derff 12.12.17, 17:22 Myślę, że żyjemy w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:24 Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie lepiej niż za Szydło. Że wiele słów padło, aby nie zrazić suwerena. Ale przyszłość pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:37 Wieczny optymista. Moge sobie jedynie wyobrazic co by sie dzialo na FK gdyby takie expose wyglaszal ktos z opozycji. Zaloze sie, ze pisowskie trolle pokladalyby sie ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:43 Gdyby była zmiana Morawieckiego na kogoś pokroju Szydło, to byłbym pesymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:38 lubimyczytac.pl/ksiazka/83218/sny-o-potedze Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:47 W linku ma być jakieś nawiązanie do elementów propagandy Morawieckiego w wygłoszonym przemówieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:44 "Sny o potedze". Tak mi sie przypomnialo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:43 Moze i zyjemy w roznych krajach doslownie. Ale Polska jest jedna i nalezy ja i jej rzad popierac. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 17:50 Jest problem, popieranie rządu to również popieranie bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:01 Polskę popieram, szpionów z rządu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:48 Popieranie Polski = zwalczaniu obecnego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 19:51 Należy popierać Polskę a więc ze wszystkich sił zwalczać ten szkodliwy dla Polski rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:03 W jutrzejszej gazecie antypolskiej nowy premier rozwieje wszelkie nadzieje normalnych ludzi. Będzie chciał wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej oraz budowy pomników. A miał szansę zakończyć to szaleństwo i zyskać na dzień dobry w oczach 80 procent społeczeństwa. Nawet wśród pismatołów mniej niż połowa wierzy w zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:11 Widzę zasadniczy błąd w Twojej ocenie. Na szczęście będzie to dotyczyło znacznie mniej niż 80% społeczeństwa. Zakładam, że reszta pewnie będzie prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:39 Nie sądzisz z 80 procent ludzi odetchnelaby z ulgą? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 18:49 Twardy elektorat PIS to więcej niż 20% społeczeństwa :(. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Słuchajcie premiera i oglądajcie TVP:) 12.12.17, 18:50 Co wam, żałosne lemingi, POzostało? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słuchajcie premiera i oglądajcie TVP:) 12.12.17, 19:00 Jeżeli uważasz się za mądrego, to daj linka jakiejś swojej wypowiedzi. Bezwiedne bezkrytyczne popieranie rządzących świadczy w najlepszym wypadku o służalczości, ale w Twoim przypadku obawiam się, że na tym się nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Re: Słuchajcie premiera i oglądajcie TVP:) 12.12.17, 19:08 Lemingi to żałosne durnie. Dowodem jest przegranie wyborów. Miejcie moralne zwycięstwo:))). Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Słuchajcie premiera i oglądajcie TVP:) 12.12.17, 19:12 Potwierdzasz moje zdanie o Tobie. Ale może mimo tego będziesz w stanie odpowiedzieć, kogo nazywasz lemingami? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wicie... rozumicie ... wszyscy razem... 12.12.17, 18:57 Przypadkiem wysluchalem niemal całości. To do zludzenia przypominalo apele stanu wojennego i WRON - w koncu jutro rocznica! Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 19:41 Adrian 2.0 Bo poprzedni się zepsuł. Nie słucham, ale z czytania streszczenia wyszłam z nową sygnaturką: "Nie mam zaufania do faceta który z powodu piątku obgryza pierogi z mięsem dookoła." - by Honkers Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush "Aby Polska rosła w siłę, a ludziom żyło się ..." 12.12.17, 20:31 Podsumowanie wystepu towarzysza Morawieckiego: "Aby Polska rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". Manna bolszewickim pisowcom z nieba spadnie a jak nie spadnie, to beda ludziom sypac piasek w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 horror, horror ... 12.12.17, 20:32 Niemiecka die Zeit zaprasza na spokojna i rzeczowa analize sukcesu PiSu www.zeit.de/2017/51/polen-rechtsstaatlichkeit-pis-regierung-unterstuetzung ”Vor allem dank ihrer sozial- und wirtschaftspolitischen Maßnahmen gelingt es der Regierung, Politik für viele Menschen wieder greifbar zu machen und ganz verschiedenen, eigentlich miteinander konkurrierenden sozialen Gruppen ein Gefühl von Würde zu vermitteln.” PiSowi udalo sie stworzyc po raz pierwszy od 1989 roku polityke zrozumiala i namacalna dla przecietnego czlowieka. Polska zajmowala ostatnie miejsce w Unii jezeli chodzi o oslone socjalna dla wielodzietnych rodzin, bezdomnych, bezrobotnych i biednych. ”Smieciowe” umowy o prace. Sredni zarobek brutto 1000 euro. To 1/3 nizszych zarobkow w eur. zach. Ktos, kto tego nie widzial zasluzyl aby stracic wladze i to na dluzszy czas. Jak ja patrze na ten fanatyczny i niepojednany ton dyskusji na polskich forach, to mi sie czarno przed oczami robi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: horror, horror ... 12.12.17, 20:54 Dostrzegasz dobre strony rządów PISu, są one pozytywne przynajmniej w niedługim czasie. Pamiętaj, że za Hitlera też Niemcy odniosły sukces. Może za ostro, ale sukces niewątpliwy był i można się było na niego powoływać. Tylko że okraszony faszyzmem i nacjonalizmem. Pamiętam Gierka, sukces gospodarczy był i to przy braku dodatkowego ostrego dzielenia społeczeństwa. A co do forów, to są jakieś bez agresji ze strony słusznych Twoich zdaniem zwolenników PISu? Nie zauważasz też zwykłego jednowładztwa pogardzanie wszystkiego co niePISowskie? Albo może sam starałeś się szukać gdziekolwiek zrozumienia i porozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: horror, horror ... 12.12.17, 22:24 adam.eu napisał: > Dostrzegasz dobre strony rządów PISu, są one pozytywne przynajmniej w niedługim czasie. Pamiętaj, że za Hitlera też Niemcy odniosły sukces. Może za ostro, ale sukces niewątpliwy był i można się było na niego powoływać. Tylko że okraszony faszyzmem i nacjonalizmem. Mieszanie HItlera i faszyzmu do tego kontekstu dowodzi jak emocje wziely gore nad racjonalnym mysleniem. > > Pamiętam Gierka, sukces gospodarczy był i to przy braku dodatkowego ostrego dz elenia społeczeństwa. > jestem dzieckiem lat 70-tych i ery Gierka. Mile te czasy wspominam, kto wie moze apogeum PRL-u? Coz POlska obecna jest spoleczenstwem otwartym, stad walka polityczna toczy sie przy otwartej kurtynie. POdobnie jest w USA. > A co do forów, to są jakieś bez agresji ze strony słusznych Twoich zdaniem zwolenników PISu? > Nie zauważasz też zwykłego jednowładztwa pogardzanie wszystkiego co niePISowskie? > Albo może sam starałeś się szukać gdziekolwiek zrozumienia i porozumienia? jako bezstronny obserwator zaszokowany jestem obopolna agresja: adversarze tytuluja sie "gownami" itp. gdzie jest walka na argumenty? jeszcze jedno. zaszokowany jestem , ze europoslowie PO glosuja w PE przeciwko legalnemu rzadowi Polski a europoslowie PiS-u przeciwko kandydaturze Tuska na szefa Rady!! Moj patriotyzm jest z innego kruszcu. Pewno dlatego wyemigrowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: horror, horror ... 12.12.17, 23:09 Racjonalnie to musiały być naciski, aby prokuratura zaczęła zajmować marszem "polskich patriotów", gdzie głośne były hasła o podłożu faszystowskim, musiało się zrobić głośno w mediach, aby politycy PIS zaczęli mieć wątpliwości, czy wszystko na marszu niepodległości było OK. Prokuratura polityczna po długim śledztwie zapewne umorzy postępowanie. Jako dziecko ery Gierka może też wiesz, że po każdej wizycie I sekretarza KC PZPR w prasie dużymi literami pisało o dobrych i przyjacielskich stosunkach w odwiedzanym państwie i małymi o rozmowach w sprawie pożyczek. Pewnie też wiesz, jak to się skończyło to eldorado. Dla mnie polityka PISu to przede wszystkim polityka podziału społeczeństwa i ryzykowna pod względem gospodarczym. Pod względem ustrojowym ewoluuje w kierunku wschodnim, przypuszczam że nie w tamtym kierunku wyemigrowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Gdyby rozdawnictwo nie prowadzilo do ruiny to ... 13.12.17, 00:30 zeitgeist2010 napisał: > Niemiecka die Zeit zaprasza na spokojna i rzeczowa analize sukcesu PiSu > > www.zeit.de/2017/51/polen-rechtsstaatlichkeit-pis-regierung-unterstuetzung > ”Vor allem dank ihrer sozial- und wirtschaftspolitischen Maßnahmen gelingt es d > er Regierung, Politik für viele Menschen wieder greifbar zu machen und ganz ver > schiedenen, eigentlich miteinander konkurrierenden sozialen Gruppen ein Gefühl > von Würde zu vermitteln.” Die Zeit analizuje przyczyny powodzenia pisowskiej polityki wsrod elektoratu. Gdyby slepe pisowskie rozdawnictwo nie prowadzilo do katastrofy, to mozna by bylo pisowskiej polityce po czesci przyklasnac ! Przy kompletnej zapasci inwestycyjnej i galopujacej inflacji. Skoro ostatnie 2 lata rzadow Pisu to istne pasmo sukcesow, to dlaczego Szydlo zostala wyrzucona na zbity pysk !? Za przeproszeniem, od kiedy przecietna pensja w Polsce to 1000 Euro ? Cud sie stal, czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Gdyby rozdawnictwo nie prowadzilo do ruiny to 13.12.17, 09:15 Właśnie ten brak inwestycji może być w przyszłości problemem. Wielkim i bolesnym problemem. Tym bardziej trzeba się tego obawiać, bowiem mamy na świecie dobre prognozy gospodarcze. To co będzie, jak koniunktura się odwróci? I moja cicha nadzieja, że za Morawieckiego to się zmieni. Co prawda nie rzuciła mi się w oczy taka zapowiedź :( Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Cicha nadzeja leminga kona w rozpaczy 13.12.17, 13:53 adam.eu napisał: "...moja cicha nadzieja, że za Morawieckiego to się zmieni." Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Słucham P....remiera..... 12.12.17, 22:06 Jedyna dobrą stroną ekspoze jest całkowite oddanie narracji toruńskiej z delikatnymi elementami gospodarczej iluzji. Znaczy to że premier jest w 100% sprzedajny. Boję się ludzi autentycznie ideowych bo są niebezpieczni. Przez nich są wojny i wszelkie nieszczęścia. Człowiek interesowny zawsze odwróci kota ogonem w razie czego i to jest optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Możliwe 12.12.17, 22:09 Niemniej póki co uchodźców nie przyjmujemy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Możliwe 13.12.17, 08:58 obsesja uchodżców!!! Wczoraj w Szpitalu Praskim widziałem grupę studentów. Wszyscy wyglądali na obcokrajowców a wiekszość to kobiety muzułmanki. U nich też kobiety górą Odpowiedz Link Zgłoś