siemanko 22.03.19, 13:44 Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:47 a co to jest dusza? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:59 m.c.hrabia napisał: a co to jest dusza? Przed erą elektryczności do prasowania używało się dwóch rodzajów żelazek. W jednych rozpalało się węgiel drzewny, a do drugich wkładało się rozgrzany w piecu kawałek żelastwa które, oddając ciepło, nagrzewało owo żelazko. I to żelastwo to właśnie była dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 14:05 to akurat znam , moja babcia takie miała , ale nie wiedziałem ,że ludzie takie żelastwo mają , ciekawi mnie gdzie wsadzone Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:27 A stwory chłopopodobni ,sukienkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 18:12 lumpior napisał: > A stwory chłopopodobni ,sukienkowi? > majOM dusze do posuwania ministrantów!! I sOM bezkarni ka prezesPAn Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 13:50 Wiecie co? Przecież to tylko iść i przyperdolić w mordę, dziwię się, że żaden ojciec tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 14:05 yoma napisała: > Wiecie co? Przecież to tylko iść i przyperdolić w mordę, dziwię się, że żaden o > jciec tego nie zrobił. > Widać biorą przykład z Kaczora który dzieli ludzi, a oni zaczynają wczesniej, od dzieci. Wyjątkowe kanalie, nie dość, że je posuwają to jeszcze próbują dzielić na lepszych i gorszych Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:35 No i też się dziwię, że się któryś rodzic tak nie odszczeknął. "Ale do posuwania to dobre?" Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko A fuj 24.03.19, 11:55 yoma napisała: > No i też się dziwię, że się któryś rodzic tak nie odszczeknął. "Ale do posuwani > a to dobre?" > > Tfu! > Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:36 Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów brak? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 15:39 Żółwik. Rodzice nie czytali św. Tomasza? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:02 Nie sądzę. W ogóle lektury dzieł Ojców Kościoła w mojej rodzinie nie były zbyt popularne. Oczywiście Hegla i Marksa czytali mi do poduszki zamiast bajki... może to przez taki bezduszny jestem???. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:53 Zaraz Marksa, mnie czytali Zoszczenkę, teraz jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko MNie nie czytali ani Biblii, ani Marksa 24.03.19, 17:31 dr.krisk napisał: > Nie sądzę. W ogóle lektury dzieł Ojców Kościoła w mojej rodzinie nie były zbyt > popularne. Oczywiście Hegla i Marksa czytali mi do poduszki zamiast bajki... mo > że to przez taki bezduszny jestem???. Bo nie umieli czytać Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:10 Ciekawe, czy duszę mają dzieci księży żyjących przecież w celibacie? Może to było niepokalane poczęcie, podobnie jak w rodzinie pewnego umiłowanego przywódcy. Jak słucham ewidentnych głupot głoszonych przez polski kościół katolicki mam wielkie obiekcje, czy to, w co wierzyłam do niedawna- to też brednie naćpanych facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:05 według wielu religi każda materia ma energię kolokwialnie zwaną duszą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:11 Według mnie biedne religie plotą głupoty. Ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 18:00 To się nazywa monizm, to nie jest religia. W hinduizmie różne wszystkie istoty żywe, a nawet minerały, posiadają duszę lub jakąś protoduszę (jakiś poziom świadomości). No i animiści. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Rdz. 3,16 23.03.19, 01:41 dr.krisk napisał: > Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów > brak? Zachciało się twej mamie na jeźdźca, wbrew woli Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Rdz. 3,16 23.03.19, 07:09 Wiemy, kto jest bezdusznym człowiekiem. Ten, kto czyni zło. Idąc tym tokiem myślenia - wszystkie dzieci bez względu na sposób poczęcia z pewnością mają duszę. Bez duszy natomiast jest ta bezkarna ferajna przy żłobie i ci, którzy ich popierają, bo popierać zło, to tak samo ,jak czynić zło. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Rdz. 3,16 23.03.19, 08:15 innemedium.pl/wiadomosc/wszechswiat-moze-byc-osobnym-bytem-z-wlasna-swiadomoscia Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 13:41 dr.krisk napisał: > Ja też nie mam duszy, a zostałem poczęty klasycznie. Ciekawe, co spowodowało ów > brak? A skąd wiesz jak zostałeś poczęty? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 15:30 Jestem dość wiekowy. Wtedy o żadnym in vitro nikt nie słyszał. Ludziska musieli sami sobie radzić jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 22.03.19, 16:03 lobotomować klechę i obciąć mu ozor! Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Kot ponoć też nie. 22.03.19, 16:04 Pewnego dnia przychodzi babka do zakrystii i mówi do księdza że chciałaby ochrzcić kota... ksiądz na to: - Oszalała pani ?! Nie można ochrzcić kota!! Kot to zwierze! tylko ludzie mogą przyjąć chrzest !! - Proszę księdza ale on jest taki kochany, ładny i taki miły... nigdy nikomu nic nie zrobił i w ogóle... - Proszę pani, ABSOLUTNIE !!! KOTA NIE MOŻNA OCHRZCIĆ !!! KOTY NIE MAJĄ DUSZY. - Proszę księdza, ale ja dobrze zapłacę.... - Ile?... - 15 tysięcy... Ksiądz po chwili namysłu skusił się na pieniądze i ochrzcił babce kota. Jednak gryzło go po tym sumienie i tydzień później udał się do biskupa aby się wyspowiadać. No i mówi mu że ochrzcił kota na co biskup: - CO ZROBIŁEŚ ??!! PRZECIEŻ NIE MOŻNA OCHRZCIĆ KOTA !!! DLACZEGO DO JASNEJ CHOLERY TO ZROBIŁEŚ ?! - kobieta dobrze zapłaciła i dałem się skusić... - ile Ci zapłaciła ? - 15 tysięcy... biskup poklepał księdza po ramieniu i spokojnie odpowiedział : - Proszę przygotowywać kota do bierzmowania... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 18:07 Kot ma duszę, przynajmniej od lat 80. Albo początku 90., na mocy decyzji JPII, zwierzęta mają duszę. Opowiadał mi to kolega, wtedy i szczegółów nie pamiętam. Sprawa ma charakter doktrynalny i wniosek ten płynie z uznania koncepcji Arystotelesa. Zatem Kot ma duszę. Trudno powiedzieć, co z prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 19:29 To rzecz pewna, wiem to jako opiekun trzech rudych kocurów. Arystoteles nie jest do tego potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 22.03.19, 21:45 Krisk - zapunktowałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Re: Nieprawda. Kot ma duszę. Kropka. 24.03.19, 11:59 buldog2 napisał: > Kot ma duszę, przynajmniej od lat 80. Albo początku 90., na mocy decyzji JPII, > zwierzęta mają duszę. > Opowiadał mi to kolega, wtedy i szczegółów nie pamiętam. Sprawa ma charakter do > ktrynalny i wniosek ten płynie z uznania koncepcji Arystotelesa. > Zatem Kot ma duszę. Trudno powiedzieć, co z prezesem. > U prezesa duszę wyparła nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Przecież to prawda 22.03.19, 16:14 Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć? S. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Przecież to prawda 22.03.19, 16:33 snajper55 napisał: > Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć? Istnieje i można ją mieć I to wbrew temu, co klechy rozgłaszają, że tylko człowiek i to człowiek poczęty z bzykanka po bożemu, może mieć duszę. www.youtube.com/watch?v=JA8VJh0UJtg Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Przecież to prawda 22.03.19, 16:35 jak to nie istnieje , uważasz ,że Jasiek był bez duszny, albo taki Jędraszewski jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 18:58 tylko dzieci poczęte przez plebana maja duszę a potem czują powołanie a Józefowie z wsi i miasteczek hodują i hołubią, A Maryje napoczęte przez plebanów czyli Józefów, biorą od męża w ryja bo w/g dat to on był w cikago. a ona niepokalanie poczeła. Najwięcej duszy maja absolwenci p[oczęci podczas zabaw strażackich. DNA całej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:08 Młodzi nie pamiętaja. Zelazka maja duszę i dlatego masowo je wysyłaliśmy do Afryki aby tamtejsi prasowali sobie garnitury a biali misjonarze z Polski w dużej liczbie, mogli duszą wypełniać pustkę głodnych murzynków. Bez lewatywy na wprost. Dlatego Polaku. Co któryś człowiek z Afryki to genetycznie twój brat. Halleluja! A zaczęli od duszy z żelazek bo tam nie było prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:24 A zaczęli od duszy z żelazek bo tam nie było prądu. boski brak prądu, ch.j z prądem, jest dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Przecież to prawda 22.03.19, 19:29 normalni ludzie i ich dzieci wiedzą, że na końcu jest cmentarz w dowolnej formie. Na śczęście nikt nie wrócił z Tamtej strony przez tysiace lat oszukiwania głupków. Wrócili wykopani przez prokuratora i Macierewicza. I Okazało się, ze nadal w glebie a większość na golasa. a jeden z wawelu miał 3 ręce. Macabra. Prokuratorzy i biegli nie znależli duszy a szukali atomów, pierwiastków i promille alkoholu. Nie było duszy Czyli to nie byli ludzie w/g koscioła . Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Przecież to prawda 22.03.19, 21:17 zdybex 22.03.19, 19:29 > Na śczęście nikt nie wrócił z Tamtej strony przez tysiace lat Jak "NIKT nie wrócił", to jednak wrócił, - a to jest PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dlatego zostałeś adminem tego forum :) 23.03.19, 00:19 snajper55 napisał: > Dusza nie istnieje więc jak można ją mieć? > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają duszę 22.03.19, 20:13 siemanko napisał: > Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było: Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 21:10 takiego skretynienia ludzi w XXI wieku ciężko się spodziewać. Wiara. A gdzie wiedza? Ale w Polsce ciągle jak z podręczników szkolnych o sredniowieczu, Kurne chaty, Passaty 19 tdi i kretyni wewnatrz. Nauczycielom powinno się zabrać pensje bo wychowali pokolenie debili. Mówi się, że ekonomia to nie nauka, to samo o psychologii i psychiatrii ale nauczanie religii o dziewicach , niebie i itd to zbrodnia na narodzie.. Pewnie Einstain wynalzał to E= MC2 po lekcji proboszcza w oblepionej sperma firance. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 21:22 Twoim nauczycielom to nie tylko pensje ale i emerytury powinni zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 22:51 qqazz? To mają dusze? bo pozostaję w nierównoważnej niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 22.03.19, 22:56 Sam odpowiem. Widziałeś zachowanie dzieci wychowywane bezstresowo w przestrzeni publicznej? To bez wątpienia debile. Czy debile maja duszę? To jest pewnie przedmiot badań Watykanu. Przez 2000 lat juz chyba zbadali?. Odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: No, nie wiem czy ruskie trolle z Olgino mają 23.03.19, 00:26 zdybex napisała: > Sam odpowiem. Widziałeś zachowanie dzieci wychowywane bezstresowo w przestrze > ni publicznej? To bez wątpienia debile. Czy debile maja duszę? To jest pewnie > przedmiot badań Watykanu. Przez 2000 lat juz chyba zbadali?. Odpowiedz! Ano debile. Ale tak kazano postępować z Brajanami i Jesikami. Do tego doszła jeszcze tzw. reforma Buzka. Tak jak układ immunologiczny potrzebuje antygenów, by się rozwijać, tak samo układ nerwowy potrzebuje stresu (umiarkowanego) by wiedzieć jak sobie z nim radzić. Przecież nawet w sporcie nie zawsze się wygrywa. Przegrana to dopiero jest stres. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Proszę katolików o uściślenie 23.03.19, 11:14 > Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było: > wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push Co jest niezbędne dla pojawienia się duszy? Wyliczam tak mniej więcej po kolei, proszę, skreślcie niepotrzebne: gra wstępna, penetracja, ruchy frykcyjne, ejakulacja, wysuniecie członka z pochwy, przytulenie, pocałunek, papieros. I jeszcze - czy pobudzanie łechtaczki ułatwia czy utrudnia powstanie duszy? Orgazm ma znaczenie? A pobudzanie palcem? Oczywiście jeżeli czegoś ważnego zapomniałem, to dopiszcie. Pytań jest więcej, np. która pozycja jest najlepsza dla pojawienia się duszy? Co z depilacją miejsc intymnych - tak/nie/obojetne? Co z ejakulacją na zewnątrz pochwy - działa czy nie? Celibat to szczególna dewiacja. Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Dusza to to o co chce walczyć Kaczyński 23.03.19, 13:36 www.tvn24.pl/konwencja-pis-kaczynski-musimy-walczyc-o-dusze-kazdego-polaka,920992,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
pani_prezes [...] 23.03.19, 14:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 14:37 pani_prezes napisał(a): > Pewien ksiądz powiedział kiedyś na mszy, w której uczestniczyłam, że żadne dzie > cko nie należy do swojej matki i żeby matki nie wyobrażały sobie, że ich dzieci > są ich dziećmi. A ja się pytam, jakim prawem księża wypowiadają się na temat r > odzicielstwa, robienia dzieci, posiadania i ich wychowywania? > Prawem bożym Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 23.03.19, 15:10 Skoro jakaś idiotka jest dla ciebie autorytetem... "Tak twierdzi jedna z matek. Ksiądz zaprzecza tłumacząc, że został źle zrozumiany. Dzieci, które zostały poczęte za pomocą in vitro cieszą się w pełni naturą ludzką i posiadają duszę – stwierdza. " Więcej: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Niejedna 24.03.19, 12:05 prawdawaszaboli napisał: > Skoro jakaś idiotka jest dla ciebie autorytetem... > > "Tak twierdzi jedna z matek. Ksiądz zaprzecza tłumacząc, że został źle z > rozumiany. > Dzieci, które zostały poczęte za pomocą in vitro cieszą się w pełni naturą ludz > ką i posiadają duszę – stwierdza. " > Więcej: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ksiadz-mial-powiedziec-ze-dzieci-z-in-vitro-nie-maja-duszy-.-Skandal-w-parafii-w-Kamionku?=push "Zapewniam, że wszyscy rodzice, z którymi rozmawiałam, zrozumieli przesłanie proboszcza w podobny sposób – podkreśla." S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 24.03.19, 10:46 siemanko napisał: > Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było: A ty wierzysz w istnienie nieśmiertelnej duszy ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Nie ważne czy ja wierzę, ważne, że prezes widzi 24.03.19, 13:06 prawdawaszaboli napisał: > siemanko napisał: > > > Takiego skretynienia księży to jeszcze nie było: > > A ty wierzysz w istnienie nieśmiertelnej duszy ?... :) www.tvn24.pl/konwencja-pis-kaczynski-musimy-walczyc-o-dusze-kazdego-polaka,920992,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Nie ważne czy ja wierzę, ważne, że prezes wid 24.03.19, 14:14 Z całą pewnością cała pisiarnia i ich zwolennicy nie posiadają duszy. Kiedyś ją mieli, ale ją zaprzedali za stanowiska, pieniądze i inne ochłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Dzieci z in Vitro nie mają duszy". 24.03.19, 11:08 najważniejsze ,że znalazły się dzieci Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Może to zadanie dla Ducha Świętego ? 24.03.19, 14:31 Dla Niego zainstalowanie duszy w ciele płodu czy noworodka to małe piwo. Odpowiedz Link Zgłoś