inocom 11.05.18, 07:47 Tylko tzw. opozycja była przeciw. Nitras będzie ponoć dorabiał jako sprzątaczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapijaczonyryj Nitras jak Nitras, ale Gowin umrze z głodu! 11.05.18, 07:55 A co do ustawy, to jest ona tak kretyńska i pod publiczkę jak wszystko co robi Zawistny Kurdupel. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Nitras jak Nitras, ale Gowin umrze z głodu! 11.05.18, 09:15 zapijaczonyryj napisał: W końcu Gowin to premier PO z Krakowa :) Wspólne korzenie biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Nitras jak Nitras, ale Gowin umrze z głodu! 11.05.18, 09:20 No a Jaki odchodził z PO razem z Cybą. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 08:06 Uważasz, "doktorku", że twój dowcipas o Nitrasie jest udany? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 08:49 eiran napisał: > Uważasz, "doktorku", że twój dowcipas o Nitrasie jest udany? wyborcza.pl/7,75398,23383657,sejm-obnizyl-pensje-poslow-panie-posle-niech-pan-sie-uczy.html Profesorku :) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 08:55 Innymi słowy, spodobał ci się dowcipas pisiackiego posła Kalety. I gwoli ścisłości - nigdy nie podawałem się za profesora, którym nie jestem, ty natomiast podawałeś się za doktora, którym też nie jesteś (bo gdybyś był, byłoby to świadectwem jeszcze większej degrengolady polskiej nauki, niż się o tym mówi). Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 09:04 Coś w tym jest. Hummer jest przykładem na to jak przy słabym ogólnym poziomie wiedzy można było ukończyć w starym systemie oświaty polibudę. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 09:07 eiran napisał: > Innymi słowy, spodobał ci się dowcipas pisiackiego posła Kalety. Nie mi, a redaktorowi Wyborczej, którego tylko pozwoliłem sobie sparafrazować. > I gwoli ścisłości - nigdy nie podawałem się za profesora, którym nie jestem, ty > natomiast podawałeś się za doktora, którym też nie jesteś (bo gdybyś był, było > by to świadectwem jeszcze większej degrengolady polskiej nauki, niż się o tym m > ówi). Mylisz Arianku strefę zawodową z prywatną. Żyjesz w świecie własnych iluzji. Niestety Freud ci nie jest już wstanie pomóc. Taki np. Einstein był kiepskim mówcą. W ogóle nic nie mówił, bodajże to 5 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 09:16 inocom napisał: > Nie mi, a redaktorowi Wyborczej, którego tylko pozwoliłem sobie sparafrazować. Człowiek z zasłużonym tytułem doktora wiedziałby, ze powinno się napisać "nie mnie", a nie "nie mi". Wiedziałby też to to znaczy "parafrazować". > > > I gwoli ścisłości - nigdy nie podawałem się za profesora, którym nie jest > Mylisz Arianku strefę zawodową z prywatną. Żyjesz w świecie własnych iluzji. Ni > estety Freud ci nie jest już wstanie pomóc. Jakich mianowicie iluzji? I co ma do tego Freud, o którym twoja wiedza ogranicza się do nazwiska. > Taki np. Einstein był kiepskim mówcą. W ogóle nic nie mówił, bodajże to 5 roku > życia. No i co z tego wynika? Próbujesz w ten sposób wytłumaczyć swoją niegramonotność? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 09:27 eiran napisał: > Człowiek z zasłużonym tytułem doktora wiedziałby, ze powinno się napisać "nie m > nie", a nie "nie mi". Wiedziałby też to to znaczy "parafrazować". W piśmie oficjalnym pewnie tak (choć "mnie" brzmi sztucznie, niczym nadmuchany balon). Choć w polskim mamy formę krótką i długą zaimków osobowych, jak się będzie pisać oficjalne pisma za 50 lat czas pokaże. Nie od ciebie to zależy. Być może nawet ludzie nie będą mówić po polsku? Zobacz co się stało z łaciną, nawet w medycynie została wyparta przez angielski. Język jest li tylko narzędziem. Tylko nieliczni Chińczycy potrafią przeczytać oryginalne słowa Konfucjusza, choć te są spisane po chińsku. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 09:40 W zadnym piśmie, ani też w mowie potocznej, forma "nie mi" nie jest poprawna. Absolutny elementarz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 11:08 > "mnie" To tylko po warsiawsku. Brzmi jak z wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 12:15 Miodek nie jest z Warszawy. www.jezykowedylematy.pl/2011/07/mnie-czy-mi-kiedy-ktora-forma/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 12:25 Wszystko OK, ale ktos kto chce ladnie sie wypowiadac nie uzywa tej formy : "Mnie (nie: mi) nie tłumacz takich oczywistości". Jak napisalem wyzej brzmi to jak wiocha. Mielismu Warsiawiaka w akademiku i on wlasnie tak mowil ku uciesze na wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 12:57 Warszawiak pewnie mówił "podoba mnie się" zamiast "podoba mi się". Podobnie jak "Siara", mówiący "Wąski, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili" (nie wiem czy wiesz, kto to taki "Siara", mam wrażenie, że nie). Co nie zmienia, że poprawną i estetyczną formą jest "mnie się podoba" a nie "mi się podoba" i nie ma to nic wspólnego z wiochą. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:48 Tak, ale nie on był autorem dialogów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 14:33 ale jemu pasował jak nikomu innemu Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 14:36 To prawda. To bez wątpienia życiowa rola Rewińskiego, w stosunku do której późniejsze występy na wiecach PiS to marne popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:14 Estetycznie dla ucha jest: podoba mi się. Tam gdzie się urodziłem nie było żadnych dialektów, a wszelkie ich próby użycia były tolerowane jedynie w dowcipach. Może jestem przeczulony ponieważ mieszkam teraz w kraju gdzie dialekt często stawiany jest ponad czysty język. Tutaj każda wiocha mówi swoim narzeczem, dochodzi do tego, że sami się nie rozumieją. Kiedyś na statku mieliśmy faceta z wschodniej części kraju. Wszyscy rozmawiali z nim po angielsku ponieważ jego niderlandzki nie gwarantował że będzie prawidłowo rozumiał polecenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:19 "Podoba mi się" jest poprawnie, natomiast "Mi się podoba" jest niepoprawnie. Analogicznie poprawnie jest "Mnie się podoba", a niepoprawnie "Mi się podoba". Nie pytam czy rozumiesz, bo wiem że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:27 Rozumie dobrze. Rozumie rowniez odmiane przez przypadki i dlatego uzywam "mnie" tylko tam gdzie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:40 Gorzej z koniugacją. Po polsku pisze się "rozumiem". Chyba że to tez po warsiawsku? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k vidze, ze PeOviecki... 11.05.18, 13:45 weszly miedzy soba w spor kompetencyjny ? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: vidze, ze PeOviecki... 12.05.18, 01:12 j-k napisał: > weszly miedzy soba w spor kompetencyjny ? Przypomina przedwojenny spór szlachty od "mówią o tem" z pospólstwem od "mówią o tym". Kto dziś mówi o 'tem'? PS Arianek do dziś mówi do swej żony. "daj ac ja pobruszam a ti poczywaj" czy może "daj ać ja pobruszę a ty poczywaj" z czeska. Dziś co rzeczywiście mówił czeski rycerz do swej żony jest niemożliwe do ustalenia. Jest zapis "Sine, ut ego etiam molam" w Księdze Henrykowskiej i tyle. PPS Wrocław i Warszawa to tak samo nazywające się miasta!!! Wrocław jest pisany bardziej według śląskiego czy czeskiego, Warszawa mazowieckiego. To wszystko. PPPS Kto dziś mówi ołub? Ołbin, dzielnica Wrocławia, to zwyczajny 'Łabędnik'. Ołub miał tę samą końcówkę co holub (gołąb po czesku). Prawdopodobnie gdyby od gołębia, dzielnica nazywałaby się hołbin. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Tak donosi Wyborcza 11.05.18, 13:49 :) Za duzo czytam Forum i juz mi sie jebie :D Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A MNIE sie wydaje... 11.05.18, 13:55 pies_na_czarnych napisała: Za duzo czytam Forum i juz mi sie jebie :D A MNIE sie wydaje... ze za duzo sluchasz (sie) mojego ulubienca - Grzesia S... - bo ja go wole ogladac... ma chlopisko swoj urok osobisty :) . nczas.com/2018/04/20/schetyna-znokautowany-jednym-pytaniem-zostal-zapytany-o-3-4-sukcesy-po-przewodniczacy-zrobil-glupia-mine-i-zaniemowil-video/ Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 08:27 Hummer, są już dostępne potwierdzenia zwrotu premii przez ministrów? Do wtorku jest czas ale chyba żaden minister nie czeka do ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 08:38 Idiotyczna, populistyczna ustawa mająca przykryć pisowskie złodziejstwa i przekręty. Obniża się pensje posłom i samorządowcom podczas gdy pod ochroną pisu idą przewały w SKOK-ach, tzw. Fundacji Narodowej, spółkach skarbu państwa, pasztetowa w czasie dwóch lat wylatała Casą milion po to żeby ugotować zupę edkowi, macierewicz jest wożony limuzyną z ochroną chociaż przestał już być ministrem*, przez dyletanctwo kierowców "z łapanki" co i rusz jakaś rządowa limuzyna trafia na złom, na ochronę kurdupla wydaje się półtora miliona rocznie.... *macierewicz będąc ministrem poruszał się po kraju kolumną opancerzonych limuzyn; dziś także, prawem kaduka, jeździ służbowym autem z ochroną. Tak nieśmiało przypominam że pierwszy cywilny minister obrony narodowej w wolnej Polsce, Janusz Onyszkiewicz, jeździł do pracy... rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:12 Nie rozbawiaj mnie erte. Pewocy (zwani również pochwami) nakradli tyle, że w zasadzie nie muszą pobierać uposażeń poselskich. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:26 Podaj nazwiska i kwoty. Gowin ile? A Saryusz-Wolski? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:12 Nie rozbawiaj mnie erte. Pewocy (zwani również pochwami) nakradli tyle, że w zasadzie nie muszą pobierać uposażeń poselskich. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:45 Zwani tak tylko przez geja faka Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:55 Faki w tym wypadku pisze o czymś co zna jedynie z obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 13:38 A ty z dogłębnej autopsji, maleńka. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 13:38 Słowo "gej" niezwykle zmysłowo przechodzi ci przez usta. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala1 Tzw. "totalna opozycja" po widocznej modyfikacji 11.05.18, 09:25 dokonanej przez strategów rządzącej większości jest konieczna ponieważ zapewnia wielokadencyjne rządy polskiej prawicy. Ruchy modernistyczne wszelkiej maści wywodzące się z politycznej myśli "Szkoły Frankfurckiej" nie zakorzenią się w Europie i stopniowo będą tracić na kulturowym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 10:29 Nitras boi się, że jak tak dalej pójdzie to będzie musiał zrezygnować z sushi a kto wie, czy przyciśnięty biedą nie pozbędzie zmuszony pozbyć się zegarków. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 10:35 Ostatecznie PiS zrobi Nitrasa prezesem Orlenu, jak tego złodzieja Obajtka. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 13:43 Tak nisko cenisz lojalność Nitrasa? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 14:35 Dla dobra Polski przyjmie propozycję. Jak Saryusz-Wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 16:07 Chyba ci się nóżki zaplątały. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 16:33 Chyba nie. Po prostu nie ogarniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 17:08 Chyba jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 12:53 Co wy pisi macie z tymi zegarkami? W genach macie to zakodowane po waszych tatusiach czerwonoarmistach? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 13:46 :))) Tak jest, pewnie macie to po krasnojebcach. Gawłowski obwieszony zegarkami, Nowak obwieszony zegarkami .... www.rp.pl/Platforma-Obywatelska/171229682-Czy-zegarki-utopia-polityka-PO.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 13:52 a wam zazdrość kolana zżera:D. Nadal nosisz Ruhla, który dostałeś na pierwsza komunie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 14:03 Nie noszę zegarka. Czasomierz mam w samochodzie. w telefonie, w komputerze, toteż do wskazywania czasu nie jest mi potrzebny, a w przeciwieństwie do pojebów nie muszę sikorem podkreślać swojej pozycji społ. Peowiec z zegarkiem wygląda tak jak BMW po wiejskim tuningu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 14:09 > Nie noszę zegarka. Ruhla ci się zepsuł i nie stać cie na nowy. Do koryta mimo twoich zasług nadal cie nie dopuszczają. Tak mi przykro faki. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 14:30 Myszko nie pieprz bez sensu. Lepiej leć przecierać poręcze w "swoim" bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Jarosław Kaczyński postanowił żyć skromniej 11.05.18, 11:11 Jarosław Kaczyński postanowił żyć skromniej www.facebook.com/SlawomirNitras/videos/1625970980854493/ Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Nitras co za nazwisko 11.05.18, 11:33 Na ten czas wymiata .I to dokładnie .Stawka o życie .Miotła ,łopata ,miotła .Gut Nitras jak tak będziesz pracować to nagroda.www.tvp.pl/retro/seriale/kultowe-seriale/wideo/stawka-wieksza-niz-zycie/stawka-wieksza-niz-zycie-odc-18-lopata-miotla/2499250 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nitras co za nazwisko 11.05.18, 12:57 To jest twój ulubiony serial Taniuszka? Kiedyś też to oglądałem. Fajny jest. :D Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Nitras co za nazwisko 11.05.18, 14:08 To, niedorozwoju, bardzo dobre greckie nazwisko. Nie to co prawdziwie polskie nazwiska posłów i senatorów PiS, takie jak Anders-Costa, Arent, Ast, Babinetz, Budner (Margareta zresztą), Mamątow, Moskal, Paul, Sasin, Sellin, Smirnow, Szefernaker, Tułajew, Wassermann, Weber i Żaryn. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom POwianki von coś tam coś tam coś tam... 12.05.18, 01:16 eiran napisał: > To, niedorozwoju, bardzo dobre greckie nazwisko. Nie to co prawdziwie polskie n > azwiska posłów i senatorów PiS, takie jak Anders-Costa, Arent, Ast, Babinetz, B > udner (Margareta zresztą), Mamątow, Moskal, Paul, Sasin, Sellin, Smirnow, Szefe > rnaker, Tułajew, Wassermann, Weber i Żaryn. żaden PiSior nie przebije. Rosa Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: POwianki von coś tam coś tam coś tam... 12.05.18, 10:55 Widać inteligencją dorównujesz rysiowi cz. Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
retropolski Mają tyle dodatkowych obrywów, że te 20% 11.05.18, 13:02 to jest jedna wielka ściema! Odpowiedz Link Zgłoś
mazala1 retrochamski zmienił nazwisko na retropolski i 11.05.18, 14:18 stara się coś sensownego napisać. retropolski napisał: > to jest jedna wielka ściema! > > Odpowiedz Link Zgłoś
retropolski Na zaczepki nie odpowiadam, 11.05.18, 14:25 a skoro tak, to i tym razem zastosuję tę zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Teraz ustawa o stałej inwigilacji posłów. 11.05.18, 17:12 W porównaniu z posłami w innych krajach będą golasami. Pojawi się pokusa finansowania z innych źródeł, może nawet nielegalnych. W kraju, w którym względnie łatwo przepchnąć ustawy przez różne lobbystyczne grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Sejm przyjął ustawę o obniżce pensji posłów 11.05.18, 17:37 stado baranów głosuje z strzyżeniem do gołej, bezwolne bydło. Odpowiedz Link Zgłoś