Dodaj do ulubionych

Tak sobie myślę...

11.01.21, 17:09
że generalna odmowa ludzi na legitymowanie się, odmowa (obszczanie) mandatów (nawet tych ewidentnych) przed pisowską policją i ich pieskami ze służb tajnych i dwupłciowych...

Może odnieść skutek paraliżujący działalność tego zidiocenia. Nie dadzą rady nas wszystkich zgnoić.

Jeszcze są media i przede wszystkim sieć.

Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Tak sobie myślę... 11.01.21, 17:59
      Tyle, że za odmowę przyjęcia mandatu dostaniesz pałą i będziesz oskarżony o zaatakowanie pisiego zomowca, który przecież musiał się tą pałą bronić. Przecież widział w Twoich oczach żądzę mordu...
      • yoma Re: Tak sobie myślę... 11.01.21, 18:49
        Tym się udało

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26674884,cieszyn-otworzyli-restauracje-pomimo-zakazu-do-akcji-wkroczylo.html#s=BoxOpImg5
    • yoma Re: Tak sobie myślę... 11.01.21, 18:47
      Nie mów? 😁
      • haen2010 Re: Tak sobie myślę... 12.01.21, 12:12
        Nie mówię, tylko piszę. W całkiem innych uwarunkowaniach Tusk rzucił hasło " Bez abonamentu TV. Przyjęło się powszechnie.

Gdyby swołocz pisowska wprowadziła tę procedurę mandatu, to lepsze niż te damulki z zygzakiem. Na 90 procent akcja by objęła wszystkich karanych przez psów Kaczusia. I co na to poradzą?
    • pies.na.czarnych Re: Tak sobie myślę... 12.01.21, 12:24
      Szczerze mówiąc ja nic z tego nie rozumiem. Cham Terlecki i inna pisia swołocz jak zwykle powołują się na inne kraje europejskie bez przytaczania nazw tych krajów mówiąc, że u innych tez tak jest.
      Czego ja nie rozumiem to, co to jest przyjmowanie, lub nie przyjmowanie mandatu. Przecież jak cię gdzieś sflicują przy pomocy ukrytej kamery to kamera nie wręcza ci mandatu tylko dostajesz go pocztą i płacisz, lub nie przekazem bankowym. Nawet jak mnie skower przyłapie na gorącym uczynku to nie wręcza mi żadnego mandatu. Nie on jest od ustalania wysokości kary za przewinienie. Milicjant na miejscu sporządza protokół i wysyła go do odpowiedniej instancji sądu. Tutaj na podstawie protokołu milicji drogowej ustalają karę i wysyłają do mnie elektronicznie orzeczenie z ustaloną karą pieniężną. Od tego mogę się odwołać, lub od razu zapłacić karę. Odwołując się automatycznie wstrzymuję egzekwowanie kary. Moje odwołanie musi być rozpatrzone... Jeżeli uznam, że moje odwołanie się nie zostało rozpatrzone prawidłowo to dalsza rozgrywka odbywa się w sadzie.
    • edico Mahatma Gandhi po polsku? 12.01.21, 12:40
      haen2010 napisał:

> że generalna odmowa ludzi na legitymowanie się, odmowa (obszczanie) mandatów (n
      > awet tych ewidentnych) przed pisowską policją i ich pieskami ze służb tajnych i
      > dwupłciowych...
      >
      > Może odnieść skutek paraliżujący działalność tego zidiocenia. Nie dadzą rady na
      > s wszystkich zgnoić.
      >
      > Jeszcze są media i przede wszystkim sieć.
      • haen2010 Re: Mahatma Gandhi po polsku? 12.01.21, 13:10
        Z jaką prawdą? Nie wiesz co to jest obywatelskie nieposłuszeństwo wobec kretyństwa tzw władzy?
        • j-k anarchia po polsku ? 12.01.21, 13:19
          haen2010 napisał:
          > Nie wiesz co to jest obywatelskie nieposłuszeństwo wobec kretyństwa tzw władzy?

viem, bo sam tego doswiadczylem

palami leje KAZDA wladza, - demokratyczna tez.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

dzialacz "S" w 1981 w Warszawie.
        • yoma Re: Mahatma Gandhi po polsku? 12.01.21, 14:14
          Heniu

to jego sygnaturka. Nmsp.
    • ktos_z_kosmosu Re: Tak sobie myślę... 12.01.21, 13:11
      Dobrze koleżanka horpyna napisała, pałą i po naiwnym bojowniku. Spacyfikowany.
      Pomysł z mandatami jest kolejnym krokiem do skłócania Polaków. Pisim poparcie nie maleje, bo popierani są przez ludzi z nizin, a ci są wniebowzięci gdy pałuje się "miastowych panoczków" i okłada ich mandatami. Im mandatów policja nie wlepia, bo wie, że i tak te dziady są niewypłacalne.
      Tyle, a jaka rada?
      Przestać wydzierać mordy i zaniechać działań, które pis władza będzie uznawała za prowokacje i trąbiąc larum atakowanej twierdzy, tym narzędziem podtrzyma poparcie u swojego suwerena.
      W to miejsce trzeba systemowo i oficjalnie zapewniać złoczyńców o tym, że bezkarni nie są, nie będą i że niechybnie nadejdzie czas rozliczeń. Niech robią w pory. Oni, czyli ta cała agentura PiS i ci co poprzez swój konformizm im ulegli, dziś zachowują się niczym pospolici przestępcy, którzy broją, bo w swoich ptasich móżdżkach tkwi im przekonanie o swojej bezkarności. Gdyby było inaczej, gdyby byli świadomi czekających ich kar, byśmy żyli w kraju bez przestępczości i łobuzerstwa. Tego ukrytego pod znakiem krzyża, też.
      Ponawiam cytat z Vita Corleone, który to uczył syna.
      "Niech ci się nigdy nie zdarzy przy obcych ujawniać tego co myślisz. Jeśli on taki mocny, to nie stawiaj się, a przyjdzie czas, że przygotowani sprawę załatwimy".

• m.c.hrabia Re: Tak sobie myślę... 13.01.21, 09:15
      daj przykład , stań na czele ruchu generalnej odmowy.
    • topiramax Re: Tak sobie myślę... 13.01.21, 09:19
      A to się zdziwisz. Do gnojenia zapał jest nieskończony. To rzecz ludzka a nie tylko służbowa.
    • edico Re: Tak sobie myślę... 13.01.21, 09:38
      Najdalej idącą konsekwencją nieuiszczenia orzeczonej prawomocnym wyrokiem kary grzywny może być jej zamiana przez sąd na karę pozbawienia wolności (ar.44 k.k.w.).

Przesłanki zarządzenia przez sąd zastępczej kary pozbawienia wolności
      Zgodnie z treścią art. 46 k.k.w. sąd zarządza zastępczą karę pozbawienia wolności, gdy orzeczona grzywna nie została zapłacona, a jej egzekucja okazała się bezskuteczna lub gdy z okoliczności sprawy wynika, że byłaby ona bezskuteczna, a jednocześnie:
      - skazany nie wyraził zgody na wykonywanie pracy społecznie użytecznej albo uchyla się od jej wykonania,
      zamiana grzywny na pracę społecznie użyteczną jest niemożliwa lub niecelowa.

Zawarte w tym przepisie sformułowanie „sąd zarządza” oznacza, że przy spełnieniu opisanych wyżej przesłanek decyzja sądu jest obligatoryjna. Skazany nadal jednak może uniknąć zakładu karnego.

Walory defraudacji pieniędzy kovidowych w zestawieniu z milionami nałożonych porządkowych kar grzywny są w jaskrwej sprzeczności z pojęciem równości wobec prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka