystko okazaloby sie wielka hucpa i zamachem
            bezboznikow na kosciol, matke nasza jedyna. Amen.
          • Gość: Los Glanos 30 latka jest GUPIA bo nie kuma bazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:22
            A ty glupia jestes 30 latka, ze ho ho! Po 1. w ubostwie to slubuja zyc
            zakonnicy (i tez nie we wszytskich zakonach, vide Redemtorysci i ojciec Tadeusz
            R., niechaj niechaj nazwisko jego zostanie okryte milczeniem dla dobra
            sledztwa). Po 2.z ksiezmi (tj. czarnymi)jest inaczej, tzn. odwrotnie.
            Jezeli zas chodzi o celibat (czyli powsztrzymywanie sie od ciupciania
            zespolowego, na rzecz pozostania przy wspomaganiu recznym- nieproduktywnym
            demograficznie), ma on za zadanie jedynie zapobiezenie dziedziczenia z majatku
            kosciola przez potencjalnych potomkow chutliwego duszpasterza (y).Jako ze
            kosciol to firma stara, wiec potrzeba chwili zamienila sie z czasem w uswiecona
            tradycje. Swoja droga "casch" nadal wartko tam plynie, to i celibat ma sie
            dobrze.
            Nie ma sie rowniez co burzyc, ze Jankowskiego bronia stare ramole z doczepiona
            na "super glue" czuprynka, bo kto mialby to robic? Jak sie pracuje 12 godzin na
            dobe, to nastepcze stanie pod kosciolem w obronie innego ramola ( i do tego
            potencjalnego gaya-psuja niegrzeczynych chlopcow:-) jest ostatnia rzecza jaka
            przychodzi czlowiekowi do glowy, a propose potencjalnego wykorzystania czasu
            poswieconego na relax.
            Z tym papiezem, to zas bym nie wyskakiwal, bo on jakos nie jest najlepszym
            przykladem na odchodzenie z eksponowanego stanowiska we wlasciwym czasie i
            okolicznosciach (cenia go bardzo jako wielkiego czlowieka,Polaka, pogromce-
            komuny-do-spolki-z-Reaganem. Ogladania jednak, jak mu zmieniaja publicznie
            pampersy- na co wkrotce sie zanosi- chyba nie zniose). I nie ma tu co gadac o
            Bozym poruczeniu, chyba ze Pan Bog jest kolektywny i ma ksywe "Konklawe". Jak
            to w ogole wyglada, ze samemu zatwierdzilo sie odpowiednie zapisy dotyczace
            odejscia papieza na emeryture, a potem dzierzy sie stolek z taka sila, ze
            pardon za lapsus "O Jezuuu"??
            Na koniec zas. Ks: Jankowskiego nie lubie, bo to bufon, dusigrosz i czlowiek
            pozbawiony wyobrazni abstrakcyjnej (musi wszytsko doslownie: sierp, mlot,
            dzieciatko Jezus z czerwonym kalasznikowem- ale to chyba juz teologia
            wyzwolenia- i inne takie, nie mowiac o bursztynowych megaoltarzach,
            kosztownych ciuszkach "sacro XXL" i furach za 300 000zl sztuka), jednak mowie
            precz z lapami i ozorem!!
            ON nikogo nie zgwalcil, tym bardziej nieletnich. Jezeli obcowal juz, to
            odplatnie, bez przymusu i za obopolna satysfakcja natury finansowo-oralno-
            (analnej?) oraz
            dwukolowej (ze niby motocykle kupowal). Poza tym od ustalania jego winy jest
            sad a nie pismaki.Wielce prawdopodobne jest tez, ze gdyby
            dobrowolnie odpalil troche "money" Goclowskiemu, przez co nie zlicytowali by
            temu ostatniemu ukochanego Jaguara, czy innego Maybacha oraz obrazkow z gabinetu
            (tytulem rachunkow za Stella Maris), nie byloby sprawy. Wszystko okazaloby sie
            wielka hucpa i zamachem bezboznikow na kosciol swiety katolicki, matke nasza
            jedyna. Amen.
          • Gość: bpo jeśli jesteś głęboko wierzącą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:54
            katoliczką, to przynajmniej naucz się pisać słowo "papież".
        • Gość: Kaziq Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:22
          czego nie wolno Kaczyńskiemu to wolno Jankowskiemu
          • Gość: silesius A czemu papiez przyjmuje aferzyste Goclowskiego? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 21:29
      • Gość: smiechu warte Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.client.comcast.net 05.10.04, 16:35
        Ci,ktorzy bronia tego zboczonego bufona i organizuja wiece poparcia powinni sie
        zajac organizacja "parady milosci" w Gdansku - miescie tak tolerancyjnym dla
        mniejszosci sexualnych
        • Gość: Pikut Parada miłości w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:09
          Dla księży, sióstr zakonnych, katechetek i katechetów.
          Plus transmisje w TV.
          To je ono!
      • Gość: pytam sie Re: A kto by chciał pedofila przująć u siebie??? IP: *.sympatico.ca 05.10.04, 18:45
        a jak was lub waszych rodzicow raczej-molestowali pierwsi sekretarze to jakos
        nie protestowaliscie,co?!
    • Gość: Ari Sorko-Ram Nie którzy nie potrafią zachować twarzy! IP: *.ghost.pl 05.10.04, 15:05
      Nie którzy nie potrafią zachować twarzy! Ks. Jankowski, przyzwyczajony do
      luksusów, jakie dawała mu posada proboszcza sw.Brygidy, władzy, jaką nad
      częscią słuchaczy dawała mu ambona. Zamilowanie do zbytku, przepychu, tytulow
      i wspinania sie na coraz wyzsza pozycje spoleczna, nie ogladajac sie na
      koszty, towarzyszyla Jankowskiemu w skali nie godnej katolickiemu kaplanowi,
      ktoremy wyznanie nakazuje ubóstwo. Prałat raczej marzył o statucie, jaki
      mieli wysocy rangą duchowni w średniowieczu: wladza, olbrzymie majatki,
      sluzba. Tak bardzo w to wrósł, że złamie wszelkie zasady, zeby zostac przy
      stolku, do ktorego sie przyczepil. Stad kolejne upokorzenia, jakie go
      spotykaja...A pomocy z nikad, bo ks.Jankowski, kiedy czul sie silny, narobil
      sobie wrogow wszedzie na okolo...a pochlebcy go opuszcza, jak nie bedzie mial
      juz im nic do zaoferowania pozbawiony pieniedzy i wplywow kaplan
      • Gość: jac Oj naiwny IP: 213.17.204.* 05.10.04, 15:14
        Przeciez odwołanie z parafii, nie pozbawi ks Jankowskiego, tych "luksusów", które miał.
        Więc jest pewne KSIĄDZ JANKOWSKI NIE WALCZY O ZACHOWANIE "LUKSUSÓW" jak ty to nazywasz.

A SWOJĄ DROGĄ.
        LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU STANU PAŃSTWA.
        POLITYCY KRADNA, AŻ MIŁO PATRZEĆ
        FOZZ, ORLEN, Rywin (nie zakończony), wojna w Iraku,

A PRZEBOJEM SEZONU W GW JEST JAKIŚ SOBIE PROBOŚCINA.
        Proboszcz w sumie niewielkiej parafii (około 7500 wiernych, a są parafie 20000, czy 30000 tysięczne).
        JUZ PRAWIE MAMY RELACJE: JANKOWSKI ZJADŁ..., JAKOWSKI WYSIUSIAŁ SIĘ, JANKOWSKI ZROBIŁ NA TWARDO, JANKOWSKI WZIĄŁ PRYSZNIC.

CZY TO WAS LUDZIE NIE DZIWI??
        Czy to chodzi o Jankwskiego, czy o rząd dusz MICHNIKA???
        • Gość: kielu Re: Oj naiwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:29
          Sprawa jest głośna bo to jest bastion polskiego faszyzmu.
          Jeśli plaga Jankowskiego sie rozszerzy bedzie po Polsce
          • Gość: erd Re: Oj naiwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:51
            He he, COś w tym jest.
          • Gość: oko Re: Oj naiwny IP: *.nycap.rr.com 06.10.04, 02:03
            Czy mozesz mi wytlumaczyc pojecie "polskiego faszyzmu"? Czy to cos w
            rodzaju "polskich obozow koncentracyjnych"? Musze przyznac kolego, ze jestes
            mistrzem propagandy anty-polskiej, a kasisz jak zmija.
        • Gość: rutek Re: Oj naiwny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:16
          nie moze byc. parafie 20-to, 30-to milionowe??
          • Gość: jac Re: Oj naiwny IP: 213.17.204.* 05.10.04, 16:20
            Fakt, nie może być.
            no ale 20000, 30000 może być,
            no albo 20, 30 tysiecy
        • joly.roger Re: Oj naiwny 05.10.04, 16:42
          Gość portalu: jac napisał(a):

> A SWOJĄ DROGĄ.
          > LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU STANU PAŃSTWA.
          > POLITYCY KRADNA, AŻ MIŁO PATRZEĆ
          > FOZZ, ORLEN, Rywin (nie zakończony), wojna w Iraku,

Zabawna argumentacja. To w takim razie jak np:
          Jakis urzednik bierze lapowki, to GW ma o tym nie pisac, bo co to jest w
          porownaniu z afera Orlenu?
          Posel prowadzil pijany, to GW ma nie pisac, bo to drobiazg w porownaniu z syt.
          w Iraku?

> A PRZEBOJEM SEZONU W GW JEST JAKIŚ SOBIE PROBOŚCINA.
          > Proboszcz w sumie niewielkiej parafii (około 7500 wiernych, a są parafie
          20000,
          > czy 30000 tysięczne).
          > JUZ PRAWIE MAMY RELACJE: JANKOWSKI ZJADŁ..., JAKOWSKI WYSIUSIAŁ SIĘ,
          JANKOWSKI
          > ZROBIŁ NA TWARDO, JANKOWSKI WZIĄŁ PRYSZNIC.

Czy GW przestala pisac o tych wszystkich sprawach o ktorych wsponiales? Bo ja
          co chwila widze duze artykuly o Iraku, Orlenie etc. Moze jakas inna gazete
          czytamy.
          A sprawa ks. Jankowskiego budzi zainteresowanie i emocje - pod informacjami o
          niej liczba komentarzy idzie zwykle w setki - to najlepszy dowod. A skoro ludzi
          to ciekawi to pieski obowiazek dziennikarza o tym pisac.
          I nie czarujmy sie ze Jankowski jest 'jakims sobie proboszczyna'. A GW wcale
          znowu sobie takiego przeboju nie zrobila - informuje co sie dzieje w tej
          sprawie (no ja bylbym na nia wkurzony, gdzyby przestala) ale jak widac na tym
          przykladzie - to krotka notka informacyjna, nie zaden przeboj.

> CZY TO WAS LUDZIE NIE DZIWI??
          > Czy to chodzi o Jankwskiego, czy o rząd dusz MICHNIKA???

Mnie tam dziwi weszenie wszedzie spisku Michnika :)
          • Gość: jac Czyli co brukowiec?? IP: 213.17.204.* 05.10.04, 17:19
            Czyli co brukowiec??
            Gazeta, która dla sprzedaży pisze pod publiczkę. Plotki, ploteczki, to sie sprzedaje??

> Mnie tam dziwi weszenie wszedzie spisku Michnika :)
            No to mało wiesz o polityce.
            Choc dziwię Ci się. Po tylu aferach i aferkach, jako żywo SPISKOWYCH, jeszcze nie widzisz jaki jest ten dziwny swiat??
            • joly.roger Re: Czyli co brukowiec?? 05.10.04, 18:06
              Gość portalu: jac napisał(a):

> Czyli co brukowiec??
              > Gazeta, która dla sprzedaży pisze pod publiczkę. Plotki, ploteczki, to sie
              > sprzedaje??

Kazda gazeta pisze 'pod publiczke' - o tym co ludzi interesuje. Jakby zaczela o
              tym co ich nie interesuje to by zbankrutowala.
              A poza tym nie uzywamy slow ktorych nie rozumiemy... Swoja droga nie wiedzialem
              ze mozna nie rozumiec slowa 'plotka', ale jak widac mozna. To dla wyjasnienia
              za SJP PWN:
              plotka ż III, CMs. ~tce; lm D. ~tek
              «nie sprawdzona lub kłamliwa pogłoska, wiadomość powtarzana z ust do ust,
              najczęściej szkodząca czyjejś opinii»
              Ciekawe ktora z wiadomosci podawanych przez GW jest 'niesprawdzona lub
              nieprawdziwa'? Ta ze papiez nie przyjal Jankowskiego, czy ta ze Goclowski go
              chce odwolac? A moze ta ze zostal oskarzony o wykorzystywanie seksualne i jest
              w tej sprawie dochodzenie? (ani ja ani GW nie twierdzi ze te oskarzenia sa
              prawdziwe! To wykaze sledztwo). A moze te o wystawnym trybie zycia pralata?
              Albo o jego kontrowersyjnych wypowiedziach i dekoracjach grobu Panskiego?
              Bo jak dla mnie to sa fakty - sprawdzalne i takie ktorych nikt lacznie z
              zainteresowanym nie podwaza nie podwaza. A jaka sobie ludzie wyrobia opinie na
              ich podstawie to juz kwestia ich rozumu.
              Przy okazji - pamietam jeden duzy reportarz o Jankowskim i jesli nie czytales
              to zapewniam Cie ze bylo tam wiele o jego zaslugach w walce z komuna i
              wspieraniu opozycji, a rowniez wiele opinii osob mu zyczliwych. Ale to nie
              pasuje do teorii nagonki GW i michnikowego spisku, wiec lepiej zapomniec... :P

> No to mało wiesz o polityce.

Pozwolisz ze zostane przy swojej ulomnej wiedzy, bo jakos nie chcialbym jej
              zamienic na Twoja :P

> Choc dziwię Ci się. Po tylu aferach i aferkach, jako żywo SPISKOWYCH, jeszcze
              > nie widzisz jaki jest ten dziwny swiat??

Ze swiat jest dziwny to wiem. Ale nie widze spisku w opisywaniu faktow. No
              chyba ze GW ma w reku prokurature, Goclowskiego i Papieza i manipuluje nimi
              zeby to potem opisac. Ale to juz zaczyna sie o paranoje ocierac ;)
              • Gość: jac Niestety IP: 213.17.204.* 05.10.04, 18:51
                Niestety!!!
                Od pewnego czasu odnosze wrażenie, ze ten kraj nie tylko ociera się o paranoję.
                On sie z nią juz "maca, przez szybę".
      • Gość: JoeT Ksiadz chory na manie wielkosci IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 05.10.04, 15:37
        Wydaje sie, ze ks. Jankowski jest chory na manie wielkosci. Oczywiscie jest to
        normalna przywara ludzka. Ale gdyby Watykan go wspomogl w konflikcie z
        arcybiskupem Gocłowskim to musialby zmienic znow katechizm i zmienic
        klasyfikacje cechy "pycha" z grzech glowny na cnota.
        • Gość: zdrowy_nie_jesteś! Zajmij się lepiej swoimi chorobami, bo na umyśle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:38
      • Gość: me Re: Nie którzy nie potrafią zachować twarzy! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.04, 19:07
        Pelnej pychy zarozumialstwa bufon, ktory w pelni na to wszystko zasluzyl.Oni go
        chca przeniesc do innej roboty????Niech za to dziekuje Bogu.Powinno sie go
        wywalic z kosciola, bo przynosi on jej tylko wstyd. Postac tego czlowiek
        przynosi hanbe polskiemu koscioloi i dlaczego dopiero teraz kiedy okazalo sie,
        ze jest pedofilem (nie piszcie glupot w stylu, ze sąd mu tego nie udowodnil, to
        jest niwinny, bo to tylko swiadczy o was.Kto sie pytam, caluje w usta mlodych
        chlopakow i jest normalny - rzygac sie od tego chce).Pomimo calego smrodu wokol
        niego nadal przychodza tam chlopcy jak pisal biskup, bo pedofila nie da sie
        wyleczyc, to dziala na niego jak narkotyk).Nie moglem zniesc tego jego
        panoszenia sie swoim bogactwem i byl przekonany, ze jest nietykalny. To ma byc
        ksiadz, gdzie tysiace ludzi jest bez pracy i nie ma co jesc, a ten szmaciarz,
        bedzie jeszcze lape wystawial po pieniadze na tace, bo on ma potrzeby, a w
        jedym ze swoich wywiadow, kiedy zapytano go o gromadzenie sporego majatku
        odpowiedzial- " ja mam kontakty z calym swiatem i co myslicie, ze na lotnisko
        po gosci pojade malym fiatem".....tak tak jankowski lepiej byc wygladal w tym
        malym fiacie, niz jak tez indor obwieszony oznaczeniamu, ktore sobie sam
        przynzales hahahaha...ale tacy jak ty gnoje tego nie rozumieja.
        Papiez go nie przyjal i slusznie, bo to zarozumiale gowno na nic innego nie
        zasluguje. jankowski jak bys mial w sobie troche honoru, to poszedlbys zrobic,
        to co zrobil Judasz. Tyle jestes smieciu wart.
    • Gość: mee... ...GW ATYKANIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 15:07
      ...i kto by to pmyslal...to zbyt pieknie brzmi
    • Gość: Hihihi niech milczy,za duzo bzudr juz powiedzial IP: *.lib.cmu.ac.th / 202.28.27.* 05.10.04, 15:08
      Azyl w klasztorze dobrze by mu zrobil.
    • Gość: Europejczyk Czekamy na kolejną odslonę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:08
      Pandemonium!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Apsik A jednak to nie Jankowski jest pierwszym po Bogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:11
      Trzeba być nieźle nadętym by sądzić, że Papież powinien przyjąć jakiegoś tam
      księżulka z nienajwiększego przecież miasteczka, bo zadarł ze swoim
      kierownikiem.
    • Gość: Duppek Heniu, olej papieza! Sam sobie jestes Kosciolem!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.10.04, 15:14
    • Gość: mee... PRZCIEKI MOWIA...ZE JUZ NIEDLUGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 15:14
      ...w... gw...bedzie sie ukazywal ...dodatek wtykanski
    • Gość: mk Wyborcza biuletynem prasowym Kościoła IP: *.36-151.net24.it 05.10.04, 15:15
      Mamy nowe pismo kościelne w Polsce - Gazetę Wyborczą. Z wielką pasją informuje
      co się dzieje w Kościele, szkoda, że nie piszą o wielu inicjatywach cichych i
      pokornych, o karmieniu głodnych, schroniskach dla ubogich, świetlicach
      parafialnych....
      • joly.roger Re: Wyborcza biuletynem prasowym Kościoła 05.10.04, 16:27
        Gość portalu: mk napisał(a):

> Mamy nowe pismo kościelne w Polsce - Gazetę Wyborczą. Z wielką pasją
        informuje
        > co się dzieje w Kościele, szkoda, że nie piszą o wielu inicjatywach cichych i
        > pokornych, o karmieniu głodnych, schroniskach dla ubogich, świetlicach
        > parafialnych....
        Boszzz - jakos te pismaki (z kazdej gazety) nie pisza o tysiacach samolotow,
        ktore spokojnie dolatuja do celu, a niech tylko ktorys spadnie, to zaraz sie
        czepiaja.
        To oczywiste, ze o tym co jest normalne sie nie rozpisuja, bo to nie wiadomosc.
        Natomiast pisza o tym co bulwersujace - i tak dziala kazda gazeta.
        A jak chcesz czytac jak jest wspaniale i pieknie, to wez sobie Trybune Ludu z
        lat '70. :)
      • Gość: Precz z preczem Re: Wyborcza biuletynem prasowym Kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:30
        > co się dzieje w Kościele, szkoda, że nie piszą o wielu inicjatywach cichych
        > i pokornych, o karmieniu głodnych, schroniskach dla ubogich, świetlicach
        > parafialnych....

Uważasz, że jest coś niewłaściwego w karmieniu głodnych, schroniskach dla
        ubogich i świetlicach parafialnych?
    • Gość: az Re: W Zakopanem można... IP: 212.182.110.* 05.10.04, 15:16
      sobie zroobić zdjęcie z postacią papieża. Może niech tam pojedzie, pstryknie.
      Jego wyznawcy i tak to łykną.
      • Gość: mee... Re: W Zakopanem można... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 15:19
        ...jednak nie wszyscy sa oszusci...i wola orginal
    • Gość: kasia Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 157.25.152.* 05.10.04, 15:21
      W dobie dzisiejszego postepu technicznego moznaby jakąs fotke spreparowac ...
    • Gość: mee... TERAZ TO JUZ TYLKO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 15:22
      ...audiencja u naczelnego...moze uratowac sytuacje
      • Gość: JAC DOKŁADNIE TAK. IP: 213.17.204.* 05.10.04, 15:26
        Gdyby Jankowski w odpowiednim czasie POKALAŁ SIĘ PRZED NADBISKUPEM, NADREDAKTOREM, nie byłoby zadnej sprawy.
        • Gość: Marko zapomniałeś jeszcze o świstakach i ich sreberkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:28
          zapomniałeś jeszcze o świstakach i ich sreberkach...
        • Gość: Kara Re: Panie JAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:54
          "POKALAL" (czyli - pobrudzil) to on juz dawno to zrobil.
          Ty natomiast zapewne miales na mysli k a j a n i e - od czego sa slowniki ??
          • Gość: stary Re: Panie JAC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:06
            Gość portalu: Kara napisał(a):

> "POKALAL" (czyli - pobrudzil) to on juz dawno to zrobil.
            > Ty natomiast zapewne miales na mysli k a j a n i e - od czego sa slowniki ?
            > ?

od czasu jak naprawił nogę w stołku nie stosuje ... zresztą i tak się kiwał...
            pozdr.
          • Gość: jac Kajam się ze wstydu. IP: 213.17.204.* 05.10.04, 16:08
            Masz rację.
            Kajam się ze wstydu, ale mysl podtrzymuję
            • Gość: tak tak to prawda IP: *.client.comcast.net 05.10.04, 16:38
          • Gość: kate Re: Panie JAC IP: 69.156.12.* 05.10.04, 20:09
            Kara a nie przyszlo ci na mysl ze mogla to byc literowka?Popatrz jak ulozone sa
            litery na klawiaturze i pomysl chwileczke to moze cos ci przyjdzie do glowy.
            Nie znosze ludzi ktorzy nie maja nic do powiedzenia na temat, albo jak juz to
            same bzdury i czepiaja sie najdrobniejszych bledow.Wielu ludzi ma dysgrafie co
            ujawnia sie pisownia zarowno niegramatyczna jak i nieortograficzna.Ale ludzie
            twego pokroju beda sie czepiac.Nie wykluczam takze czasami ot bledu bo ktos sie
            spieszy, ale po kiego sie tego czepiac?
    • Gość: Adam Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.t-s.pl 05.10.04, 15:27
      Siłą władzy jest niewzruszenie kiedy do jej drzwi kołączą.
    • Gość: teolog-naukowiec Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.10.04, 15:35
      Dlaczego nie opublikujecie nazwisk posłów ????
      • joly.roger Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego 05.10.04, 18:38
        Gość portalu: teolog-naukowiec napisał(a):

> Dlaczego nie opublikujecie nazwisk posłów ????

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html
        Tu masz liste wszystkich 460. Ale po co Ci to i co to ma do rzeczy? :P
    • Gość: ultrakrak PYCHA to powazny grzech IP: *.fiber.net.pl 05.10.04, 15:45
    • Gość: maruda Gazeto, przyhamuj! IP: *.gdynia.mm.pl 05.10.04, 15:47

Jestem bezwzględnie za usunięciem Jankowskiego z parafii. Jednak dziennikarska
      sraczka, jaka dopadła dziś GW, jest żenująca.

• Gość: ks. Mirek Widzę jak komentują to jego fani. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:48
      ŻYD!
    • Gość: TELEVIDZ debata MICHNIK vs. Jankowski - wyborcza sie boi??? IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 15:51
      Panie Michnik, podpowiem panu jak zniszczyc Jankowskiego zarabiajac pieniadze.
      Skoro antyKatolicy nie potrafili udowodnic Jankowskiemu winy, nalezy
      zorganizowac debate telewizyjna Michnik kontra Jankowski. Debata przyciagnie
      miliony telewidzow i uzdrowi finanse wyborczej tak ze nie trzeba bedzie jezdzic
      do Londynu przez jakis czas. Podczas debaty widzowie sami ocenia kto posluguje
      sie lepsza retoryka Michnik czy Jankowski. Sugeruje aby dla pana przeznaczyc
      podwojny czas, z wiadomych wzgledow. Chyba sie pan nie boi przegranej z
      Jankowskim ???????
    • Gość: Krzys52 Papiez ma w dupie Gdanszczan-Oliwian :O)) IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 15:52
    • Gość: mee... WCHODZI PRALAT DO... NACZELNEGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 15:59
      ... patrzy pralat...a na scianie nie ma krzyza...tylko portret walesy
    • Gość: x a kto to jest ten jeden z watykanskich duchownych? IP: *.sunderland.ac.uk 05.10.04, 16:00
      w watykanie jest tysiace ksiezy, a gazetka se pisze o jednym z nich. uuu, cos
      wam spada poziom rzetelnosci.ide ulica, widze - duchowny, jestem w watykanie,
      co za pierdoly wypisujecie. jak bede chcia lczytac fakt, to bede czytal fakt,
      ale teraz czytam wyborcza, i wole czytac rzetelne informacje a nie bzdury.
    • Gość: mee... WCHODZI WACHOWSKI DO...WALESY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 16:05
      ...a na scianie...portret naczelnego w jednej skarpetce
    • Gość: TELEVIDZ Debata tv Michnik kontra Jankowski !!! IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 16:15
      Panie Michnik, podpowiem panu jak zniszczyc Jankowskiego zarabiajac pieniadze.
      Skoro antykatolicy nie potrafili udowodnic Jankowskiemu winy, nalezy
      zorganizowac debate telewizyjna Michnik kontra Jankowski. Debata przyciagnie
      miliony telewidzow i uzdrowi finanse wyborczej tak ze nie trzeba bedzie jezdzic
      do Londynu przez jakis czas. Podczas debaty widzowie sami ocenia kto posluguje
      sie lepsza retoryka Michnik czy Jankowski. Sugeruje aby dla pana przeznaczyc
      podwojny czas, z wiadomych wzgledow. Chyba sie pan nie boi przegranej z
      Jankowskim ??????? Czekamy na odpowiedz panie red. Prosze wyjsc przed kamery i
      pokazac swoj retoryczny kunszt. Prosze byc mezczyzna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: SONDAZ Re: Debata tv Michnik kontra Jankowski !!! IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 16:18
        Sondaz:
        Czy Michnik bylby w stanie wygrac debate telewizyjna z Jankowskim?
        Tak
        Nie
      • Gość: Esmeralda Re: Debata tv Michnik kontra Jankowski !!! IP: *.onlink.net 05.10.04, 22:16
        Chyba wygra ja Jankowski bo Michnik sie jaka :)))
        • Gość: silesius Re: Debata tv Michnik kontra Jankowski !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:28
          pomijajac jakanie, droga esmeraldo. michnik sie na taka konfrontacje nie
          zdgodzi, boby mu inaczej te wegorze, ktorymi jankowski jego i kuronia karmil, w
          zoladku okoniem stanely!!!
          • Gość: Esmeralda Re: Debata tv Michnik kontra Jankowski !!! IP: *.onlink.net 06.10.04, 00:46
            i staloby sie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka