man_sapiens 18.09.18, 09:03 Dziś o 17:00 Julia Przyłębska ma w Poznaniu wykład n.t. "Demokracja i Praworządność". Ciekawe czy następny wykład będzie mieć tytuł "Polityka i Prawdomówność" - wykładowca Mateusz Morawiecki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 09:14 Ciekawe, kto przyjdzie na ten wykład. Pisiorów pewnie przywiozą autokarem, a opozycja zjawi się z czystej złośliwości w nadziei, że będzie można zadawać pytania z sali. Podejrzewam, że nie będzie można, chyba, że wcześniej uzgodnione. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 09:38 Uważałem Instytut Zachodni za poważną instytucję ale pomysł z "wykładem" mgr Wofgangowej podważa moje zaufanie do tej instytucji.Laurka wystawiona Wolfgangowej w zawiadomieniu o wykładzie jest zadziwiająca. Jestem ciekaw co ta miernota moralna i zawodowa powie i jak zostanie przyjęta. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 10:33 Poważna instytucja też czasem może zrobić coś do śmichu. Możliwe, że zaprosili ją dla jaj, tylko ona jeszcze o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
annakarenina Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy sondaż 18.09.18, 09:44 na końcu artykułu i mówi sam za siebie: polityczek.pl/facebook/8694-poznan-przylebska-poprowadzi-wyklad-na-temat-praworzadnosci Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 14:32 Następny wykład julii lewe L-4 wolfgangowej będzie miał pewnie krótki i bezpretensjonalny tytuł: Uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 14:41 ewa9717 napisała: > Następny wykład julii lewe L-4 wolfgangowej będzie miał pewnie krótki i bezpret > ensjonalny tytuł: Uczciwość. > raczej tytuł, Wolfgang i szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:13 Jeśli Przyłębska PEŁNI OBOWIĄZKI PREZESA Trybunału Konstytucyjnego - to KTO JEST Prezesem Trybunału? aga Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:15 > Jeśli Przyłębska PEŁNI OBOWIĄZKI PREZESA Trybunału Konstytucyjnego - > to KTO JEST Prezesem Trybunału? Jak to kto? Prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:21 Za prapoprzedniego ustroju mówiło się POP - Pełniący Obowiązki Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 14:38 Własnie to robi.Nikt mu chyba nie doradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 15:06 Nie,nie mówię tego. Obawiam się,ze zrozumienie prostych zdań jest trudne. Instytut Zachodni winien zapraszać ludzi z autorytetem,wiedzą i uczciwych.Wolfgangowa nie spełnia żadnego kryterium. Odpowiedz Link Zgłoś
analityka Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapraszane 18.09.18, 16:35 Tzn. tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapraszane, gdyż tylko one ma u was autorytet. A ci co mają autorytet innych niż wy to nie???? Rozumiem. Ale jeśli można zapytać to kto mianuje ludzi na na tzw. autorytety? Pytam, gdyż ja nie mam autorytetów, gdyż wolę sam myśleć a chciałbym mieć wiele autorytetów, gdyż casem to już nie chce mi się myśleć wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapra 18.09.18, 20:05 Ty wybrałeś Wofgangową. Fakt-myslenie jest trudna czynnością i nie jest dostepne wszystkim.Nic dziwnego,że masz czasami z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapra 23.10.18, 09:38 Autorytet leszaba w zakresie: - obciągu, - doliniarstwa ("kieszonki" etc. etc), - logiki nietradycyjnej PISowskiej pozostaje niekwestionowany. c. b. d. o. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 16:49 W Pcimiu też sensacja była, gdy się Żulia wyłożyła... Ale się nie połamała - kręgosłupa wszak nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawusia Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 17:26 notocos napisała: > Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien lewactwo i tylko lewactwo zapraszać > ????? > Dobrze cię zrozumiałem??? Możto chodzi aby zapraszać ludzi poważnych, zasługujących na szacunek, potrafiących się podzielić swoimi osiągnięciami a nie oszustów, kombinatorów i obiboków? Odpowiedz Link Zgłoś
analityka No to z tego co mówisz przecież wynika, że 18.09.18, 17:31 No to z tego co mówisz przecież wynika bardzo dokładnie, że Lewackie autorytety nie powinny być zapraszane na uczelnie i to żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: No to z tego co mówisz przecież wynika, że 18.09.18, 20:07 Z tego co piszesz wynika bardzo dokładnie prostaczku czym jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Tak. To prawda. 23.10.18, 09:46 Na porządnej uczelni magister prowadzi co najwyżej ćwiczenia, a w normalnym kraju doliniarz może przeprowadzić wykład, jak "kieszonkę" zrobić. Jeśli chodzi o IZ, to wystarczy zerknąć na nazwiska w zasiadających w radzie instytutu i każdy sam oceni, jak bardzo to jest porządne i normalne. Niemal wszyscy albo w PIS lub obok PIS, albo w komitetach popierających Lecha Kaczyńskiego, albo w IPN, albo w rządzie. Nasza pani pełniąca funkcję prezesa TK będzie miała spotkanie w swoim kręgu partyjnym, nigdzie indziej na taką pogawędkę raczej by jej nie zaproszono przecież. Ale sprzeczne tezy i bez żadnych przesłanek to specjalność logiki PIS. Bez ustanku się w niej doskonali, ostatnio otrzymał nawet certyfikat jakości TSUE. W kwestiach obciągu i doliniarstwa ("kieszonki", zegarki "od Nowaka" i reszta) sam jest najwyższym autorytetem, dzięki swoim kadrom, które dają radę wszystkiemu ("kadry reszajut wsjo!"). c. b. d. d. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: No to z tego co mówisz przecież wynika, że 23.10.18, 09:48 Nie rób sobie jaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś jeszcze bełkoczesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Ja przyjdę. 19.09.18, 08:36 A kiedy Anka ją słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Ja przyjdę. 19.09.18, 13:02 notocos napisała: > To bardzo mądra kobieta. Elokwentna i logiczna w wypowiedziach. Nie dukajaca i > bredząca jak np. Rzepliński i Gersdorf. Taaa, wgłaszająca to, co jarkacz chciałby usłyszeć, głosem swarliwej przekupy. Mentalność pasuje do głosu ;) > > Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Wykład Przyłębskiej 19.09.18, 13:38 Jednak się dopiszę. Sprawa budzi we mnie takie wielkie obrzydzenie, że początkowo nie chciałem nawet o tym ani słowa. Teraz też tylko o stosunku emocjonalnym - o czymkolwiek więcej... - chyba nie ma o czym. Przyłębska budzi podobne uczucia. Dodatek Wreszcie Unia powinna w dłuższej perspektywie na serio zająć się uregulowaniem współpracy z Rosją na zdrowych zasadach. To zapewne zadanie na jedno lub dwa pokolenia. Ale stworzenie silnej strefy gospodarczej od Vancouver po Władywostok, w której funkcjonowałyby stabilne, demokratyczne państwa, powiązane siecią zdrowej współpracy politycznej, a może i sojuszem polityczno-wojskowym, jest wysiłkiem wartym próby. Jest wysiłkiem wartym próby. To trudne wyzwanie, ale z perspektywy rozwoju historii politycznej świata wydaje się bardziej realistyczne niż europejska federacja na podobieństwo cesarstwa rzymskiego. Dziękuję za uwagę. (Oklaski) Witold Waszczykowski, PiS, 20.03.2013. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Wykład Przyłębskiej 23.10.18, 09:34 Macierewicz wygłosi wykład na temat działań wywiadowczych, Szołucha będzie prowadzić ćwiczenia i to już na pewno będzie wykonane na wysokim poziomie. Ale w poziomie kompetencji wszystkich przebije leszab, prowadząc wykłady i ćwiczenia z dwóch głównych PISowskich specjalności: - obciągu, - doliniarstwa. c. b. d. o. Odpowiedz Link Zgłoś