Dodaj do ulubionych

Lądowanie na Księżycu.

25.03.20, 12:56
Przed ponad 50-cioma laty ludzie wylądowali na Księżycu.
Czy dziś, nawet w warunkach pandemii, nie ma technicznych możliwości zorganizowania dużej szwalni
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:13
      Wielu zwykłych ludzi i prywatnych przedsiębiorstw już wzięli sprawy w swoje ręce bo przecież na pisi rząd nie można liczyć w jakiejkolwiek sprawie.
      • j-k to nie twoj Rzad 25.03.20, 14:24
        pies.na.czarnych napisała:
        bo przecież na pisi rząd nie można liczyć w jakiejkolwiek sprawie.

To nie twoj Rzad, gdyz podatkow w PL nie placisz - to zajmij sie moze swoim belgijskim Bezrzadem ?
        .
        wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/616385,filip-belgowie-krol-rzad.html
        • bpos Re: to nie twoj Rzad 25.03.20, 14:32
          A cokolwiek konstruktywnego napiszesz?
          • j-k cd. to nie twoj Rzad - voila: 25.03.20, 15:09
            bpos napisał:
            > A cokolwiek konstruktywnego napiszesz?

Chetnie. - ja nie krytykuje tu belgijskiego Rzadu, a raczej jego braku.

niech psa zajmie sie krytyka swojego belgijskiego balaganu, a nie wpie*dala sie w sprawy polskie skoro w Polsce nie placi podatkow (ja place)
      • pies.na.czarnych Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:43
        Tak Polacy pomagają
        tvn24.pl/raporty/polacy-pomagaja-w-walce-z-epidemia-4513709
        • szwampuch58 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 15:35
          goooooooowno prawda z tym respiratorem tego komputerowego "znafcy" z Wloch,myli podanie zwyczajne tlenu z respiratorem.....jest to bowiem skomplikowane urzadzeniee medyczne wymagajace profesjonalnej obslugi przez 7 dni praktycznie 24 godziny na dobe,wszelka fuszerka oznacza dla pacjeta zgon....gostek moze sie zna na kopiarce 3D ale jego belkot w zakresie medycznym jest wrecz szkodliwy dla powagi tej sytuacji
          • snajper55 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 15:55
            szwampuch58 napisał:

> goooooooowno prawda z tym respiratorem tego komputerowego "znafcy" z Wloch,myl
            > i podanie zwyczajne tlenu z respiratorem.....jest to bowiem skomplikowane urza
            > dzeniee medyczne wymagajace profesjonalnej obslugi przez 7 dni praktycznie 24
            > godziny na dobe,wszelka fuszerka oznacza dla pacjeta zgon....gostek moze sie zn
            > a na kopiarce 3D ale jego belkot w zakresie medycznym jest wrecz szkodliwy dla
            > powagi tej sytuacji

A ja słyszałem, że pewien góral respirator z drewna wystrugał, na owieczkach przetestował i przymierza się do masowej produkcji. Pokonamy wirusa!

S.
          • no-popis Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 18:22
            szwampuch58 napisał:

> goooooooowno prawda z tym respiratorem tego komputerowego "znafcy" z Wloch,myl
            > i podanie zwyczajne tlenu z respiratorem.....jest to bowiem skomplikowane urza
            > godziny na dobe,wszelka fuszerka oznacza dla pacjeta zgon....gostek moze sie zn
            > a na kopiarce 3D ale jego belkot w zakresie medycznym jest wrecz szkodliwy dla
            > powagi tej sytuacji
            >

...czyli debil ! :) ZaPOmniałeś ?
          • lechutek1966 Re: Lądowanie na Księżycu. 26.03.20, 00:43
            szwampuch58 napisał:

> powagi tej sytuacji

A ty wiesz co to jest "inspirator" ???. Kidawa kupuje dla naszej SZ. Coś w rodzaju Kolacz jako MZ.
            • lechutek1966 Re: Lądowanie na Księżycu. 26.03.20, 00:44
              Kopacz.*
      • lechutek1966 Re: Lądowanie na Księżycu. 26.03.20, 00:41
        pies.na.czarnych napisała:

> Wielu zwykłych ludzi i prywatnych przedsiębiorstw już wzięli sprawy w swoje ręc
        > e bo przecież na pisi rząd nie można liczyć w jakiejkolwiek sprawie.

Ale nie w Belgii. Belgowie jadą do Holandii aby napic się piwa. To jest społeczeństwo w/g psa na czarnych.
    • stavros2002 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:15
      Rozumiem,, że jutro ruszasz z produkcją i dostawami?
      • bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:23
        Nie wiem, czy to do mnie piszesz?
        Jeśli do mnie, to odpowiem ci tak:
        Nie, nie ruszam z produkcją i dostawami, bo nie mam takich możliwości.
        Jestem starcem, więc nie mam sił i emerytem, więc nie mam środków.
        A sensem mojego wpisu było: mniej gadania, czego to nie zrobimy, a więcej działania.
        To był ten końcowy fragment wpisu o obietnicach przed kamerami.
        I o gramatyce.
        • stavros2002 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:29
          Czyli piszesz do obecnych na tym forum przedsiębiorców? Rozczaruję cię, 90% tutaj to emeryci jak ty, zabijający codzienną nudę i rytualnie na3,14erdalający się z lewa i prawa.

Napisz do znajomych przedsiębiorców, na pewno skorzystają z twych rad, skoro są takie proste.
          • bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:03
            Czy cokolwiek złego napisałem, że ironizujesz?
            Przez 43 lata zawodowego życia zajmowałem się produkcją i jej przygotowaniem.
            Dlatego wiem, że urządzenie szwalni, lub uruchomienie po przestoju - co jest łatwiejsze niż włączenie bloku energetycznego do sieci, albo rozpalenie pieca w hucie - jest do zrobienia "od zaraz".
            Wydaje mi się, że taką Vistulę, czy Próchnik można by przestawić (na te proste maseczki) z dnia na dzień. Tak mi się wydaje. Tylko trzeba chcieć.
            bpos.
            PS. Tak, siedzę to od rana do nocy. A nawet od rana do rana. Nieustannie.
            PS1. Ponadto uważam, że dalsza wymiana myśli "w tym temacie" jest zbyteczna.
            • stavros2002 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:08
              W Polsce szyje już chyba tylko Lancerto i to częściowo. Możesz więc pisać do szwalni tych firm pisać do Chin, Bangladeszu i na Filipiny, tam powinni błyskawicznie przestawić produkcję :D
              • bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:31
                Odezwę się jeszcze raz.
                Gdybym decydował o czymkolwiek, to poleciłbym Agencji Rezerw Materiałowych, aby skończyła zakupy miału węglowego. Bo ponoć kupują. Albo kupowali.
                Poleciłbym im... wykupienie wszystkich maszyn do szycia z marketów w Polsce (wiem, wiem - to dziadostwo nie nadaje się do przemysłowego szycia).
                I tkanin.
                Zebrałbym ochotników szyjących lub w dwa dni przeszkolił terytorialsów. A dlaczego by nie?
                I niechby każdy na swej zmianie te 100 maseczek uszył.

Taki byłby ze mnie Pomysłowy Dobromir.
                A przy okazji paru polityków mogłoby się ogrzać w świetle jupiterów. Czyli przyjemne z pożytecznym.
                • taniarada Jak nie decydujesz 25.03.20, 15:24
                  bpos napisał:

> Odezwę się jeszcze raz.
                  > Gdybym decydował o czymkolwiek, to poleciłbym Agencji Rezerw Materiałowych, aby
                  > skończyła zakupy miału węglowego. Bo ponoć kupują. Albo kupowali.
                  > Poleciłbym im... wykupienie wszystkich maszyn do szycia z marketów w Polsce (wi
                  > em, wiem - to dziadostwo nie nadaje się do przemysłowego szycia).
                  > I tkanin.
                  > Zebrałbym ochotników szyjących lub w dwa dni przeszkolił terytorialsów. A dlac
                  > zego by nie?
                  > I niechby każdy na swej zmianie te 100 maseczek uszył.
                  >
                  > Taki byłby ze mnie Pomysłowy Dobromir.
                  > A przy okazji paru polityków mogłoby się ogrzać w świetle jupiterów. Czyli przy
                  > jemne z pożytecznym.
                  I nie masz nic do powiedzenia .To co tyłek ludziom zawracasz?
                  • bpos Re: Jak nie decydujesz 25.03.20, 15:27
                    No dobra. Zgoda. Ustępuję.
                    Teraz mów ty:
                    • taniarada Sorry zwracam honor 25.03.20, 20:59
                      bpos napisał:

> No dobra. Zgoda. Ustępuję.
                      > Teraz mów ty:
                      Żle to odebrałem.Przepraszam .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://dziennikzachodni.pl/firma-z-zabrza-produkujaca-maseczki-ochronne-jest-gotowa-na-koronawirusa-postanowila-wesprzec-szpital-w-zielonej-gorze/ar/c1-14840900&ved=2ahUKEwizsdrTtLboAhWy5KYKHYntByQQFjACegQIAxAB&usg=AOvVaw3ruV9wlDUm1fZkX3RA-kLB&cshid=1585166340361
                • lechutek1966 Re: Lądowanie na Księżycu. 26.03.20, 00:49
                  bpos napisał:

> Odezwę się jeszcze raz.
                  > Gdybym decydował o czymkolwiek, to poleciłbym Agencji Rezerw Materiałowych, aby
                  > skończyła zakupy miału węglowego. Bo ponoć kupują. Albo kupowali.
                  > Poleciłbym im... wykupienie wszystkich maszyn do szycia z marketów w Polsce (wi
                  > em, wiem - to dziadostwo nie nadaje się do przemysłowego szycia).
                  > I tkanin.
                  > Zebrałbym ochotników szyjących lub w dwa dni przeszkolił terytorialsów. A dlac
                  > zego by nie?
                  > I niechby każdy na swej zmianie te 100 maseczek uszył.
                  >
                  > Taki byłby ze mnie Pomysłowy Dobromir.
                  > A przy okazji paru polityków mogłoby się ogrzać w świetle jupiterów. Czyli przy
                  > jemne z pożytecznym.

Mialu nie potrzebujemy. A maseczki cała Europa produkuje w Chinach. Więc pretensje miej do durni europejskich którzy całą produkcję zlecili Chińczykom. Nawet maszyn do tego nie ma.
                  • bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 26.03.20, 10:24
                    Ja nie mam pretensji do durni europejskich, jak piszesz. Mogę mieć pretensję do nieumiejętności i niemożliwości gospodarczego konkurowania z Chinami.
                    Ale to temat na inna dyskusję.

Ja mam pretensje o bezczynność
    • szwampuch58 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:17
      Tja,to bylo kiedys w USA,teraz pod kierunkiem debila piorytetem jest budowa muru....... Meksykanie zaczynaja te budowe popierac z zupelnie z innego powodu
    • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:21
      Z czego tylko płynie morał, że lądowanie na Księżycu to był jednak fejk :)
      • bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:24
        ;)
        Na to wygląda.
      • szwampuch58 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 13:46
        zdech definitywnie ten prawacki fejk przez lusterko ktore zapomnieli astronaci na ksiezycu
        • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:03
          Weź przestań, bo niegracza zaraz włączą :)
    • peace2u Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:01
      fascynujacy temat w ktorym poruszyles kilka istotnych spraw
      moze wprowadzanie New World Order wymaga tego co sie wlasnie dzieje?

• bpos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:07
        Nie.
        Jest konieczność, by fachowcy działali.
        A nie politycy gadali.
        • peace2u Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:09
          wlasnie o tym pisze - fachowcy zadbali aby globalnie dzialo sie to co sie dzieje
          • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:13
            Ratunku 😂😂😂 Idź z pisem i ebnij się łaskawie po drodze w ep kometą.
            • peace2u Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:29
              tak to jest jak jakas blondynka probuje cos skomentowac
              inspirator ci potrzebny czy cos innego konczacego sie na rator? :D
              • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:33
                Aleś się wysilił, wujku Sraszku :) Ja wiem, że w pisiu się młodnieje, ale żeby aż tak?
                • peace2u Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:34
                  wcale sie nie wysilalem Ciociu Klociu :D
                  • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:37
                    To widać 😂
                    • peace2u Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:38
                      no widzisz? trafilo :D
        • pies.na.czarnych Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:18
          Salomon tez z pustego nie naleje.
      • ukos Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 15:50
        peace2u napisał(a):

> wprowadzanie New World Order wymaga tego co sie wlasnie dzieje?

Skoro masz takie wiadomości, to zapewne słyszałeś też, że Chińczycy wyprodukowali tego koronawirusa już dziesięć lat temu w swoim tajnym laboratorium. Przez te dziesięć lat przed wykonaniem wyroku śmierci testowali na skazanych, których mają zatrzęsienie, lekarstwa na koronawirusa, aż wreszcie znaleźli stuprocentowo skuteczne. Jak znaleźli, to wypuścili wirusa, dla niepoznaki u siebie, żeby się świństwo rozlazło po świecie. A jak się rozlazło, to podali swoim zarażonym lekarstwo i teraz już nikt w Chinach nie choruje z wyjątkiem przyjeżdżających z zagranicy. Teraz przez dziesięć lat reszta świata będzie się męczyć z koronawirusem, częściowo wymrze, a tymczasem Chińczycy uzyskają taką przewagę, że to oni zaprowadzą New World Order. Przysięgam na Matousza, że to jest sama prawda.
        • szwampuch58 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 15:58
          Ja slyszalem z zupelnie wiarygodnych zrodel ze ci co rzadza swiatem specjalnie to zrobili bo nadszed czas wymienic baterie wszystkim ptakom na swiecie,zreszta akcja jest spozniona o pare lat bo wrobelki juz prawie wszystkie pospadaly z przestrzeni powietrznej
    • man_sapiens Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:32
      bpos napisał:

> Przed ponad 50-cioma laty ludzie wylądowali na Księżycu.
      > Czy dziś, nawet w warunkach pandemii, nie ma technicznych możliwości
      > zorganizowania dużej szwalni

Pisiewicze nie takie rzeczy potrafią spieprzyć.
      • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:34
        Wyobraziłam sobie cały piś lądujący na Księżycu, ech...
        • pies.na.czarnych Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 14:45
          Lepiej wylapac ich i uzyc do testowania nowej szczepionki.
    • szwampuch58 Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 21:23
      Jsk nazwac gostka ktory nie wie ze wypadki samochodowe nie sa zarazliwe,ktory twierdzi ze lekarze panikuja i nalezy wracac do normalnego zycia w dniach gdy w jego kraju virus dopiero zaczyna swoja "robote" na powaznie,nie wspomne wczesniejszych wyskokow intiligencji jego,jak wspolprace USA z Cesarstwem Rzymskim czy lotniskowce w czasach wojny secesyjnej........no jak?
      • yoma Re: Lądowanie na Księżycu. 25.03.20, 21:49
        Rozwielitką?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka