13.12.17, 14:17
No to Pies i Ryj dostaną od prezesa trzynastki pod choinkę..

wpolityce.pl/m/polityka/371673-rekordowy-sondaz-dla-pis-kantar-na-prawo-i-sprawiedliwosc-chce-glosowac-az-50-procent-polakow-opozycja-daleko-w-tyle-sprawdz-wyniki
Obserwuj wątek
    • gelati Nowy Rok przyniesie 60% 13.12.17, 14:20
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22777161,pis-rozbija-bank-najnowszy-sondaz-po-wymianie-szydlo-na-morawieckiego.html#MTAlleluja!
      • haen2010 Czyżby??? 14.12.17, 06:11
        Mam sporo wątpliwości. Po pierwsze - ci ankieterzy nie podają nigdy liczby odmów na ich pytania, A zadają pytania typu wiek i miejsce zamieszkania.
        Niewiadomą jest także procent tych, którzy w obecnej aurze policyjno-politycznej dla świętego spokoju mówią - PiS oczywiście.
        To może być całkiem spora ilość ankietowanych. Trzeba poczekać do nie sfałszowanych wyborów.
        Napisałem powyższe, bo mam stalking od cholernych fundacji zdrowotnych. Nie zrozumiałem, że chodzi o politykę i po pierwszych pytaniach odłożyłem słuchawkę. Inna sprawa, że operatorzy od stacjonarnych np typu kablówka handlują pakietami stosownych numerów.
    • sverir Re: PiS 50 13.12.17, 14:22
      I tak wygląda manipulacja u prawaków miłujących prawdę. Nie 50% Polaków, tylko 50% deklarujących udział w wyborach.
      • gelati Bezgłośne łkanie lemingów:) 13.12.17, 14:25
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22777161,pis-rozbija-bank-najnowszy-sondaz-po-wymianie-szydlo-na-morawieckiego.html#MT
        Co za radość:)
        • sverir Re: Bezgłośne łkanie lemingów:) 13.12.17, 15:01
          Lemingi jak lemingi, ale jak bolszewicy się radują, to ja się boję.
      • f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 14:32
        Tak zgadza się, istnieje ogromna cześć badanych, którzy zniechęcili się do polityki, ale to oznacza, że nie wezmą udziału w wyborach a nie to, że popierają "TO" - totalną opozycję - (dawniej "PO").

I jeszcze jedno, PiS w każdym badaniu sondażowym był niedoszacowany. Przynajmniej 2-3%
        • sverir Re: PiS 50 13.12.17, 15:00
          "Tak zgadza się, istnieje ogromna cześć badanych, którzy zniechęcili się do polityki, ale to oznacza, że nie wezmą udziału w wyborach a nie to, że popierają "TO"

Oczywiście, ale ja nie mówię o poparciu opozycji, tylko o przekłamaniu, że PiS popiera 50% Polaków.
          • f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 15:11
            I ja się z tym zgadzam. Z tym że zwracam uwagę na to że posługując się podobnym algorytmem możemy dowieść że znikomy promil nie popiera proponowanych zmian w sądownictwie (zamach!).
            Odniesienie do aktywnie wyborczych Polaków jest o tyle nieszczęśliwe, że skoro pozostali nie biorą udziału w wyborach to to dają wolną rękę tym aktywnym. Ergo - opinii tych, którzy nie wezmą udziału w wyborach nie należy brać pod uwagę przy rozpatrywaniu podziału miejsc przy korycie.
      • eiran Re: PiS 50 13.12.17, 15:26
        Prognoza jest metodologicznie poprawna, choć oczywiście nie jest prawdą, że PiS jest popierane przez połowę Polaków. Doświadczenie uczy, że tzw. niezdecydowani zwykle zostają w domu - prognoza frekwencji jest zawsze wyższa niż rzeczywistość. Nb. PO w szczytowym momencie miała chyba 58% poparcia i to liczonego w sposób tradycyjny (tzn. z uwzględnieniem niezdecydowanych) Gdzieś tak rok po pierwszym zwycięstwie.
        • f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 15:50
          PO w szczytowym momencie miała chyba 58% poparcia i to liczonego w sposób tradycyjny (tzn. z uwzględnieniem niezdecydowanych)

Liczonego w "tradycyjny sposób"?
          • eiran Re: PiS 50 13.12.17, 15:54
            Tradycyjny, czyli bez odejmowania niezdecydowanych od całości i dzieleniu liczby popierających przez całą podstawę. Fałszowanie sondaży rok po wyborach nie było nikomu do niczego potrzebne.
            • f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 16:14
              Rozumiem. Chociaż nie pamiętam takiego sondażu, który dawałby PO aż tak wysokie poparcie.
              • eiran Re: PiS 50 13.12.17, 19:23
                Nie pamiętasz. No i cóż mogę zrobić?

www.wirtualnemedia.pl/artykul/rekordowe-poparcie-dla-platformy-obywatelskiej

Wiem, że to nie 58%, ale powinieneś mi uwierzyć na słowo.
                • f.a.q Re: PiS 50 13.12.17, 20:27
                  Dzięki, poszerzyles moje horyzonty 60 proc. To jest coś. Zeby rozpieprzyc takie zaufanie społeczne to trzeba mieć talent
                  • eiran Re: PiS 50 14.12.17, 08:35
                    To raczej pokazuje, co przed PiS.
    • qwardian Re: PiS 50 13.12.17, 14:41
      Bardzo zła wiadomość, bo szanse na rozprawienie się z obozem zdrady są znikome. Ludzie błagam was głosujcie na ONR, głosujcie na Polskę...
    • pkt4a Re: PiS 50 13.12.17, 14:42
      phii... co tam jakieś 50 % , podczas wyborów bendom mieli 150 % albo i wiencej
      --
      apostazja.info/
    • szwampuch58 Re: Kiedy dymisja i nowe wybory? 13.12.17, 14:43
      Czy TKMPiS zaryzykuje?
      Albo znowu gacie pelne?
      Plissssss, rozpiszcie nowe wybory,hehehehe,to wam wyjdzie 80 %.......ale do pierdla ludzi z PiS-u
    • qwardian Re: PiS 50 13.12.17, 15:06
      Pisi ssie wszystkie soki z narodowców, my kibice organizujemy marsze w obronie białego człowieka i cywilizacji, a Pisowi rosną słupki. Ktoś ma pojęcie jak to się dzieje...
      • szwampuch58 Re: PiS 50 13.12.17, 15:13
        Jak im "smakuje" ten brunatny sok to ich sprawa,zreszta nie od dzis wiadomo ze Paranoja i Swolocz z rozkosza pozera swoje przystawki,hehehe,proponuje ci brunatny smieciu zrobic sekupe.... tfu sepuku
      • dr.krisk Re: PiS 50 14.12.17, 07:05
        A co wy możecie wiedzieć o cywilizacji......
    • bzdziagwa.a Re: PiS 50 13.12.17, 15:10
      no to niech Jarek jeszcze parę razy zmieni premiera, a na finiszu na kota i będzie miał 100%

biedna Broszka, już nikt za Zelazną Damą nie szlocha
    • qwardian Re: PiS 50 13.12.17, 15:38
      Idem czytać wyborczom...
    • strikemaster Re: PiS 50 13.12.17, 18:32
      Kantar... i wszystko jasne. Ciekawe, czy zapłacili z budżetu za ten sondaż?
    • strikemaster Re: PiS 50 13.12.17, 20:30
      Ludzie PISowscy, trochę pomyślunku życzę. Kantar nie jest firmą badania rynku, to firma marketingowa, ich zadaniem jest kreowanie rynku.
    • pkt4a Re: PiS 50 13.12.17, 21:12
      oho , pisiorkom telepiom stringi czują pismo nosem :

cyt
      @KWyszkowski‏ @KWyszkowski
      12.12

Ci, którzy akceptują tworzenie partii prezydenckiej, powinni dokładnie obejrzeć twarze publiczności na gali Polsatu - to oni będę stanowili elitę tej partii - to im będziecie musieli służyć, im klaskać i ich wybierać.

• potwor_z_piccadilly Re: PiS 50 13.12.17, 21:41
      Nawet jeśli to nie jest kant to.
      Maksymalna liczba chętnych przypuszczalna (ile? Tego nie raczyli ujawnić) to 47% z 28 milionów uprawnionych.
      47% to circa 13 milionów, podzielone na dwa, to tylko 6,5 melona.
      A gdzie preferencje 21,5 melona rodaków?
      Ta niby radosna sensacja, to wpadka PiS-u (kolejna), a nie powód do dumy.
    • jabbaryt Re: PiS 50 13.12.17, 22:16
      Bardzo się cieszę z tak dobrego wyniku PIS. Taki wynik oznacza że totalna targowica nie ma szans na zdobycie władzy i w związku z tym nie czuję się już zobligowany aby głosować na PIS. Mogę z spokojem głosować na cywilizowaną i republikańską opozycję czyli K'15, której program zwłaszcza w kwestii JOWów jest mi bardzo bliski.
      • porannakawa01 Re: PiS 50 13.12.17, 22:21
        jabbaryt napisał:

> Bardzo się cieszę z tak dobrego wyniku PIS. Taki wynik oznacza że totalna targo
        > wica nie ma szans na zdobycie władzy

Nie kojarzysz, że PiS to dzisiejsza Targowica?
        Wtedy Targowiczanie przeciwstawili sie Konstytucji 3 Maja, dziś PiS Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej.
        A przecież przysięgali na Nią!
        I jeszcze dopowiadali - tak mi dopomuszbuk!
        Hłe, hłe?
      • qwardian Re: PiS 50 14.12.17, 08:32

jabbaryt napisał:

> Mogę z spokojem głosować na cywilizowaną i republikańską opozycję czyli K'15,

Ja też 😊
    • katrina_bush Czerwona Bolszewia miala 99% 13.12.17, 22:19
      Skromny ten Pis :D Czerwona Bolszewia miala w sondazach 99%. Niech Czarna Bolszewia sie bardziej stara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka