Dodaj do ulubionych

Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie?

25.08.18, 07:50
Tak się zastanawiałem co jeszcze może ten pajac obiecać Warszawiakom?
Szóstą linię metra, latające tramwaje, czy może przenieść planowaną budowę Centralnego Portu lotniczego na Okęcie?
I jak tak sobie myślałem to na parapecie usiadły dwa wróbelki i tak sobie ćwierkały, że Patryk Jaki obieca Warszawiakom, że jak zostanie prezydentem Warszawy, to w Warszawie będzie przez cztery lata ładna słoneczna pogoda, a deszcze będą padać tylko w nocy.
A tak na marginesie, choć go nie lubię to jeden jego pomysł mnie osobiście jako zmotoryzowanemu przypadł do gustu. Ten, że wyrwie te wszystkie słupki, które ZDiM wbija od lat tam gdzie są niepotrzebne i tylko utrudniają parkowanie, a co z tym idzie zwiększają korki w stolicy.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:09
      Wierzysz, ze Jaki to usunie? Biurokracja na to nie pozwoli. Każda pionowa rurka pomalowana na białe i czerwone paski kosztuje 150 zł. Ktoś zaplanował, ktoś podpisał, ktoś zaksięgował, ktoś wstawił... Wyrwanie takiego z ziemi nawet Jakiemu nie ujdzie na sucho. aga
      • taniarada Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:17
        aga-kosa napisała:

> Wierzysz, ze Jaki to usunie? Biurokracja na to nie pozwoli. Każda pionowa rurka
        > pomalowana na białe i czerwone paski kosztuje 150 zł. Ktoś zaplanował, ktoś po
        > dpisał, ktoś zaksięgował, ktoś wstawił... Wyrwanie takiego z ziemi nawet Jakiem
        > u nie ujdzie na sucho. aga
        Jest jeszcze Rafał złota rączka .Tu wyrwie tam przyklei .Będzie dobrze Aga.
        • pisi.dziewic.z.zoliborza Bycie zlotą rączka jeszcze żadnemu facetowi 25.08.18, 09:26
          taniarada napisał(a):

> aga-kosa napisała:
          >
          > > Wierzysz, ze Jaki to usunie? Biurokracja na to nie pozwoli. Każda pionowa
          > rurka
          > > pomalowana na białe i czerwone paski kosztuje 150 zł. Ktoś zaplanował, k
          > toś po
          > > dpisał, ktoś zaksięgował, ktoś wstawił... Wyrwanie takiego z ziemi nawet
          > Jakiem
          > > u nie ujdzie na sucho. aga
          > Jest jeszcze Rafał złota rączka .Tu wyrwie tam przyklei .Będzie dobrze Aga.

nie zaszkodziło, a wręcz przeciwnie. JA sam też jestem taką złota rączką co wszystko potrafi i wolę być takim niż fajtłapą i niedojdą by doprowadzić do takiej ruiny swój dom:
          cdn.galleries.smcloud.net/t/photos/gf-ehe7-1BBy-ArQ6_kaczynski.jpg
      • pisi.dziewic.z.zoliborza Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:28
        aga-kosa napisała:

> Wierzysz, ze Jaki to usunie? Biurokracja na to nie pozwoli. Każda pionowa rurka
        > pomalowana na białe i czerwone paski kosztuje 150 zł. Ktoś zaplanował, ktoś po
        > dpisał, ktoś zaksięgował, ktoś wstawił... Wyrwanie takiego z ziemi nawet Jakiem
        > u nie ujdzie na sucho. aga

Ja nie wierzę, że zostanie prezydentem, bo Warszawiacy wiedzą jak rządzi Opolem i nie chcą potórki z rozrywki w Warszawie. Poz tym t o onojek, który ośmieszył Polskę i Polaków na całym świecie swoją kretyńską ustawą o IPN, ale co do tych słupków to naprawdę wspaniały pomysł i praktycznie grosze by kosztował, a może nawet i nic, bo koszt wyrwania mógłby się równać cenie za uzyskany złom, gdyż żeliwo jest w złomie bardzo drogie
    • xystos Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:22

w rękawie ma piątego Asa,burego.
    • wariant_b Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:37
      As jest zwykle jeden i ten sam - pieniądze na kampanię wyborczą.
    • m.c.hrabia Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 08:42
      Tak się zastanawiałem co jeszcze może ten pajac obiecać Warszawiakom?

Wszystko
    • alistair_p Nie tak szybko z tymi słupkami :-) 25.08.18, 09:51
      Kodeks dokładnie reguluje ile miejsca ma zostać na chodniku dla pieszych.Widziałem już Straż Miejską z miarką,na ulicy gdzie cały chodnik ma 140 cm :-)
    • x2468 Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 09:55
      Świetny pomysł.Na wsi słupków nie ma i ludziom żyje się dobrze. Pieszych pogonić na jezdnie, tylko poco budować chodniki? Ziobro z Kamińskim powinni sprawdzić czy krawężniki to nie jest przypadkiem sprawka właścicieli warsztatów samochodowych i Tuska.
    • odkurzacz.ekstra No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba. 25.08.18, 10:07
      Rozumiem, że wszystkie a nawet te dwa więcej.
      Pamiętaj tylko, że ludzie wiedzą już, że PIS jak mało kto dotrzymuje obietnic.
      • x2468 Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:11
        Frankowicze chętnie to potwierdzą.
        • yoma Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:22
          Matki pierwszych dzieci też.
        • xystos Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:38
          zastanówmy się co to są za ludzie,te frankowicze

ludzie ze wsi i małych miasteczek?
          kogo było stać na zaciąganie tych
          pożyczek?

podjeli decyzje więc niech teraz sami
          swoje długi spłacają.
          • wariant_b Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:51
            > zastanówmy się co to są za ludzie,te frankowicze

Te frankowicze to tacy, którzy policzyli, że kredyt złotówkowy będzie kosztował
            ich prawie dwa razy więcej. Ale pomylili się w przewidywaniach.
            • taniarada Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:54
              wariant_b napisał:

> > zastanówmy się co to są za ludzie,te frankowicze
              >
              > Te frankowicze to tacy, którzy policzyli, że kredyt złotówkowy będzie kosztował
              >
              > ich prawie dwa razy więcej. Ale pomylili się w przewidywaniach.
              Ale to ludzie Nowoczesne byli.😁
              • wariant_b Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 11:15
                > Ale to ludzie Nowoczesne byli

Różni - prezydenta Kaczyńskiego raczej nie uważam za zbyt nowoczesnego.
            • xystos Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 11:02
              noo właśnie pomylili się w rachunkach
              pozatem niewpadło im do głów że kredyt
              powinno się brać w walucie w której się zarabia

a gdyby kupili akce które puźniej bu kraszały?
              też żądali by zwrotu zainwestowanych pieniędzy?,żądali by pomocy państwa/podatników?
              • wariant_b Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 11:18
                > a gdyby kupili akce które puźniej bu kraszały?
                > też żądali by zwrotu zainwestowanych pieniędzy?

A czemu by nie - a afera Amber Gold?

---
                A ty czemu nie zażądasz zwrotu kosztów edukacji?
                • xystos Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 11:20
                  "A ty czemu nie zażądasz zwrotu kosztów edukacji?"

mnie dobrze wyedukowano,dalej jestem
                  strzelcem wyborowym.

masz zlecenie dla mnie?
                  • wariant_b Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 11:24
                    > masz zlecenie dla mnie?

Tak.
                    Strzel sobie "Wyborową"
      • taniarada Re: No a jaki pomysł Trzaskowskiego ci się podoba 25.08.18, 10:55
        odkurzacz.ekstra napisał:

> Rozumiem, że wszystkie a nawet te dwa więcej.
        > Pamiętaj tylko, że ludzie wiedzą już, że PIS jak mało kto dotrzymuje obietnic.
        I amen dobry człowieku.
    • yoma Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 10:09
      Jopka chyba, piąta kolumno.
      • taniarada Re: Patryk Jaki, jakiego asa trzyma w rękawie? 25.08.18, 10:57
        yoma napisała:

> Jopka chyba, piąta kolumno.
        >
        Nie żartuj.Jesteś z XIII wieku 😊
    • haen2010 Prawdopodobnie 27.08.18, 08:48
      Obieca warszawiakom bezpłatną komunikację, co zresztą już doradzałem Trzaskowskiemu. Jest świetnie rozwinięta, komfortowa i poza krótkimi godzinami szczytu wozi sporo powietrza. Śmiecie się, to warto zrobić prostą kalkulację.
      1. Redukcja smogu od komunikacji prywatnej.
      2. Dziesiątki tysięcy takich Jakich - słoików nie płaci podatków warszawskich. To mocny bodziec finansowy do zmiany skarbówki.
      3. Ogromne oszczędności na logistyce zakupu i kasowania biletów wszelakich. Tylko bilet dzienny, tygodniowy i miesięczny dla visitors. 90% logistyki i urządzeń do kasacji.

Warto zrobić rzetelną kalkulację. Uważam to za dobry pomysł na cholerne korki, ochronę środowiska miejskiego i zwyczajne ułatwienia dla mieszkańców grodu nad Wisłą. Też można to przeliczyć na gotówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka