alistair_p 13.04.19, 08:40 Efekt zbiórki to chyba wyraz "poparcia" dla PiS. kobieta.onet.pl/ponad-dwa-miliony-na-koncie-funduszu-strajkowego-minela-ledwie-doba-zbiorki/bsg4gzr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 08:58 Bedzie tak jak ze zbiorka na cinquecento. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 09:55 Na razie nie jest.Chyba że zaczniesz się kręcić w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 09:59 alistair_p napisał: > Na razie nie jest.Chyba że zaczniesz się kręcić w pobliżu. > Napiszę tak specjalnie inteligentny nie jesteś .Ale trzymaj fason. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:10 ha ha ha ha,aleś mi przygryzł,przy samym zadku,zęby masz żółte :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:17 alistair_p napisał: > ha ha ha ha,aleś mi przygryzł,przy samym zadku,zęby masz żółte :-) > Sam widzisz że dużo ci nie trzeba.Jeszcze coś z tego skapnie nauczycielom . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 09:56 Zostaną tam do Wielkiej Nocy.To ze świeńconki coś skapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:01 > To ze świeńconki :D Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 00:04 pies.na.czarnych napisała: > > To ze świeńconki :D Normalny by zrozumiał ale jełop PO naszej edukacji nie kuma. Jak żabcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 11:12 Chyba mialo byc "ze świń".:) Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:06 wychodzi zdaje się jakieś 5 PLN na jednego strajkujacego. Dacie radę Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:12 To aż tylu strajkuje?Niejaka Brocha mówiła że niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:31 Na chleb wystarczy. Na głowę wychodzi niecałe 4 zł dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:37 wkrótce trawka świeżutka zieloniutka będzię-mogą się na niej nauczyciele pasać,inne barany również. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:37 Po jednym dniu zbiorki to calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:42 pies.na.czarnych napisała: > Po jednym dniu zbiorki to calkiem niezle. > Dałeś? Nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:45 > Dałeś? Nie narzekaj. Dalem i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:51 pies.na.czarnych napisała: > > Dałeś? Nie narzekaj. > > Dalem i nie narzekam. > Gitara.Bo już myślałem żeś mocny tylko w pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:42 pies.na.czarnych napisała: > Po jednym dniu zbiorki to calkiem niezle. Niecałe 4 złote na cały dzień trudno nazwać sukcesem. Wychodzi mniej niż 120 zł na miesiąc. Ale mam nadzieję, że akcja będzie się rozwijać. Są inne, skuteczniejsze metody bezpośredniej. demotywatory.pl/4920976/W-algierskim-miasteczku-Sharar-ludzie-wku*wili-sie-na Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 10:50 inocom napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > > Po jednym dniu zbiorki to calkiem niezle. > > Niecałe 4 złote na cały dzień trudno nazwać sukcesem. Wychodzi mniej niż > 120 zł na miesiąc. Ale mam nadzieję, że akcja będzie się rozwijać. > > Są inne, skuteczniejsze metody bezpośredniej. > demotywatory.pl/4920976/W-algierskim-miasteczku-Sharar-ludzie-wku*wili-sie-na > Następny Złoty Melon.A ile z tego skapnie KODziarzom?Bóg jedyny raczy wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 11:09 Zwożą cegły na Mickiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Demokratycznie zamurować i po krzyku. 13.04.19, 11:23 alistair_p napisał: > Zwożą cegły na Mickiewicza? Demokratycznie zamurować i po krzyku. Rząd ściemnia, że nie ma 7.2 mld zł rocznie, z czego większość ponad połowę wróci do budżetu w postaci danin bezpośrednich i pośrednich, a ma 14 mld zło rocznie, na kler, gdzie ta sasa zasili inne państwo Watykan. Nic dziwnego, że czują się zagrożeni. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 00:05 pies.na.czarnych napisała: > Po jednym dniu zbiorki to calkiem niezle. Trzeba jakoś przetrzymać do wysypu mirabelek. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 01:46 Mirabelki to polski produkt eksportowy.Niewielu uprawia mirabelki,ale to bardzo opłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 11:01 Wiedziałam, że tak będzie :) A jeszcze dojdą trzynastki od wkuwionych emerytów... Nauczyciele powinni wydać płytę z przebojami strajkowymi, dochód na fundusz. Gdyby wydali, kupiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Klikaj będzie kasa - dłużej niż minutę słuchać. 13.04.19, 11:28 yoma napisała: > Wiedziałam, że tak będzie :) A jeszcze dojdą trzynastki od wkuwionych emerytów. > .. > > Nauczyciele powinni wydać płytę z przebojami strajkowymi, dochód na fundusz. Gd > yby wydali, kupiłabym. “Świnia z krową znacznie więcej dziś dostanie…” - Piosenka gliwickich nauczycieli Obecnie 38 000 kliknięć. Trzeba słuchać dłużej niż minutę przynajmniej :) gadzetomania.pl/2149,gadzetomamia-zbigniew-holdys-skarzy-sie-ze-nie-dostal-pieniedzy-ze-spotify-nikt-go-nie-slucha Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 11:33 to wszystko pestka,należy zadbać by górnicy się niewkurzyli i z łomami stolicy nieinwadowali,odbudowa miasta była by droga,a ministranci na politycznym azylu w EU. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 13.04.19, 11:06 Małżeństwo z Warszawy wpłaciło 108 tys. zł na wsparcie nauczycieli. "Inaczej byśmy sobie nie wybaczyli". wyborcza.pl/7,75398,24648569,grochowka-ciasto-dobre-slowo-jak-polacy-wspieraja-strajkujacych.html#s=BoxWyboMT Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 00:06 pies.na.czarnych napisała: > Małżeństwo z Warszawy wpłaciło 108 tys. zł na wsparcie nauczycieli. "Inaczej by > śmy sobie nie wybaczyli". > wyborcza.pl/7,75398,24648569,grochowka-ciasto-dobre-slowo-jak-polacy-wspieraja-strajkujacych.html#s=BoxWyboMT Wcale nie ma biedy w nauczycielskich rodzinach jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 00:14 Nie udawaj, ze zrozumiales motywacje tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 00:19 Wygląda na to że to nie ja a ty masz problem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 01:50 Według ciebie to nauczyciele wpłacili te 108 000,-? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 09:57 Taki dostal przekaz SMS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A ja namówiłem parę osób.. 13.04.19, 11:17 W sumie prawie na 1000 złotych i jestem bardzo dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ale hipoteką mogą... 13.04.19, 21:34 alistair_p napisał: > Efekt zbiórki to chyba wyraz "poparcia" dla PiS. > kobieta.onet.pl/ponad-dwa-miliony-na-koncie-funduszu-strajkowego-minela-ledwie-doba-zbiorki/bsg4gzr Za 4 zł - 120 miesięcznie idzie przeżyć. Ale bank się tym nie zadowoli. Ludziska wpłacać więcej!!!!! Nauczyciele walczą o Was. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Ale hipoteką mogą... 14.04.19, 13:00 lech1966 napisał: > A o co konkretnie ?????. Większość ludzi ma zobowiązania finansowe - a to mają elektryczność i trzeba płacić za prąd, a to z kranu kapie woda. A to miasto śmieci odbiera. Często też mają kredyty np. hipoteczne na mieszkania. Nauczyciele strajkują bo 1700 zł nie wystarcza na godne życie, o którym piszę wcześniej. A pacan się cieszy, że nauczyciel dostanie 120 zł zapomogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Ale hipoteką mogą... 14.04.19, 13:10 inocom napisał: > lech1966 napisał: > > > A o co konkretnie ?????. > > Większość ludzi ma zobowiązania finansowe - a to mają elektryczność i trzeba pł > acić za prąd, > a to z kranu kapie woda. A to miasto śmieci odbiera. Często też mają kredyty np > . hipoteczne na mieszkania. > Nauczyciele strajkują bo 1700 zł nie wystarcza na godne życie, o którym piszę w > cześniej. A pacan się cieszy, że nauczyciel dostanie 120 zł zapomogi. Ale ja to doskonałe rozumiem, obawiam się jednak że będzie tak jak z podwyżkami w SZ. Ci którzy mieli najwięcej dostali jeszcze więcej a ci co mieli najgorzej dostali najmniej. A chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Generalnie ja jestem za tym aby wszystkim pracującym rosły dochody. Jeśli będą rosły dochody powinny rosnąć też ceny bo inaczej nigdy nie dogonimy Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Ale hipoteką mogą... 14.04.19, 13:20 lech1966 napisał: > inocom napisał: > > > lech1966 napisał: > > > > > A o co konkretnie ?????. > > > > Większość ludzi ma zobowiązania finansowe - a to mają elektryczność i trz > eba pł > > acić za prąd, > > a to z kranu kapie woda. A to miasto śmieci odbiera. Często też mają kred > yty np > > . hipoteczne na mieszkania. > > Nauczyciele strajkują bo 1700 zł nie wystarcza na godne życie, o którym p > iszę w > > cześniej. A pacan się cieszy, że nauczyciel dostanie 120 zł zapomogi. > > Ale ja to doskonałe rozumiem, obawiam się jednak że będzie tak jak z podwyżkami > w SZ. Ci którzy mieli najwięcej dostali jeszcze więcej a ci co mieli najgorzej > dostali najmniej. A chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Generalnie ja jeste > m za tym aby wszystkim pracującym rosły dochody. Jeśli będą rosły dochody powin > ny rosnąć też ceny bo inaczej nigdy nie dogonimy Europy. W cenach już dogoniliśmy Europę. Paliwo w Polsce jest droższe niż w Luksemburgu. Co do podziału dóbr - nauczyciel stażysta winien zarabiać średnią krajową. Ot, pensję dla średniaka po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Ale hipoteką mogą... 14.04.19, 13:50 Ale co z tego że obaj uważamy że tak powinno być skoro Broniarze walczą wyłącznie o własny prywatny interes. Nie słyszałem z ust Broniarza że chodzi o stażystów i podniesienie najniższych pensji. Gdyby tak było rząd pewnie by był za. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Uczniowie dołączają do strajku 14.04.19, 21:46 lech1966 napisał: > Ale co z tego że obaj uważamy że tak powinno być skoro Broniarze walczą wyłączn > ie o własny prywatny interes. Nie słyszałem z ust Broniarza że chodzi o stażyst > ów i podniesienie najniższych pensji. Gdyby tak było rząd pewnie by był za. gazetawroclawska.pl/uczniowie-tez-beda-strajkowac-demonstracja-we-wtorek/ar/c1-14050701 Trudno im obciąć pensje czy wmówić, że Broniarz do czysty Lucyfer. Średnia krajowa dla osoby po studiach ze specjalizacją to chyba nie jest jakieś szczególne żądanie. Lidl daje więcej, tylko co z uczniami, jak nauczyciele faktycznie przestaną nauczać? Nauczyciele z Gliwic - Piosenka "O świecie"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Uczniowie dołączają do strajku 14.04.19, 22:03 Po co było uczyć tych nieszczęśników przez cały rok żeby teraz wszystkich potraktować jednakowo? To bez sensu dla człowieka myślącego. Rozumiem desperację nauczycieli, nawet chyba coraz bardziej, ale nie mogę pojąć jak mogą wyręczać się uczniami. To przecież niehumanitarne żeby "pod lufy armat wystawiać cywilów". Wiesz kto wcześniej tak robił??? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To Powstanie Warszawskie było zbrodnią czy nie 14.04.19, 22:11 lech1966 napisał: > Po co było uczyć tych nieszczęśników przez cały rok żeby teraz wszystkich potra > ktować jednakowo? To bez sensu dla człowieka myślącego. Rozumiem desperację nau > czycieli, nawet chyba coraz bardziej, ale nie mogę pojąć jak mogą wyręczać się > uczniami. To przecież niehumanitarne żeby "pod lufy armat wystawiać cywilów". W > iesz kto wcześniej tak robił??? Przeciw własnemu narodowi? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 10:50 Nie ten wątek, przyjacielu, załóż sobie nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 11:05 Nie potrzebna zbiórka, pieniądze są w kopercie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 11:12 A nowy iPhone dla Broniarza już idzie z Chin? No i drugie pytanie czy lemingi organizują obiad, i czy kupione są bilety aby dostać się na obiady i wrócić bezstresowo.? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 13:50 Chcesz się załapać na srebrne łyżeczki?Dla pisdaków będą aluminiowe widelce.Stres i zawód gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 14:05 alistair_p napisał: > Chcesz się załapać na srebrne łyżeczki?Dla pisdaków będą aluminiowe widelce.Str > es i zawód gwarantowane. A gdzie była mowa o srebrnych łyżeczkach? Widziałeś pewnie te wirtualne z FVat KODu? Które niby były kupione dla zarządu ale nikt ich nigdy nie widział? POdobnie jak wiele innych rzeczy kupionych przez KOD. :-))))))))😁😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 20:39 Pewnie kupowali od starego Morawieckiego :-) ,to zapłacili,a towaru on nigdy nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 13:51 Tobie dzienna porcja kartoflanki wystarczy i nie masz co innym zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 14:06 pies.na.czarnych napisała: > Tobie dzienna porcja kartoflanki wystarczy i nie masz co innym zazdrościć. Już wolę swoją domowa kartoflankę od leminzej partyjnej plastikowej padliny.😁😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 15:08 Dowcip ci sie dzisiaj wyostrzyl, ze tylko boki zrywac :( Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 16:10 pies.na.czarnych napisała: > Dowcip ci sie dzisiaj wyostrzyl, ze tylko boki zrywac :( Głód wyostrza zmysły kundelku.😁😁😁😁. Jeszcze zatęsknisz za pomidorową. 😊😊😊 Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 20:41 PiS bierze się za uprawę pomidorów?Całe szczęście jest jeszcze import.Hodowlę koni już opanowali. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 21:08 alistair_p napisał: > PiS bierze się za uprawę pomidorów?Całe szczęście jest jeszcze import.Hodowlę k > oni już opanowali. Gdybyście wy się wzięli za uprawę to na pewno zostałby wyłącznie import i najpewniej z Niemiec. Trzeba przecież wspierać rodzimą gospodarkę. Wszystko co robiło PO wpisywało się w oczekiwania Niemiec. Nazywało się to płynięcie z nurtem. Z nurtem oczekiwań polityków niemieckich oczywiście. Inną sprawą jest to że nie kupuje pomidorów w zimie. Nie mają smaku ani zapachu prawdziwego pomidora. Jedynie mają wygląd, a ja oczekuje czegoś więcej. Kundel niech sobie je co mu pasuje ja śmieciowego zarcia nie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 21:23 Wiemy lesiu. Kartofle z twojej dzialki zastepuja ci nawet pomidory:D > Wszystko co robiło PO wpisywało się w oczekiwania Niemiec. No paczpan, a glowny Kartofel chce Niemcy doganiac:D Gdyby nie byl takim kutasem to moze pani Kanclerz by na niego poczekala, a tak, moze sobie tylko doganiac az do usranej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: a zbiórka na alimenty dla Mateusza już zakońc 14.04.19, 22:07 pies.na.czarnych napisała: > Wiemy lesiu. Kartofle z twojej dzialki zastepuja ci nawet pomidory:D To tak jak tobie jełopy z PO zastępują polityków. Choć nie mają ani smaku ani wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszo-lom-z-rm Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 14:42 No to weźmiemy ich sposobem organizując przy parafiach szkolnictwo rownolegle . Pokażemy ze możemy się obejść bez funkcjonariuszy ZNP Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 14:52 Jacieniemoge, Oszoł organizuje tajne komplety przeciw rządowi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 15:09 Na poczatek przeniescie lekcje religii na plebanie. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 15:18 pies.na.czarnych napisała: > Na poczatek przeniescie lekcje religii na plebanie. To postulat do rządu PiS ? ...a może do strajkujących nauczycieli, którzy grzecznie prowadzą dzieci ze szkoły do kościoła w ramach obowiązków i tu nie strajkują bo wiedzą, że z kk żartów nie ma...tchórze. Fatalny adres. Trzeba było to załatwiać na forum z "liberałami" lub z duopolem Kwaśniewski-Miller. Kwaśniewski wolał przejechać się kilka minut papamobile po starówce niż spełnić twój postulat. Cała nadzieje, że wróci Tusk i wypędzi , popieram, lekcje religii ze szkół tam gdzie ich miejsce tj do sal katechetycznych przy kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 21:26 Ludzik przed wyslaniem kazdego postu popros swoje wnuki o sprawdzenie tekstu. Twoja interpunkcja jest nie do zniesienia. :( Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Głodem nauczycieli nie wezmą :-) 14.04.19, 15:16 Kielbasa konczy sie. Jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś