buldog2 14.10.18, 20:59 Pierwsze miały być już w tym roku. Nie ma świetnych Caracali, ani żadnych innych śmigłowców na ich miejsce. Za to jest zdradziecka i dywersyjna działalność PIS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.krisk Re: Caracale 14.10.18, 21:07 A tam karakale jakieś.... Zawierzym Polskę Matuli Boskiej i tez starczy! Z takim Heli Kopterem to tylko zgryzoty są: naftę do niego kupować trzeba, patrony do mitraliez, części różne...... Piloci grymaśni są też, nie wystarczy im tygodniowe szkolenie.... Lepiej się modlić. Taniej wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Caracale 14.10.18, 21:45 To już zrobione. Modlą się przed portretem Matki Boskiej Kazańskiej. I nie tylko nic nie kosztuje, ale profity przynosi (powiększa konto w Sbierbanku czy jakim). Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Z daleka widać, jak lecą. 14.10.18, 22:53 Powoli i majestatycznie, jak na defiladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k naciski amerykanskie odniosly skutek 15.10.18, 00:39 ty nie wiesz, ale ja wiem - a Donald powiedzial to wyraznie Andzejkowi w czasie ostatniej jego wizyty w USA... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Caracale 15.10.18, 05:55 Przestań jęczeć.www.defence24.pl/leonardo-helicopters-na-mspo-2018-smiglowce-ze-swidnika-i-propozycja-w-programie-kruk-defence24-tv Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Caracale 15.10.18, 09:01 Skarbie, To tylko zapowiedzi. A na wczoraj powinniśmy mieć maszyny. Jeszcze komentarze pod tekstem, warto przyjąć do wiadomości. Podkreślam, obecnie Rosja nie ma absolutnie żadnych agresywnych zamierzeń, a jej potencjał wojskowy (poza bronią atomową) wielokrotnie ustępuje NATO (i widzieliśmy, jak ta konfrontacja wyglądała w Syrii) i w najbliższych latach zacznie maleć. Ale to w porównaniu z NATO, natomiast zajęcie Polski, jeszcze po tym co zrobił Macierewicz, to bułka z masłem. Ale sytuacja tam nie jest stabilna i są obiektywne powody, wewnętrzne i zewnętrzne, do działań zbrojnych. Wewnętrzne, bo "mała zwycięska wojna" zawsze się podoba. A zewnętrzne? Z Ukrainą lepiej nie wojować, bo to swoi i może kiedyś znów będą z nami. A warto, żeby ci wszyscy, którzy są tam przeciw nam, zobaczyli, do czego to może prowadzić. Bo w szeroką akcję zbrojną sojuszników NATO w stosunku do Polski, a tym bardziej Polski PIS, to ja nie wierzę. Przyślą środki opatrunkowe i higieny osobistej, wojsk i uzbrojenia nie, bo to przeszkadza w dojściu do pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
prettywoman Za to są podwodne kajaki Maciotewicza 15.10.18, 08:56 Quadów dla OTK, kupionych specjalnie na paradę Odpowiedz Link Zgłoś