Dodaj do ulubionych

Nasz drogi Antoni

30.12.17, 09:34
Koncern Airbus Helicopters poinformował polskie władze, że sprawę zakończenia postępowania na śmigłowce wielozadaniowe kieruje do trybunału arbitrażowego - podaje Dziennik Gazeta Prawna.

Francuzi zarzucają Polakom negocjacje bez woli zawarcia umowy, czyli tzw. negocjacje pozorne. Antoni Macierewicz, zanim jeszcze został szefem MON, na łamach "DGP" stwierdził, że na caracale się nie zgodzi. Choć nie miał wtedy żadnego wglądu w dokumenty przetargowe.

Według "DGP" sprawa ma się toczyć przed trybunałem w Sztokholmie, a koncern będzie domagał się co najmniej kilkudziesięciu milionów złotych.

Bardzo drogi:

Resort obrony podliczył, ile kosztowały go procesy wytoczone przez ludzi, którzy znaleźli się w raporcie Macierewicza z weryfikacji WSI. Odszkodowania idą w setki tysięcy złotych.

wyborcza.pl/7,75398,22840160,francuski-koncern-airbus-helicopters-pozwie-polske-za-caracale.html#BoxGWImg
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 09:37
      Podatnik pokornie zapłaci.
      • aniechto.only Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 09:38
        Do czasu.
    • buldog2 Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 13:05
      Myślę, że skala odszkowań, przyznanych przez sąd, będzie wyrażać się nie w dziesiądtkach, w setkach milionów.
    • szwampuch58 Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 15:02
      Po pierwsze:Nasz ci o nie jest......jaskolki cwierkaja ze to ruski agent
      Po drugie:Drogi jak cholera bo juz przed tym trybunałem w Sztokholmie kosztuje nas krocie
    • buldog2 Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 18:06
      Skojarzyło mi się to z ośmiorniczkami. I pomyślałem, że kosztować nas to będzie więcej, niż 100 tysięcy kolacji z ośmiorniczkami. Z tym, jak ogłupiony jest ciemny lud, że tego nie widzi, i tym, jak beznadziejna jest opozycja, że na okrągło nie słychać o tym w radio i tv
      • pies_na_czarnych Re: Nasz drogi Antoni 30.12.17, 18:54
        No wiesz. Helikoptera na zagrychę nie podasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka