Dodaj do ulubionych

Dzień dla Papieża

10.10.04, 20:47
To jest pierwsza od wielu miesięcy w miarę obiektywna imformacja GW. na temat
KK.Być może nie wypada przynajmniej dzisiaj z wzglę du na osobę naszego
Papieża rzucać błotem ,ale znając życie dyżurny redaktor podszyje się pod
jakiegoś internautę i da czadu.
Obserwuj wątek
    • Gość: nowe_winy_Kościoła Re: Kościół milczał, gdy oszukano pracowników PGR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:30
      Teraz zbiera złotówki dla dzieci popegerowskich środowisk. Kościół milczał, gdy
      zrobiono tych ludzi nędzarzami z dnia na dzień.
      • Gość: Login Zarzut co najmniej dziwny. Niewiele jest spraw, w IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.10.04, 21:57
        których Kościół jako instytucja zabiera głos i zajmuje oficjalnie stanowisko.
        Trudno żeby pisał epistoły na temat każdego rozwiązywanego zakładu czy
        likwidowanego miejsca pracy. Poza tym, ile razy Kościół zabierze jednak w
        takiej sprawi głos, z licznych stron pojawiają się komentarze, że nie ma prawa
        wypowiadać się na tematy polityczne, gospodarcze itp. Twoja uwaga dosyć jasno
        pokazuje, że wszystkim nie da się dogodzić i ci, którzy chcą się przyczepić,
        zawsze znajdą powód.
        • Gość: lawenda Re: Obowiązkiem Kościoła jest głoszenie prawdy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:45
          Kościół nie może udawać, że niewidzi dziejącej się niesprawiedliwości.
          Jasne, że nie wszystkim da się dogodzić, ale Kościół jest ponad to aby komuś
          dogodzić lub nie.
          Kosciół powinien zająć stanowisko, stojąc na gruncie nauk Chrystusa, wobec
          otaczającej rzeczywistości. A zło panoszy się powszechnie w Polsce przy milczącej
          aprobacie zwierzchników Kościoła.
          Czy nie jest to wynik jakiegoś paktu z czerwonym diabłem?
    • Gość: zetor Kato TVP znowu terroryzuje widzów Papieżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:36
      NUUUUUUDYYYY !!!!!!!!
      • Gość: Czarny ;-) Re: Kato TVP znowu terroryzuje widzów Papieżem IP: *.kabel.telenet.be 10.10.04, 21:40
        Zamiast zebrac niech sprzedadza kilka mercedesow.
      • Gość: Login W każdym telewizorze jest taki mały guzik, IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.10.04, 22:00
        który można przycisnąć, jeżeli program nie odpowiada. Oprócz tego jest kilka
        innych, którymi można zmienić kanał. Dziwne, że nikt nie komentuje nędzy
        Polskiej Telewizji na co dzień. Oglądanie polskich seriali, gal piosenki
        biesiadnej i durnowatych teleturniejów też jest nudne. Protestować więc można
        codziennie.
        • Gość: Henryk W każdym telewizorze jest taki mały guzik, IP: 82.160.30.* 11.10.04, 00:20
          I dobrze:) - dzięki niemu bowiem nie musimy dziś żadnego z programów telewizji publicznej oglądać. Przecież, aż, nasuwają się analogie do tak krytykowanych praktyk ślepego i bezkrytycznego, gorzej - bałwochwalczego, traktowania osoby Papieża jak, już bywało w początkach lat 50-tych, osoby Stalina:(
    • kozaczek3 Najlepsze życzenia od szczęśliwego ATEISTY!! 10.10.04, 23:52
      Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce.
      Duma moja wynika z tego, że hierarchowie Krk
      są wzorem moralności i czystości ducha.
      Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy.
      Opiekę roztaczają nad wszystkimi owieczkami i baranami, a szczególną troską
      otaczają jagnięta. Te bardzo wrażliwe istoty wymagają szczególnej opieki, nauki
      i ochrony, dlatego też, kapłani powinni z każdym z nich indywidualnie
      rozwiązywać tajemnice wiary. Kółka różańcowe wraz ze swymi duchowymi
      przywódceami powinny w tych trudnych chwilach wzmóc i przyspieszyć walenie,
      oczywiście różańca.
      Szatan się nie modli i dlatego ma dużo czasu na naukę i doskonalenie swoich
      metod zniewalania oranta. Podchodzi rozmodlonego pod postacią młodego chłopca
      lub ministranta oralnie, wtedy modlitwa jest niezrozumiała, często analnie
      wtedy modlitwa jest głośną z wykrzykiwaniem zachwytów. Nasz wzorzec moralny z
      Gdańska został przez takiego szatana opluty, a jego ohydna spuścizna, moralna
      oczywiście, nie będzie długo spływać po tym szlachetnym człowieku i jego
      orderach. Dostanie on za tę bohaterską walkę z szatanami zawieszony, oczywiście
      następny order. Daleko naszemu kochanemu prałatowi bursztynowemu (taki tytuł
      nadał mu ks. Leszek Miller) do ideału księdza, ale to tylko, dlatego że on ten
      ideał zdecydowanie wyprzedza, prawie dubluje.
      Ten brutalny i niczym nie usprawiedliwiony atak na nasz Kościół katolicki nasz
      kochany, nie ostudzi naszej wiary i nie osłabi naszych uczuć miłości, jaką
      pałamy i zioniemy do bliźniego swego. Ksiądz Boguchwał kapłan naszego
      klatkowego kółka różańcowego, zarządził nową tradycję, okazywania miłości
      bliźniego, będzie całował chłopców w usta.
      Na głupie pytania dziewczynek odpowiedział, że to jest miłość do bliźniego a
      nie do bliźniej.
      I wysłał dziewczynki do domu po papierki tacowe.
      Ateistycznym, czyli brudnym i niemoralnym
      ludziom mówimy zdecydowane NIE!!!
      Różance nasze są już tak zużyty, że często się rozpadają.
      Wynika to z ciągłego walenia modlitw za zdrowie naszych kochanych
      ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego.
      Amen.
      Wszelkie prawa zastrzeżone.

• Gość: Henryk Tego się nie da podrobić :) IP: 82.160.16.* 11.10.04, 00:08
        Po co więc - "Wszelkie prawa zastrzeżone.":)
    • Gość: Henryk Re: Tego się nie da podrobić,Bóg przemawia do par IP: 82.160.16.* 11.10.04, 00:29
      Ave....aż się boję dokończyć:) A wszelkie prawa zastrzeżone po to przecież są by je łamać?:))
      • kozaczek3 Re: Tego się nie da podrobić,Bóg przemawia do par 11.10.04, 00:41
        Nie bój się.
        Strach jest zabójcą twego ego.
        Odwagi.
        Ja mam 58 lat.
        Uważam że na strach jest za póżno.
        Amen.
        • Gość: Henryk Re: Tego się nie da podrobić,Bóg przemawia do par IP: 82.160.30.* 11.10.04, 00:52
          "Uważam że na strach jest za póżno." - zgoda przy moich 54:)
    • Gość: Janusz96 Re: Dzień dla Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:37
      Dla mnie to kult jednostki.Mam u siebie szkołe ,główną ulice i 4-metrowy pomnik.
    • Gość: Janusz96 Kult jednostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:43
      I dla mnie Papież ,w niczym mu nie ujmując,nie jest Ojcem Świętym,bo jest to
      sprzeczne z nauką KOŚCIOŁA jak i samego papierza. Tylko kto jest temu winien --
      "wierni" czy sam Papież ?
    • Gość: Janusz96 Kult jednostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 01:43
      I dla mnie Papież ,w niczym mu nie ujmując,nie jest Ojcem Świętym,bo jest to
      sprzeczne z nauką KOŚCIOŁA jak i samego Papierza. Tylko kto jest temu winien --
      "wierni" czy sam Papież ?
    • Gość: BB KATOLICY UPRZYWILEJOWANI????????????????? IP: *.inter.net.il 11.10.04, 03:28
      Ciekawa jestem czy o to stypendium beda mogli ubiegac sie zdolni Polacy nie
      bedacy Katolikami?? Czy zdolnych, ale nie biegajacych do kosciola fundacja
      wesprze w drodze do kariery i szczescia rodzinnego????????????????
      • Gość: Gorba Re: KATOLICY UPRZYWILEJOWANI????????????????? IP: *.bredband.skanova.com 11.10.04, 09:15
        Obibokow szelkiej masci w drodze do kariery poprze jak zwykle fundacja Jolci
        wraz z pejsatym Michnikiem
    • Gość: Ziuta z Rawy Aukcja w telewizji Trwam IP: 202.67.65.* 11.10.04, 13:23
      Niech odda swoje majtki na specjalna aukcje zorganizowana przez telewizje Trwam
      i siwetoszki kupia,toz to wkrotce beda relikwie.
      • Gość: daj_im_szansę! Re: Telewizja TRWAM i RADIO MARYJA to młode media! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:15
        Chyba nikt nie chciałby wiadomości tylko z jednej i jedynie słusznej tuby.
        Spróbowałem niedawno posłuchać i muszę przyznać, że jest wrażenie świeżości.
        Odradzam Żydokomunie korzystanie z tych mediów, z pewnością im się nie spodoba.
      • zabinski96 Re: Aukcja w telewizji Trwam 11.10.04, 22:53
        Hej ,ucieszyłem się .Kiedyś podpisywałem się tym nickiem na forum.
      • Gość: Gorba Re: Aukcja w telewizji Trwam IP: *.bredband.skanova.com 13.10.04, 20:36
        Ziuta z Rawy nie musi przekazywac swoich majtek na jakakolwiek aukcje,gdyz ich
        nikt nie potrzebuje.Moga one byc tylko milym rekwizytem dla wszelkiej
        masci"alfonsow" z G...ej gazety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka