Dodaj do ulubionych

Polacy są dumni z bycia Polakiem

• Gość: Ja, Polak TAK TRZYMAC ! IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 15.10.04, 18:37
      Polak - to brzmi dumnie!
      Jestem dumny jako Polak, bo jestem Polakiem, bo na to pracowalo ponad tysiac
      lat historii Polaków, bo mamy wlasna osobowosc, mentalnosc, kulture, tradycje o
      wielu kulturowych i narodowych watkach, bo umiemy sie podniesc z kazdego "dolka
      historii", bo siegamy i mierzymy wysoko. Bo u nas nawet elektryk potrafi
      upomniec sie o demokracje i powiedziec co mysli. Bo Polak jest dumny - nie
      przyeciwko komus, lub dla jakiej sprawy - po prostu JEST dumny.

Tak trzymac!
      • Gość: jozek Re: TAK TRZYMAC ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 19:02
        polak jest poprostu durny a nie dumny
        • Gość: do kartofla [...] IP: *.atgi.net 15.10.04, 23:10
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Ja, Polak Re: TAK TRZYMAC ! IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 01:03
            Komentujac powyzsza wypowiedz - cokolwiek jest poznawalne, jest zalezne od
            poznajacego. Od Ciebie tylko zalezy kim i jakim bedziesz. Lepiej jest byc
            dumnym.
    • shanti Polacy są dumni z bycia Polakiem- za wyjatkiem 15.10.04, 18:41
      kilkunastu kretynów z tego forum-
      • Gość: GT no i jak tu być dumnym? polskojęzyczna shanti IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 15.10.04, 18:57
        Czy ja mam być dumny, że podobnym do mojego językiem (ale Bogu dzięki nie tym
        samym) przemawia taki/taka shanti?
        • shanti GT- Glupota Totalna vel Gowniarz Troglodyta alias 15.10.04, 19:32
          Gigantus Tumor lub Gibbon Trzasniety etc etc....
        • Gość: GT Re: no i jak tu być dumnym? polskojęzyczna shanti IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 15.10.04, 21:11
          nieszanowna shanti, moja klawiatura wzdraga się przed otwieraniem następnego
          twojego postu, ale już jego tytuł pokazuje, że nie ma się co ciebie wstydzić,
          jesteś godnym reprezentantem mojego narodu. Czuję wdzięczność Opatrzności Bożej
          za to, że pobłogosławiła mój naród, tak ubogi w talenta, tym jednym, tym
          bardziej cennym - twoim. Zaraz się posikam.
          • shanti do G(oret) T(errible) : 15.10.04, 21:33
            Gość portalu: GoretTerrible [to w jezyku Moliera= a Molier, towarzyszu GT to
            nie raper z Pcimia...zob.w jakiejs encyklopedii] napisał(a):
            > nieszanowna shanti, moja klawiatura wzdraga się przed otwieraniem następnego
            > twojego postu, ale już jego tytuł pokazuje, że nie ma się co ciebie wstydzić,
            > jesteś godnym reprezentantem mojego narodu. Czuję wdzięczność Opatrzności
            Bożej>
            > za to, że pobłogosławiła mój naród, tak ubogi w talenta, tym jednym, tym
            > bardziej cennym - twoim.
            Zaraz się posikam.

Ha, G(oret) T(errible) -a nie mowilem- swoja droga: ta lewicowa wysublimowana
            retoryka, te kunsztowne porownania i epitety...
          • Gość: Golden Thought polskojęzyczna shanti IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 15.10.04, 21:44
            moja klawiatura wciąż chroni mnie przed czytaniem twoich spamów, nic na to nie
            poradzę. Szkoda, że twoja nie powstrzymuje cię przed seryjnym wypisywaniem
            idiotyzmów na forum.
    • Gość: Dawid Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: 213.199.198.* 15.10.04, 18:52
      Taa, ja jestem nadzwyczaj dumny z bycia Polakiem. W związku z tym, tej jesieni
      po raz kolejny zagram w amerykańską loterię wizową, liczę na łut szczęścia. A
      już za 10 miesięcy, będę miał 2 lata stażu pracy od zakończenia studiów. Tyle
      potrzeba, by starać się o wizę emigracyjną do Australii czy Nowej Zelandii. Więc
      cały czas uważam, że najlepsze przede mną. Jak tylko opuszczę ten burdel.
      • Gość: jozek Dawid przynajmniej jeden mowi prawde IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.04, 19:00
        no i tak niestety jest, ze dumni lub bardzo dumni z faktu bycia polakiem sa
        tylko goscie ktorzy pogodzili sie z ich losem bycia w kraju. Swoja droga jak
        mozna byc dumnym z czegos na co sie woogole nie ma wplywu. Obvawiam sie ze
        gdyby postawic pytania , w ktorym kraju chcialbys sie urodzic, to ankieta dla
        polski wypadla by kiepsko.
        A teraz mozecie sie na mnie rzucic i mi nawymyslac zaklamane tylki
      • Gość: ziggy Dawid - Tam tez bedziesz NIEUDACZNIKIEM. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 19:14
    • llllllllll Jaki sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma 15.10.04, 19:00
      Trudno zeby z bycia Polakiem byli dumni np. Czesi, albo Amerykanie.
    • Gość: zeto Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.icpnet.pl 15.10.04, 19:17
      Osobiście sie trochę wstydzę. Czym się tu chwalić: papieżem, Rydzykiem,
      Jankowskim, Wałęsą, Uniwersytetem Gdańskim, postawą sędziów i prokuratorów......
      Przeliczcie moją polską emeryturę na najmniejszą emeryturę(w euro) w RFN, a
      natychmiast zmienie obywatelstwo i miejsce zamieszkania.
    • zen16 Czasem jestem dumny, ale nie dziś kiedy sejm 15.10.04, 19:19
      daje popisy oszołomstwa. Niestety tych dni i faktów do dumy jes b.mało. Tym
      bardziej jak pomyśle co sie będzie działo po wyborach.
    • Gość: ewa a ja nie jestem dumna z bycia polką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:35
      bo niby czemu mam być? słabo mi się robi jak czytam o kolejnej aferze korupcyjnej, słucham
      'polityków' pokroju leppera czy beger, oglądam na ulicach tłumy zapijaczonych, śmierdzących, nie
      dbających o siebie facetów (oczywiście zdarzają się wyjątki), idę do urzędu coś załatwić a tam jakaś
      niesympatyczna baba robi wszystko żeby utrudnić mi życie? czy może mam być dumna z tego, że
      czekając na operację usłyszałam że oczywiście możnaby przyspieszyć ale to kosztuje....
      z czego przepraszam mam być dumna? co tak wyjątkowego jest w tym kraju?
      kocham ten kraj w pewnym sensie ale na prawdę nic nie daje mi powodu do dumy niestety.
      • Gość: ski Re: a ja nie jestem dumna z bycia polką IP: *.crowley.pl 15.10.04, 19:37
        Dumnym to można być z własnych osiągnięć, a nie z tego że się urodziło w jakimś
        kraju. Jaka w tym nasza zasługa, że jesteśmy Polakami?
      • Gość: adgam Re: a ja nie jestem dumna z bycia polką -CZYTAJ to IP: *.kosson.com 15.10.04, 22:35
        Ja to inaczej widzę.
        Identyfikuję się z krajem i z bohaterami z przeszłosci. Teraz wszystko się
        psuje, ale nie można tego utożsamiać z krajem, tylko z systemem i ludźmi,
        którzy nadużywają władzy.
        Nie przestaje się chyba kochać kogoś, dlatego że zachorował i trochę nie tak
        pachnie.
      • Gość: żydokomuno_precz! Re: Z DZIAŁAŃ ŻYDOKOMUNY NIE MOZNA BYĆ DUMNYM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:37
    • Gość: sram na polakow [...] IP: *.client.comcast.net 15.10.04, 19:49
      • Gość: elo Re: zapomniales o wyborach glupku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:52
        rozumiem że mówisz też o sobie.
        tak, samokrytyka jest porządana.
        • Gość: Rzeczpospolitanin Re: Nowa kategoria narodowościowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:19
          Od dziś tak będę siebie nazywał.Nie identyfikuję się z tym narodem choć się tu
          urodziłem,wychowałem i żyję.Naprawdę chciałbym pracować dla pomyślności TEGO
          KRAJU ale za nic dla TEGO NARODU!!!!!Dlatego dla takich jak ja powinna zostać
          stworzona nowa przynależność narodowa:RZECZPOSPOLITANIE.
      • Gość: ski Re: zapomniales o wyborach glupku IP: *.crowley.pl 15.10.04, 19:53
        Niech mi ktoś wytłumaczy, jak można być dumnym z tego że go mamusia tu a nie
        gdzieś indziej na świat wydała. Wielka mi zasługa. Duma narodowa to podpora dla
        słabej samooceny
      • Gość: ja tez [...] IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 22:04
      • Gość: mu Re: zapomniales o wyborach glupku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:10
        Wzajemnie,wzajemnie
        • Gość: ja tez [...] IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 22:16
    • Gość: eeeee literówka IP: *.server.ntli.net 15.10.04, 19:55
      w tekscie jest "dumnych" a powinno byc "durnych"
    • Gość: MeDaN Re: Jestem dumny i szczesliwy, ze Pan Bog........ IP: *.versanet.de 15.10.04, 20:00
      ...pozwolil mi przynalezec do tak wielkiego i wspanialego narodu. Narodu,
      ktorego ducha i woli przetrwania nie zniszczyly niezliczone wojny,
      napascie,lata zaborow, okupacje, knowania podstepnych sasiadow, spiski i
      zbrodnie.JESTEM DUMNY, ZE JESTEM POLAKIEM!!!! To moja odpowiedz na niemiecki
      monopol w powiedzeniu jakze czesto przez nich uzywanym-"ich bin stolz ein
      Deutscher zu sein". W swojej bucie i pysze nie potrafia zrozumiec, ze jest
      wiele innych narodowosci dumnych ze swego pochodzenia.
      • Gość: Thea do MeDaN Re: Jestes dumny i szczesliwy? IP: *.anon-online.org 15.10.04, 21:19
        Cyt:
        "To moja odpowiedz na niemiecki monopol w powiedzeniu jakze czesto przez nich
        uzywanym-"ich bin stolz ein Deutscher zu sein". W swojej bucie i pysze nie
        potrafia zrozumiec, ze jest wiele innych narodowosci dumnych ze swego
        pochodzenia."
        Odpowiedz:
        Kazda narodowosc ma swoje powody do dumy! Przytaczajac twoj cytat nie widze
        roznicy miedzy twoja pycha, a pycha tego co twierdzi "ich bin stolz ein..."
        Sadze, ze jestes tego samego pokroju co ten ktory sie tak pyszy "ich bin
        stolz..." Zrozumieniem i uznaniem dla innych narodowosci nie swiecisz
        przykladem wedlug tego motta: "Dumm geboren, dumm gelebt und nichts dazu
        gelernt" Mieszkam w Niemczech i nie wypieram sie polskiego pochodzenia, ani
        polskiej mowy, mimo ze juz jej wiekszosc poszla w zapomnienie - poprostu brak
        kontaktu z mowa polska. Spotkalam w Niemczech jak i w Polsce wspanialych ludzi,
        ale tez wielu za ktorych musialam sie wstydzic. Ciesze sie, ze w Polsce
        spoleczenstwu idzie lepiej jak kiedys, ale nad wieloma rzeczami zastanawiam sie
        nie znajdujac na to odpowiedzi. Natomiast z polskiej strony slysze tylko
        zazdrosc, nienawisc, wieczne niezadowolenie, niedosyt i rzadania.
        • Gość: Polonês Ani lepsi, ani gorsi... IP: *.dsl.telesp.net.br 16.10.04, 07:12
          Naturalne jest ze jestesmy dumni z naszego kraju, Narodu, rodziny, przyjaciól.
          Jak moglo by byc inaczej? Mamy wiele bardzo dobrych przykladów na to ze nam sie
          udalo. Mamy wielu przedstawicieli naszego Narodu którzy odstaja od sredniej
          swiatowej, z których jestesmy dumni i piers nam rozpycha!
          Co innego gdy spojzymy na dzisiejsze polskie spoleczenstwo i porównamy z innymi
          które sa w awangardzie rozwoju cywilizacyjnego. Tu musimy troche sie
          zastanowic, przemyslec, byc troche bardziej pokorni i krytyczni wobec siebie.
          Nie jestesmy ani tak tolerancyjni (wobec wyznania, narodowosci, koloru skóry,
          pogladów politycznych, o preferencjach seksualnych nie wspominajac), ani tacy
          wielkoduszni, ani tacy chrzescijanscy (pomimo wielowiekowej katechizacji), ani
          tak zdyscyplinowani, ani tak spolegliwi, ani tak zorganizowani.
          Nie jest to na szczescie wylacznie nasza "Specialité de la Maison".
          Takich "niedoskonalych" narodów jest o wiele wiecej. Nie musimy miec zadnych
          kompleksów!
          Mówi sie o nas na Swiecie, zna sie nasz dorobek, nasze osiagniecia, nasza wage
          w Europie. Byc moze nie tyle na ile zaslugujemy, albo nie tyle ile bysmy sobie
          tego zyczyli, ale to inna kwestia. Istone jest ze nie jestesmy jakas
          niewidzialna, niepostrzegalna plama na mapie.
          Wszystko to powinno nas zdopingowac aby ciagle rosnac, uczyc sie, byc bardziej
          otwartym na to co jest nowe, istotne dla wielkosci CZLOWIEKA. Owocowac to
          bedzie w cytowanej dumie, z bycia Polakiem, obywatelem godnym i odpowiedzialnym.
          Uwazam ze wejscie Polski do Unii jest nasza ogromna szansa na skatalizowany
          postep we wszystkich dziedzinach. W tych "zawodach" na pewno pokonamy inne
          narody, bo my Polacy jestesmy bardzo sprawni w dostosowywaniu sie do nowego
          srodowiska z sukcesem! Jestesmy inni juz po tych 15 latach przemian. Bedziemy
          zupelnie innym Narodem za nastepne 15, 30 lat. Bedziemy na pewno madrzejsi w
          doswiadczenia, bardziej wyksztalceni, bardziej europejscy, a co za tym idzie,
          wszystkie nasze fobie pójda do lamusa. Dzisiaj jestesmy jeszcze troche
          zakompleksieni, ale jutro, gdy wyrównaja sie nasze zarobki, nasz komfort zycia,
          nasze marzenia, z tymi co na Zachodzie, gdy uda nam sie wcisnac do wspólnego
          mianownika - bedziemy o wiele szczesliwsi, pogodniejsi, bardziej zrealizowani.
          Bedziemy równiez o wiele bardziej dumni z siebie samych.
          Nie mamy co sie obawiac tego procesu co przechodzimy juz teraz. Jest to calkiem
          naturalna kolej rzeczy, gdzie poprzez osmoze pochaniamy postep i oblicze
          spoleczenstwa o wyzszym poziomie ekonomicznym, kulturalnym i cywilizacyjnym. To
          tak jak ta slynna teoria Kopernika o pieniadzu gdzie "mocniejszy wypiera
          slabszy". Nie ma w tym jednak nic pejoratywnego, z czego musimy sie wstydzic.
          To sa naturalne prawa rozwoju spoleczenstw, wlaczajac polskie.
          My mamy jeszcze wiele do zrobienia, ale jestesmy na dobrej drodze.
          Uwazam ze tak musimy trzymac! Obysmy tylko nie popadli w samouwielbienie,
          szowinizm i falszywy patriotyzm!
          • Gość: Thea Re: mam nadzieje... IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 16.10.04, 10:45
            Mam nadziej, ze do tego dojdzie, gdyz dzisiejsze spoleczenstwo kraju
            przestrasza mnie.
        • Gość: jedno_żądanie! Re: DoThea: Polacy chcą odebrać władzę żydokomunie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:12
          • Gość: Thea Re: DoThea: Polacy chcą odebrać władzę żydokomuni IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 17.10.04, 08:01
            a czym ty jestes?
    • Gość: obserwator2 To jakiś straszny infantylizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:00
      być dumnym z bycia Polakiem, bo to ładnie brzmi.

Można być dumnym wskazując na osiągnięcia narodowe, takie że w niektórych
      przynajmniej dziedzinach radziliśmy sobie i radzimy choć trochę lepiej od
      bliższych czy nawet nieco dalszych sasiadów.
      A tu akurat niczego konkretnego nie można wskazać.
      Nie byłoby to z kolei powodem do zażenowania, ale gdy zderzyć naszą (mówiąc
      optymistycznie) przeciętność z wygórowanym poczuciem owej absurdalnej dumy, to
      zaczyna mi się robić niedobrze. Gdy o tym myślę, to już wolałbym być
      Rosjaninem, albo Czechem.
      • wjesio Re: To jakiś straszny infantylizm 15.10.04, 20:06
        Gość portalu: obserwator2 napisał(a):

> gdy zderzyć naszą (mówiąc optymistycznie) przeciętność z wygórowanym
        > poczuciem owej absurdalnej dumy, to zaczyna mi się robić niedobrze.
        > Gdy o tym myślę, to już wolałbym być Rosjaninem, albo Czechem.

Rosjanie sa - jakby nie bylo - wielkim narodem, a Czesi umieja byc malym
        narodem.
        Czesi o Polakach powiadaja, ze owszem, wiadomo, ze Bog, Honor i Ojczyzna, ale
        dlaczego na kolanach, z obledem w oczach i w koszuli rozdartej na piersiach a
        nie przy kufelku piwa i detej orkiestrze?
      • Gość: CALIMAN Re: DUMA NARODOWA IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.10.04, 20:08
        ZAWSZE ZACHOWOJ SIE JAKBS BYL TYLKO JEDYNYM RODAKIEM NA SWIECIE.
        WTEDY BEDZIESZ DUMNY/DUMANA ,BO ZA SIEBIE JEZELI JESTES WARTOSCIOWYM
        CZLOWIEKIEM.
        JAKO NAROD TO MOZEMY BYC DUMNI ZE NIE KOLABOROWALISMY Z OKUPANTEM ( II WOJNA
        SWIATOWA )
        • Gość: bat Re: GUMA NARODOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:26
          A przecież przykład nam dała Wanda co nie chciała Niemca! Co tam dziury na
          drogach, śmieci na ulicach i po lasach, panoszące się złodziejstwo, chamstwo,
          powszechna korupcja i nepotyzm, ksenofobia i znieczulica, obojętność na los
          zwierząt, hipokryzja i dewotyzm oraz cwaniactwo. Ważne, że Polak jest papieżem.
      • Gość: JĘZYK OBCY COOL Re: To jakiś straszny infantylizm IP: *.238.120.175.adsl.inetia.pl 15.10.04, 20:12
        NAUCZYĆ SIE KILKA OBCYCH JĘZYKÓW I JESTES GOŚĆ.
    • Gość: Andrzej Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 20:13
      To znaczy,ze ok.8procent tego narodu ma odrobine rozumu.Reszta to durnie!!!
    • Gość: koza Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.crowley.pl 15.10.04, 20:23
      lepiej być Polakiem i myśleć o Europie niż Żydem i żyć z Holokaustu.
      Na tragedii z czsów wojny część Żydów chce zrobić interes.
      • Gość: german Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: 212.65.27.* 15.10.04, 20:58
        a ja jestem stolz byc Niemcem...wy tylko o wojnie...a co o gospodarce i
        firmach...mama...siemensa...nasze auta suna po drogach calego swiata
        (porsche.mercedes, bmw, audi...), miliony ludzi dzwoni w T-mobile(dt), Deutsche
        bank ma na calym wiecie zaufanie....itd..itd....jesli bedzeicie mieli tylko 4-5
        tak duzych firm mozecie powiedzeic...jestem stolz bycia polakiem!!!!!
        • Gość: x Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:43
          Zgadzam sie z toba.
          Niemcy to nudny, narod bez polotu i wizji.Konsumcjonizm i praca i geba
          bulgoczaca piwskiem. Praca, pieniadze, zarcie, dupa.Solidny mieszczuch.
          Tak odbierani jestescie w Europie.

"...to Szwabi tez maja poetow??..." Petrarka
    • Gość: CALIMAN Re: DLA TYCH CO PLUJA NA SWOJE IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.10.04, 20:29
      ja mieszkam za granica w usa 20 lat. inigdy nie wydaje zlej opini moim rodakom.
      nigdy nie chodze nie ogolony,albo 2 dni w tej samej koszuli.
      jestem zawsze pozytywny itp.
      jako narod nie jestesmy tak zaawansowani jak NIEMCY albo amerykanie.
      ale zato nie wymordowalismy wszystkich ZYDOW i INDIAN.
      • Gość: CALIMAN Re: DLA TYCH CO PLUJA NA SWOJE IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.10.04, 20:37
        DZISIEJSZA AMERYKA (AMERYKANIE TO MILINY CIEMNIAKOW Z MEKSYKU ,FILIPIN ,VIETNAMU
        KAMBODZY ,INDI,AFGANISTANU ITD.
        A DZISEJSI NIEMCY TO TEZ AFRKANIE(MURZYNI),TURCY ITD.
        CIESZY MNIE KAZDY OLIMPISKI MEDAL BIALOCZERWONYCH,KAZDY DYPLOM DOREJ UCZELNI.
        • Gość: bat ciemniak to ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:12
    • Gość: x JESTEM DUMNY!!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.10.04, 20:41
      ...ze mimo wojny i prob unicestwienia nas przez Niemcow i Rosjan
      jakos zyjemy i nie jestesmy wcale tacy zli jak chcialaby tego Wybiorcza.
      Wystarczy pojezdzic troche po swiecie i ...pozbyc sie kompleksow.
      Nie jestesmy bogaci to fakt, ale biorac pod uwage historie to prawdziwy
      Cud nad Wisla dokonuje sie codziennie!
      • Gość: Hihihi Polska we wlasnym g.. brnie od cudu do cudu IP: *.fdc.br 15.10.04, 22:47
    • Gość: FILIP Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.telia.com 15.10.04, 20:45
      Jestem bardzo dumny z tego ze jkestem Polakiem.Jedna zz najtrudniejszych rzeczy
      na swiecie jest poznanie siebie samego.
      • blondynka_wawa Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem 15.10.04, 21:14
        Gość portalu: FILIP napisał(a):

> Jestem bardzo dumny z tego ze jkestem Polakiem.Jedna zz najtrudniejszych rzeczy
        >
        > na swiecie jest poznanie siebie samego.
        nie pisze sie "jkestem" tylko jestem, tak jak sie terz "zz" nie pisze tylko z
    • blondynka_wawa a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc polka 15.10.04, 20:55
      dlatego juz za 10 dni wyjezdzam na stale do mojego nazeczonego w niemczech, tak opuszczam "kraine dumnych" ...w niemczech jako niemka bede dumna to wam moge w 100% zagwarantowac
      • Gość: jolita Re: a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc IP: *.mclink.it 15.10.04, 20:59
        Nie wiadomo tylko czy Niemcy beda dumni z takiego nabytku jak ty.
        • blondynka_wawa Re: a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc 15.10.04, 21:00
          moj wybranek jest bardzo zadowolony a jest prawdziwym niemcem, a jak slicznie szprecha muwie ci kochana
          • Gość: CALIMAN Re: DLA BLONDI IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.10.04, 21:04
            Z CIEBIE NA PEWO NIKT NIE BEDZIE DUMNY BOTY NIE MASZ SZACUKU DLA SAMEJ SIEBIE.
            • blondynka_wawa Re: DLA BLONDI 15.10.04, 21:05
              a mnie to nie ineresuje bede juz niedlogo niemka i bede s tego dumna
              • Gość: x BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:07
                ...i nikt nie bedzie cie szanowal, bo wyprzesz sie swoich korzeni
                • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:09
                  a skad ty taki pewny jestes ja germanistyke studiowalam, mam zamiar fszystkim mowic ze gornoslazaczka jestem ;-)
                  • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:23
                    no to bedzie troche dorzej traktowana niz "Osti".
                    Najpierw trzba miec cos takiego co zwie sie "godnosc osobista", a wtedy mozesz
                    byc nawet malpa na drzewie i beda cie bardziej szanowac niz kogos kto wstydzi
                    sie samego siebie.
                    ...ale widac dyplom nie idzie w parze z rozumem.
                    Zal mi cie
                    • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:26
                      czy ja napisalam ze ja sie sama siebie wstydze? wstydze sie byc polka ot co
                      • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:32
                        ...a z czego wnioskujesz ze jestes Polka?
                        • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:35
                          bo mam paszport polski i nie moge sie go pozbyc ale moze za 5 lat malzenstwa z niemcem sie go pozbede
                          • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:39
                            aha czyli przyznajesz, ze JESTES Polka,ale sie tego wstydzisz czyli wstydzisz
                            sie SIEBIE.
                            Nie uczyli was na tej gemanistyce logiki?

"...to Szwabi tez maja poetow??..."-Petrarka
                            • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:41
                              logiki uczono mnie na matematyce, ale jesli tak uwarzasz to sobie tak uwarzaj i zyj w ciemnogrodzie dalej, ja sie zmywam i chce byc niemka
                              • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:46
                                No to kiepsa bylas z matematyki...
                                Niemcy to nudny, narod bez polotu i wizji.Konsumcjonizm i praca i geba
                                bulgoczaca piwskiem. Praca, pieniadze, zarcie, dupa.Solidny mieszczuch.
                                I najbardziej zamerykanizowany narod na swiecie(to akurat dobrze-przynajmniej
                                jest w Europie spokoj)Tak odbierani jestescie w Europie. Solidny niemiecki
                                konsumpcjonizm
                                ...ale i tak Niemka nigdy nie bedzisz

"...to Szwabi tez maja poetow??..." Petrarka
                                • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:48
                                  z zazdrosci juz pekasz "dumny" ty ale co mi tam ide na starowke piwka sie napic, musze sie przyzwyczajac pomalu do zwyczajow niemieckich
                                  • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:55
                                    Z zazdrosci???? buhahahahaha.
                                    Rozumiem gdybys wyszla z Anglika, Hiszpana, Norwega, Wlocha, ale Niemiec...

Nuda, konsumcjonizm, a w szufladzie u dziadzia zlote zeby wybite wiezniom w
                                    Auschitz, na scianach obrazy zrabowane w Warszawie...i koszmary nocne.

"...to Szwabi tez maja poetow?..."-Petrarka
                                    • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 21:56
                                      ty chyba zyjesz w przeszloscia jak i te 90% "dumnych" rzal mi ciebje, ale sam musisz wiedziec co bedziesz robil
                                      • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 22:00
                                        zlodziej mowi po 60latach do ograbionego i pobitego do kalectwa:
                                        "zyjesz przeszloscia" no ladnie
                                        • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 22:01
                                          a co bylo 60 lat temu bo nie kumam choc w warszawie mieszkam?
                                          • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 22:03
                                            twoj "przyszly dziadzo" zamordowal na ulicy mojego potem obrabowal mu dom i
                                            zgwalcil babcie, a teraz mieszka gdzies spokojnie i cieszy sie szacunkim jako
                                            dzieci i wnukow.
                                            • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 22:07
                                              a podobno twoj praprapra dziadzio tez mordowal na polach grundwaldu i co? wez otzrasnij sie chlopie chyba ze jestes stary to moge cie zrozumiec ja jestem mloda i takie rzeczy mnie nie interesuja sorki ja patrze do przodu nie do tylu panie "dumny"
                                              • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 22:11
                                                Zobaczymy gdy kiedys ktos spali ci dom i zgwalci a meza rozstrzela
                                                czy powiesz mu:
                                                "Ok nic sie nie stalo jestes spoko gosc dobrze ruchales, te meble i rodzinne
                                                pamiatki sobie zostaw bo ja patrze do przodu"
                                                (Nie zycze ci tego i mam nadzieje ze nic takiego cie nie spotka)

"...to Szwabi tez maja poetow..."-Petrarka
                                                • blondynka_wawa Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim 15.10.04, 22:12
                                                  robisz sie nudny pomalu, popracuj nad soba a pozniej pogadamy
                                                  • Gość: x Re: BEDZIESZ POLKA Z OBYWATELSTWEM niemieckim IP: *.crowley.pl 15.10.04, 22:20
                                                    no tak to klasyczny argument w przypadku ich braku.

Niemcy to obecnie najbardziej nudny narod na swiecie.(popytaj Anglikow,
                                                    Francuzow)
                                                    To co nie udalo sie Rzymianom i chrzescijanstwu udalo sie zaszczepiajac w nich
                                                    konsumpcjonizm. I nich tak trwa jak najdluzej,bo do tego czasu bedzie pokoj w
                                                    Europie.
                                                  • Gość: odkrywam_karty ! Re: ani BLONDYNKA, ani POLKA, ani UROCZA-czyli Żyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:45
              • Gość: MeDaN Re: ????????????????? IP: *.versanet.de 15.10.04, 21:58
                Bylas, jestes i bedziesz tylko i wylacznie jedna, wielka, rozowa, paskudna
                DUPA!!
                • blondynka_wawa Re: ????????????????? 15.10.04, 21:59
                  bede ale w niemczech mieszkac z ta moja pupcia, w zaglebiu ruhry jesli tam w poblizu mieszkasz to ;-) daj znac
          • Gość: FILIP Ref.DO BLONDYNKI IP: *.telia.com 15.10.04, 21:10
            Blondyneczko naucz sie poprawnie pisac slowo "Muwie" pisze sie
            MOWIE.Przyjemnosci .
            • blondynka_wawa Re: Ref.DO BLONDYNKI 15.10.04, 21:12
              oj dziekoje ci bardzo, ale wiesz juz za 10 dni nie bede az tak czesto jezyka poskiego uzywac, wiec moge robic bledy
        • Gość: Thea do jolita Re: a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 16.10.04, 00:03
          tak jest Jolita, niektorzy czekaja na takie glupiutke naivniatka.
          Tylko na to "przynies, podaj, pozamiataj" i nic wiecej.
      • Gość: joj Re: a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:14
        Niemka NIGDY nie bedziesz - tym bardziej, ze jestes... NICZYM!
        • blondynka_wawa Re: a ja fcale nie jestem dumna, wstydze sie byc 15.10.04, 21:18
          na jak sie w lustro tak spogladam to nie powiedziala bym ze ja niczym jestem chyba ze ta fajna pupcia w lustrze to nie ja
      • Gość: MeDaN Re: Glupota ludzka nie zna granic!!!!!! IP: *.versanet.de 15.10.04, 21:51
        Najpozniej po kilku latach pobytu w Niemczech zrozumiesz, jaka jestes Niemka!!
        W "krainie miodem i mlekiem plynacej" skonczyly sie juz zlote czasy i choc
        sprzedalas teraz swoja ojczyzne za pare Euro, bardzo szybko moze sie okazac, ze
        za swoja nowa ojczyzne juz wkrotce nie dostaniesz nawet centa. Co Ty mozesz,
        biedny, niedouczony glupolu gwarantowac? Twoja wiedza o Niemczech jest tak samo
        znikoma jak i wiedza o polskiej gramatyce! Nasluchalas sie bajeczek do poduszki
        i wydaje Ci sie, ze zlapalas Pana Boga za nogi, mogac wyjechac do "ziemii
        obiecanej".Widzialem juz cala mase durni Twojego pokroju, ktorzy po tygodniu
        pobytu w Niemczech "zapomniec mowic jazyka polski". Tacy sa najgorsi, jako
        pierwsi wolaja "Deutschland, Deutschland über alles"!!I stoja z wyciagnieta
        reka! Lub jako wielcy Niemcy zyja z pomocy socjalnej, bo nie maja ochoty
        pracowac, naciagajac panstwo jak i gdzie sie da. A jeszcze wolaja, ze sa dumni
        bedac Niemcami. Masz racje, wyjedz, bo takie gnidy, jak Ty, nie sa w Polsce
        potrzebne.
        • blondynka_wawa Re: Glupota ludzka nie zna granic!!!!!! 15.10.04, 21:55
          wiesz muj narzeczony ma kase a wiec o to sie nie boj, jezyka chyba zapomne bo srodowisko mojego narzeczonego jest czysto niemiecki, a ci co na socjalu zyja to przewarznie polacy tzw polendeutsche (moj slodziutki ich tak zwie) to oni wykorzystuja moja przyszla ojczyzne, nie tylko zyjac na socjalu ale takze szprechajac po poslku gdzie tylko popadnie
          • Gość: MeDaN Re: Glupota ludzka nie zna granic!!!!!! IP: *.versanet.de 15.10.04, 22:26
            Jestes prowokatorem, prawdopodobnie nawet nie kobieta. Nie wierze, zeby
            normalny czlowiek mogl pisal takie bezdenne glupoty! Potwierdza sie tylko moja
            teoria- Twoja znajomosc panujacej sytuacji w Niemczech jest rowna zeru. Co na
            to Twoi rodzice? Zrobili Cie na probe i zapomnieli zabic?
          • Gość: Thea do blondynki Re: Glupota ludzka nie zna granic!!!!!! IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 15.10.04, 23:43
            Och glupiutke naivniatko i to skonczylo germanistyke?
            Widac, ze o niczym pojecia nie masz . Blamiere dich nicht.
        • Gość: Thea do MeDaN Re: Glupota ludzka nie zna granic!!!!!! IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 15.10.04, 23:49
          tym razem zgadzam sie z toba w 99% za wyjatkem wyjazdu do Niemiec tej blondynki,
          za duzo sie juz takich tu juz nazbieralo, wiecej nie potrzebujemy!
        • Gość: Bracia Grimm [...] IP: 152.75.124.* 16.10.04, 04:48
          • Gość: Thea Re: Wanda dala Niemcowi i teraz jezdzi Mercedesem IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 16.10.04, 10:48
            i co z tego, czy Mercedes to wszystko?
    • Gość: jolita Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.mclink.it 15.10.04, 20:57
      Bede jeszcze bardziej dumna jak Belka wycofa nasze wojska z Iraku.
    • Gość: samanta Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.adsl.wanadoo.nl 15.10.04, 21:04
      jestem dumna z tego ze jestem polka,ale tak bardzo przynaleze do tego kraju ze
      juz tam nigdy nie wroce i wcale tego nie zaluje,
      - nic poza nieposzanowaniem,
      - wiecznych nerwow w pracy,
      - podlej zlosliwosci i nienawisci,
      - niesprawiedliwosci !!!
      -> z tego kraju nie dostalam
      adresuje to glownie do tych ktorzy jak ja sprobowali szczescia poza polska,
      wieksza reszta tego raczej nie zrozumie...
    • Gość: Pol Trudne pytanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:05
      Nie bardzo bym tak od razu wiedzial jak odpowiedziec.. Po zastanowieniu: no
      wlasciwie z czego my mamy byc dumni?
    • Gość: Andrzej Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.cogeco.net 15.10.04, 21:10
      Mieszkam w Kanadzie od ponad dwudziestu lat i jestem bardzo dumny z tego ze
      jestem Polakiem tak samo jak te 90% mieszkajacych w Polsce, a ci ktorzy nie sa
      dumni z polskiego obywatelstwa powinni sie go zrzec bo to nie Polacy.
      • Gość: bat Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:18
        tak jak kogut jest dumny z tego, że jest kogutem - żałosne. Jak jesteś tak
        nadęty tą dumą to czemu nie wrócisz do swojego ciemnogrodu ? Może sam sam się
        zrzekłeś już polskiego obywatelstwa?
        • Gość: batt Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:32
          Coś to mało ma wspólnego z logiką mędrcze
          • Gość: bat Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:42
            Co ty wiesz o logice chłopcze?
    • Gość: dr zorro dumni to chyba ci z wykształceniem podstawowym IP: *.acn.waw.pl 15.10.04, 21:19
      • blondynka_wawa Re: dumni to chyba ci z wykształceniem podstawowy 15.10.04, 21:28
        masz racje ja po germanistyce wstydze sie byc polka
        • Gość: Thea do blondynki Re: dumni to chyba ci z wykształceniem podstawowy IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 15.10.04, 23:32
          a ja mieszkam w Europie Zachodniej i nie wstydze sie przyznawadc ze pochodze z
          Polski.
          • Gość: POLAK Re: dumni to chyba ci z wykształceniem podstawowy IP: *.upc.chello.be 16.10.04, 00:01
            I JA TEZ I WSZYSCY MOI ZNAJOMI MAJA SIE I SA POLAKAMI,TO TE "niEMIASZKI"TAKIE
            NIE WIADOMO CO.
            • Gość: Thea do POLAK Re: dumni to chyba ci z wykształceniem podstawowy IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 16.10.04, 00:12
              Masz belgijskie IP, mieszkasz w Belgi, nie sadze ze nie zostales jeszcze
              zapytany o pochodzenie? I co wtedy wypierasz sie, ze urodzonym jestes w Polsce?
              Przeciez po akcencie bedziemy rozpoznawani do konca zycia. Chodzbys staral sie
              mowic z akcentem, zawsze gdzies tam sie zdradzisz jednym slowem i co wtedy
              chcesz opowiadac bajki? Jak cie widza, slysza, tak cie oceniaja - jest to
              bardzo wazne motto w zyciu.
      • Gość: Belfer Jak podstawowe, to nie wyksztalcenie! IP: 152.75.124.* 16.10.04, 04:50
    • Gość: x CUD NAD WISLA DZIEJE SIE CODZIENNIE!!!!! IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:36
      Tak patrzac na historie jestem dumny z bycia Polakiem!!!!
      To panstwo i ten narod jeszcze nie tak dawno skazany byl przez Niemcow
      i Rosjan na zaglade.
      I prosze. Dajemy sobie rade SAMI!!!!!!!
      Mogloby byc oczywiscie zdecydowanie lepiej.
      Ale na to trzeba czasu, a nie ciagle wojny, odbudowa, wojny, odbudowa
      • Gość: bat co za pycha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:48
        Nie neguję naszych zasług, ale ZSRR rozbroiła pieriestrojka, a Niemców
        zneutralizowała Unia Europejska, więc trzeba znać proporcje! Ważne co my sami
        tu budujemy, a nie ciągle Chocim, Wiedeń albo cud nad Wisłą. Tu trzeba pracy
        nad sobą, a nie samouwielbienia!
        • blondynka_wawa Re: co za pycha! 15.10.04, 21:51
          ja uwielbiam sie sama jak spogladam na siebie w lustrze, ale polka wstydze sie byc
        • Gość: x Nie zrozumiales sorry IP: *.crowley.pl 15.10.04, 21:58
          Calkowicie sie z Toba zgadzam!!
          Tylko obawiam sie, ze mnie troche nie zrozumiales! Nie bylo tu zadnego
          samouwielbienia!
    • Gość: Jerzy Polacy bądźmy dumni z bycia Polakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:47
      Żeby zobaczyć jak wypadamy w stosunku do innych krajów musimy pomieszkać trochę
      w innych krajach i zobaczyć jak działają tubylcy. Szybko przekonamy się, że
      tylko wydaje się nam, że u nas jest najgorzej. U nas jest mase przekrętów bo
      takich ludzi dopuściliśmy do władzy.Wszyscy obiecują złote gory i cuda a my nie
      wyrobieni w demokracji idziemy na lep wbrew rozsądkowi.
      Ale powinniśmy być dumni z siebie. Powinnismy też wspomagać się zwłaszcza za
      granicą choć tam walczymy przeciw sobie o pracę, o drobiazg ... a tubylcy
      patrzą na nas ze zdumieniem podejrzewając, że Polska to taki kraj pełen ludzi
      różnych kultur i dlatego nie mogących sobie pomagać. Wiedzą już dlaczego Polacy
      zawsze dzielnie walczą. Bo robią to przez cale życie pomiędzy sobą.
      Nie dajmy się tak zaszufladkować. Polacy to naród który dużo potrafi w
      najtrudniejszych warunkach. Teraz jest na to czas i widac jak się szybko
      rozwijamy. Gdyby nie błędy polityczne, zagryzanie się partii kosztem kraju to
      byłby nasz kraj godny najwyższego podziwu.
      • Gość: bat o święta naiwności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:58
        Oczywiście dużo powinniśmy, zwłaszcza zmienić w sobie. Trochę też jeździłem po
        obcych landach i tyle dziur na drogach oraz śmieci po lasach nie widziałem. Nie
        widziałem też tam psów na krótkich łańcuchach czy w małych klatkach i tylu
        ludzi nasrożonych, bez uśmiechów /szczerbatych/. A co do błędów politycznych i
        panoszącego się partyjniactwa obojętnego na interesy państwa, to cóż to są
        wybrańcy tego zadufanego narodu.
        • Gość: JoeT Duma narodowa, patriotyzm, nacjonalizm, faszyzm IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 15.10.04, 23:05
          Gość portalu: bat napisał(a):
          > Trochę też jeździłem po obcych landach i tyle dziur na drogach oraz śmieci po
          > lasach nie widziałem. Nie widziałem też tam psów na krótkich łańcuchach czy w
          > małych klatkach i tylu ludzi nasrożonych, bez uśmiechów /szczerbatych/.

Z tego wynika, ze jezdziles po krajach lepiej wygladajacych niz te, ktore
          widziales w Polsce. Ale gdybys przeczytal tylko dzisiejsza GW - jest artykul o
          szaranczy w Mauretanii, Mali, Nigerze, Czadzie. Gwarantuje Ci, ze zycie tam
          jest znacznie gorsze niz w Polsce. Powiem wiecej - jest wiecej miejsc na
          swiecie gorszych niz Polska niz lepszych.

Moj najstarszy syn i byla zona byli w Stanach. On mial green card, ona ma
          obywatelstwo amerykanskie. Wrocili do Polski, bo uwazaja, ze jest tam im
          lepiej. Mi jest lepiej w Stanach, im jest lepiej w Polsce. Mozna zyc i w jednym
          i w drugim kraju. Zaden z tych dwu krajow nie jest Afryka. A znam ludzi, ktorzy
          wyjechali z Polski do Afryki (Pld.), zyja tam i sa zadowoleni.

Wracajac do tematu - dumy z bycia Polakiem, Niemcem, Amerykaninem, Hutu, Tutsi,
          czy Serbem. Granica miedzy patriotyzmem i nacjonalizmem jest malo precyzyjna.
          Uwazam, ze nacjonalizm jest grozny dla ludzi - innych i nacjonalistow.
          Wystarczy przypomniec ludobojstwo w II wojnie swiatowej, czy nie tak dawno
          Jugoslawii lub Burundi.
          • Gość: Thea Re: Duma narodowa, patriotyzm, nacjonalizm, faszy IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 15.10.04, 23:25
            Tak jest, zgadzam sie w 100% z twim stwierdzeniem.
            • Gość: Z NACJONALIZMEM Re: NAJLEPIEJ ZWALCZYĆ PATRIOTYZM POD POZOREM WALK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:35
      • Gość: rola_żydokomuny Re: Polacy bądźmy dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:58
        Ja myslę, że podstawową rolę destrukcjną wśród Polaków odegrała atomizacja
        społeczeństwa, gaszenie przejawów życia społecznego, brak ułatwień przy
        organizowaniu się grup społecznych, wręcz zakazy. Pamiętamy słynne zakazy
        zgromadzeń w czasach Jaruzelskiego. "Dwóch to już zgromadzenie" - mówił milicjant
        podchodzący do grupki ze słowami: "rozejść się!".
        Zdumiewające jest, że ten model został podtrzymany przez władze postokrągło-
        stołowe i przez Wałęse. (Rozpędził Komitety Obywatelskie, które zapewniły mu
        zwycięstwo wyborcze.)
        Dopóki władza jest w rękach ŻYDOKOMUNY, życie społeczne Polaków będzie upośledzone.
        • Gość: Thea Re: Polacy bądźmy dumni z bycia Polakiem IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 17.10.04, 08:06
          A jaka wladza wam wygodzi?
    • Gość: hahaha Re: Polacy są dumni ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:50
      Nie jest z Polakami tak najgorzej.sondaż świadczy o tym że robota
      polskojęzycznych politycznie poprawnych mediów poszła na marne,
      i to cieszy....widać z tego że po historycznych doświadczeniach
      jesteśmy odporni na prostacką propagandę...z kitem to do szklarza
      inżynierowie dusz/literaci i dziennikarze/a koń jaki jest każdy Polak
      widzi....owocnej pracy życzę pismactwu..szczególnie w Polsce....
      • Gość: wrogówPolski_wielu Re: Polacy są dumni ... TAK BYŁO I TAK BEDZIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka