lumpior 01.12.17, 15:52 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22723334,powolywali-sie-na-wolnosc-slowa-ale-sad-nie-mial-watpliwosci.html#BoxNewsLink&a=66&c=96 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.krisk Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 15:55 Bo Finowie się nigdy nie szczypali. Dlatego ich lubię - szkoda, że nie jesteśmy do nich podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 16:01 I tak trzeba-szybko i bez wątpliwości. Kiedyś Anglia miała problem z kibolami. Rok przykładnego karania trzody stadionowej i problem kibolstwa prawie zniknął. A w Polsce łażą nachlani ulicami i śpiewają swoje debilne przyśpiewki..... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 19:29 " A w Polsce łażą nachlani ulicami i śpiewają swoje debilne przyśpiewki....." W Anglii też, tylko rzadziej dymią na stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Który stadion w Anglii 03.12.17, 21:51 sverir napisał: > " A w Polsce łażą nachlani ulicami i śpiewają swoje debilne przyśpiewki....." > > W Anglii też, tylko rzadziej dymią na stadionach. Jest stadionem prezydenta miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Który stadion w Anglii 04.12.17, 05:51 Własnością rady miasta, "doktorku" jest na ten przykład stadion Portman Road w Ipswich (Ipswich Town). A światowej sławy stadion miejski to San Siro, na którym krają AC Milan i Inter. Można takie przykłady mnożyć, zwłaszcza w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Który stadion w Anglii 04.12.17, 09:59 To bez znaczenia. Inocoma nie interesuje własność stadionu, tylko znów chce nawiązać do Wrocławia i Dutkiewicza. Dostał jakiejś obsesji w ostatnim czasie i porusza ten temat przy każdym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Który stadion w Anglii 04.12.17, 10:15 Ale być może znajdzie jakiś stadion na sprzedaż na alibaba.com. BTW nie wydaje mi się, by obsesja Dutkiewicza wystąpiła "uń" ostatnio - to jakieś kilkuletnie, trwalsze zjawisko - podobnie jak występujące u innych forumowiczów obsesje Michnika czy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Który stadion w Anglii 04.12.17, 12:35 Możliwe, że obsesja jest starsza, ale ostatnio zaczęła się wyjątkowo ujawniać. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Finlandyzacja 01.12.17, 16:09 A dobrze znasz Finlandię, głuptasku? Bo ja dość dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Finlandyzacja 01.12.17, 16:12 koza z nosa na wszystkim się zna, jak każdy pisowiec! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Finlandyzacja 01.12.17, 16:15 Gdzieś usłyszał termin "finlandyzacja" i myśli, że zaimponuje..... Biedny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Finlandyzacja 01.12.17, 16:18 dr.krisk napisał: > Gdzieś usłyszał termin "finlandyzacja" i myśli, że zaimponuje..... > Biedny człowiek. A może "Falantyzacja"? Ale "co ma piernik do wiatraka"? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot"dr" Kriska w sprawie Finlandyzacji 02.12.17, 11:37 podajmy tu zatem jej definicje: pasuje jak ulal do obecnej sytuacji: tyle ze obcym mocarstwem nie jest ZSRR, a bezzebna Unia, ktorej jednak Finlandia podobnie ochoczo wychodzi naprzeciw: Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. . pl.wikipedia.org/wiki/Finlandyzacja Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: belkot"dr" Kriska w sprawie Finlandyzacji 02.12.17, 22:32 Jak zwykle nic nie zrozumiałeś. Ja nic nie pisałem o "finlandyzacji", bo nie tego dotyczył mój post. Ech, ty trójkołowy cyklisto....... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nadal belkot"dr" Kriska w sprawie Finlandyzacj 03.12.17, 06:03 dr.krisk napisał: > Jak zwykle nic nie zrozumiałeś. Ja nic nie pisałem o "finlandyzacji", bo nie tego dotyczył mój post Pisales o "nieszczypaniu sie" Finow. szczypali sie az do roku 1991. i szczypia sie nadal. - teraz pod dyktando Bruxelki. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: nadal belkot"dr" Kriska w sprawie Finlandyzac 04.12.17, 14:39 Dobrze, gdybyś trochę poczytał o najnowszej historii Finlandii (wojna zimowa, itp.). Wiedziałbyś o co chodzi. A twoje dywagacje stawiające znak równości pomiędzy przynależnością do strefy wpływu ZSRR a członkostwem w UE..... żałosne. Tak jakbyś się wczoraj urodził - a nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Finlandyzacja 01.12.17, 16:16 Aha - no i jak każdy pisowiec zrobił błąd ortograficzny w swoim nicku. Ciekawe, kto go rano ubiera. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Finlandyzacja 01.12.17, 18:19 Jego ubierają wieczorem,a rano zdejmują mu kaftanik. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Finlandyzacja 02.12.17, 06:43 Unijna trzoda musi mieć kolczyki w uszach, pisi błąd w nicku.Tak są oznaczeni. lecz to chwilowo, po zwycięstwie 4 rp dostaną po 2 plastikowe kolczyki. www.tygodnik-rolniczy.pl/media/cache/5f/93/5f937d7eb21dc8dadbb29b5cc8581110.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a dr.krisk to poprawne ? 02.12.17, 09:13 dr.krisk napisał: > Aha - no i jak każdy pisowiec zrobił błąd ortograficzny w swoim nicku. ty tez. "dr "w Polsce piszemy bez kropki. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. (dla niekumatych - ja mam "Zachodni" Doctorat) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: a dr.krisk to poprawne ? 03.12.17, 20:50 Mój skrót nie pochodzi od "doktor". Pisałem o tym wielokrotnie - poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: a dr.krisk to poprawne ? 04.12.17, 10:52 ale na 99 % z tym sie kazdemu kojarzy. - a ze bawisz sie w ekwilibrystyke slowna - to juz Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce ... co się komu kojarzy, to 04.12.17, 12:28 jego problem, a nie dr. Kriska. A co do "ekwilibrystyki słownej" - umiejętność godna pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: a dr.krisk to poprawne ? 04.12.17, 14:42 Fakt - moja. I nie przejmuję się tymi co im się w 99% kojarzy, znaczne ciekawsi są ci od 1% (z żywszą inteligencją). Czy mógłbyś zaspokoić moją niezdrową ciekawość: ten twój Zachodni Doctorat to z NRD? Bo tak mi jakoś wygląda..... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: a dr.krisk to poprawne ? 04.12.17, 16:22 "doktorek" zaklina się, że posiada doktorat z uniwersytetu w Aachen (czyli, jak sam twierdzi, w Akwizgranie). Nie zna wprawdzie nazwiska swojego promotora, tym bardziej nie jest w stanie przypomnieć sobie, jaki był temat jego pracy doktorskiej, ale nic a nic mu to nie przeszkadza. A tak na poważnie, to zwykły mitoman, w gruncie rzeczy zasługujący na współczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Re: Finlandyzacja 01.12.17, 18:45 Tak. Jesteś ignorantem pl.wikipedia.org/wiki/Finlandyzacja Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Finlandyzacja 01.12.17, 21:07 Leming - facet chodzący w spodniach mimo udowodnionej naukowo szkodliwości tego stronu dla męskiego zdrowia. Tyle definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Finlandyzacja 04.12.17, 15:47 cossa.nostra napisał(a): > Tobie, lemingu, nic to nie mówi. Leczysz kompleksy nadymając się "narodowo" do granicy śmieszności? Kiedy Finlandia była sfinlandyzowana, to cоветская Польша, wówczas собственность CCCP, mogła sobie tylko pomarzyć o takim statusie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 04:28 dr.krisk napisał: > Bo Finowie się nigdy nie szczypali. Dlatego ich lubię - szkoda, że nie jesteśmy > do nich podobni. Jestesmy pod wzgledem spozycia alkoholu :( Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:10 Finowie wcale nie są tacy fajni. Trzecią co do wielkości frakcję w Sejmie (18% w ostatnich wyborach) sa tzw. Prawdziwi Finowie, o których trudno powiedzieć jako o otwartych kulturowo proeuropejskich liberałach (w PE są zresztą w jednej frakcji z PiS oraz AWPL). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 22:36 Ci akurat których znam są fajni - ale ludzie na uczelniach to specyficzny gatunek. Raczej chodziło mi o specyficzne fińskie cechy charakteru: sisu i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 18:22 Wy już jesteście w procesie delegalizowania, przecież ściągamy nazwy ulic waszych pupilków. Wasze komuchowe sztandary z sierpem i mlotem musieliście zmienić na gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Do piachu z oPOzycją! 02.12.17, 11:40 To była podstawowa modlitwa PiSlamu? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Do piachu z oPOzycją! 04.12.17, 16:47 cossa.nostra napisał(a): > Amen! Opanowanie caps locka to zbyt trudne zadanie dla PiSiora. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nikt niczego nie musiał zmieniać - 04.12.17, 12:33 po prostu chciał. Co do gwiazdek - te są żółte i nie tak łatwo będzie Liliputinowi K. Jarosławowi zmienić je znowu na czerwone w jego wymarzonym PRL-Pi$. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 18:58 Finowie mogą delegalizować, w naszym przypadku sama delegalizacja to mało. Potrzebna trwała depisyzacja, likwidacja metastaz w rodzaju Samobrony i in. koalicjantów odmiennej formacji kulturowej i agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mokre sny lemingów 02.12.17, 11:42 Mokry sen leminga: lemingowi sni się, że z powodu noszenia spodni zachorował na raka jąder. Leming budzi się z tego koszmaru, otwiera oczy, ściany zielone, biała, metalowa szafka przy łóżku... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Czyli proponujesz czysty totalitaryzm 02.12.17, 11:36 Typowe u faszystów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 01.12.17, 21:05 U nas na Marszu pokazali ostatnio, że obozy koncentracyjne były na wskroś polskie, do tego był pokaz mody PISlamskich burek. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:22 Lumpior, za czasów PO tłumaczono mi na forum, że prokuratury i sądy na Podlasiu mają rację w pobłażliwym traktowaniu wobec malujących swastyki w miejscach publicznych. Tam też były pobicia na tle rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:26 A kto ci tak "tłumaczono"? Podrzucisz jakiś przykład wpisu tego rodzaju? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:36 Kto? Zenek? Mn7? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:38 Czyli nie podrzucisz? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:44 Może Zenek podrzuci. Nie pamiętam, który to był rok. Chodziło również o sławne uzasadnienie, że swastyka to symbol szczęśliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:55 Myślę że kłamiesz. Nie wiem po co mieszasz w to przy okazji mn7, która z pewnością niczego choćby w przybliżeniu podobnego nie napisała. Ale widać masz taką potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 09:08 Zenka jestem pewny na 99%. Mn7 rzadziej pisała, ale w sposób bardzo zbliżony do Zenka, nie pamiętam istotnej różnicy zdań między nimi na jakikolwiek temat związany z wymiarem sprawiedliwości. Przez jakiś czas zacząłem analizować ich wpisy pod kątem sprawdzenia, czy to nie pisze jedna osoba pod dwoma nickami i dodatkowo przypisanymi do różnych płci. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 09:36 Innymi słowy - uważasz że w tej konkretnej sprawie pisała tak jak twierdzisz, bo nie pamiętasz różnicy zdań w różnych innych sprawach? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 13:12 "Chodziło również o sławne uzasadnienie, że swastyka to symbol szczęśliwości" Skoro Ty upraszczasz, to i ja uproszczę: nigdy takiego uzasadnienia nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 16:58 Dobra,coś mi świta, że to stwierdzenie o "symbolu szczęśliwości" w uzadnieniu było w jakimś kontekście, którego teraz nie pamiętam. Tym niemniej kojarzy mi się, że na Podlasiu to nie była jedyne wyrozumiałe potraktowanie faszystowskich czy rasistowskich zachowań. I tam (bodajże Białystok) dochodziło do pobicia czy zastraszania studentów o odmiennym od naszego koloru skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 18:09 "Dobra,coś mi świta, że to stwierdzenie o "symbolu szczęśliwości" w uzadnieniu było w jakimś kontekście, którego teraz nie pamiętam" Kontekst był taki, że jakiś debil na białostockim odludziu narysował swastykę, a jakiś nadgorliwiec doniósł o propagowaniu faszyzmu. Prokurator najpierw wyjaśnił, dlaczego nie ma mowy o propagowaniu, a potem - właściwie niepotrzebnie - przytoczył wpis z wikipedii. Niektóre media to podchwyciły i puściły w świat informację, że prokuratura umorzyła postępowanie z tego powodu, że swastyka to symbol szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 03.12.17, 21:55 Gdzieś w białostockiem, nie wiem, czy na odludziu. Aryjskim symbolem nie jest swastyka hitlerowska, tylko ramionami skręconymi w przeciwnym kierunku, pełno takich wyrytych na skałach w Tatrach. Czytałem, że "białostocka" nie była oryginalną aryjską-hinduską, tylko hitlerowską. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 03.12.17, 22:07 buldog2 napisał: > Gdzieś w białostockiem, nie wiem, czy na odludziu. Aryjskim symbolem nie jest s > wastyka hitlerowska, tylko ramionami skręconymi w przeciwnym kierunku, pełno ta > kich wyrytych na skałach w Tatrach. Czytałem, że "białostocka" nie była orygina > lną aryjską-hinduską, tylko hitlerowską. Znak Słońca jest na ślężańskim misiu. Ręce z dupy powyrywam, jak ktoś spróbuje ten posąg niczym talib zniszczyć. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Poland_mount_Sleza_-_ancient_cult_figure.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A tu masz poetę zm. w 1908 r. 03.12.17, 22:19 pl.wikipedia.org/wiki/Mieczys%C5%82aw_Kar%C5%82owicz#/media/File:Kamie%C5%84_Kar%C5%82owicza_a1.jpg Też ma znak Słońca na pamiątkowym głazie, na długo przed tym jak Niemcy zaczęły go sobie nadużywać. Przesilenie Zimowe (21 grudnia), zwane Bożym Narodzeniem to też czysty kult Solarny. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 04.12.17, 10:25 "Aryjskim symbolem nie jest swastyka hitlerowska, tylko ramionami skręconymi w przeciwnym kierunku" Aryjska może tak, chociaż co za różnica, skoro powiązanie z Ariami motywowało Hitlera do takiej symboliki. Ale w hinduizmie wykorzystywane są obydwa kierunki. Niemniej postępowania nie umorzono ze względu na symbole szczęścia, tylko w stwierdzeniu, że malowanie swastyk na odludziu nie jest propagowaniem faszyzmu czy nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 08:52 Nie wiem, czy łatwo byłoby to znaleźć. Ale też takie widziałem i pamiętam że powtarzały to media, zgadzając się z tym (PISowskie), bądź nie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Musisz się oglądać na innych, sam nic. 02.12.17, 11:38 Ale pomysł delegalizacji PO i N. ciekawy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 02.12.17, 11:43 PIsU nie trzeba delegalizować ustawa, wystarczy śledztwo kontrwywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 03.12.17, 23:37 lumpior napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22723334,powolywali-sie-na-wolnosc-slowa-ale-sad-nie-mial-watpliwosci.html#BoxNewsLink&a=66&c=96 // Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Finowie delegalizują,a może to wzór? 04.12.17, 12:53 Zdelegalizować plica polonica siedząca po prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush NiE ! Nazizm to totalna kontrola zyci prywatnego. 04.12.17, 01:17 NiE ! NiE ! NiE ! Do cholery ! Nazizm i piswowska Czarna Bolszewia, to totalna kontrola zycia prywatnego. Stop nazistowskim swinipasom. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś