Dodaj do ulubionych

Pan Prezydent o sędziach

21.11.19, 14:25
Pan Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami powiatu gryfickiego pozwolił sobie na takie sformułowanie:

"W związku z tym nie mam żadnej wątpliwości, że jeśli w pierwszej kolejności od kogoś mamy wymagać uczciwości, rzetelności i praworządności, to właśnie od ludzi, którzy uczestniczą w realizacji wymiaru sprawiedliwości, to ich podstawowy i fundamentalny obowiązek"

Jest to bezdyskusyjnie prawda, z tym więc nie byłoby problemu.. Pan Prezydent uczynił jednak kolejny wtręt o sędziach sądzących w stanie wojennym:
"Dzisiaj udają uczciwych, rzetelnych i bezstronnych sędziów. Powtórzę jeszcze raz i nie zawaham się tego powiedzieć: czas najwyższy, żeby tacy ludzie z naszego wymiaru sprawiedliwości odeszli raz na zawsze i nie straszyli już swoją obecnością ani obywateli Polski, ani naszych sąsiadów"

Niedługo Pan Prezydent stanie przed ważką decyzją, jaką będzie odebranie ślubowania od niejakiego Piotrowicza, prokuratora oskarżającego w stanie wojennym. Prokurator to rzecz jasna nie sędzia, ale zastanawiam się czy Pan Prezydent poradzi sobie z ciężkim brzemieniem podjęcia politycznej decyzji i wprowadzenie do grona sędziów Trybunału kogoś, kto w stanie wojennym stał po stronie ZOMO?

Obserwuj wątek
    • qinto Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 15:32

Niedługo Pan Prezydent stanie przed ważką decyzją, jaką będzie odebranie ślubowania od niejakiego Piotrowicza, prokuratora oskarżającego w stanie wojennym. Prokurator to rzecz jasna nie sędzia, ale zastanawiam się czy Pan Prezydent poradzi sobie z ciężkim brzemieniem podjęcia politycznej decyzji i wprowadzenie do grona sędziów Trybunału kogoś, kto w stanie wojennym stał po stronie ZOMO?

Piotrowicz był faktycznie prokuratorem w tym czasie, mógł jedynie zwolnić się z prokuratury. Moim zdaniem nie stał po stronie ZOMO - to Twoje semantyczne nadużycie.
      Tu, nie chodzi o obronę za wszelką cenę Piotrowicza, że zabrakło mu odwagi, bo tej odwagi zabrakło 99% sędziów i prokuratorów ale o sprytne manipulowanie tym faktem, że był prokuratorem w stanie wojennym - był nim przed stanem wojennym i po stanie wojennym.
      Marcin Święcicki był sekretarzem komitetu centralnego PZPR i znalazł miejsce w szeregach peło.
      • nazimno Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 15:40
        Juz samo nazwisko tego pana brzmi swięcie.

• stasi1 Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 16:28
        Ale obrońcą pedofila sam z siebie się uczynił. Nikt mu nie kazał bronić go. Inna sprawa płacili mu za to żeby go oskarżać
        • qinto Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 16:36
          stasi1 napisał:

> Ale obrońcą pedofila sam z siebie się uczynił. Nikt mu nie kazał bronić go. In
          > na sprawa płacili mu za to żeby go oskarżać

Z tą obroną księdza pedofila faktycznie dał ciała.
          Powinien już bawić wnuki i odejść z polityki.
          • stasi1 Re: Pan Prezydent o sędziach 23.11.19, 10:11
            Akurat dzięki temu zaistniał. Gdyby nie obrona pedofila Rydzyk go nie wyciągnąłby na świat. Byłby zwykłym byłym prokuratorem o którego przeszłości nikt nie wie nic
      • sverir Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 18:08
        "Tu, nie chodzi o obronę za wszelką cenę Piotrowicza, że zabrakło mu odwagi, bo tej odwagi zabrakło 99% sędziów i prokuratorów ale o sprytne manipulowanie tym faktem, że był prokuratorem w stanie wojennym - był nim przed stanem wojennym i po stanie wojennym"

Mi też nie chodzi o obronę Piotrowicza, tylko o atakowanie sędziów. Sędzia też mógł się co najwyżej zwolnić, sędzia też niekoniecznie stał po stronie ZOMO. Taka zasługa prokuratora, że domagał się tylko trzech miesięcy, a żadna zasługa sędziego, że tyle dał? Krótko mówiąc, chodzi o mi o podwójną miarę.
      • piq Re: Pan Prezydent o sędziach 22.11.19, 15:43
        Jest podstawowa kwestia: czy wesz Piotrowicz był tylko prokuratorem, czy też komunistycznym bonzą na pecjalnych prawach? Oczywiście że to drugie. Nikt mu nie kazał być szefem egzekutywy kompartii w prokuraturze w województwie i żwawym działaczem komunistycznym w zakładzie pracy. Czyli był popychadłem bezpieki bez wątpienia. Dlatego towarzysz Budyń powinien mieć problem jak diabli z jego nominacją. Ale nie będzie miał. Swoją drogą nie pamiętam tow. Dudy w szeregach opozycji antykomunistycznej w Krakowie, więc niech przestanie prdolić.
    • yoma Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 15:54
      Tak się zastanawiam, czy on w to naprawdę wierzy, w tych sędziów stanu wojennego.

I wychodzi mi, że tak.
      • x2468 Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 18:58
        Kryże który zrobił karierę w Stanie Wojennym i ten pijaczyna odzyskany z PSL Adrianowi nie przeszkadzali.
        Dziadek Tuska swołoczy przeszkadzał, tatuś, wielokrotny morderca sądowy Roman Kryże nic a nic.
        • yoma Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:14
          Nie było rozkazu, żeby przeszkadzali. Przecież to budyń, orzyjmuje kształt naczynia.
      • taziuta Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:16
        yoma napisała:

> Tak się zastanawiam, czy on w to naprawdę wierzy, w tych sędziów stanu wojenneg
        > o.
        >
        > I wychodzi mi, że tak.

A mi wychodzi, że jest posłusznym funkcjonariuszem PiS-u. Jego mocodawcy chcą wymienić sędziów na swoich, by móc kraść bezkarnie, to Duda ich wspiera w tym zbożnym dziele. Jedna sitwa.
        • yoma Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:29
          Jedno drugiemu bynajmniej nie przeszkadza.
        • pies.na.czarnych Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:34
          Kulawy w dzieciństwie trenował z Księżycem teraz chce ukraść Polskę.
          • lech1966 Re: Pan Prezydent o sędziach 25.11.19, 00:21
            pies.na.czarnych napisała:

> Kulawy w dzieciństwie trenował z Księżycem teraz chce ukraść Polskę.

Ciebie POwinna interesować Belgia. Bo ci ją islamiści ukradną.
    • farkasarka Errata 21.11.19, 16:14
      sverir napisał:

> Pan Prezydent

Jaki Pan Prezydent winno być panprezydent.
      Panami Prezydentami, to byli Kwaśniewski, Wałęsa i Komorowski!
      >
      • sverir Re: Errata 21.11.19, 18:09
        " Panami Prezydentami, to byli Kwaśniewski, Wałęsa i Komorowski!"

Śmieszne, serio:)
        • qinto Re: Errata 21.11.19, 18:15
          sverir napisał:

> " Panami Prezydentami, to byli Kwaśniewski, Wałęsa i Komorowski!"
          >
          > Śmieszne, serio:)
          >

Pewnie, że śmieszne.
          Ciekawe tylko dlaczego zapijaczony do tej kolekcji trzech "muszkieterów" nie dodał D’Artagnana czyli Jaruzelskiego.
          • aniechto.only Re: Errata 21.11.19, 19:14
            Może był pewien, że ty go masz we wdzięcznej pamięci.
      • zdybex Re: Errata 21.11.19, 18:14
        co ja dzis, wczoraj i tydzien temu o pan prezydencie to lepiej, ze kamery tego nie odnotowały. jak ja go kocham i co bym z nim wyprawiała. po tygodniu nadawałby sie na złom
        • x2468 Re: Errata 21.11.19, 19:01
          Wywołałabyś zazdrość niepokalanej dziewicy pis.
          d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/80/57/5786013f896dd_p.jpg?1512042211
    • pies.na.czarnych Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:10
      Nie szkoda wam czasu na dyskusje o tym co ten pajac powiedział?
      • yoma Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 19:44
        Nigdy nie wiesz - a nuż zabłądzi tu jakiś suweren.
    • inocom Wymowny jest ten demot 21.11.19, 20:29
      sverir napisał:

> Pan Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami powiatu gryfickiego pozwolił sobie na
      > takie sformułowanie:
      >
      > "W związku z tym nie mam żadnej wątpliwości, że jeśli w pierwszej kolejności od
      > kogoś mamy wymagać uczciwości, rzetelności i praworządności, to właśnie od lud
      > zi, którzy uczestniczą w realizacji wymiaru sprawiedliwości, to ich podstawowy
      > i fundamentalny obowiązek"

https://img19.demotywatoryfb.pl//uploads/201911/1574349997_795yxh_600.jpg
      • taniarada Re: Wymowny jest ten demot 21.11.19, 20:44
        inocom napisał:

> sverir napisał:
        >
        > > Pan Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami powiatu gryfickiego pozwolił so
        > bie na
        > > takie sformułowanie:
        > >
        > > "W związku z tym nie mam żadnej wątpliwości, że jeśli w pierwszej kolejno
        > ści od
        > > kogoś mamy wymagać uczciwości, rzetelności i praworządności, to właśnie
        > od lud
        > > zi, którzy uczestniczą w realizacji wymiaru sprawiedliwości, to ich podst
        > awowy
        > > i fundamentalny obowiązek"
        >
        > https://img19.demotywatoryfb.pl//uploads/201911/1574349997_795yxh_600.jpg
>
        >
        >
        Oczywiście miała chorobę nowotworową .Ten wypadek tylko przyspieszył jej śmierć.Najsztub odzwiedził ją raz w szpitalu i podarował jej książkę ze swoimi wypocinami .Siema.
      • sverir Re: Wymowny jest ten demot 21.11.19, 21:34
        Słusznie Inocomie, zostawmy prawo karne autorom na demotywatorach. Mam nadzieję, że będziesz pierwszym, który skorzysta z ich uprzejmości.
        • inocom Żadnej babci na pasach nie zamierzam rozjechać 21.11.19, 22:12
          sverir napisał:

> Słusznie Inocomie, zostawmy prawo karne autorom na demotywatorach. Mam nadzieję
          > , że będziesz pierwszym, który skorzysta z ich uprzejmości.

Choćby mi wskoczyła nagle pod maskę.
          • sverir Re: Żadnej babci na pasach nie zamierzam rozjecha 22.11.19, 07:46
            " Choćby mi wskoczyła nagle pod maskę"

Ale jak już to się stanie, to będziesz się bronił ze wszystkich sił, a nie przyznasz się do popełnienia przestępstwa.
            • inocom Nowy program TVN 22.11.19, 08:46
              sverir napisał:

> " Choćby mi wskoczyła nagle pod maskę"
              >
              > Ale jak już to się stanie, to będziesz się bronił ze wszystkich sił, a nie przy
              > znasz się do popełnienia przestępstwa.

https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201911/1574347286_v8br3e_600.jpg
              • sverir Re: Nowy program TVN 22.11.19, 09:52
                Wyrok sądu:
                Wprawdzie pieszy wtargnął na jezdnię pijany i to w niedozwolonym miejscu, a kierowca jechał 20 km na godzinę, ale sąd uznaje winę kierowcy, bo miał niesprawne lewe światło przeciwmgielne.

Tak gimbaza rozumuje:)

Gdyby przypadek Najsztuba był dowodem na troskę gimbazy o pieszych, to bym to zrozumiał. Ale gimbazie chodzi o Najsztuba, bo już za parę godzin wyjedzie na ulice miast i wsi i zapomni o prędkości bezpiecznej i obowiązkach zachowania szczególnej ostrożności.
                • inocom Re: Nowy program TVN 22.11.19, 10:23
                  sverir napisał:

> Tak gimbaza rozumuje:)

Gimbazy nie obrażaj, bo jak do tej pory jest ona niedościgniona dla wrocławskiego magistratu.

https://www.radiowroclaw.pl/img/articles/91640/6XfhURM4iZ.png
                  • sverir Re: Nowy program TVN 22.11.19, 11:28
                    " Gimbazy nie obrażaj, bo jak do tej pory jest ona niedościgniona dla wrocławskiego magistratu"

Gimbaza sama się obraza pisząc takie rzeczy.
                    • inocom Re: Nowy program TVN 22.11.19, 13:28
                      sverir napisał:

> " Gimbazy nie obrażaj, bo jak do tej pory jest ona niedościgniona dla wrocławsk
                      > iego magistratu"
                      >
                      > Gimbaza sama się obraza pisząc takie rzeczy.

www.wroclaw.pl/portal/akcja-promocyjna-nasz-wroclaw-365
                      https://www.wroclaw.pl/portal/files/news/25518/__thumb/800x640/nasz-wroclaw-365.png

We Sukiennicach mędrzec z kotem wymyślili, że inteligentny człowiek zarejestruje się, ściągnie jakiś badziew na swój telefon, zapłaci kilka tysięcy złotych (~40% PIT), które zostaną roztrwonione i może za to dostanie wejściówkę do ZOO.

Przecież PIT nie trzeba płacić we Wrocławiu, można wybrać bardziej przyjazną gminę, jak Lubin gdzie jest darmowe MPK czy Milicz, gdzie spędzam prawie wszystkie weekendy, ostaję przyrody.
                      barycz.pl/
                      ZOO to polecam w Dvůr Králové.

safaripark.cz/
                      • sverir Re: Nowy program TVN 22.11.19, 14:20
                        "Przecież PIT nie trzeba płacić we Wrocławiu, można wybrać bardziej przyjazną gminę(...)"

Można tam nawet zamieszkać. Droga wolna, Inocomie. Program funkcjonuje od ładnych paru lat. A co do tego, że gdzieś można pojechać... Pamiętam, jak wieszczyłeś pustki w ZOO:)))
                        • inocom Re: Nowy program TVN 22.11.19, 18:11
                          sverir napisał:

> "Przecież PIT nie trzeba płacić we Wrocławiu, można wybrać bardziej przyjazną g
                          > minę(...)"
                          >
                          > Można tam nawet zamieszkać. Droga wolna, Inocomie. Program funkcjonuje od ładny
                          > ch paru lat. A co do tego, że gdzieś można pojechać... Pamiętam, jak wieszczyłe
                          > ś pustki w ZOO:)))

A myślisz, że OC za auto to gdzie płacę jak nie w 56-300 :)
                          1/3 stawki wrocławskiej.
                          Okoliczne lasy znam tak, że chodzę na grzyby o północy.

Ja, naprawdę tam zamieszkam na stałe kiedyś.
                          Wrocław mnie rozczarował.
                          • sverir Re: Nowy program TVN 24.11.19, 11:51
                            " A myślisz, że OC za auto to gdzie płacę jak nie w 56-300 :)"

Nie wiem, gdzie płacisz. Ja wiem, że w tym wyśmiewanym przez Ciebie programie jestem od kilku lat i dzięki temu rocznie oszczędzam sobie kilka stówek.
                            • inocom Samo OC 24.11.19, 16:00
                              sverir napisał:

> " A myślisz, że OC za auto to gdzie płacę jak nie w 56-300 :)"
                              >
                              > Nie wiem, gdzie płacisz. Ja wiem, że w tym wyśmiewanym przez Ciebie programie j
                              > estem od kilku lat i dzięki temu rocznie oszczędzam sobie kilka stówek.

Samo OC to ca. 1200 zł na auto żony i moje w kieszeni, a kartę dużej rodziny honorują nawet we Wrocławiu.

OK bądź sobie w tym śmiesznym programie, tylko, że my gramy o gminę, w której będziemy mieszkać na stałe. Inwestując w Milicz inwestuję w ekologię, przyszłość swoją i dzieci. Dzieci też będą mieć dzieci, a od zapyziałej wsi nie wymyślono jeszcze nic lepszego dla małych dzieci.

W to, że pijąc kawę na tarasie mogę podziwiać wznoszące się bieliki.
                              W to, że jak chcę mleka to mam prosto od krowy.
                              W to, że na obszarze Natura 2000 nikt mi nie będzie hałasował pod oknem. Nie pociągnie mi przestarzałego tramwaju.

W miejsce gdzie nie ma ani facetów z piórami w rzyci, a jednymi ryczącymi są jelenie na rykowisku.
                              Nie ma nic gorszego niż pośledniej klasy socjolog biorący się za urbanistykę.
                        • inocom Re: Nowy program TVN 22.11.19, 18:39
                          sverir napisał:

> "Przecież PIT nie trzeba płacić we Wrocławiu, można wybrać bardziej przyjazną g
                          > minę(...)"
                          >
                          > Można tam nawet zamieszkać. Droga wolna, Inocomie. Program funkcjonuje od ładny
                          > ch paru lat. A co do tego, że gdzieś można pojechać... Pamiętam, jak wieszczyłe

Jak ktoś nie widział krowy to wrocławskie ZOO zrobi na nim wrażenie.
                          Moja rodzina była rozczarowana Afrykarium, kiedy mogła je porównać z podobnymi Oceanariami w Walencji czy Barcelonie. Z pokazami delfinów itp. Z rybami pływającymi nad głową.

Moja starość jest tutaj.

Przepiękna kraina.
                          • sverir Re: Nowy program TVN 24.11.19, 11:50
                            "Moja rodzina była rozczarowana Afrykarium, kiedy mogła je porównać z podobnymi Oceanariami w Walencji czy Barcelonie"

Świetnie, ale wrocławskie Afrykarium to nie oceanarium, pewnie dlatego nie znajdziesz tam wielorybów.
                            • yoma Re: Nowy program TVN 24.11.19, 12:42
                              Z powodu, że nie widzę twojego adwersarza - to jest wątek o panu prezydencie, czyżby przyrównał Go do wieloryba?
                              • sverir Re: Nowy program TVN 24.11.19, 15:10
                                "Z powodu, że nie widzę twojego adwersarza - to jest wątek o panu prezydencie, czyżby przyrównał Go do wieloryba?"

Nie. Mój adwersarz twierdzi, że barcelońskie Oceanarium jest lepsze niż wrocławskie Afrykarium, bo my nie mamy delfinów i wielorybów.
                                • yoma Re: Nowy program TVN 24.11.19, 15:37
                                  Eee... a jak to się ma do zdania Pana Prezydenta o sędziach?
                                  • sverir Re: Nowy program TVN 24.11.19, 23:15
                                    " Eee... a jak to się ma do zdania Pana Prezydenta o sędziach?"

Nijak, ale dla mojego adwersarza wątek bez klimatów wrocławskich nie zasługuje na uwagę. Niektórzy tak po prostu mają. Może musi odreagować to, że radni PiS poparli budżet?
                                    • inocom 0.57% 25.11.19, 15:59
                                      sverir napisał:

> " Eee... a jak to się ma do zdania Pana Prezydenta o sędziach?"
                                      >
                                      > Nijak, ale dla mojego adwersarza wątek bez klimatów wrocławskich nie zasługuje
                                      > na uwagę. Niektórzy tak po prostu mają. Może musi odreagować to, że radni PiS p
                                      > oparli budżet?

Radni poparli budżet, bo jest to najlepsza droga do odwołania wesołego Jacka od kota.
                                      Referendum posiada limit frekwencji. Bardzo wysoki. Bo porównywalny, z frekwencją w wyborach.
                                      A tak, przyjedzie kochani, pas w Warszawy.

Gdyby ten Wrocław 365 był tak genialny to nie trzeba byłoby go reklamować. Przez 5 lat skorzystało z niego 20 tys. ludzi. W mieście, które ma prawie 700 tys.
                                      20/(5*700) = 0.57%

Sukces.

Co do reszty twego bełkotu, dałem Ci przykład niezawisłości sądów.
                                • inocom Ponoć Yomo dostałaś się do Sejmu :) 24.11.19, 16:06
                                  sverir napisał:

> "Z powodu, że nie widzę twojego adwersarza - to jest wątek o panu prezydencie,
                                  > czyżby przyrównał Go do wieloryba?"
                                  >
                                  > Nie. Mój adwersarz twierdzi, że barcelońskie Oceanarium jest lepsze niż wrocław
                                  > skie Afrykarium, bo my nie mamy delfinów i wielorybów.
                                  >
                                  • snajper55 Ponoć inocom dostałeś się do TK :) /nt 24.11.19, 23:18
                                    S.
                                    • inocom Snajperku 25.11.19, 08:53
                                      TK potrzebuje fachowców, a być posłem może byle oszołom z Nowoczesnej. W końcu to reprezentanci narodu.
                                      • sverir Re: Snajperku 25.11.19, 09:25
                                        "TK potrzebuje fachowców, a być posłem może byle oszołom z Nowoczesnej"

Jak pokazuje ostatnie kilka lat, sędzią TK też może być byle oszołom.
                                        • inocom Re: Snajperku 25.11.19, 16:09
                                          sverir napisał:

> "TK potrzebuje fachowców, a być posłem może byle oszołom z Nowoczesnej"
                                          >
                                          > Jak pokazuje ostatnie kilka lat, sędzią TK też może być byle oszołom.

Od Nowoczesnej nie ma większych.
                            • inocom Re: Nowy program TVN 24.11.19, 16:05
                              sverir napisał:

> "Moja rodzina była rozczarowana Afrykarium, kiedy mogła je porównać z podobnymi
                              > Oceanariami w Walencji czy Barcelonie"
                              >
                              > Świetnie, ale wrocławskie Afrykarium to nie oceanarium, pewnie dlatego nie znaj
                              > dziesz tam wielorybów.

Jak to nie, a Krzysztof z MPK :)
                        • inocom Tam mieszkam :) 23.11.19, 17:41
                          sverir napisał:

> minę(...)"
                          >

50 metrów od ogromnego stawu. 20 metrów od lasu, najbliższego lasu. Do łęgowego mam z 300 metrów.
                          Naprawdę nie widzę powodu, by łożyć na Sutryka, gdy Polska jest taka piękna.

Z tarasu widać szybujące bieliki. A i często nad chałupą się wznoszą. Czasami na mniej niż kilkadziesiąt metrów.
                          I ktoś taki jak Sutryk wymyślił, że jak zapłacę 9 klocków we Wrocławiu to mi pozwoli zobaczyć za darmo raz kozę:)

Jelenie to ja widzę z tarasu.
                          • lech1966 Re: Tam mieszkam :) 25.11.19, 17:17
                            Wkleje wam wierszyk od Ola. Bardzo fajny.

## Jazgot POstkomuny ##
                            "Kwiczą świnie rozpasane, od koryta odrywane Kiedy słucham ich narracji o gwałceniu demokracji Która wtedy właśnie ginie kiedy władze tracą świnie To mnie taka myśl nachodzi - nie o WOLNOŚC świniom chodzi Pełen fałszu jest ten kwik, bo to o koryto krzyk Zawłaszczone, rozkradane, słusznie świniom odbierane Wie już cała okolica, że ów kwik to Targowica"
                            • sverir Re: Tam mieszkam :) 25.11.19, 18:03
                              W sumie zabawne te rymy. Uśmiechnąłem się. Potem sobie przypomniałem, że Targowica była konserwatywna.
                              • lech1966 Re: Tam mieszkam :) 25.11.19, 21:13
                                sverir napisał:

> W sumie zabawne te rymy. Uśmiechnąłem się. Potem sobie przypomniałem, że Targow
                                > ica była konserwatywna.

Wiedziałem że nie jesteś zmanierowany i docenisz kunszt autora. 😊😊😊.
                                Wtedy liberałów nie było więc to chyba normalne że jak byś nie patrzył to była konserwa. Mniejsza albo większa ale konserwa. Dzis przypomina to opozycję bo to ona chce rozbioru Polski. Demokratyczne ma być w tym rozbiorze to że w zgodzie i za przyzwoleniem UE. A rozbierajacy???? Znani od lat, ale tym razem Austrii pewnie nie zaproszą.
                                • sverir Re: Tam mieszkam :) 26.11.19, 06:36
                                  "Wtedy liberałów nie było więc to chyba normalne że jak byś nie patrzył to była konserwa"

Na swój sposób tak, Lechu, ale to nie do końca tak, że jak bym nie patrzył. Można przecież spojrzeć przez pryzmat ówczesnych uwarunkowań. I wtedy przeciwnikami Targowicy byli jakobini, rewolucjoniści, mówiący coraz głośniej o równości, wolności, braterstwie, o tolerancji religijnej, która w tamtym czasie w Polsce zaczęła znikać - o pojęciach obcych Targowicy (dostrzegasz podobieństwo? mam nadzieję, że tak). Sprowadzanie roli Targowicy wyłącznie do roli pachołków Rosjan jest bardzo daleko idącym uproszczeniem, a upieranie się przy tym świadczy o słabej znajomości historii Polski.

"Dzis przypomina to opozycję bo to ona chce rozbioru Polski"

Nie, dziś rozbioru Polski chce obecna władza, która za nie wiadomo sprzedaje się Amerykanom, wbrew naszym osobistym interesom. Na przykład rząd pana Morawieckiego szuka pilnie pieniędzy i kombinuje, jak tu się zadłużyć, żeby nie zadłużyć (powtarza manewr Rostowskiego, tylko tym razem ku uciesze gawiedzi), a lekką ręką rezygnuje z podatku cyfrowego - i to tylko dlatego, że tak chcieli Amerykanie. Kiedy cała Europa szuka sposobu na opodatkowanie Google'a, Apple'a, Amazona i innych, Polska z radością oświadcza, że opodatkowywać nie będzie.

" A rozbierajacy???? Znani od lat, ale tym razem Austrii pewnie nie zaproszą"

Nie, tym razem Rosjan i Niemców zastąpiono USA. O suwerenności kraju świadczy przede wszystkim prowadzenie własnej polityki zagranicznej i obronnej. Obronna od czterech lat opiera się na przekonaniu, że możemy się bronić wyłącznie w sojuszu z USA (nie z NATO, tylko z USA). W zagranicznej już nam Amerykanie wyznaczają cele. Jeśli dodamy do tego wtrynianie się w sprawy podatkowe RP (wspomniany podatek cyfrowy) wyjdzie nam na to, że to nie Niemcy czy Rosja odbierają nam suwerenność, ale właśnie USA.
                              • inocom Walka Jacka ze smogiem też jest zabawna 25.11.19, 22:25
                                sverir napisał:

> W sumie zabawne te rymy. Uśmiechnąłem się. Potem sobie przypomniałem, że Targow
                                > ica była konserwatywna.

gazetawroclawska.pl/wroclaw-walczy-ze-smogiem-zlikwidowal-piece-dal-ludziom-farelki/ar/c1-14602283
                                Zlikwidował ludziom piece i dał po farelce :)
                                • sverir Re: Walka Jacka ze smogiem też jest zabawna 26.11.19, 06:37
                                  " Zlikwidował ludziom piece i dał po farelce :)"

A wojewodą Obremski, kumpel Dutkiewicza. Mózg eksploduje, prawda?:)
                                  • inocom Od soboty to mózg nie jednemu eksploduje. 26.11.19, 23:09
                                    sverir napisał:

> " Zlikwidował ludziom piece i dał po farelce :)"
                                    >
                                    > A wojewodą Obremski, kumpel Dutkiewicza. Mózg eksploduje, prawda?:)

Od soboty to mózg nie jednemu tutaj eksploduje.

www.radiowroclaw.pl/articles/view/91823/Kolejny-etap-budowy-Trasy-Autobusowo-Tramwajowej-na-Nowy-Dwor-we-Wroclawiu
                                    https://www.radiowroclaw.pl/img/articles/91823/Kolejny-etap-budowy-Trasy-Autobusowo-Tramwajowej-na-Nowy-Dwor-we-Wroclawiu-2.jpg

https://www.radiowroclaw.pl/img/articles/91823/Kolejny-etap-budowy-Trasy-Autobusowo-Tramwajowej-na-Nowy-Dwor-we-Wroclawiu-1.jpg

Na szczęście smrody wieją na wschód.

Długa wyłączona, I Maja ledwo wyrabia ale od soboty padnie. Robotnicza nie jest przejezdna. Grabiszyńską zapchał sam Sutryk, bo chciał motorem pojeździć. Do tego nie długo Pomorską załatwią i Plac Społeczny.
                                  • inocom Dziś rozpruli rurę gazową. 27.11.19, 18:32
                                    sverir napisał:

> " Zlikwidował ludziom piece i dał po farelce :)"
                                    >
                                    > Mózg eksploduje, prawda?:)

gazetawroclawska.pl/znow-armagedon-na-zachodzie-awaria-rury-z-gazem-potezne-korki/ar/c1-14613429
                                    O włos od eksplozji.
                                    • sverir Re: Dziś rozpruli rurę gazową. 27.11.19, 19:42
                                      Awaria gazociągu, sieci należącej - poprzez m.in. PGNiG - do Skarbu Państwa. Chciałeś zaorać Wrocław, zaorałeś ukochanych pisowców:)
                                      • inocom Re: Dziś rozpruli rurę gazową. 27.11.19, 20:01
                                        sverir napisał:

> Awaria gazociągu, sieci należącej - poprzez m.in. PGNiG - do Skarbu Państwa. Ch
                                        > ciałeś zaorać Wrocław, zaorałeś ukochanych pisowców:)

Na skutek zlecenia ciepłego Jacka od kota. Bo kopanie tam to wynik jego decyzji.

Wiesz ile metanu zanieczyściło atmosferę, przyczyniając się do ocieplenia klimatu? :)
                                        CO2 przy tym to pikuś.
                                        • sverir Re: Dziś rozpruli rurę gazową. 28.11.19, 05:58
                                          "Na skutek zlecenia ciepłego Jacka od kota. Bo kopanie tam to wynik jego decyzji"

Nawet swojego gazociągu pisiory nie potrafią upilnować. Z czym do ludzi? A propos - udało się już wybrać jakąś ofertę na budowę obwodnicy? Czy ciagle przerasta to koalicję PiS i Bezrobotnych Samorządowców?
                                          • inocom A likwidacja przedszkola to też PiS? 28.11.19, 12:57
                                            sverir napisał:

> "Na skutek zlecenia ciepłego Jacka od kota. Bo kopanie tam to wynik jego decyzj
                                            > i"
                                            >
                                            > Nawet swojego gazociągu pisiory nie potrafią upilnować.

Pan prezydent hipokryta od kota likwiduje wszystko co mu się z dziećmi kojarzy.
                                            A to szkołę specjalną nr 1 dla dzieci kalekich, a to przedszkole nr 2.

gazetawroclawska.pl/hipokryzja-prezydenta-przeraza-pomozcie-nam-obronic-przedszkole-prosza-rodzice-z-sepolna/ar/c1-14613093
                                            • sverir Re: A likwidacja przedszkola to też PiS? 28.11.19, 13:45
                                              "Pan prezydent hipokryta od kota likwiduje wszystko co mu się z dziećmi kojarzy.
                                              A to szkołę specjalną nr 1 dla dzieci kalekich, a to przedszkole nr 2"

A rząd tak bardzo się o to troszczy, że słowami Suskiego informuje, że nauczyciele i opiekunowie wystarczająco dużo zarabiają.
                                              • inocom W urzędzie trwają próby ze sztuczną inteligencją? 28.11.19, 18:10
                                                sverir napisał:

> > "Pan prezydent hipokryta od kota likwiduje wszystko co mu się z dziećmi kojarzy
                                                > .

Sutryk likwiduje szkołę dla dzieci kalekich czy przedszkole

> > A to szkołę specjalną nr 1 dla dzieci kalekich, a to przedszkole nr 2"

Na co pada odpowiedź.

> A rząd tak bardzo się o to troszczy, że słowami Suskiego informuje, że nauczyci
                                                > ele i opiekunowie wystarczająco dużo zarabiają.

Czasami czuję się, jakbym rozmawiał z zawieszonym Google Assistant, your own personal Google.
    • kolor Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 21:41
      Pjebiak i spółka?
    • rzewuski1 Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 21:59
      Pan Prezydent ???????
      Skąd tyle szacunku dla tego osobnika?
      • x2468 Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 22:10
        Resztę sobie pisatko domaluj:

bi.im-g.pl/im/c7/2b/18/z25345991V,Rowerzystka-potracona-na-Mokotowie--Za-kierownica-.jpghttps://bi.im-g.pl/im/c7/2b/18/z25345991V,Rowerzystka-potracona-na-Mokotowie--Za-kierownica-.jpg
      • sverir Re: Pan Prezydent o sędziach 22.11.19, 07:47
        " Skąd tyle szacunku dla tego osobnika?"

Nie oczekuj więc od innych szacunku, skoro sam go nie okazujesz.
    • x2468 Re: Pan Prezydent o sędziach 21.11.19, 22:03
      Dlatego napisałem: "wasz prezio" ok, może być po wolacku; wasz "prezdent".
    • haen2010 Re: Pan Prezydent o sędziach 22.11.19, 15:27
      Pan Duduś wyraża często słuszne opinie. Ale wie również, że pisowska komusza łajdaczyna prawnicza to bezstronny i uczciwy sędzia idealnie pasujący do tej pisowskiej swołoczy TK. Chyba bez znaczenia jak będzie ten chlewik funkcjonował. Chodzi wyłącznie o kasę dla ferajny.
    • witek.bis Re: Pan Prezydent o sędziach 22.11.19, 19:25
      Jeśli chodzi o stosunek Dudy do sędziów stanu wojennego, to odnoszę wrażenie, że jeden półdudek myśli o nich jedno, a drugi - coś zupełnie innego i między tymi dwoma półdudkami nie ma żadnej łączności, która tworzyłaby w miarę spójną Dudę.
      Tutaj można poczytać o tym, jak wielkim zaufaniem jednego z półdudków cieszy się sędzia stanu wojennego Iwulski.

www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,1060,we-wtorek-spotkanie-nt-przyszlosci-w-zarzadzaniu-sn-i-nsa.html
      • witek.bis Re: Pan Prezydent o sędziach 22.11.19, 19:29
        Dla tych, co nie mają czasu na czytanie całości:

"wolą Prezydenta było, żeby najstarszy stażem sędzia prezes Józef Iwulski był osobą, która od jutra - zgodnie z przepisem art. 14 par. 2 wykonywała funkcje związane z zastępowaniem i wykonywaniem tych obowiązków, które ustawa przypisuje w takiej sytuacji".

Minister Mucha podkreślił, jest to "sędzia o wielkim stażu zawodowym - najstarszy służbą na stanowisku sędziego z sędziów Sądu Najwyższego, osoba do której Prezydent ma zaufanie i do której - co nie ulega też wątpliwości - ma zaufanie środowisko sędziowskie".
      • stasi1 Re: Pan Prezydent o sędziach 23.11.19, 10:33
        Chyba do prokuratorów stanu wojennego ma lepszy stosunek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka