Dodaj do ulubionych

"Dzieci z in Vitro nie mają duszy".

22.03.19, 13:44
Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było:
wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:47
      a co to jest dusza?
      • erte2 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:59
        m.c.hrabia napisał:

a co to jest dusza?
        Przed erą elektryczności do prasowania używało się dwóch rodzajów żelazek. W jednych rozpalało się węgiel drzewny, a do drugich wkładało się rozgrzany w piecu kawałek żelastwa które, oddając ciepło, nagrzewało owo żelazko. I to żelastwo to właśnie była dusza.
        • m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 14:05
          to akurat znam , moja babcia takie miała ,
          ale nie wiedziałem ,że ludzie takie żelastwo mają , ciekawi mnie gdzie wsadzone
          • lumpior Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:27
            A stwory chłopopodobni ,sukienkowi?
            • siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 18:12
              lumpior napisał:

> A stwory chłopopodobni ,sukienkowi?
              >
              majOM dusze do posuwania ministrantów!!
              I sOM bezkarni ka prezesPAn
    • j-k PZPR opowiadal nie takie bajki. 22.03.19, 13:47
      wez nie szalej.
    • yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:50
      Wiecie co? Przecież to tylko iść i przyperdolić w mordę, dziwię się, że żaden ojciec tego nie zrobił.
      • siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 14:05
        yoma napisała:

> Wiecie co? Przecież to tylko iść i przyperdolić w mordę, dziwię się, że żaden o
        > jciec tego nie zrobił.
        >
        Widać biorą przykład z Kaczora który dzieli ludzi, a oni zaczynają wczesniej, od dzieci. Wyjątkowe kanalie, nie dość, że je posuwają to jeszcze próbują dzielić na lepszych i gorszych
        • yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:35
          No i też się dziwię, że się któryś rodzic tak nie odszczeknął. "Ale do posuwania to dobre?"

Tfu!
          • siemanko A fuj 24.03.19, 11:55
            yoma napisała:

> No i też się dziwię, że się któryś rodzic tak nie odszczeknął. "Ale do posuwani
            > a to dobre?"
            >
            > Tfu!
            >
    • dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:36
      Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów brak?
      • yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:39
        Żółwik. Rodzice nie czytali św. Tomasza? :)
        • dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:02
          Nie sądzę. W ogóle lektury dzieł Ojców Kościoła w mojej rodzinie nie były zbyt popularne. Oczywiście Hegla i Marksa czytali mi do poduszki zamiast bajki... może to przez taki bezduszny jestem???.
          • yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:53
            Zaraz Marksa, mnie czytali Zoszczenkę, teraz jak znalazł.
          • siemanko MNie nie czytali ani Biblii, ani Marksa 24.03.19, 17:31
            dr.krisk napisał:

> Nie sądzę. W ogóle lektury dzieł Ojców Kościoła w mojej rodzinie nie były zbyt
            > popularne. Oczywiście Hegla i Marksa czytali mi do poduszki zamiast bajki... mo
            > że to przez taki bezduszny jestem???.

Bo nie umieli czytać
        • adria231 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:10
          Ciekawe, czy duszę mają dzieci księży żyjących przecież w celibacie? Może to było niepokalane poczęcie, podobnie jak w rodzinie pewnego umiłowanego przywódcy.
          Jak słucham ewidentnych głupot głoszonych przez polski kościół katolicki mam wielkie obiekcje, czy to, w co wierzyłam do niedawna- to też brednie naćpanych facetów.
      • xystos Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:05
        według wielu religi każda materia
        ma energię kolokwialnie zwaną duszą.
        • dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:11
          Według mnie biedne religie plotą głupoty. Ich sprawa.
        • buldog2 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 18:00
          To się nazywa monizm, to nie jest religia.
          W hinduizmie różne wszystkie istoty żywe, a nawet minerały, posiadają duszę lub jakąś protoduszę (jakiś poziom świadomości). No i animiści. Tyle.
      • inocom Rdz. 3,16 23.03.19, 01:41
        dr.krisk napisał:

> Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów
        > brak?

Zachciało się twej mamie na jeźdźca, wbrew woli Boga.
        • adria231 Re: Rdz. 3,16 23.03.19, 07:09
          Wiemy, kto jest bezdusznym człowiekiem. Ten, kto czyni zło. Idąc tym tokiem myślenia - wszystkie dzieci bez względu na sposób poczęcia z pewnością mają duszę. Bez duszy natomiast jest ta bezkarna ferajna przy żłobie i ci, którzy ich popierają,
          bo popierać zło, to tak samo ,jak czynić zło.
          • xystos Re: Rdz. 3,16 23.03.19, 08:15
            innemedium.pl/wiadomosc/wszechswiat-moze-byc-osobnym-bytem-z-wlasna-swiadomoscia
      • siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 13:41
        dr.krisk napisał:

> Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów
        > brak?
        A skąd wiesz jak zostałeś poczęty?
        • dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 15:30
          Jestem dość wiekowy. Wtedy o żadnym in vitro nikt nie słyszał. Ludziska musieli sami sobie radzić jakoś.
    • xystos Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:03
      lobotomować klechę i obciąć mu
      ozor!
    • inocom Kot ponoć też nie. 22.03.19, 16:04
      Pewnego dnia przychodzi babka do zakrystii i mówi do księdza że chciałaby ochrzcić kota... ksiądz na to:
      - Oszalała pani ?! Nie można ochrzcić kota!! Kot to zwierze! tylko ludzie mogą przyjąć chrzest !!
      - Proszę księdza ale on jest taki kochany, ładny i taki miły... nigdy nikomu nic nie zrobił i w ogóle...
      - Proszę pani, ABSOLUTNIE !!! KOTA NIE MOŻNA OCHRZCIĆ !!! KOTY NIE MAJĄ DUSZY.
      - Proszę księdza, ale ja dobrze zapłacę....
      - Ile?...
      - 15 tysięcy...

Ksiądz po chwili namysłu skusił się na pieniądze i ochrzcił babce kota. Jednak gryzło go po tym sumienie i tydzień później udał się do biskupa aby się wyspowiadać. No i mówi mu że ochrzcił kota na co biskup:
      - CO ZROBIŁEŚ ??!! PRZECIEŻ NIE MOŻNA OCHRZCIĆ KOTA !!! DLACZEGO DO JASNEJ CHOLERY TO ZROBIŁEŚ ?!
      - kobieta dobrze zapłaciła i dałem się skusić...
      - ile Ci zapłaciła ?
      - 15 tysięcy...

biskup poklepał księdza po ramieniu i spokojnie odpowiedział :

- Proszę przygotowywać kota do bierzmowania...
      • buldog2 Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 18:07
        Kot ma duszę, przynajmniej od lat 80. Albo początku 90., na mocy decyzji JPII, zwierzęta mają duszę.
        Opowiadał mi to kolega, wtedy i szczegółów nie pamiętam. Sprawa ma charakter doktrynalny i wniosek ten płynie z uznania koncepcji Arystotelesa.
        Zatem Kot ma duszę. Trudno powiedzieć, co z prezesem.
        • dr.krisk Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 19:29
          To rzecz pewna, wiem to jako opiekun trzech rudych kocurów. Arystoteles nie jest do tego potrzebny.
          • yoma Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 21:45
            Krisk - zapunktowałeś :)
        • siemanko Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 24.03.19, 11:59
          buldog2 napisał:

> Kot ma duszę, przynajmniej od lat 80. Albo początku 90., na mocy decyzji JPII,
          > zwierzęta mają duszę.
          > Opowiadał mi to kolega, wtedy i szczegółów nie pamiętam. Sprawa ma charakter do
          > ktrynalny i wniosek ten płynie z uznania koncepcji Arystotelesa.
          > Zatem Kot ma duszę. Trudno powiedzieć, co z prezesem.
          >
          U prezesa duszę wyparła nienawiść
    • snajper55 Przecież to prawda 22.03.19, 16:14
      Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć?

S.
      • ktos_z_kosmosu Re: Przecież to prawda 22.03.19, 16:33
        snajper55 napisał:

> Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć?

Istnieje i można ją mieć I to wbrew temu, co klechy rozgłaszają, że tylko człowiek i to człowiek poczęty z bzykanka po bożemu, może mieć duszę.
        www.youtube.com/watch?v=JA8VJh0UJtg

• m.c.hrabia Re: Przecież to prawda 22.03.19, 16:35
        jak to nie istnieje , uważasz ,że Jasiek był bez duszny, albo taki Jędraszewski jest ?
        • zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 18:58
          tylko dzieci poczęte przez plebana maja duszę a potem czują powołanie a Józefowie z wsi i miasteczek hodują i hołubią, A Maryje napoczęte przez plebanów czyli Józefów, biorą od męża w ryja bo w/g dat to on był w cikago. a ona niepokalanie poczeła. Najwięcej duszy maja absolwenci p[oczęci podczas zabaw strażackich. DNA całej wsi
          • zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:08
            Młodzi nie pamiętaja. Zelazka maja duszę i dlatego masowo je wysyłaliśmy do Afryki aby tamtejsi prasowali sobie garnitury a biali misjonarze z Polski w dużej liczbie, mogli duszą wypełniać pustkę głodnych murzynków. Bez lewatywy na wprost. Dlatego Polaku. Co któryś człowiek z Afryki to genetycznie twój brat. Halleluja! A zaczęli od duszy z żelazek bo tam nie było prądu.
            • m.c.hrabia Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:24
              A zaczęli od duszy z żelazek bo tam nie było prądu.

boski brak prądu, ch.j z prądem, jest dusza.
            • zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:29
              normalni ludzie i ich dzieci wiedzą, że na końcu jest cmentarz w dowolnej formie. Na śczęście nikt nie wrócił z Tamtej strony przez tysiace lat oszukiwania głupków. Wrócili wykopani przez prokuratora i Macierewicza. I Okazało się, ze nadal w glebie a większość na golasa. a jeden z wawelu miał 3 ręce. Macabra. Prokuratorzy i biegli nie znależli duszy a szukali atomów, pierwiastków i promille alkoholu. Nie było duszy Czyli to nie byli ludzie w/g koscioła .
              • suender Re: Przecież to prawda 22.03.19, 21:17
                zdybex 22.03.19, 19:29

> Na śczęście nikt nie wrócił z Tamtej strony przez tysiace lat

Jak "NIKT nie wrócił", to jednak wrócił, - a to jest PRAWDA!
      • inocom Dlatego zostałeś adminem tego forum :) 23.03.19, 00:19
        snajper55 napisał:

> Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć?
        >
        > S.
    • danillko No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają duszę 22.03.19, 20:13
      siemanko napisał:

> Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było:
      • zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 21:10
        takiego skretynienia ludzi w XXI wieku ciężko się spodziewać. Wiara.
        A gdzie wiedza? Ale w Polsce ciągle jak z podręczników szkolnych o sredniowieczu, Kurne chaty, Passaty 19 tdi i kretyni wewnatrz. Nauczycielom powinno się zabrać pensje bo wychowali pokolenie debili. Mówi się, że ekonomia to nie nauka, to samo o psychologii i psychiatrii ale nauczanie religii o dziewicach , niebie i itd to zbrodnia na narodzie.. Pewnie Einstain wynalzał to E= MC2 po lekcji proboszcza w oblepionej sperma firance.
        • qqazz Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 21:22
          Twoim nauczycielom to nie tylko pensje ale i emerytury powinni zabrać.
          • zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 22:51
            qqazz? To mają dusze? bo pozostaję w nierównoważnej niepewności.
            • zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 22:56
              Sam odpowiem. Widziałeś zachowanie dzieci wychowywane bezstresowo w przestrzeni publicznej? To bez wątpienia debile. Czy debile maja duszę? To jest pewnie przedmiot badań Watykanu. Przez 2000 lat juz chyba zbadali?. Odpowiedz!
              • inocom Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 23.03.19, 00:26
                zdybex napisała:

> Sam odpowiem. Widziałeś zachowanie dzieci wychowywane bezstresowo w przestrze
                > ni publicznej? To bez wątpienia debile. Czy debile maja duszę? To jest pewnie
                > przedmiot badań Watykanu. Przez 2000 lat juz chyba zbadali?. Odpowiedz!

Ano debile. Ale tak kazano postępować z Brajanami i Jesikami.
                Do tego doszła jeszcze tzw. reforma Buzka.

Tak jak układ immunologiczny potrzebuje antygenów, by się rozwijać, tak samo układ nerwowy potrzebuje stresu (umiarkowanego) by wiedzieć jak sobie z nim radzić.

Przecież nawet w sporcie nie zawsze się wygrywa. Przegrana to dopiero jest stres.
    • man_sapiens Proszę katolików o uściślenie 23.03.19, 11:14
      > wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push
      Co jest niezbędne dla pojawienia się duszy? Wyliczam tak mniej więcej po kolei, proszę, skreślcie niepotrzebne:
      gra wstępna, penetracja, ruchy frykcyjne, ejakulacja, wysuniecie członka z pochwy, przytulenie, pocałunek, papieros. I jeszcze - czy pobudzanie łechtaczki ułatwia czy utrudnia powstanie duszy? Orgazm ma znaczenie? A pobudzanie palcem? Oczywiście jeżeli czegoś ważnego zapomniałem, to dopiszcie.
      Pytań jest więcej, np. która pozycja jest najlepsza dla pojawienia się duszy? Co z depilacją miejsc intymnych - tak/nie/obojetne? Co z ejakulacją na zewnątrz pochwy - działa czy nie?

Celibat to szczególna dewiacja.
    • siemanko Dusza to to o co chce walczyć Kaczyński 23.03.19, 13:36
      www.tvn24.pl/konwencja-pis-kaczynski-musimy-walczyc-o-dusze-kazdego-polaka,920992,s.html
    • pani_prezes [...] 23.03.19, 14:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 14:37
        pani_prezes napisał(a):

> Pewien ksiądz powiedział kiedyś na mszy, w której uczestniczyłam, że żadne dzie
        > cko nie należy do swojej matki i żeby matki nie wyobrażały sobie, że ich dzieci
        > są ich dziećmi. A ja się pytam, jakim prawem księża wypowiadają się na temat r
        > odzicielstwa, robienia dzieci, posiadania i ich wychowywania?
        >
        Prawem bożym
    • prawdawaszaboli Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 15:10
      Skoro jakaś idiotka jest dla ciebie autorytetem...

"Tak twierdzi jedna z matek. Ksiądz zaprzecza tłumacząc, że został źle zrozumiany.
      Dzieci, które zostały poczęte za pomocą in vitro cieszą się w pełni naturą ludzką i posiadają duszę – stwierdza. "
      Więcej: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push
      • snajper55 Niejedna 24.03.19, 12:05
        prawdawaszaboli napisał:

> Skoro jakaś idiotka jest dla ciebie autorytetem...
        >
        > "Tak twierdzi jedna z matek. Ksiądz zaprzecza tłumacząc, że został źle z
        > rozumiany.
        > Dzieci, które zostały poczęte za pomocą in vitro cieszą się w pełni naturą ludz
        > ką i posiadają duszę – stwierdza. "
        > Więcej: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push

"Zapewniam, że wszyscy rodzice, z którymi rozmawiałam, zrozumieli przesłanie proboszcza w podobny sposób – podkreśla."

S.
    • prawdawaszaboli Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 24.03.19, 10:46
      siemanko napisał:

A ty wierzysz w istnienie nieśmiertelnej duszy ?... :)
      • siemanko Nie ważne czy ja wierzę, ważne, że prezes widzi 24.03.19, 13:06
        prawdawaszaboli napisał:

> siemanko napisał:
        >
        > > Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było:
        >
        > A ty wierzysz w istnienie nieśmiertelnej duszy ?... :)

www.tvn24.pl/konwencja-pis-kaczynski-musimy-walczyc-o-dusze-kazdego-polaka,920992,s.html
        • adria231 Re: Nie ważne czy ja wierzę, ważne, że prezes wid 24.03.19, 14:14
          Z całą pewnością cała pisiarnia i ich zwolennicy nie posiadają duszy. Kiedyś ją mieli, ale ją zaprzedali za stanowiska, pieniądze i inne ochłapy.
    • m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 24.03.19, 11:08
      najważniejsze ,że znalazły się dzieci Kaczyńskiego
    • adalberto3 Może to zadanie dla Ducha Świętego ? 24.03.19, 14:31
      Dla Niego zainstalowanie duszy w ciele płodu czy noworodka to małe piwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka