Dodaj do ulubionych

"Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław....

06.11.20, 21:55
Czytam oto takie coś:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26487183,czarnek-odpowiada-na-krytyczny-list-mizoginizm-do-niedawna.html#do_w=46&do_v=142&do_a=288&s=BoxNewsImg2
Z rozpaczy można palce gryźć. Doktor habilitowany nauk prawnych, wykładowca KUL, minister edukacji nie wiedział "do niedawna" co to znaczy "mizogin". I otwarcie się do tego przyznaje! Jak cos takiego czytam to staję się mizantropem (ciekawe, czy Czarnek wie co to znaczy...). Ja nauki pobierałem w śmierdzących lizolem (i przepoconymi ubrankami) szkołach PRL-u, pisałem stalówką maczaną w kałamarzu, ale to właśnie tam nauczono mnie podstaw: między innymi znaczenia rozmaitych słów obcych, powszechnie używanych przez tzw. inteligencję (wtedy zwaną, nie wiadomo dlaczego, inteligencją pracującą). Rozpacz.
Rozumiem jeszcze, gdyby ów głowonóg był doktorem habilitowanym od obróbki skrawaniem..... ale prawnik???
Będę wrzeszczyć!
Obserwuj wątek
    • adria231 Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 05:10
      Ten niby minister z pewnością nie wie również, że mówi prozą. Tego zapewne też go nie nauczyli....
    • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 07:39
      Otrzymanie wykształcenia wyższego nie gwarantuje wykształcenia podstawowego.
      • margit49 Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 07:58
        met_ol napisał(a):

> Otrzymanie wykształcenia wyższego nie gwarantuje wykształcenia podstawowego.

Przykład tegoż-kolejny! wskazuje również, że wykształcenie wyższe nie jest wyznacznikiem inteligencji, tak jak i wiek nie jest wyznacznikiem dojrzałości - nawet u emerytowanych właścicieli yachtów
        • horpyna4 Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 10:46
          Margit, za PRL krążył dowcip: "istnieją dwa rodzaje inteligencji - inteligencja wrodzona i inteligencja pracująca". Jak widać, mamy PRL-bis w całej okazałości.
          • pies.na.czarnych Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 11:39
            horpyna4 napisała:

> Margit, za PRL krążył dowcip: "istnieją dwa rodzaje inteligencji - inteligencja
            > wrodzona i inteligencja pracująca". Jak widać, mamy PRL-bis w całej okazałości
            > .

Obecnie doszła inteligencja bezobjawowa.
            • adria231 Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 12:34
              Jeżeli tu dyskutujemy o inteligencji i rozumieniu pewnych spraw przyznam wam się , że ostatnio miałam problem że zrozumieniem zasłyszanej w radio wiadomości . Usłyszałam, że "policjanci zostali zawieszeni za pampersy na płocie prezesa". Rozumiem - można zawiesić za ręce, nogi, za głowę ( to już grozi śmiercią). Ale za pampersy? Czy policjanci zakładają do służby pampersy, jak kasjerki w marketach ? Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi to ?
              • j-k Za co ?!? ZA ŻYWOTA! 07.11.20, 16:21
                adria231 napisała:
                Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi to ?

juszci:

w ciermnej uliczce zbij lapie przechodnia i zaczyna go lac.

ten krzyczy: - ZA CO !?

a na to zboj: - Za co ?!? ZA ŻYWOTA! k.. ZA ŻYWOTA!
              • xerkses Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 16:22
                Poległem :D...mam jednak pytanie....Czy policjanci jeszcze tam wiszą ?
                • j-k to xuj... 07.11.20, 16:35
                  xerkses napisał(a):
                  > Poległem :D...mam jednak pytanie....Czy policjanci jeszcze tam wiszą ?

to xuj...

wazne - czy wiszą jeszcze na liscie płac - czy tam tez ich zawiesili ?
                  • xerkses Re: to xuj... 07.11.20, 16:41
                    Gdzies na onecei mignelo mi, ze zostali zawieszeni i tam
                    • j-k To niezle - bo co ma wisiec - nie utonie. 07.11.20, 16:44
                      xerkses napisał(a):
                      > Gdzies na onecei mignelo mi, ze zostali zawieszeni i tam

To dobrze, bo jak sa zawieszeni i tu i tam - to maja sie obiema rencami czego 3miec.
    • margit49 Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 10:30
      Przesłanie dla intligenta rzoliborskiego
    • aniechto.only Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 11:02
      Generalnie ciekawa konstrukcja myślowa, nie jestem mizoginem, bo nie wiem co to mizoginizm.
      • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 11:07
        A czy wie - co to minister ?.
        • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 14:40
          Pewnie to samo co ministrant. Tak jak pedofil = pederasta.
    • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 16:15
      Do moderacji:
      Czy wpisy które zostały usunięte w jakimkolwiek stopniu i kogokolwiek obrażały ?. Czy po prostu zabronione jest pisanie o stanie aktualnym.
    • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Przemysław. 07.11.20, 19:32
      >Jak cos takiego czytam to staję się mizantropem

Dopiero teraz? :P
      • dr.krisk Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 22:47
        Bo ja jestem mizantropem okresowym. To znaczy - bywam, a potem przestaję. Nie ma co ukrywać: mam słabą silną wolę.
        • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:03
          Rozumiem, miewasz czasem okresy dobroci dla zwie... bliźnich :)
          • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:08
            Dobrym trzeba być ......
            .................z umiarem.
            • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:10
              Rzekł Przemysław Cz pacyfikując całą naukę polską.
            • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:10
              Jeden mój kumpel mawia, że on kocha ludzi, a tym bardziej ich kocha, im są dalej. Popieram pogląd :)
              • met_ol Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:28
                Mam nadzieję, że nie jest ministrem.
                • dr.krisk Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:41
                  Boję się tych, co otwarcie głoszą iż "kochają ludzi". Bo z tej miłości gotowi są czasem do rzeczy nieładnych a nawet strasznych. Armia Czerwona też bezinteresownie wyzwalała narody (między innymi z zegarków i rowerów)...
                  • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:57
                    Ci kochają z bliska :) Ale czyż to nie jest ładna odpowiedź na zarzut, że jest się wrednym mizantropem?
                • yoma Re: "Intligent rzoliborski" - Czarnek Prz 07.11.20, 23:58
                  Za kogo ty mnie uważasz, tfu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka