Dodaj do ulubionych

"Wraca" wolność zgromadzeń

27.05.20, 14:01
W kościołach - bez ograniczeń.

Poza kościołami - do 150 osób i za zgodą wojewody.

Tak będzie wyglądała ta "nowa normalność". I radzę wybić sobie z głowy tę starą, zanim zrobi to milicyjna pała.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:04
      I jeszcze jedno - liczba weselników również ograniczona jest do 150 osób, ale do zorganizowania wesela zgoda wojewody nie jest chyba niezbędna.

Mam przeczucie, że na ulicach miast będziemy teraz oglądać więcej orszaków weselnych niż zwykle.
      • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:15
        Aż chyba wezmę i wyjdę za mąż :)
        • m.c.hrabia Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:19
          nie mów na głos, bo ci się jakiś popisowy rogacz oświadczy.
          • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 16:18
            Niech się oświadcza, to wolny kraj.
        • witek.bis Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:22
          Tylko przy zapraszaniu weselników nie zapomnij zaznaczyć, że transparenty mają być ładne, megafony - sprawne, a maski przeciwgazowe - atestowane. :-)
          • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 16:17
            Ależ Witku, ja mam porządnych i inteligentnych przyjaciół :)
      • buldog2 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:24
        Ja tam myślę, że będą procesje. Precesje.
        • m.c.hrabia Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:31
          do 11.06 już tylko dwa tygodnie, więc zero zdziwienia.
    • pkt4a Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:10
      Dzisiejsza papierowa "G.W." na pierwszej stronie tytuł i artykuł : "Policja : bijące serce partii ".
      I już tradycyjnie na dwóch stronach , podobnie jak w tabloidach o rodzince Szu.
      Ponadto rewelejszyn na stronie drugiej , rysunek /!!!/ , aut. JanekRysuje
    • m.c.hrabia Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:16
      W kościołach - bez ograniczeń.

to jest to.
    • man_sapiens Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:43
      Policja niedawno kupiła armatki wodne, gaz.
      Policja - bijące serce Partii.
      • qinto Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 18:32
        man_sapiens napisał:

> Policja niedawno kupiła armatki wodne, gaz.
        > Policja - bijące serce Partii.
        >

Jednak jak do tej pory nie szczelające serce partii (z broni gładkolufowej) co było w czasach peło.
        • sverir Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 19:25
          Jak dotąd też górnicy nie rzucali jeszcze w policjantów kamieniami, co za czasów peło się zgadzało.
          • qinto Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 20:11
            sverir napisał:

> Jak dotąd też górnicy nie rzucali jeszcze w policjantów kamieniami, co za czasó
            > w peło się zgadzało.
            >

Wystarczyła Ci platfusia informacja - dezinformacja. Kolego sverir mieszkam na Śląsku, tam gdzie szczelali - miejsce dzieli mnie tylko 15 km - więc wiem co mówię. Sorry, Ty mówisz co wiesz .... z przekazu platfusów.
            • sverir Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 21:37
              Nie z przekazu platfusów, kolego quinto, tylko ostrzelanych górników. Mniej propisowskiej propagandy, kolego quinto.
            • snajper55 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 00:08
              qinto napisał:

> Wystarczyła Ci platfusia informacja - dezinformacja. Kolego sverir mieszkam na
              > Śląsku, tam gdzie szczelali - miejsce dzieli mnie tylko 15 km - więc wiem co m
              > ówię. Sorry, Ty mówisz co wiesz .... z przekazu platfusów.

A ty wiesz z przekazów górników.

S.
              • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 01:17
                > gdzie szczelali - miejsce dzieli mnie tylko 15 km

Pomijając ortografię i gramatykę, relacja iście naoczna. Yeah 😁
          • x2468 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 29.05.20, 00:36
            Kaamieniami, srubami, platami chodnikowymi i koktajlami Molotowa.rzucali czynownicy Kaczynskiego.
    • witek.bis Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 14:51
      Wiernym, którzy rozochocili się nieograniczoną wolnością zgromadzeń w kościelnych wnętrzach, przypominam, że w agencjach towarzyskich nadal obowiązuje dwumetrowy dystans społeczny.
      • buldog2 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 15:09
        To oznacza nierówne traktowanie usługodawców świadczących identyczne usługi
        • sverir Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 19:25
          A co z klientami? Żaden nie ma dwumetrowego.
          • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 19:48
            O bogowie 😂😂😂
            • m.c.hrabia Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 19:59
              nie oblizuj się:)
              • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 20:11
                Wiesz, że mam nadwyobraźnię 😂 Nie, stary dowcip mi się przypomniał. Jak rybak poprosił złotą rybkę, żeby miał po kolana 😂
                • sverir Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 21:36
                  To dalej mniej niż dwa metry!
                  • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 21:48
                    Zdecydowanie 😂😂😂
                    • sverir Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 22:01
                      No, skoro odległość jest większa od długości, to przynajmniej nikt w ciążę nie zajdzie.
                      • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 22:09
                        Następny :) Już dzisiaj była ciąża odbytnicza spleśniałego sułtana z suskim...
    • horpyna4 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 19:27
      I dobrze. Niech pisi stłoczą się w kościołach bez masek, ja im nie żałuję, a co...
      • pkt4a Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 22:17
        Oni to pal licho , sami chcieli i godzili się na to , ale mogą to roznieść po okolicy .

----------
        - Nikt nie ma prawa zdejmować z tej władzy odpowiedzialności za bałagan, jaki w Polsce wprowadzili - powiedział w "Faktach po Faktach" Donald Tusk, przewodniczący Europejskiej Partii Ludowej, były premier Polski. Jego zdaniem, obecnie rządzący to "ciamajdy, którym wszystko wylatuje z rąk". -27 V 2020
        • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 27.05.20, 22:22
          Zamknąć. W kościele. I tak jedna msza po drugiej, jedna po drugiej, jedna po drugiej, chcieli to niech mają.

OT - thx, wiesz za co 👍
          • horpyna4 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 08:43
            Jeszcze większa szansa, że się pozarażają na weselach, jak się będą obcałowywać po pijaku.

Nawiasem mówiąc, ciekawe, jak zachowają się władze kościelne. Z nielicznymi wyjątkami dotąd byli rozsądni, ale przed nami (11.06) Boże Ciało, kiedy to tłumy gniotą się na procesjach. Udział w tych procesjach i tak nie jest z kościelnego punktu widzenia obowiązkowy, więc po prostu nie należało by ich urządzać, żadnej dyspensy tu nie trzeba.

Pisiorki, jak pozarażacie się na procesjach, to w jedynie słusznym dla waszego guru terminie wyborów nie będziecie mieć siły zagłosować nawet korespondencyjnie.
            • yoma Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 12:11
              Nie mów im!
              • horpyna4 Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 21:08
                Spokojnie, nawet jeśli pisiorki to przeczytają, to przecież nie uwierzą. Wręcz przeciwnie, uznają to za wrogie i wręcz szatańskie działanie mające na celu przeszkodzenie im w praktykach religijnych (które zresztą celebrują wyłącznie na pokaz). No i zrobią jeszcze większy i ciaśniejszy tłum.
                • taniarada Prorok jaki czy co? 28.05.20, 21:20
                  horpyna4 napisała:

> Spokojnie, nawet jeśli pisiorki to przeczytają, to przecież nie uwierzą. Wręcz
                  > przeciwnie, uznają to za wrogie i wręcz szatańskie działanie mające na celu prz
                  > eszkodzenie im w praktykach religijnych (które zresztą celebrują wyłącznie na p
                  > okaz). No i zrobią jeszcze większy i ciaśniejszy tłum.
                  Ale się panna rozpisała.Aż mnie zatkało .Skąd taka rozrzutność ? Już nie będą zgadywał kto tam się ukrywa pod tym cudownym nikusiem.Papatki.Jestem pod wrażeniem .
    • taniarada Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 21:17
      Super .Wrócą wierni do kościoła .Będą tańce na weselach.Trójka wraca do życia i stadnina koni też .Wspaniale.Ja sobie nie wyobrażam gdyby rządziło PO w tej pandemii.Już kiedyś pisałem chwała Bogu że nie wybudowali elektrowni atomowej .Bo wtedy trzeba by było wypylać na Madagaskar .Jarosławie zbaw Polskę .
      • ta Re: "Wraca" wolność zgromadzeń 28.05.20, 23:14
        taniuszka, Częstochowianie nie chcą u siebie pielgrzymek, słusznie boją się przywleczenia covida.
        I podobnie mieszkańcy miejscowości, przez które biegną szlaki corocznych pątników.
        Będą ich kłonicami przepędzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka