alistair-p 24.01.18, 18:40 Może Duda w Davos zwróci uwagę obecnym tak Austriakom,że orzeł na ich godle dzierży w szponach sierp i młot.Takie coś jest nawet na ambasadzie Austrii w Warszawie.Będzie jakaś akcja pisdackiej dyplomacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
man_sapiens Re: Kiedy dekomunizacja godła Austrii? 24.01.18, 18:47 :-) No cóż, Austriacy nie tolerowaliby propagandowej hucpy. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kiedy dekomunizacja godła Austrii? 24.01.18, 19:01 Ja tam bym na nich naciskał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kiedy dekomunizacja godła Austrii? 24.01.18, 19:03 Ja bym mu ten łańcuch znowu zapiął. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Liczy się cała "Trójca" w godle. 24.01.18, 19:20 Od 1919 roku korona zakończona trzema elementami murów obronnych (symbol mieszczaństwa), sierp to symbol klasy chłopskiej, młot to robotników. Osobiście bardziej mi się podoba orzeł z podwójną głową. de.wikipedia.org/wiki/Doppeladler#/media/File:H%C3%A9raldique_meuble_Aigle_bic%C3%A9phale_%C3%A9ploye.svg Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Liczy się cała "Trójca" w godle. 24.01.18, 19:29 To mutant, a nie orzel. W dodatku z lustrzana symetria. brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Kiedy dekomunizacja godła Austrii? 24.01.18, 19:39 Slowacja tez powina "oberwac" za przesladowanie prawdziwego Polaka,czy slynny Duda -prawnik na to pozwoli? "27-letni Polak ze swastyką został przetransportowany przez słowacką policję do lokalnej izby wytrzeźwień. Mężczyznę zatrzymano na trzy miesiące, grożą mu nawet 3 lata więzienia." Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kiedy dekomunizacja godła Austrii? 24.01.18, 19:47 Bardzo dobre pytanie :D Odpowiedz Link Zgłoś