czandra1 15.10.19, 06:34 Kaczynski wyseplenil, że na tę chwilę nie maja większości w senacie, i nie sądzę by ta chwila miała by nie trwać. Mam senatorów z opozycji za ludzi honoru, powtarzam, z opozycji, by nie było pomyłek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danillko Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 06:38 czandra1 napisał: > Kaczynski wyseplenil, że na tę chwilę nie maja większości w senacie, i nie sądz > ę by ta chwila miała by nie trwać. Mam senatorów z opozycji za ludzi honoru, po > wtarzam, z opozycji, by nie było pomyłek. > > Czterech senatorów niezależnych wiążą obietnice złożone własnym wyborcom, a nie polecenia służbowe pana Grzegorza Schetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 06:55 Z całą pewnością sen.sen. Gawłowski, tudzież Kwiatkowski, tudzież Borowski bez wahania poprą dobre projekty PiS. Co innego sen. Lidia Staroń. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 06:40 Mnie zaciekawiło coś innego. Otóż zdaniem tegoż Kaczyńskiego, opozycja zapewniła sobie większość w Senacie, ponieważ wystawiła kandydatów z (poważnymi) zarzutami prokuratorskimi, czego PiS robić nie chciało, a przecież też by mogło, gdyby nie nieskalana uczciwość. Ergo - zdaniem Kaczyńskiego - zarzuty ze strony ziobrowej prokuratury nie są dla polityka obciążeniem w oczach wyborców, a wręcz przeciwnie, zwiększają jego wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
szczureks Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 21:45 Kaczynski potwierdzil tylko to ze jest kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 07:00 I trwa.Pisowcy świętują .Reszta w żałobie.Tyle starania pisania.I nic ludzie sobie nie robią.Tylko głosują na PIS.Ciesz się Czaruś tym senatem .A olej sejm.🤣 . Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 08:16 Na pis zagłosowało ponad 900000 mniej wyborców niż na pozostałe partie (nie licząc nazioli). Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 08:17 Nie wiem czym się cieszyć, jeżeli PiS wygrał nawet wybory do senatu. To, że autor wątku i większość lemingów liczy wszystkie mandaty, które nie zdobył PiS jest niepoważne. Założenie, że reszta senatorów będzie zawsze i w każdej sprawie głosować inaczej niż PiS jest infantylne, tak nie będzie. Może zostać teoretycznie spowolniony proces legislacyjny, ale odrzucenie ustawy przez senat, może odrzucić sejm większością głosów, a taką większość PiS ma. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:06 Ale ciebie, rysiu, ekscytuje to, że PiS może przeprowadzić dowolną ustawę w godzinę, obudzić swoich senatorów i nakazać im głosowanie. I tak 16 razy przy poprawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 21:55 Koszarowa dyscyplina, maniery i latrynowy dowcip to jest to, co nam prezentuje. I niezrównane PISowskie IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:49 > Założenie, że reszta senatorów będzie zawsze i w każdej sprawie głosować inaczej niż PiS Takiego zalozenia nikt nie stawia. Praktyka jednak pokazuje, ze wiekszosc ustaw skleconych przez PiS jest do dupy i dlatego cieszy, ze nie beda one blyskawicznie zatwierdzane i podkladane Dudzie do podpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:54 pies.na.czarnych napisała: > > Założenie, że reszta senatorów będzie zawsze i w każdej sprawie głosować > inaczej niż PiS > > Takiego zalozenia nikt nie stawia. Praktyka jednak pokazuje, ze wiekszosc ustaw > skleconych przez PiS jest do dupy i dlatego cieszy, ze nie beda one blyskawicz > nie zatwierdzane i podkladane Dudzie do podpisu. > To w takim razie mnie to również cieszy. Idę o zakład, że PiS odzyska "odkupi" tę większość w senacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mil.107 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:42 Niestety świętowania nie ma. Niewymierny efekt za wpompowywane miliardy. A skądś trzeba brac i pompować nadal - niewdzięcznikom. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:10 W przypadku PSLu liczy się wyrachowanie. Ale to też gwarancja. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfg2018 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:10 Kto z opozycji zostanie marszałkiem Senatu ? Jakie nazwiska typujecie ? Wg mnie Bogdan Borusewicz . - zrzutka.pl/yysayn Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 09:45 Na liscie zdrajcow na razie nie ma nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Trwaj chwilo 15.10.19, 21:51 PSLowcy też chętnie się sprzedadzą, w kupie, bo nie takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś