Dodaj do ulubionych

Wykład Przyłębskiej

18.09.18, 09:03
Dziś o 17:00 Julia Przyłębska ma w Poznaniu wykład n.t. "Demokracja i Praworządność".
Ciekawe czy następny wykład będzie mieć tytuł "Polityka i Prawdomówność" - wykładowca Mateusz Morawiecki.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 09:14
      Ciekawe, kto przyjdzie na ten wykład. Pisiorów pewnie przywiozą autokarem, a opozycja zjawi się z czystej złośliwości w nadziei, że będzie można zadawać pytania z sali. Podejrzewam, że nie będzie można, chyba, że wcześniej uzgodnione.
    • 99venus Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 09:38
      Uważałem Instytut Zachodni za poważną instytucję ale pomysł z "wykładem" mgr Wofgangowej podważa moje zaufanie do tej instytucji.Laurka wystawiona Wolfgangowej w zawiadomieniu o wykładzie jest zadziwiająca.
      Jestem ciekaw co ta miernota moralna i zawodowa powie i jak zostanie przyjęta.
      • horpyna4 Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 10:33
        Poważna instytucja też czasem może zrobić coś do śmichu. Możliwe, że zaprosili ją dla jaj, tylko ona jeszcze o tym nie wie.
    • annakarenina Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy sondaż 18.09.18, 09:44
      na końcu artykułu i mówi sam za siebie:
      polityczek.pl/facebook/8694-poznan-przylebska-poprowadzi-wyklad-na-temat-praworzadnosci
      • ewa9717 Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 14:32
        Następny wykład julii lewe L-4 wolfgangowej będzie miał pewnie krótki i bezpretensjonalny tytuł: Uczciwość.
        • m.c.hrabia Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 14:41
          ewa9717 napisała:

> Następny wykład julii lewe L-4 wolfgangowej będzie miał pewnie krótki i bezpret
          > ensjonalny tytuł: Uczciwość.
          >
          raczej tytuł, Wolfgang i szmata.
          • aga-kosa Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:13
            Jeśli Przyłębska PEŁNI OBOWIĄZKI PREZESA Trybunału Konstytucyjnego - to KTO JEST Prezesem Trybunału? aga
            • man_sapiens Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:15
              > Jeśli Przyłębska PEŁNI OBOWIĄZKI PREZESA Trybunału Konstytucyjnego -
              > to KTO JEST Prezesem Trybunału?

Jak to kto? Prezes.
            • yoma Re: Szanujesz pryłbską , kciuk w górę- ciekawy so 18.09.18, 15:21
              Za prapoprzedniego ustroju mówiło się POP - Pełniący Obowiązki Polaka.
    • alistair_p Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 14:38
      Własnie to robi.Nikt mu chyba nie doradzał.
    • 99venus Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 15:06
      Nie,nie mówię tego.
      Obawiam się,ze zrozumienie prostych zdań jest trudne.
      Instytut Zachodni winien zapraszać ludzi z autorytetem,wiedzą i uczciwych.Wolfgangowa nie spełnia żadnego kryterium.
      • analityka Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapraszane 18.09.18, 16:35
        Tzn. tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapraszane, gdyż tylko one ma u was autorytet.
        A ci co mają autorytet innych niż wy to nie????
        Rozumiem.
        Ale jeśli można zapytać to kto mianuje ludzi na na tzw. autorytety?
        Pytam, gdyż ja nie mam autorytetów, gdyż wolę sam myśleć a chciałbym mieć wiele autorytetów, gdyż casem to już nie chce mi się myśleć wcale.
        • 99venus Re: Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapra 18.09.18, 20:05
          Ty wybrałeś Wofgangową.
          Fakt-myslenie jest trudna czynnością i nie jest dostepne wszystkim.Nic dziwnego,że masz czasami z tym problemy.
        • buldog2 Re: Tzn.Tylko,że tylko Lewactwo powinno być zapra 23.10.18, 09:38
          Autorytet leszaba w zakresie:
          - obciągu,
          - doliniarstwa ("kieszonki" etc. etc),
          - logiki nietradycyjnej PISowskiej

pozostaje niekwestionowany. c. b. d. o.
    • witek.bis Re: Wykład Przyłębskiej 18.09.18, 16:49
      W Pcimiu też sensacja była, gdy się Żulia wyłożyła...
      Ale się nie połamała - kręgosłupa wszak nie miała.
    • porannakawusia Re: Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien 18.09.18, 17:26
      notocos napisała:

> Mówisz o tym, że Instytut Zachodni powinien lewactwo i tylko lewactwo zapraszać
      > ?????
      > Dobrze cię zrozumiałem???
      Możto chodzi aby zapraszać ludzi poważnych, zasługujących na szacunek, potrafiących się podzielić swoimi osiągnięciami a nie oszustów, kombinatorów i obiboków?
      • analityka No to z tego co mówisz przecież wynika, że 18.09.18, 17:31
        No to z tego co mówisz przecież wynika bardzo dokładnie, że Lewackie autorytety nie powinny być zapraszane na uczelnie i to żadne.
        • 99venus Re: No to z tego co mówisz przecież wynika, że 18.09.18, 20:07
          Z tego co piszesz wynika bardzo dokładnie prostaczku czym jestes.
        • buldog2 Tak. To prawda. 23.10.18, 09:46
          Na porządnej uczelni magister prowadzi co najwyżej ćwiczenia, a w normalnym kraju doliniarz może przeprowadzić wykład, jak "kieszonkę" zrobić. Jeśli chodzi o IZ, to wystarczy zerknąć na nazwiska w zasiadających w radzie instytutu i każdy sam oceni, jak bardzo to jest porządne i normalne. Niemal wszyscy albo w PIS lub obok PIS, albo w komitetach popierających Lecha Kaczyńskiego, albo w IPN, albo w rządzie. Nasza pani pełniąca funkcję prezesa TK będzie miała spotkanie w swoim kręgu partyjnym, nigdzie indziej na taką pogawędkę raczej by jej nie zaproszono przecież.

Ale sprzeczne tezy i bez żadnych przesłanek to specjalność logiki PIS. Bez ustanku się w niej doskonali, ostatnio otrzymał nawet certyfikat jakości TSUE. W kwestiach obciągu i doliniarstwa ("kieszonki", zegarki "od Nowaka" i reszta) sam jest najwyższym autorytetem, dzięki swoim kadrom, które dają radę wszystkiemu ("kadry reszajut wsjo!").
          c. b. d. d.
        • buldog2 Re: No to z tego co mówisz przecież wynika, że 23.10.18, 09:48
          Nie rób sobie jaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Coś jeszcze bełkoczesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja przyjdę. 19.09.18, 08:36
      A kiedy Anka ją słyszałaś?
    • ewa9717 Re: Ja przyjdę. 19.09.18, 13:02
      notocos napisała:

> To bardzo mądra kobieta. Elokwentna i logiczna w wypowiedziach. Nie dukajaca i
      > bredząca jak np. Rzepliński i Gersdorf.
      Taaa, wgłaszająca to, co jarkacz chciałby usłyszeć, głosem swarliwej przekupy. Mentalność pasuje do głosu ;)
      >
      >
    • buldog2 Re: Wykład Przyłębskiej 19.09.18, 13:38
      Jednak się dopiszę.
      Sprawa budzi we mnie takie wielkie obrzydzenie, że początkowo nie chciałem nawet o tym ani słowa. Teraz też tylko o stosunku emocjonalnym - o czymkolwiek więcej... - chyba nie ma o czym.
      Przyłębska budzi podobne uczucia.

Dodatek
      Wreszcie Unia powinna w dłuższej perspektywie na serio zająć się uregulowaniem współpracy z Rosją na zdrowych zasadach. To zapewne zadanie na jedno lub dwa pokolenia. Ale stworzenie silnej strefy gospodarczej od Vancouver po Władywostok, w której funkcjonowałyby stabilne, demokratyczne państwa, powiązane siecią zdrowej współpracy politycznej, a może i sojuszem polityczno-wojskowym, jest wysiłkiem wartym próby. Jest wysiłkiem wartym próby. To trudne wyzwanie, ale z perspektywy rozwoju historii politycznej świata wydaje się bardziej realistyczne niż europejska federacja na podobieństwo cesarstwa rzymskiego. Dziękuję za uwagę. (Oklaski)
      Witold Waszczykowski, PiS, 20.03.2013.
    • buldog2 Re: Wykład Przyłębskiej 23.10.18, 09:34
      Macierewicz wygłosi wykład na temat działań wywiadowczych, Szołucha będzie prowadzić ćwiczenia i to już na pewno będzie wykonane na wysokim poziomie.

Ale w poziomie kompetencji wszystkich przebije leszab, prowadząc wykłady i ćwiczenia z dwóch głównych PISowskich specjalności:
      - obciągu,
      - doliniarstwa.
      c. b. d. o.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka