qwardian 13.12.17, 14:17 No to Pies i Ryj dostaną od prezesa trzynastki pod choinkę.. wpolityce.pl/m/polityka/371673-rekordowy-sondaz-dla-pis-kantar-na-prawo-i-sprawiedliwosc-chce-glosowac-az-50-procent-polakow-opozycja-daleko-w-tyle-sprawdz-wyniki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gelati Nowy Rok przyniesie 60% 13.12.17, 14:20 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22777161,pis-rozbija-bank-najnowszy-sondaz-po-wymianie-szydlo-na-morawieckiego.html#MTAlleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Czyżby??? 14.12.17, 06:11 Mam sporo wątpliwości. Po pierwsze - ci ankieterzy nie podają nigdy liczby odmów na ich pytania, A zadają pytania typu wiek i miejsce zamieszkania. Niewiadomą jest także procent tych, którzy w obecnej aurze policyjno-politycznej dla świętego spokoju mówią - PiS oczywiście. To może być całkiem spora ilość ankietowanych. Trzeba poczekać do nie sfałszowanych wyborów. Napisałem powyższe, bo mam stalking od cholernych fundacji zdrowotnych. Nie zrozumiałem, że chodzi o politykę i po pierwszych pytaniach odłożyłem słuchawkę. Inna sprawa, że operatorzy od stacjonarnych np typu kablówka handlują pakietami stosownych numerów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PiS 50 13.12.17, 14:22 I tak wygląda manipulacja u prawaków miłujących prawdę. Nie 50% Polaków, tylko 50% deklarujących udział w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Bezgłośne łkanie lemingów:) 13.12.17, 14:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22777161,pis-rozbija-bank-najnowszy-sondaz-po-wymianie-szydlo-na-morawieckiego.html#MT Co za radość:) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Bezgłośne łkanie lemingów:) 13.12.17, 15:01 Lemingi jak lemingi, ale jak bolszewicy się radują, to ja się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 14:32 Tak zgadza się, istnieje ogromna cześć badanych, którzy zniechęcili się do polityki, ale to oznacza, że nie wezmą udziału w wyborach a nie to, że popierają "TO" - totalną opozycję - (dawniej "PO"). I jeszcze jedno, PiS w każdym badaniu sondażowym był niedoszacowany. Przynajmniej 2-3% Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PiS 50 13.12.17, 15:00 "Tak zgadza się, istnieje ogromna cześć badanych, którzy zniechęcili się do polityki, ale to oznacza, że nie wezmą udziału w wyborach a nie to, że popierają "TO" Oczywiście, ale ja nie mówię o poparciu opozycji, tylko o przekłamaniu, że PiS popiera 50% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 15:11 I ja się z tym zgadzam. Z tym że zwracam uwagę na to że posługując się podobnym algorytmem możemy dowieść że znikomy promil nie popiera proponowanych zmian w sądownictwie (zamach!). Odniesienie do aktywnie wyborczych Polaków jest o tyle nieszczęśliwe, że skoro pozostali nie biorą udziału w wyborach to to dają wolną rękę tym aktywnym. Ergo - opinii tych, którzy nie wezmą udziału w wyborach nie należy brać pod uwagę przy rozpatrywaniu podziału miejsc przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PiS 50 13.12.17, 15:26 Prognoza jest metodologicznie poprawna, choć oczywiście nie jest prawdą, że PiS jest popierane przez połowę Polaków. Doświadczenie uczy, że tzw. niezdecydowani zwykle zostają w domu - prognoza frekwencji jest zawsze wyższa niż rzeczywistość. Nb. PO w szczytowym momencie miała chyba 58% poparcia i to liczonego w sposób tradycyjny (tzn. z uwzględnieniem niezdecydowanych) Gdzieś tak rok po pierwszym zwycięstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 15:50 PO w szczytowym momencie miała chyba 58% poparcia i to liczonego w sposób tradycyjny (tzn. z uwzględnieniem niezdecydowanych) Liczonego w "tradycyjny sposób"? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PiS 50 13.12.17, 15:54 Tradycyjny, czyli bez odejmowania niezdecydowanych od całości i dzieleniu liczby popierających przez całą podstawę. Fałszowanie sondaży rok po wyborach nie było nikomu do niczego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 16:14 Rozumiem. Chociaż nie pamiętam takiego sondażu, który dawałby PO aż tak wysokie poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PiS 50 13.12.17, 19:23 Nie pamiętasz. No i cóż mogę zrobić? www.wirtualnemedia.pl/artykul/rekordowe-poparcie-dla-platformy-obywatelskiej Wiem, że to nie 58%, ale powinieneś mi uwierzyć na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 20:27 Dzięki, poszerzyles moje horyzonty 60 proc. To jest coś. Zeby rozpieprzyc takie zaufanie społeczne to trzeba mieć talent Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: PiS 50 13.12.17, 14:41 Bardzo zła wiadomość, bo szanse na rozprawienie się z obozem zdrady są znikome. Ludzie błagam was głosujcie na ONR, głosujcie na Polskę... Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: PiS 50 13.12.17, 14:42 phii... co tam jakieś 50 % , podczas wyborów bendom mieli 150 % albo i wiencej -- apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Kiedy dymisja i nowe wybory? 13.12.17, 14:43 Czy TKMPiS zaryzykuje? Albo znowu gacie pelne? Plissssss, rozpiszcie nowe wybory,hehehehe,to wam wyjdzie 80 %.......ale do pierdla ludzi z PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: PiS 50 13.12.17, 15:06 Pisi ssie wszystkie soki z narodowców, my kibice organizujemy marsze w obronie białego człowieka i cywilizacji, a Pisowi rosną słupki. Ktoś ma pojęcie jak to się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: PiS 50 13.12.17, 15:13 Jak im "smakuje" ten brunatny sok to ich sprawa,zreszta nie od dzis wiadomo ze Paranoja i Swolocz z rozkosza pozera swoje przystawki,hehehe,proponuje ci brunatny smieciu zrobic sekupe.... tfu sepuku Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: PiS 50 14.12.17, 07:05 A co wy możecie wiedzieć o cywilizacji...... Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziagwa.a Re: PiS 50 13.12.17, 15:10 no to niech Jarek jeszcze parę razy zmieni premiera, a na finiszu na kota i będzie miał 100% biedna Broszka, już nikt za Zelazną Damą nie szlocha Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: PiS 50 13.12.17, 18:32 Kantar... i wszystko jasne. Ciekawe, czy zapłacili z budżetu za ten sondaż? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: PiS 50 13.12.17, 20:30 Ludzie PISowscy, trochę pomyślunku życzę. Kantar nie jest firmą badania rynku, to firma marketingowa, ich zadaniem jest kreowanie rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: PiS 50 13.12.17, 21:12 oho , pisiorkom telepiom stringi czują pismo nosem : cyt @KWyszkowski @KWyszkowski 12.12 Ci, którzy akceptują tworzenie partii prezydenckiej, powinni dokładnie obejrzeć twarze publiczności na gali Polsatu - to oni będę stanowili elitę tej partii - to im będziecie musieli służyć, im klaskać i ich wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: PiS 50 13.12.17, 21:41 Nawet jeśli to nie jest kant to. Maksymalna liczba chętnych przypuszczalna (ile? Tego nie raczyli ujawnić) to 47% z 28 milionów uprawnionych. 47% to circa 13 milionów, podzielone na dwa, to tylko 6,5 melona. A gdzie preferencje 21,5 melona rodaków? Ta niby radosna sensacja, to wpadka PiS-u (kolejna), a nie powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: PiS 50 13.12.17, 22:16 Bardzo się cieszę z tak dobrego wyniku PIS. Taki wynik oznacza że totalna targowica nie ma szans na zdobycie władzy i w związku z tym nie czuję się już zobligowany aby głosować na PIS. Mogę z spokojem głosować na cywilizowaną i republikańską opozycję czyli K'15, której program zwłaszcza w kwestii JOWów jest mi bardzo bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: PiS 50 13.12.17, 22:21 jabbaryt napisał: > Bardzo się cieszę z tak dobrego wyniku PIS. Taki wynik oznacza że totalna targo > wica nie ma szans na zdobycie władzy Nie kojarzysz, że PiS to dzisiejsza Targowica? Wtedy Targowiczanie przeciwstawili sie Konstytucji 3 Maja, dziś PiS Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej. A przecież przysięgali na Nią! I jeszcze dopowiadali - tak mi dopomuszbuk! Hłe, hłe? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: PiS 50 14.12.17, 08:32 jabbaryt napisał: > Mogę z spokojem głosować na cywilizowaną i republikańską opozycję czyli K'15, Ja też 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Czerwona Bolszewia miala 99% 13.12.17, 22:19 Skromny ten Pis :D Czerwona Bolszewia miala w sondazach 99%. Niech Czarna Bolszewia sie bardziej stara. Odpowiedz Link Zgłoś