23.04.20, 19:11
W Niemczech w ciągu ostatniej doby wykryto 2 tys. 352 infekcje, a 215 osób zmarło. To o prawie tysiąc więcej niż poprzedniego dnia, 21 kwietnia – poinformował Instytut im. Roberta Kocha (RKI) w Berlinie.

Jeżeli ktoś myśli, że przez Odrę COVID nie przeskoczy, a pisowska Polska jest enklawą zdrowia w Unii, to nie jest niedowładem umysłowym ale zwyczajnym debilem. Wystarczy populację podzielić na pół żeby wiedzieć jak wygląda u nas pandemia.

Oczywiście, Niemcy to milionowe testy, organizacja i świetnie wyposażona oraz zabezpieczona służba zdrowia. Stąd nasze zagrożenie jest dużo większe na skutek pisowskiego dziadostwa.
Obserwuj wątek
    • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:13
      Gdyby miał przeskoczyć to już by przeskoczył.
      • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 19:16
        dokładnie to zrobił.
        • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:27
          Ale trochę na nasze własne życzenie. Nie można się odciąć całkowicie od świata.
          • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 19:35
            jak to nie , naród wybrany z królową dziewicą i jej synem królem nie choruje ,te wszystkie statystyki o zarażonych, zmarłych to czarna propaganda żydów ,cyklistów, elgibetowców, i Tuska.
            • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:38
              A kto tak mówi? Smiszek plotki wczoraj jakieś bzdety w PN ale sam się chyba nie zaraził???. Kandydat na prezydenta Biedron byłby zagrozony co skutkowałoby unieważnieniem wyborów.
              • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:38
                Plótł a nie plotki.
                • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 19:44
                  a co mnie obchodzi smiszek, dla narodu polskiego autorytet jest królowa dziewica i syn dziewicy król.
                  • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:48
                    m.c.hrabia napisał:

> a co mnie obchodzi smiszek, dla narodu polskiego autorytet jest królowa dziewic
                    > a i syn dziewicy król.

Ale "król" emigrował zostawiając dwór w chobielinie na pastwę losu.
                    • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 19:53
                      syn dziewicy nigdzie nie emigrował nawet w każdej szkolnej klasie wisi
                      • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:59
                        A kto to hrabio?
                        • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:09
                          taki sobie wisielec skazaniec.
                          • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:54
                            m.c.hrabia napisał:

> taki sobie wisielec skazaniec.

Aaaaaa ty o tym. Nie zajarzylem.
            • snajper55 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:43
              m.c.hrabia napisał:

> jak to nie , naród wybrany z królową dziewicą i jej synem królem nie choruje ,t
              > e wszystkie statystyki o zarażonych, zmarłych to czarna propaganda żydów ,cykli
              > stów, elgibetowców, i Tuska.

Król i królowa to małżeństwo. Jeśli królową Polski jest matka króla Polski, to znaczy, że Polską rządzi kazirodcze małżeństwo matki i syna.

S.
              • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:52
                Król i królowa to małżeństwo. Jeśli królową Polski jest matka króla Polski, to znaczy, że Polską rządzi kazirodcze małżeństwo matki i syna.

nic nie poradzę ,że polscy katolicy to potomkowie córek Lota.
                • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 23.04.20, 22:03
                  :)
                • peace2u Re: Niemcy. 24.04.20, 08:26
                  A "polscy" ateiści z b'nai b'rith to potomkowie węża?
                • no-popis Re: Niemcy. 24.04.20, 14:59
                  m.c.hrabia napisał:

> Król i królowa to małżeństwo. Jeśli królową Polski jest matka króla Polski,
                  > to znaczy, że Polską rządzi kazirodcze małżeństwo matki i syna.

>
                  > nic nie poradzę ,że polscy katolicy to potomkowie córek Lota.
                  Wiadomo, że POlskość to nienormaność.
                  Nie napiszę Ci co jest w tej sferze śmieszne , a nawet śmieszniejsze w Izraelu bo natychmiast wytną
              • peace2u Re: Niemcy. 24.04.20, 08:24
                Królowa Bona i jej syn Zygmunt II August był królem w tym samym czasie. Szach mat panie "moderatorze"
                • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 24.04.20, 20:53
                  Z kim go miała?
                  • lechutek1966 Re: Niemcy. 24.04.20, 21:15
                    pies.na.czarnych napisała:

> Z kim go miała?

Może z Tuskiem?. Ale chyba bardziej że Stefanem. Jurny facet.
    • qwardian Re: Niemcy. 23.04.20, 19:45
      Jarosław Kaczyński dawno przestrzegał przed zarazą z Zachodu. Jak trzeba będzie sam pojadę chronić granicę na Odrze i Nysie..
      • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 19:54
        nie zapomnij różańca.
        • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 19:58
          Każdy sposób jest dobry aby uratować ludzkie życie.

zdrowie.radiozet.pl/amp/full/23212/Choroby/Historia-choroby/Implant-piersi-uratowal-jej-zycie-zmienil-trajektorie-lotu-pocisku
          • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:00
            dlatego upominam aby nie zapomniał, a dla podwojenie efektu obrony granic niech weźmie daw różańce.
            • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:02
              Niech weźmie. Jego sprawa. Ty też czegoś nie zapomnij.
              • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:10
                oczywiście ,że jego sprawa może wziąć nawet sześć i baniak wody święconej , mnie nic do tego.
                • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:11
                  Dokładnie. Nic ci do tego.
                  • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:20
                    nic, ale jak się produkuje na publicznym forum to prosi się o komentarz.
                    • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:25
                      Ty też jakbyś się wybierał na barykady nie zapomnij o swoim silikonowym przyjacielu.
                      • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:28
                        czy ja pisałem ,że gdzieś się wybieram?
                        • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 20:33
                          To tym bardziej nie zapomnisz. Myślę że masz zawsze pod ręką.
                          • m.c.hrabia Re: Niemcy. 23.04.20, 20:36
                            zawsze ,.
    • no-popis Tymczasem 23.04.20, 20:33
      Elity warszawskie w osobie Czaskowskiego, to ten od szamba w Wiśle, chce uruchomić już szkoły. Chcä dogonić Niemcy ?
    • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 23.04.20, 20:33
      Kłamstwo koronawprusowe będzie ostatnim gwoździem do trumny pisiej swołoczy.
    • eiran Re: Niemcy. 23.04.20, 20:39
      Dzisiaj (23.4) zmarło 39 osób w Niemczech, a 28 w Polsce. Porównywanie pojedynczych dni ma niewiele sensu. Nawiasem mówiąc, w Niemczech najmniej zakażeń jest we wschodnich landach, graniczących z Polską (wyjąwszy wielkie miasto Berlin z dużą liczbą emigrantów w tym Chińczyków), a w Polsce w zachodnich województwach - graniczących z Niemcami. Tak że transmisja wirusa przez granicę nie jest jakimś szczególnym problemem.
      Niemcy robią ok. 4 razy więcej testów w stosunku do liczby mieszkańców niż my. Oczywiście, pomaga w tym to, że u nich testy są prawie o połowę tańsze (59 euro), niż u nas (400 złotych). Skąd ta różnica? Trzeba zapytać Szumowskiego. Poza tym Niemcy robią część testów sposobem, który u nas jest uważany za niewiarygodny i rozrzutny. Dlaczego? Też bym zapytał Szumowskiego.

Jedno jest pewne - najwięcej zarażeń mają w Bawarii, wcale nie najludniejszym landzie, ale oczywiście nie ma to żadnego związku z niedawnymi wyborami lokalnymi. Skąd to wiadomo? Kolejne pytanie do Szumowskiego.
      • nazimno Re: Niemcy. 23.04.20, 21:18
        Was kostet der Corona-Test? Die Kosten für Selbstzahler variieren
        Bei der Laborgemeinschaft Hamburg kostet eine Coronatestanalyse für Selbstzahler 128,23 Euro für Kassenpatienten und 147,46 Euro für Privatversicherte. Hinzu kommen dann noch Gebühren für Versand und Porto. Bei den Medizinischen Laboratorien Düsseldorf ist der Test teurer: 204 Euro für gesetzlich Versicherte, 234,60 Euro für Privatversicherte. Hinzu können dann noch Kosten der Hausärzte etwa für Material.
        • eiran Re: Niemcy. 23.04.20, 21:48
          Ale rozumiecie słowo Selbstzahler?
          • lechutek1966 Re: Niemcy. 23.04.20, 21:49
            eiran napisał:

> Ale rozumiecie słowo Selbstzahler?

A ono jest tu najważniejsze? Chyba nie o to chodziło.
      • haen2010 Re: Niemcy. 24.04.20, 04:37
        Co z Tobą? Przytaczasz dane z dnia kiedy jeszcze trwa i raporty do Instytutu Kocha nie spłynęły? Chcesz zastąpić Szumowskiego na tym forum? Chyba przestanę traktować Cię poważnie.
        • eiran Re: Niemcy. 24.04.20, 06:31
          Chyba się załamię:

interaktiv.tagesspiegel.de/lab/karte-sars-cov-2-in-deutschland-landkreise/
          • m.c.hrabia Re: Niemcy. 24.04.20, 06:40
            Tylko się ni pochlastaj , lekarze i bez tego mają sporo roboty.
            • eiran Re: Niemcy. 24.04.20, 06:50
              Nie lubię widoku krwi i mógłbym się źle poczuć, tak że spokojnie.
              • haen2010 Re: Niemcy. 24.04.20, 08:08
                Faktycznie z Tobą coś nie tak. Jeżeli kwestionujesz mój wpis i masz perfekt niemiecki, to może porównaj Niemcy i Polskę o stanie pandemii od jej początku do teraz. Ilość wykonanych testów, zakażeń i zgonów. Wtedy Ci się prawda objawi.
                • eiran Re: Niemcy. 24.04.20, 08:12
                  Rozumiem, że ty porównałeś i ci się objawiła.
                  • haen2010 Re: Niemcy. 24.04.20, 08:27
                    Ja tolko pa ruskij i angliskomu panimaju. Nie mam twoich mundrości zasobów.
                    • eiran Re: Niemcy. 24.04.20, 12:29
                      W takim razie nie mogę ci pomóc. To co ja napisałem oznacza jedynie, że porównywanie wyników z pojedynczych dni jest kompletnie bez sensu. Napisałem też że Niemcy robią znacznie więcej testów, co poniekąd jest w zgodzie z twoimi twierdzeniami. Dodatkowo napisałem, że ryzyko transmisji wirusa z Niemiec do Polski jest nieistotne, bo rejony przygraniczne po obu stronach granicy są stosunkowo mało zainfekowane. Jeśli chodzi o RKI, to instytut podaje dane raz na dobę, za dzień poprzedni, a wiele instytucji i mediów zbiera identyczne dane w ciągu dnia i podaje zaktualizowane dane z dużą częstotliwością, choć nie ma to specjalnego znaczenia. Nie wiem co jest do zakwestionowania w twoim wpisie, bo w zasadzie nie postawiłeś żadnej tezy.
                      • eiran a nie... 24.04.20, 12:36
                        ... jednak postawiłeś tezę. Mianowicie taką, że aby ustalić ile jest w Polsce zakażeń, należy liczę zakażeń w Niemczech przemnożyć przez iloraz populacji obu krajów (czyli, zaokrąglając 38/84). Swoją drogą, ciekawe czy ten sam algorytm należy stosować w wyliczeniach skali epidemii w innych krajach graniczących z Niemcami, czyli Danii, Holandii, Belgii, Francji, Luksemburga, Szwajcarii, Austrii i Czech.
                        • haen2010 Re: a nie... 24.04.20, 17:01
                          Wiesz co? Przestań mendzić jak ten Gomulka co podniósł plony z jednego hektara i przeniósł na inny hektar. Obraziłeś mnie i wystarczy.
    • qwardian Re: Niemcy. 24.04.20, 08:39
      W rejonie przygranicznym (aż po Łabę) żyje sporo germańskich obywateli z haplogrupą genetyczną R1a1. Jeżeli potrafią udokumentować się takim słowiańskim certyfikatem, powinni mieć warunkową zgodę na wjazd do świętej, katolickiej polskiej ziemi..
      • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 24.04.20, 13:43
        Pod warunkiem, że nie wszyscy na raz. Nie chcemy powtórki z historii :)
      • no-popis Re: Niemcy. 24.04.20, 14:46
        qwardian napisał:

> W rejonie przygranicznym (aż po Łabę) żyje sporo germańskich obywateli z haplog
        > rupą genetyczną R1a1. Jeżeli potrafią udokumentować się takim słowiańskim certy
        > fikatem, powinni mieć warunkową zgodę na wjazd do świętej, katolickiej polskiej
        > ziemi..
        Obecni Niemcy nie mają problemu ze słowiańskim certyfikatem genetycznym. Poczytaj książki co robili Rosjanie w roku 1945 i następnym w Niemczech a szczególnie w Berlinie.
        W Niemcach "płynie słowiańska krew".
    • man_sapiens Re: Niemcy. 24.04.20, 10:15
      haen2010 napisał:

> W Niemczech w ciągu ostatniej doby wykryto 2 tys. 352 infekcje, a 215 osób z
      > marło. To o prawie tysiąc więcej niż poprzedniego dnia, 21 kwietnia – poinformo
      > wał Instytut im. Roberta Kocha (RKI) w Berlinie.

>

Niemcy są wyjątkowo nieprofesjonalni. Robią dużo testów, publikują prawdziwe dane. Mogą się dużo nauczyć od Wydziału Propagandy KC PiS i od Szumowskiego.
      • haen2010 Re: Niemcy. 24.04.20, 12:27
        Ja też myślę, że solidność i prawda niemieckich polityków buduje zaufanie do nich. Niestety, jesteśmy daleko od normalności demokracji. Polska swołocz polityczna ciągle gra na polskiej durnocie. To ich elektorat.

Nawet można się zdziwić, że tego tępactwa i umysłowego niedowładu tak wiele obecnie. Jakieś fluidy od psychola Kaczusia i jego wyznawców? Ja ich nie odbieram.
      • no-popis Re: Niemcy. 24.04.20, 14:55
        man_sapiens napisał:

> Niemcy są wyjątkowo nieprofesjonalni. Robią dużo testów, publikują prawdziwe da
        > ne. Mogą się dużo nauczyć od Wydziału Propagandy KC PiS i od Szumowskiego.
        POlskość to nienormalność a Niemcy Pany ! To Ty jesteś Tusk ? Osobiście na tym forum ?
        • lechutek1966 Re: Niemcy. 24.04.20, 16:56
          no-popis napisała:

> POlskość to nienormalność a Niemcy Pany ! To Ty jesteś Tusk ? Osobiście na tym
          > forum ?

No nie. To raczej nie Tusk. Tusk ma swoją moherowa armię która atakuje na jego skinienie a raczej mrugnięcie lewym okiem. I mnie bardziej szwampuch pasuje jako Tusk. Ta sama inteligencja i oglada. Nawet składnia zdań Jet taka sama.😁😁😁
    • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 24.04.20, 14:53
      Niemcy drukują karty wyborcze :)
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koronawirus-a-wybory-prezydenckie-prywatna-firma-drukuje-karty-wyborcze/c7m65wy?fbclid=IwAR28l2aYE1yqCV0XsFnxtepPODX8b-en8O9c2HXsedUtghq7UQLgx_WyGa4
    • j-k belkot... 24.04.20, 14:56
      haen2010 napisał:
      Stąd nasze zagrożenie jest dużo większe na skutek pisowskiego dziadostwa.

belkot.

bo gdyby PO bylo teraz u wladzy - byloby lepiej - co ?
      • haen2010 Re: belkot... 24.04.20, 19:46
        Może nie lepiej, ale na pewno uczciwiej.
        • lechutek1966 Re: belkot... 24.04.20, 20:51
          haen2010 napisał:

> Może nie lepiej, ale na pewno uczciwiej.

Ty Heniek potrafisz dać nadzieję. Nadzieję na to że jednak POKO nie wróci do władzy.
          • haen2010 Re: belkot... 25.04.20, 07:07
            Sorry, ale nie wyobrażam sobie Tuska i jego rządu tak szmatławego jak ten bankster Morawiecki i jego ministerium. To mi się jeszcze w pale nie mieści.
            • no-popis Re: belkot... 25.04.20, 07:11
              haen2010 napisał:

> Sorry, ale nie wyobrażam sobie Tuska i jego rządu tak szmatławego jak ten banks
              > ter Morawiecki i jego ministerium. To mi się jeszcze w pale nie mieści.
              Ale po co sobie cokolwiek wyobrażać przecież ten rząd był. Tylko delikatniej oceniano ten rząd ": chu&j , Du*pa i kamieni kupa" a nie zaraz tam szmatławy.
              • haen2010 Re: belkot... 25.04.20, 07:50
                Odpowiedź jest prosta. Rządem Tuska nie kierował jakiś obesrany psychol z tylnych szeregów. Nawet pamiętam, jak im powiedział, że są bezpieczni, bo nie stanowią zagrożenia dla państwa ciepłej wody w kranie. Pomylił się.
        • qinto Re: belkot... 25.04.20, 07:42
          haen2010 napisał:

> Może nie lepiej, ale na pewno uczciwiej.

Hłe, hłe, hłe - jak w to wierzysz, to jesteś durniem.
    • oszol-lom-z-rm Re: Niemcy. 24.04.20, 22:13
      Granice są zamknięte!
    • kod_matrixa Re: Niemcy. 24.04.20, 22:33
      Jednak wolę PiSowskie "dziadostwo" od niemieckiej prezyzji... w zabijaniu własnych obywateli. Nieświadomym co prawda, ale zawsze.

Jeśli sądzisz, że dzisiejsze Niemcy to nadal synonim pruskiego bezrefleksyjnego ordungu, to jesteś w dużym błędzie.

Niemieckie społeczeństwo jest dziś mentalnie bardzo zlewaczałe, a to akurat zawsze idzie w parze z dziadostwem jak NRD z Trabantem. Tylko bezrefleksyjność wciąż ta sama.
      • lechutek1966 Re: Niemcy. 24.04.20, 22:46
        Żebyś wiedzial kod matriksa. Ktoś kto nie oferuje nic jest dla mnie niżej niż kto oferuje takie samo nic nie mając na to żadnego wpływu.
        • haen2010 Re: Niemcy. 25.04.20, 15:59
          Dziwna jest wasza pogarda dla państwa, które swoją pracą zasłużyło na szacunek reszty świata. Organizacją, technologią, dbaniem o wszystkich bez wyjątku obywateli. Do tego państwa zlatują się masy trzeciego świata jak muchy do miodu, pszczoły do nektaru. To dla nich duży kłopot, bo psycholi na tym padole z kałachami też nie brakuje.

t
          • margit49 Re: Niemcy. 25.04.20, 17:08
            haen2010 napisał:

> Dziwna jest wasza pogarda dla państwa, które swoją pracą zasłużyło na szacunek
            > reszty świata. Organizacją, technologią, dbaniem o wszystkich bez wyjątku obywa
            > teli. Do tego państwa zlatują się masy trzeciego świata jak muchy do miodu, psz
            > czoły do nektaru. To dla nich duży kłopot, bo psycholi na tym padole z kałacham
            > i też nie brakuje.

Tak naprawdę nie powinno to dziwić. Takie polskie - wyśmiać, wyszydzić, wyłudzić. Jesteśmy "społeczeństwem żadnym", jak to ujął w 19 w. Norwid i niewiele się zmieniło, choć mamy 21 wiek. Zazdrość, zawiść, pogarda dla nauki i doświadczenia. Taki mamy klimat, a żółć-najbardziej polskie słowo dzięki znakom diakrytycznym oddaje również nasz narodowy charakter. Niestety
            • lechutek1966 Re: Niemcy. 26.04.20, 17:04
              Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę z tego magrid że odpisujesz POKO i sprzymierzoną z nimi opozycję
              • pies.na.czarnych Re: Niemcy. 26.04.20, 17:50
                Ona pisze o tobie pisowski smieciu.
                • lechutek1966 Re: Niemcy. 26.04.20, 17:56
                  pies.na.czarnych napisała:

> Ona pisze o tobie pisowski smieciu.

Nie ma większego śmiecia od ciebie. Leminżego śmiecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka