witek.bis 04.10.18, 11:39 Pierwsza pisowska kandydatka na RPD poległa w eliminacjach, a druga został odstrzelona w finale... Coś czuję, że jeśli prezes osobiście dziećmi się nie zaopiekuje, to w Pislandii nie będą one miały swojego rzecznika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 11:58 witek.bis napisał: > Pierwsza pisowska kandydatka na RPD poległa w eliminacjach, a druga został odst > rzelona w finale... Coś czuję, że jeśli prezes osobiście dziećmi się nie zaopie > kuje, to w Pislandii nie będą one miały swojego rzecznika. > Państwo kołtuńskie - nie pisowskie? A teraz ad rem... W głosowaniu wzięło udział 398 posłów. Wymagana większość do wyboru nowego rzecznika wynosiła 200 głosów. 192 posłów opowiedziało się za kandydaturą Dudzińskiej, 194 głosowało przeciw, a 12 wstrzymało się od głosu. Jej kandydaturę poparła zdecydowana większość klubu Prawa i Sprawiedliwości. Za opowiedziało się 186 parlamentarzystów, przeciw było czterech z nich, a dziewięciu wstrzymało się od głosu. 37 posłów PiS nie wzięło w ogóle udziału w głosowaniu. Tak na marginesie, prezes powinien wyciągnąć konsekwencję w stosunku do tych co nie wzięli udziału w głosowaniu, bo to że opozycja głosowała przeciw mnie nie dziwi. Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:02 Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo? Mnie pytasz? Prezesa zapytaj. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:14 witek.bis napisał: > Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo? > > Mnie pytasz? Prezesa zapytaj. :-) > > To, ty użyłeś tego zwrotu. Dlaczego ja mam pytać prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:21 Dlatego ty, bo ty pytasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:34 On jednak ma pewne problemy ze zrozumieniem prostych zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 15:33 yoma napisała: > Dlatego ty, bo ty pytasz :) > forum.gazeta.pl/forum/w,28,166897395,166897395,Zle_sie_dzieje_w_panstwie_koltunskim_.html?p=166897589 Słowa kluczowe... Dlaczego mam pytać prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:33 gefreiter napisał: > Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo? Może dlatego, że o ZSRR mówiło się że jest państwem "komunistycznym"; o hitlerowskich Niemczech, że "faszystowskim"... Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:47 don.kichote napisał: > gefreiter napisał: > > > Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo? > > Może dlatego, że o ZSRR mówiło się że jest państwem "komunistycznym"; > o hitlerowskich Niemczech, że "faszystowskim"... > Komunizm i faszyzm to były ideologie - zbrodnicze nawiasem mówiąc. Jak ja słyszę, państwo pisowskie, państwo kołtuńskie, to mnie ciarki przechodzą po grzbiecie. jak można pisać takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:04 To parafraza cytatu z Hamleta - "Źle się dzieje w państwie duńskim" Nawet się rymuje - duńskim, kołtuńskim, pisowskim, pisdackim, popisowskim - etc. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 25 minut i "Eureka" 04.10.18, 12:49 fju-fju kartoflu gefreiter robisz postepy w korzystaniu z "bulwy" czy byl stosowny SMS z centrali? Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: 25 minut i "Eureka" 04.10.18, 13:02 szwampuch58 napisał: > fju-fju kartoflu gefreiter robisz postepy w korzystaniu z "bulwy" czy byl stos > owny SMS z centrali? ' Co tam sapiesz karTofel pampuch? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:03 ano: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23999068,wiadomosci-tvp-z-najnizsza-ogladalnoscia-od-20-lat-klasyczny.html#a=167&c=154&s=BoxNewsLink Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Może biskup Wesołowski? 04.10.18, 16:16 To może biskupa Wesołowskiego niech PiS zaproponuje? Doświadczenie w pracy z dziećmi posiada bogate a obecnie jest niedociążony zajęciami. S. Odpowiedz Link Zgłoś