Dodaj do ulubionych

Kto usiądzie za okrągłym stołem?

16.04.19, 18:12
Za stołem usiądzie ZNP, strona rządowa i 20 prorządowych organizacji nauczycieli, rodziców, uczniów i kogo tam rząd dobierze. W tym składzie będą dyskutować i podpiszą porozumienie. No nie wszyscy podpiszą. Ale prawie wszyscy. Podpiszą wszyscy z wyjątkiem złego, prącego do konfrontacji, nieprzejednanego, działającego na szkodę uczniów i Ojczyzny i chodzącego na pasku Schetyny ZNP.

S.
Obserwuj wątek
    • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 18:44
      Masz na myśli pierwszy rząd, czy drugi? Myślę że ty będziesz w tym drugim bo ktoś przecież musi manipulować fakty z okrągłego stołu.
    • pies.na.czarnych Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 19:40
      Pisi znowu organizuja sbecko komunistyczny stol. Nauczycieli tylko szkoda na te pierdoly.
      • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 19:55
        pies.na.czarnych napisała:

> Pisi znowu organizuja sbecko komunistyczny stol. Nauczycieli tylko szkoda na te
        > pierdoly.

Taki sam "okrągły stół" zorganizowali w czasie strajku opiekunów osób niepełnosprawnych:

"Rząd, wspólnie z częścią organizacji działających na rzecz niepełnosprawnych, podpisał porozumienie dotyczące wsparcia opiekunów osób z niepełnosprawnością. Wśród tych organizacji nie było jednak nikogo z komitetu prowadzącego od kilku dni protest w Sejmie."

www.wprost.pl/kraj/10120070/rzad-podpisal-porozumienie-ws-niepelnosprawnych-ale-nie-z-tymi-ktorzy-protestuja-w-sejmie.html

Teraz będzie dokładnie tak samo. Rząd podpisze porozumienie z prorządowymi organizacjami, które sam usadzi przy tym stole.

S.
        • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:19
          Nie rozumiem jak ma rząd podpisać porozumienie z tymi którzy nie mają zamiaru takiego porozumienia podpisywać??? Może wyjaśnisz jak to miałoby być zrobione? Nieobecni racji przecież nie mają
          • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:27
            lech1966 napisał:

> Nie rozumiem jak ma rząd podpisać porozumienie z tymi którzy nie mają zamiaru t
            > akiego porozumienia podpisywać??? Może wyjaśnisz jak to miałoby być zrobione? N
            > ieobecni racji przecież nie mają

Rząd podpisze porozumienie ze swoimi przystawkami, które usadzi przy stole, tak jak podpisał z reżimową Solidarnością nauczycielską, a w zasadzie z jej przewodniczącym a nie z Solidarnością. I będzie, razem z pislamskimi trollami, głosił, że "środowisko" podpisało porozumienie, i tylko ten zły ZNP nie chce. Tak jak podpisał porozumienie w trakcie strajku opiekunów osób niepełnosprawnych w Sejmie:

"Rząd podpisał porozumienie ws. niepełnosprawnych. Ale nie z tymi, którzy protestują w Sejmie."

Czy już rozumiesz, czy mam ci coś jeszcze wyjaśnić?

S.
            • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:35
              To normalne. "Nie przystawki "nie są zainteresowane porozumieniem.
              Tu jest sytuacja identyczna. Gdzie wtedy byłeś snajper..

www.se.pl/wiadomosci/polska/rodzice-niepelnosprawnych-dzieci-do-tuska-nie-ma-pan-honoru-aa-WupP-Vqiv-Pf9B.html
              • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:11
                lech1966 napisał:

> To normalne. "Nie przystawki "nie są zainteresowane porozumieniem.
                > Tu jest sytuacja identyczna. Gdzie wtedy byłeś snajper..

Jak to gdzie? Cierpliwie czekałem na dobrą zmianę.

S.
        • eiran Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:38
          Rząd, a konkretnie Szydło, w kółko powtarza żądanie, żeby ZNP i Forum podpisały porozumienie, które już podpisał Proksa, bo rząd niczego więcej nie da. Zastanawiam się, po co ZNP miałoby podpisywać owo porozumienie? Czy bez podpisu ZNP nie będzie ono obowiązywać? Czy zapisane tam podwyżki i zmiany pensum będą dotyczyły wyłącznie nauczycieli-członków Solidarności?
          • buldog2 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:45
            Niewykluczone. Można się tego po PISie spodziewać.
          • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:47
            PO pierwsze ayranku jakie żądanie??? Po drugie, moim zdaniem ci co podpisali powinni dostać podwyżki a reszta która chce strajkować nie. Przecież ci co podpisali, podpisali w swoim imieniu i to porozumienie nie dotyczy reszty
            .
            • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:15
              lech1966 napisał:

> PO pierwsze ayranku jakie żądanie??? Po drugie, moim zdaniem ci co podpisali po
              > winni dostać podwyżki a reszta która chce strajkować nie.

Ci, którzy to podpisali, czyli Szydło i Proksa, na pewno na tym skorzystają. To jest pewne. Może Proksa nawet wiceministrem zostanie?

S.
              • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:24
                snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
                >
                > > PO pierwsze ayranku jakie żądanie??? Po drugie, moim zdaniem ci co podpis
                > ali po
                > > winni dostać podwyżki a reszta która chce strajkować nie.
                >
                > Ci, którzy to podpisali, czyli Szydło i Proksa, na pewno na tym skorzystają. To
                > jest pewne. Może Proksa nawet wiceministrem zostanie?

Nutka zazdrości i niespełnionych pragnień nie jest wcale niewyczuwalna tak jak sobie planowałeś snajper. Trzeba korzystać wtedy kiedy jest okazja a nie udawać pannę na wydaniu.🤣🤣🤣🤣🤣 Która chciałaby, ale boi się.😋
                • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 22:00
                  lech1966 napisał:

> Nutka zazdrości i niespełnionych pragnień nie jest wcale niewyczuwalna tak jak
                  > sobie planowałeś snajper. Trzeba korzystać wtedy kiedy jest okazja a nie udawać
                  > pannę na wydaniu.🤣🤣🤣🤣🤣 Która chciałaby, ale boi się.😋

Jaka okazja??? Z czego korzystać??? Nie mam pojęcia o czym piszesz.

S.
                  • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 22:10
                    snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
                    >
                    > > Nutka zazdrości i niespełnionych pragnień nie jest wcale niewyczuwalna ta
                    > k jak
                    > > sobie planowałeś snajper. Trzeba korzystać wtedy kiedy jest okazja a nie
                    > udawać
                    > > pannę na wydaniu.🤣🤣🤣🤣🤣 Która chciałaby, ale boi się.😋
                    >
                    > Jaka okazja??? Z czego korzystać??? Nie mam pojęcia o czym piszesz.

To było nie tyle do ciebie co do nauczycieli. Jest okazja powinni rozmawiać a nie wpisywać się w leminzą retorykę. Ale to ich sprawa, i jeśli chcą wojny to mogą ją wywołać. I to nie będzie wojna z rządem a z obywatelami.
                    • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 17.04.19, 04:35
                      lech1966 napisał:

> To było nie tyle do ciebie co do nauczycieli. Jest okazja powinni rozmawiać a n
                      > ie wpisywać się w leminzą retorykę. Ale to ich sprawa, i jeśli chcą wojny to mo
                      > gą ją wywołać. I to nie będzie wojna z rządem a z obywatelami.

Jaką leminżą retorykę??? Rozmawiają przy każdej okazji ale reżim obiecuje im tylko gruszki na wierzbie.

S.
            • sverir Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 17.04.19, 07:58
              "Po drugie, moim zdaniem ci co podpisali powinni dostać podwyżki a reszta która chce strajkować nie"

Problem w tym, że część nauczycieli od Proksy też strajkowało. To powinni dostać podwyżki, skoro Proksa w ich imieniu podpisał, czy jednak nie, skoro strajkowali?
              • eiran Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 17.04.19, 09:03
                Jeśli podwyżki mają dostać "ci co podpisali", to zdaje się, poza Proksą i Szydło nie ma ich zbyt wielu. Szydło, jako jedynka do PE, może się spodziewać podwyżki za parę miesięcy, Proksie można by podwyższyć pensum związakowca.
    • buldog2 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:49
      Oczywiste. Tak jak i to, że zaproszą honorowych gości - Janiszewskiego, Kujdę, Piotrowicza, Kryże. Ponieważ Okrągły Stolik do tego pasuje, postawią talerzyk z oplatkiem i będą wywoływać ducha Jaruzelskiego, Gomułki, Bieruta i Swintkowskiego. Jeszcze tylko zasłużona powstanka i są w komplecie.
      • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 20:56
        buldog2 napisał:

> Oczywiste. Tak jak i to, że zaproszą honorowych gości - Janiszewskiego, Kujdę,
        > Piotrowicza, Kryże. Ponieważ Okrągły Stolik do tego pasuje, postawią talerzyk z
        > oplatkiem i będą wywoływać ducha Jaruzelskiego, Gomułki, Bieruta i Swintkowski
        > ego. Jeszcze tylko zasłużona powstanka i są w komplecie.

Na pewno czujesz się buldog zawiedziony że z zaproszenia nie skorzysta np. gen. Kiszczak. Ale jak poszperasz to znajdziesz jeszcze żyjących sygnatariuszy "okrągłego stołu" że służb itp.
        • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:20
          lech1966 napisał:

> Na pewno czujesz się buldog zawiedziony że z zaproszenia nie skorzysta np. gen.
          > Kiszczak. Ale jak poszperasz to znajdziesz jeszcze żyjących sygnatariuszy "okr
          > ągłego stołu" że służb itp.

Masz na myśli Jarosława Kaczyńskiego?

S.
          • taniarada Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:27
            snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
            >
            > > Na pewno czujesz się buldog zawiedziony że z zaproszenia nie skorzysta np
            > . gen.
            > > Kiszczak. Ale jak poszperasz to znajdziesz jeszcze żyjących sygnatariusz
            > y "okr
            > > ągłego stołu" że służb itp.
            >
            > Masz na myśli Jarosława Kaczyńskiego?
            >
            > S.
            Ja mam na myśli ciebie.Najbardziej ogarnięty na tym forum.Mało że pilnuje to jeszcze zakłada wątki.Siadaj Snajper i rób wszystko by moja wnuczka wróciła do przedszkola.Kuźwa nawet zięć anty pisior wkurzony do granic możliwości.Działaj chłopie .Nie będę się powtarzał.
            • snajper55 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:51
              taniarada napisał(a):

> Ja mam na myśli ciebie.Najbardziej ogarnięty na tym forum.Mało że pilnuje to je
              > szcze zakłada wątki.Siadaj Snajper i rób wszystko by moja wnuczka wróciła do pr
              > zedszkola.Kuźwa nawet zięć anty pisior wkurzony do granic możliwości.Działaj ch
              > łopie .Nie będę się powtarzał.

To rząd ma działać nie ja. To rząd odpowiada za to, jak działa czy nie działa państwo. To rząd bierze za to grubą kasę, która niektórym nie starcza do pierwszego. Może niech z nauczycielami się zamienią?

S.
              • lech1966 Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 16.04.19, 21:56
                snajper55 napisał:

> taniarada napisał(a):
                >
                > > Ja mam na myśli ciebie.Najbardziej ogarnięty na tym forum.Mało że pilnuje
                > to je
                > > szcze zakłada wątki.Siadaj Snajper i rób wszystko by moja wnuczka wróciła
                > do pr
                > > zedszkola.Kuźwa nawet zięć anty pisior wkurzony do granic możliwości.Dzia
                > łaj ch
                > > łopie .Nie będę się powtarzał.
                >
                > To rząd ma działać nie ja. To rząd odpowiada za to, jak działa czy nie d
                > ziała państwo. To rząd bierze za to grubą kasę, która niektórym nie starcza do
                > pierwszego. Może niech z nauczycielami się zamienią?

Jako dziennikarz i moderator forum ty chyba nie musisz oszczędzać na wacikach. A jeśli jednak musisz,,,,, to pretensje miej do Agory i do Axel Springer a nie do znienawidzonego rządu.
    • inocom Model strajku jest błędny 16.04.19, 22:44
      Nauczyciele mieliby większą siłę rażenia, gdyby strajkowali rotacyjnie. Tyle ile ich trzeba by zamknąć placówkę, a reszta w gotowości i zmiana banana. Za gotowość do pracy należy się wynagrodzenie.
      Zawsze to więcej niż 4 zł na dzień z funduszu strajkowego. Dziś strajkuje pani Zosia, jutro Tadek, a po jutrze Tekla. Na 3 dni 2 osoby mają płacone.

A jeszcze lepsza metodą jest ogłaszanie gotowości przez wszystkich, a na drugi dzień tylko przez tych by placówki musiały być zamknięte.
      Strajkujący w każdej chwili może strajk zawiesić i w każdej chwili ponowić.
      • taniarada Re: Model strajku jest błędny 17.04.19, 04:32
        inocom napisał:

> Nauczyciele mieliby większą siłę rażenia, gdyby strajkowali rotacyjnie. Tyle il
        > e ich trzeba by zamknąć placówkę, a reszta w gotowości i zmiana banana. Za goto
        > wość do pracy należy się wynagrodzenie.
        > Zawsze to więcej niż 4 zł na dzień z funduszu strajkowego. Dziś strajkuje pani
        > Zosia, jutro Tadek, a po jutrze Tekla. Na 3 dni 2 osoby mają płacone.
        >
        > A jeszcze lepsza metodą jest ogłaszanie gotowości przez wszystkich, a na drugi
        > dzień tylko przez tych by placówki musiały być zamknięte.
        > [b]Strajkujący w każdej chwili może strajk zawiesić i w każdej chwili ponowić.[
        > /b]
        >
        Są trzy prawdy góralskie .Twoja jest najgówniejsza .Gdyby to forum miało wpływ na coś .To ty byłbyś czołowym orędownikiem .Zapytanko?Masz swoje dzieci lub wnuki?I więcej nie mam pytań.Szczęść Boże.
    • skarpeta105l Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 08:27
      to na ch... ten "okrągły stół? Wystarczy posadzić przy kwadratowym Broniarza z Kaczyńskim!
      Po co ta cała farsa?
      • snajper55 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 10:51
        skarpeta105l napisała:

> to na ch... ten "okrągły stół? Wystarczy posadzić przy kwadratowym Broniarza z
        > Kaczyńskim!
        > Po co ta cała farsa?

Żeby suwerenowi robić wodę z mózgu mówiąc, że wszyscy podpisali i tylko zły Broniarz nie chce podpisać. To stała metoda PiS.

S.
        • skarpeta105l Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 12:38
          snajper55 napisał:

> skarpeta105l napisała:
          >
          > > to na ch... ten "okrągły stół? Wystarczy posadzić przy kwadratowym Bronia
          > rza z
          > > Kaczyńskim!
          > > Po co ta cała farsa?
          >
          > Żeby suwerenowi robić wodę z mózgu mówiąc, że wszyscy podpisali i tylko zły Bro
          > niarz nie chce podpisać. To stała metoda PiS.
          >
          > S.

To nawet brzmi logicznie
        • lech1966 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 22:05
          snajper55 napisał:

> skarpeta105l napisała:
          >
          > > to na ch... ten "okrągły stół? Wystarczy posadzić przy kwadratowym Bronia
          > rza z
          > > Kaczyńskim!
          > > Po co ta cała farsa?
          >
          > Żeby suwerenowi robić wodę z mózgu mówiąc, że wszyscy podpisali i tylko zły Bro
          > niarz nie chce podpisać. To stała metoda PiS.

Trzeba zlikwidować KN, urynkowic pracę nauczyciela. Niech od nowego roku szkolnego pracują na samozatrudnieniu. Kontrakty niech sobie sami negocjują i skończy się raz na zawsze narzekanie na pensum, na kiepskie place, na godziny pracy spędzane we własnym domu. Będą mogli zarabiać do woli, nie będzie ich ograniczać karta nauczyciela,,,,, a co najważniejsze pretensje płacowe będą mieć wyłącznie do siebie.
          • pies.na.czarnych Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 22:15
            Masz racje lesiu, ale trzeba zacząć od sprywatyzowania wszystkich szkół. Od podstawowej zaczynajac i na uniwersytetach kończąc. Wówczas nie będzie problemu z pieniędzmi na wynagrodzenia. Matur tez nie trzeba będzie robić. Jaka to będzie wielka wygoda dla rzadu.
            • lech1966 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 22:32
              Dokładnie o tym myślę.
            • snajper55 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 22:42

> Masz racje lesiu, ale trzeba zacząć od sprywatyzowania wszystkich szkół. Od pod
              > stawowej zaczynajac i na uniwersytetach kończąc. Wówczas nie będzie problemu z
              > pieniędzmi na wynagrodzenia. Matur tez nie trzeba będzie robić. Jaka to będzie
              > wielka wygoda dla rzadu.

I policje trzeba sprywatyzować. Kto chce być chroniony, niech sobie wynajmie ochroniarzy. Jak Prezes.

S.
              • lech1966 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 17.04.19, 22:52
                snajper55 napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                >
                > > Masz racje lesiu, ale trzeba zacząć od sprywatyzowania wszystkich szkół.
                > Od pod
                > > stawowej zaczynajac i na uniwersytetach kończąc. Wówczas nie będzie probl
                > emu z
                > > pieniędzmi na wynagrodzenia. Matur tez nie trzeba będzie robić. Jaka to b
                > ędzie
                > > wielka wygoda dla rzadu.
                >
                > I policje trzeba sprywatyzować. Kto chce być chroniony, niech sobie wynajmie oc
                > hroniarzy. Jak Prezes.

Ty se możesz wynająć. Kto bogatemu zabroni?. Mnie wystarczy broń którą mam w domu.😉😉😉😉
                • snajper55 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 18.04.19, 01:31
                  lech1966 napisał:

> Mnie wystarczy broń którą mam w domu.😉😉😉😉

Trafisz w nadlatujący granat z tej krótkiej broni? Co zrobisz w konfrontacji z kilkoma uzbrojonymi w broń długą?

S.
                  • lech1966 Re: Prezydent+premier+Solidarność=Kaczyński 18.04.19, 19:43
                    snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
                    >
                    > > Mnie wystarczy broń którą mam w domu.😉😉😉😉
                    >
                    > Trafisz w nadlatujący granat z tej krótkiej broni? Co zrobisz w konfrontacji z
                    > kilkoma uzbrojonymi w broń długą?

Złapie do kapelusza i wyśle do agresora korzystajac z procy.😉😉😉 a jeśli chodzi o kilku uzbrojonych w broń długa,,,,,,, hmmmm🤔🤔🤔. W takim przypadku zostaje mi się zabarykadować w piwnicy i zadzwonić na 112 i wezwać AT. Jeśli zdążą to dobrze, a jeśli nie......to albo karetka albo krematorium. Wszystko na tym świecie ma swoje zalety i wady.😉😉😉😉.
                    Sam pomysl, nawet gdybyś miał broń długa to jakie masz szanse w potyczce z kilkoma????? Oczywiście zakładając że to profesjonaliści. Jest tu kilku userow znających się w tym temacie więc niech się oni wypowiedzą. Moim zdaniem szansę są około 5-10%
            • skarpeta105l Będzie jak z prywatyzacją stomatologii 18.04.19, 06:08

> Masz racje lesiu, ale trzeba zacząć od sprywatyzowania wszystkich szkół. Od pod
              > stawowej zaczynajac i na uniwersytetach kończąc. Wówczas nie będzie problemu z
              > pieniędzmi na wynagrodzenia. Matur tez nie trzeba będzie robić. Jaka to będzie
              > wielka wygoda dla rzadu.
              >

Zęby będą leczyć tylko najbogatsi.
              • xystos Re: Będzie jak z prywatyzacją stomatologii 18.04.19, 12:55
                a żeby to wszystko sfinansować należy wprowadzić podatek plemienny,im wyższe zarobki tym
                większy procent podatku.

ci zamożni i bogaci obdarzeni zostaną
                500- tzn. od każdego dziecka będą
                płacić 500 zł. miesięcznie ekstra podatku.
    • xystos Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 17.04.19, 10:05
      Łokciami do okrągłego stołu dopcha się Lech Wałęsa-pierwszy solidarny w Polsce.
    • man_sapiens Re: Kto usiądzie za okrągłym stołem? 17.04.19, 20:43
      Jeszcze jest portier, który otworzy drzwi do Belwederu. Albo już otworzył?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka