Dodaj do ulubionych

Jeszcze o Banasiu

17.12.19, 03:59
Czy Kaczyński rękami Banasia chce wykończyć lub co najmniej osłabić swoje przystawki, które zyskały na znaczeniu po wyborach? Jeśli kolejne kontrole i raporty będą uderzać w koalicjantów PiS, to sprawa stanie się jasna. Patryk Jaki to Solidarna Polska, Beata Kępa to też Solidarna Polska. NIK zapowiada kontrole w Ministerstwie Sprawiedliwości i Centralnym Zarządzie Służby Więziennej. Dziwnym zbiegiem okoliczności to urzędy będące w gestii Solidarnej Polski. Ziobro pierwszym daniem Prezesa?

S.
Obserwuj wątek
    • eiran Re: Jeszcze o Banasiu 17.12.19, 06:41
      Nie kupuję tego. Jeśli Banaś w tej chwili zajmuje się ludźmi Ziobry, to dlatego, że ci mają najwięcej za uszami, a ich sprawy opisane przez NIK są najbardziej ewidentne. Trzeba pamiętać, że Kwiatkowski był przez prawie całą swoją kadencję na celowniku prokuratury, w związku z czym - dla własnego bezpieczeństwa, bacznie się się jej "okolicom" (czyli ludziom Ziobry i MS) przyglądał. Sprawy "dużego" PiS to w dużej mierze szemrane prywatne biznesy typu Srebrna, SKOK, czy różne spółki wydawnicze niepokornych.
      • buldog2 Re: Jeszcze o Banasiu 17.12.19, 10:33
        Też tak myślę.
    • pies.na.czarnych Re: Jeszcze o Banasiu 17.12.19, 10:36
      NIK+sądy w rekach Kaczyńskiego to jest gwarancja, ze bezkarnie będzie mógł kraść.
      • snajper55 Re: Jeszcze o Banasiu 18.12.19, 01:13
        pies.na.czarnych napisała:

> NIK+sądy w rekach Kaczyńskiego to jest gwarancja, ze bezkarnie będzie mógł kraść.

On nie chce kraść. On chce wszystkim rządzić, bo myśli, że wtedy przestanie się bać. A im więcej ma władzy, tym bardziej się boi, że ją straci.

S.
    • ta Re: Jeszcze o Banasiu 17.12.19, 12:04
      Banaś naruszając spokój przystawek PISu, które prezesowi po wyborach zaczęły się stawiać, puszcza oko do prezesa. Mogę być dla ciebie całkiem użyteczny, powiada Banaś między wierszami, zostaw mnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka