Dodaj do ulubionych

Test - o kim to(?):

14.07.18, 12:36
"Jesteśmy w doopie i zaczynamy się urządzać"
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 12:45
      Pewnie o funkcjonariuszach kleptokracji.
      • don.kichote Zimno! Wręcz lodowato! ;-) 14.07.18, 13:21

• margit49 Re: Zimno! Wręcz lodowato! ;-) 14.07.18, 13:49
          podpowiedź znajduję w Twojej sygnaturce.
          Ten patriotyzm pasożytów -nicieni, zwanych potocznie owsikami lansowany jest przez pisiaków .
          A przyzwyczaić i urządzić będą musieli się wszyscy, tak jak było w PRL. Zgodnie ze słowami Słońca Tatr i Sudetów, Największego Opozycjonisty, Ekonomisty, Partyzanta i Powstańca, Człowieka Wolności, Piękności i Mądrości etc., etc......
          ,,Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne ,to byśmy nigdy niczego nie mieli" Jarosław Kaczyński
          ,,Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego , nie pozostawiając sfer niczyich" - Jarosław Kaczyński
          • don.kichote Smutne to... 14.07.18, 14:07
            ale prawdziwe. :-(

margit49 napisała:

> A przyzwyczaić i urządzić będą musieli się wszyscy, tak jak było w PRL.

A wystarczyło nie wkoorwiać suwerena zmywakiem na wyspach i śmieciówkami w kraju i od czasu do czasu, rzucić mu jakiś ochłap z "jaśniepańskiego" stołu.
            • margit49 Re: Smutne to... 14.07.18, 14:31
              don.kichote napisał:

> A wystarczyło nie wkoorwiać suwerena zmywakiem na wyspach i śmieciówkami w kraj
              > u i od czasu do czasu, rzucić mu jakiś ochłap z "jaśniepańskiego" stołu.
              >
              zgadzam się :)
              jednak dla wielu ten wyspiarski zmywak był etapem w drodze do lepszego życia, odnaleźli się tam, starają się o tzw. naturalizację
              • don.kichote Znam to z "autopsji" 14.07.18, 18:45
                Moje wnuki są Irlandczykami.

Ale wątek nie jest o tym, jak wyspiarski plac budowy, czy inny zmywak stał się etapem w drodze do lepszego życia młodego "suwerena" - często z "mocnym" dyplomem...

margit49 napisała:

> zgadzam się :)
                > jednak dla wielu ten wyspiarski zmywak był etapem w drodze do lepszego życia, o
                > dnaleźli się tam, starają się o tzw. naturalizację
    • erte2 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 14:41
      Stefan Kisielewski oczywiście. A dokładniej mniej więcej tak: "Jesteśmy wszyscy w (czarnej?) dupie. Gorzej że zaczynamy się w niej urządzać".
      A było to niestety o nas, Polakach, tyle że w czasach "realnego socjalizmu".
      I znowu jest aktualne....
      • eiran Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 18:57
        Mówiąc ściśle "To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać." Faktycznie Kisielewski, choć nie wykluczam, że autor wątku wyguglał coś innego. W internetach popularne jest przypisywanie autorstwa różnych bardziej bądź mniej udanych powiedzonek ludziom uważanym za mądrych. Ja najbardziej lubię cytat z Abrahama Lincolna, który powiedział, że "większość przypisywanych mu w internecie powiedzeń to fałszywki".
        • don.kichote Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 21:51
          eiran napisał:

> nie wykluczam, że autor wątku wyguglał coś innego.

Autorowi wątku, jest całkowicie obojętne, kto jest autorem zdania które zacytował. Równie dobrze, może to być Thomas Jefferson, Bernard Shaw, Abraham Lincoln czy inny "Kisiel".
          Autorowi wątku przyświecał inny cel - widać nie dla wszystkich zrozumiały - a mianowicie, otworzenie wam oczu na sytuację, w której się znaleźliśmy.
          Tak. Ja też, mimo iż nie gram w waszej drużynie "zasiedlam" ten przybytek.
          Powiem więcej. Idą po nas i są coraz bliżej. A jak przyjdą, to - jak pisał Abraham Lincoln - albo inny poeta:
          "Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem,
          nie byłem komunistą.
          Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem,
          nie byłem socjaldemokratą.
          Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem,
          nie byłem związkowcem.
          Kiedy przyszli po Żydów, milczałem,
          nie byłem Żydem.
          Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować"
    • lech1966 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 21:52
      don.kichote napisał:

> "Jesteśmy w doopie i zaczynamy się urządzać"

oPOzycja na bank....
      • margit49 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 22:14
        lech1966 napisał
        >oPOzycja na bank....

na bank to suweren będzie opozycją, gdy mu zabraknie wódki i kiełbasy
        • lech1966 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 22:17
          Rząd Morawieckiego postara się żeby nie zabrakło...
          • margit49 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 22:50
            o tak - Morawiecki już propaguje furmanki, w których jest zakochany i zapewnia,że nie trzeba się ich wstydzić, poza tym zabierze pracującym i rozda nierobom, żeby było "po równo". Powrót do "sprawiedliwości dziejowej"? socjalizm/komunizm- tak, wypaczenia - nie?
    • snajper55 Re: Test - o kim to(?): 14.07.18, 23:37
      demotywatory.pl/4733345/To-ze-jestesmy

S.
      • don.kichote Re: Test - o kim to(?): 16.07.18, 15:38
        snajper55 napisał:

> demotywatory.pl/4733345/To-ze-jestesmy

Wprawdzie autor cytowanego zdania już wcześniej został ustalony a i wątek dotyczy jakby czegoś innego, to komentarze pod linkiem z demotywatorów - bardzo dobre...
        Dzięki.
    • scarhart Zdanie "wątkowe" może za mądre uchodzić 15.07.18, 12:16
      jedynie wśród ludzi, którzy nie rozumieją nie tylko dwóch rzeczy:
      1- czym jest w swojej istocie mowa ludzka zwana inaczej potoczną
      2- Autor zdania doskonale wiedział, że nie zwraca się do ludzi ceniących sobie racjonalność i logiczność narracji.
      • m.marle Homoś, zdanie "wątkowe" może za mądre uchodzić 15.07.18, 16:08

tylko dla pedalskiego plemnika.
      • don.kichote Ja pierdloę! Przetłumaczysz na polski?! 16.07.18, 14:52
        scarhart napisał:

> jedynie wśród ludzi, którzy nie rozumieją nie tylko dwóch rzeczy:
        > 1- czym jest w swojej istocie mowa ludzka zwana inaczej potoczną
        > 2- Autor zdania doskonale wiedział, że nie zwraca się do ludzi ceniących sobie
        > racjonalność i logiczność narracji.
        • scarhart Re: Ja pierdloę! Przetłumaczysz na polski?! 17.07.18, 16:40
          don.kichote napisał:

> scarhart napisał:
          >
          > > jedynie wśród ludzi, którzy nie rozumieją nie tylko dwóch rzeczy:
          > > 1- czym jest w swojej istocie mowa ludzka zwana inaczej potoczną
          > > 2- Autor zdania doskonale wiedział, że nie zwraca się do ludzi ceniących
          > sobie
          > > racjonalność i logiczność narracji.
          >

Zdecydowana większość ludzi w Świecie używa mowy jako komunikatora. Podobnie jak inne zwierzęta, chcąc ułatwić sobie w ten sposób przetrwanie w realu. Nie w głowie im badanie i poznawanie realu, w którym żyją. Dlatego pasterze zwracają się do swoich owieczek w języku empatii, wywołującej zmiany zachowań owieczek , a nie w języku rozumienia czegokolwiek. Docierać zaczyna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka