Dodaj do ulubionych

Skandaliczne zachowanie posłanki SLD !!!!!

22.10.04, 15:12
nie wiem czy ktoś z was to oglądał...dziś w sejmie odbył się wybór członka
Trybunału Stanu

po przedstawieniu kandydatki Eleonory Zielińskiej przez Katarzynę Piekarską
Oleksy zapytał się posłów ,,kto chce zabrać głos w sprawie kandydatury"

głos zabrała Gabriela Masłowaska, która zadała dwa bardzo wazne świetnie
prawnie udokumentowane pytania do K.Piekarskiej.

I K.Piekarska nawet nie próbowała na nie odpowiadać
!!!!!!
To jest skandal
Obserwuj wątek
    • Gość: Henryk Skandaliczne zachowanie posłanki RKN !!!!! IP: 82.160.30.* 22.10.04, 15:51
      Ja akurat ten fragment obrad obserwowałem i widziałem jak "głos zabrała Gabriela Masłowaska, która zadała dwa bardzo.." głupie i nie na temat pytania-"To jest skandal", wobec czego prowadzący obrady nie musiał K. Piekarskiej udzialać głosu.
      • dyszel2 Re: Skandaliczne zachowanie posłanki RKN !!!!! 22.10.04, 16:09
        po pierwsze to LPR a nie RKN

a po drugie: dlaczego nie na temat ? pytanie się o to jak kandydat może
        postąpic zdaniem wnioskodawczyni w konkretnej sytaucji jest czymś zupełnie na
        temat , to chyba oczywiste

aha - zauważyłes ze Oleksy wcale nie przerwał posłance LPR ? gdyby pytanie było
        nie na temat to by sie wtrącił
        • wpia jakby przerwał to byś dyszlu dopiero krzyczał 22.10.04, 16:14

• Gość: Henryk Re: Skandaliczne zachowanie posłanki RKN !!!!! IP: 82.160.16.* 22.10.04, 16:30
          -"po pierwsze to LPR a nie RKN" - fakt ale dla mnie to takie samo "oszołomstwo":),
          - po drugie - Poseł G. Masłowska a nie "Masłowaska" co i tak nie tłumaczy mojego błędnego przypisania jej do RKN,
          - po trzecie - "gdyby pytanie było.. na temat to.." poprosiłby P. Piekarską o udzielenie odpowiedzi.:)
          • dyszel2 Re: Skandaliczne zachowanie posłanki RKN !!!!! 22.10.04, 16:48
            tylko pamiętaj, że Oleksy i Piekarska to jedna klika..

P.S. A tak szczerze...Ty po prostu nie lubisz Masłowskiej ? nieprawdaż ?
            • Gość: Henryk Re: Skandaliczne zachowanie posłanki RKN !!!!! IP: 82.160.30.* 22.10.04, 17:07
              -"P.S. A tak szczerze...Ty po prostu nie lubisz Masłowskiej ? nieprawdaż ?"

Niestety wbrew Pańskim oczekiwaniom nie "nie lubię" P. Masłowskiej.
              Wprost przeciwnie po zajrzeniu na stronę sejmu i zorientowaniu się kto zacz(wykształcenie, ukończone uczelnie((na szczęście nie KUL)), poczułem nawet cień sympatii.
              Pamiętam tylko, że Giertych, Pęk,Strąk, Wrzodak, Masłowska,.. to jedna klika-nieprawdaż?
              • Gość: Ubogacony Masłowska ma mięsiste wargi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:20
                Zupełnie jak ks prałat H. Jankowski.
                I to jej jedyna zaleta.
    • oswiecony1 Re: Skandaliczne zachowanie posłanki SLD !!!!! 23.10.04, 01:40
      oj dyszel, dyszel, powiem szczerze bo też to akurat widziałam ..ta Masłowska
      sprawia wrażenie jakby była nawiedzona
      • snajper55 Re: Skandaliczne zachowanie posłanki SLD !!!!! 27.10.04, 14:06
        oswiecony1 napisał:

> oj dyszel, dyszel, powiem szczerze bo też to akurat widziałam ..ta Masłowska
        > sprawia wrażenie jakby była nawiedzona

To nie jest mylne wrażenie. ;))

S.
    • dyszel2 oto stenogram z 22.10 25.10.04, 17:28
      moim zdaniem Oleksy okazał się być kanalią

jakim prawem ten sługus Brukseli komentuje wypowiedzi posłów ???

oto stenogram z 22.10
      -----------------------
      Przystępujemy do rozpatrzenia punktu 23. porządku dziennego: Wybór
      uzupełniający członka Trybunału Stanu (druki nr 3313 i 3350).

Wysoka Izbo! Przypominam, że wygasł mandat członka Trybunału pana Andrzeja
      Kalwasa.

W związku z tym, zgodnie z art. 17 ust. 2 ustawy o Trybunale Stanu, Sejm
      dokonuje wyboru uzupełniającego.

Na członka Trybunału zgłoszona została kandydatura pani Eleonory
      Zielińskiej.

Proszę o zabranie głosu panią poseł Katarzynę Piekarską w celu
      przedstawienia kandydatury pani Eleonory Zielińskiej zgłoszonej przez grupę
      posłów klubu SLD.

(.....)

Dziękuję pani poseł.

Proszę o zabranie głosu panią poseł Irenę Marię Nowacką w celu
      przedstawienia opinii komisji.

(....)

Czy ktoś z państwa chciałby zabrać głos w sprawie przedstawionej kandydatury?

Otwieram dyskusję.

Proszę bardzo.

Poseł Gabriela Masłowska (LPR)

Panie Marszałku! Panie i Panowie Posłowie! Ja mam pytanie do pani poseł
      Katarzyny Piekarskiej. Chciałabym poznać głębiej sylwetkę kandydatki. (Wesołość
      na sali)

Przede wszystkim zastanawiam się nad tym, jak może zachować się w
      określonych sytuacjach. Pani poseł, skoro pani prezentowała konkretną osobę, to
      można sądzić, że zna pani jej poglądy, że zna pani schematy myślowe i sposoby
      podejścia do różnych zagadnień.

Aby z pełnym przekonaniem oddać głos, opowiadając się za tą kandydaturą lub
      przeciw niej, muszę uzyskać odpowiedź na dwa pytania.

Proszę, aby pani poseł spróbowała powiedzieć, jak wedle pani przewidywań
      zachowa się rekomendowana przez panią osoba w razie wyboru do Trybunału Stanu w
      dwóch sytuacjach.

Pierwsza sytuacja: Art. 227 polskiej konstytucji wyraźnie mówi, że bank
      centralny odpowiada za wartość polskiego pieniądza. Prawnym środkiem płatniczym
      jest w naszym kraju tylko i wyłącznie polski złoty. Czy w tej sytuacji da się
      połączyć troskę o wartość określonego dobra z zachęcaniem do jego likwidacji?
      Oczywiście, że nie. Art. 82 konstytucji mówi, że obowiązkiem każdego obywatela
      Rzeczypospolitej Polskiej jest m.in. wierność Rzeczypospolitej Polskiej.
      Tymczasem kierownictwo NBP na czele z prezesem Balcerowiczem (Poruszenie na
      sali ) opowiada się za pozbywaniem Rzeczypospolitej ogromnie ważnego atrybutu
      suwerenności, jaką jest suwerenność monetarna, czyli prawo do prowadzenia
      polityki pieniężnej. Najwyżsi przedstawiciele polskiego banku centralnego
      zachęcają do przekazania polskiej władzy monetarnej z Warszawy do Frankfurtu.
      (Poruszenie na sali )

W związku z powyższym zadaję pytanie pierwsze. Czy wedle pani prognoz
      profesor Eleonora Zielińska skłonna będzie podzielić pogląd, że wszystkie te
      działania kierownictwa NBP sprzeczne są z zapisami konstytucji i z tego powodu
      nie tylko naganne, ale wręcz zasługują na postawienie prezesa Balcerowicza
      przed Trybunałem Stanu (Wesołość na sali), czy też przeciwnie nie będzie
      dostrzegała w tym nic złego?

I pytanie drugie. 15 czerwca tego roku na posiedzeniu Komisji Finansów
      Publicznych przedstawiłam alternatywę wobec likwidacji polskiego złotego. W tym
      samym dniu prezydent Kwaśniewski, przebywając w Berlinie wypowiedział się za
      tym, że jest za zlikwidowaniem suwerenności monetarnej Polski. W związku z tym
      zadaję pytanie: Czy wedle pani przewidywań profesor Eleonora Zielińska, wobec
      wyboru jej na członka Trybunału Stanu, podzieli pogląd, że powinny zostać
      uruchomione mechanizmy zmierzające do postawienia prezydenta Kwaśniewskiego
      przed Trybunałem Stanu? (Poruszenie na sali )

Marszałek:

Pani poseł, proszę kończyć wystąpienie, ponieważ wystąpienie jest nie na
      temat. (Wesołość na sali) Pani tu usiłuje dokonywać przesłuchania na
      okoliczność poglądów wewnętrznych kandydata i chcę panią poinformować, że przez
      chwilę miałem wrażenie, że się pani myli Trybunał Stanu z Trybunałem
      Konstytucyjnym, a debata na temat euro jest przewidziana za dwa tygodnie w tej
      Izbie. (Wesołość na sali)

Zamykam dyskusję.

-------------------
      zachowanie Oleksego było jak widać skandaliczne

• nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: oto stenogram z 22.10 25.10.04, 17:47
        Oleksy zawsze zamyka dysksuje gdy idą nie po jego myśli
        • venus99 Re: oto stenogram z 22.10 25.10.04, 17:57
          nauczył się od Rydzyka?
          • Gość: D-r-39 Re: oto stenogram z 22.10 IP: *.net.autocom.pl 27.10.04, 13:16
            Świnie przy korycie, obojętnie z której są strony zachowują sie tak samo. Szkoda
            że zapomnieliście o takiej posłance z L.P.R-u, chyba się Sobecka czy jakoś tak
            nazywa. Ona - posłanka wyrecytowała z trybuny sejmowej całe ,,Ojcze nasz' nim
            Marszałek Borowski jej przerwał i przywołał ją do porządku.
    • Gość: Terry Re: Skandaliczne zachowanie posłanki SLD !!!!! IP: 5.5R* / 217.153.50.* 27.10.04, 13:27
      Proszę zacytuj te pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka