Dodaj do ulubionych

Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-(

04.10.18, 11:39
Pierwsza pisowska kandydatka na RPD poległa w eliminacjach, a druga został odstrzelona w finale... Coś czuję, że jeśli prezes osobiście dziećmi się nie zaopiekuje, to w Pislandii nie będą one miały swojego rzecznika.
Obserwuj wątek
    • gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 11:58
      witek.bis napisał:

> Pierwsza pisowska kandydatka na RPD poległa w eliminacjach, a druga został odst
      > rzelona w finale... Coś czuję, że jeśli prezes osobiście dziećmi się nie zaopie
      > kuje, to w Pislandii nie będą one miały swojego rzecznika.
      >

Państwo kołtuńskie - nie pisowskie?
      A teraz ad rem... W głosowaniu wzięło udział 398 posłów. Wymagana większość do wyboru nowego rzecznika wynosiła 200 głosów. 192 posłów opowiedziało się za kandydaturą Dudzińskiej, 194 głosowało przeciw, a 12 wstrzymało się od głosu.

Jej kandydaturę poparła zdecydowana większość klubu Prawa i Sprawiedliwości. Za opowiedziało się 186 parlamentarzystów, przeciw było czterech z nich, a dziewięciu wstrzymało się od głosu. 37 posłów PiS nie wzięło w ogóle udziału w głosowaniu.

Tak na marginesie, prezes powinien wyciągnąć konsekwencję w stosunku do tych co nie wzięli udziału w głosowaniu, bo to że opozycja głosowała przeciw mnie nie dziwi.
      Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo?
      • witek.bis Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:02
        Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo?

Mnie pytasz? Prezesa zapytaj. :-)
        • gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:14
          witek.bis napisał:

> Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo?
          >
          > Mnie pytasz? Prezesa zapytaj. :-)
          >
          >

To, ty użyłeś tego zwrotu.
          Dlaczego ja mam pytać prezesa?
          • yoma Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:21
            Dlatego ty, bo ty pytasz :)
            • 99venus Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:34
              On jednak ma pewne problemy ze zrozumieniem prostych zdań.
            • gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 15:33
              yoma napisała:

> Dlatego ty, bo ty pytasz :)
              >

forum.gazeta.pl/forum/w,28,166897395,166897395,Zle_sie_dzieje_w_panstwie_koltunskim_.html?p=166897589
              Słowa kluczowe...
              Dlaczego mam pytać prezesa?
      • don.kichote Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:33
        gefreiter napisał:

> Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo?

Może dlatego, że o ZSRR mówiło się że jest państwem "komunistycznym";
        o hitlerowskich Niemczech, że "faszystowskim"...
        • gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:47
          don.kichote napisał:

> gefreiter napisał:
          >
          > > Ale dlaczego zaraz kołtuńskie państwo?
          >
          > Może dlatego, że o ZSRR mówiło się że jest państwem "komunistycznym";
          > o hitlerowskich Niemczech, że "faszystowskim"...
          >

Komunizm i faszyzm to były ideologie - zbrodnicze nawiasem mówiąc. Jak ja słyszę, państwo pisowskie, państwo kołtuńskie, to mnie ciarki przechodzą po grzbiecie. jak można pisać takie głupoty.
    • gefreiter Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 12:04
      To parafraza cytatu z Hamleta - "Źle się dzieje w państwie duńskim"
      Nawet się rymuje - duńskim, kołtuńskim, pisowskim, pisdackim, popisowskim - etc.

• szwampuch58 Re: 25 minut i "Eureka" 04.10.18, 12:49
        fju-fju kartoflu gefreiter robisz postepy w korzystaniu z "bulwy" czy byl stosowny SMS z centrali?
        • gefreiter Re: 25 minut i "Eureka" 04.10.18, 13:02
          szwampuch58 napisał:

> fju-fju kartoflu gefreiter robisz postepy w korzystaniu z "bulwy" czy byl stos
          > owny SMS z centrali?

'
          Co tam sapiesz karTofel pampuch?
    • szwampuch58 Re: Źle się dzieje w państwie kołtuńskim :-( 04.10.18, 14:03
      ano:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23999068,wiadomosci-tvp-z-najnizsza-ogladalnoscia-od-20-lat-klasyczny.html#a=167&c=154&s=BoxNewsLink
    • snajper55 Może biskup Wesołowski? 04.10.18, 16:16
      To może biskupa Wesołowskiego niech PiS zaproponuje? Doświadczenie w pracy z dziećmi posiada bogate a obecnie jest niedociążony zajęciami.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka