08.02.21, 14:24
Wieczorem w Wiadomościach tvp pojadą po Trzaskowskim za blokadę Warszawy przez zamiecie i zawieje. Będzie jak nic: Prezydent W-wy sobie nie radzi. I nie tylko chyba po nim. Wszystko przez świstaka Phil'a. Powinien zimę odwołać ale było mu chyba żal naszych biznesmenów od wyciągów i oscypków.
Obserwuj wątek
    • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 14:35
      Samosięzaprę i obejrzę, muszę się dowiedzieć gdzie w tej zimie jest wina Tuska.
      • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 15:01
        Nie zapominaj o Strajku Kobiet.

Serio, oglądalność chcesz nabijać? 😎
        • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 15:09
          Wina Tuska - weźmie górę.
          • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 15:15
            Odruchy warunkowe są straszliwą bronią :)

Idę podjąć próbę przekopania się do śmietnika. Jak mnie nie będzie za pół godziny, zawiadom GOPR, OK?
            • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 15:21
              OK
              Tutaj -5 st. 5 cm. śniegu. TOTALNY paraliż. Ja się śmieję, bo mam "zimowe kapcie" na samochodzie.
              Zablokowane WSZYSTKO.
              • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 15:38
                Jezdę

Po kostki. Mimo widać, że wcześniejszego odśnieżania. Ale jazda 😸

Tutaj, znaczy nadal NL?
                • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 15:42
                  Tak
                  • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 15:47
                    Tys pjiknie.

To uczucie, kiedy rano wstawszy, idziesz na balkon zapalić, a tam zamiast fajek niewielka, acz gustowna zaspa... 😁
      • taniarada No i ? 08.02.21, 16:43
        met_ol napisał(a):

> Samosięzaprę i obejrzę, muszę się dowiedzieć gdzie w tej zimie jest wina Tuska.
        Prognozy znane od wielu dni .A ratusz zaskoczony .Więc w czym masz problem?
        • met_ol Re: No i ? 08.02.21, 16:52
          Widzę, że czytanie ze zrozumieniem jest Ci zupełnie obce.
          • pies.na.czarnych Re: No i ? 08.02.21, 17:42
            To jest wychowanek komunistycznego OTK. Tam nauczono tanjusze jedynie układania podkładów kolejowych z czego jego niemiecki pracodawca bardzo się cieszy.
            • yoma Re: No i ? 08.02.21, 17:47
              No niekoniecznie, bo musiał zatrudnić drugiego, żeby stał nad tańką i patrzał, czy równo wbija.
              • pies.na.czarnych Re: No i ? 08.02.21, 19:26
                Tak. To jest ten Chińczyk, który jako jedyny w całej brygadzie mówi po niemiecku. Tanja jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwa i uważa, że jest dyskryminowana.
    • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 15:48
      Jak pojadą, w sumie nawet dobrze. Znaczy, przypisują Trzaskowskiemu móc boską :)
      • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 19:40
        Ja się tak nie bawię - nie było ani o Tusku, Ani o Trzaskowskim - tylko "taki bardziej opalony" Gajdal...... (cośtam) powiedział, że ulice to bardziej tor saneczkowy - a mówił na tle okna - gdzie było widać śnieg jak cholera.....
        • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 23:42
          OGLĄDAŁEŚ, cholero??!!
    • don.kichote Nie trzeba czekać do wieczora! Już "jadom"!!! 08.02.21, 15:54
      topiramax napisała:

> Wieczorem w Wiadomościach tvp pojadą po Trzaskowskim za blokadę Warszawy przez
      > zamiecie i zawieje. Będzie jak nic: Prezydent W-wy sobie nie radzi. I nie tylko
      > chyba po nim. Wszystko przez świstaka Phil'a. Powinien zimę odwołać ale było m
      > u chyba żal naszych biznesmenów od wyciągów i oscypków.
      • yoma Re: Nie trzeba czekać do wieczora! Już "jadom"!!! 08.02.21, 16:21
        Twarda będę! Nie włączę! 😸
    • taniarada Re: Wieczorem 08.02.21, 16:29
      TVN już cały dzień pokazuje zasypaną Warszawę.Ale bronimy Trzaskowskiego jak niepodległości ,który jest zdziwiony że taka zima w lutym.Wysłałem tyle pługów co trzeba .Ja pierniczę jaja se robi?
      • lumpior Re: Wieczorem 08.02.21, 16:35
        taniarada napisał(a):

> TVN już cały dzień pokazuje zasypaną Warszawę.Ale bronimy Trzaskowskiego jak ni
        > epodległości ,który jest zdziwiony że taka zima w lutym.Wysłałem tyle pługów co
        > trzeba .Ja pierniczę jaja se robi?

taniarada:

W razie wojny, w pierwszej kolejności bedę strzelal do okolicznych bolszewików, lewactwa i szmalcowni, a później do wroga.Po to by po zwycięstwie żyć w prawdziwie wolnej Polsce.
      • don.kichote "Tania"! Idź na całość! 08.02.21, 17:05
        Co se będziesz żałować.
        Całą Polskę zasypało a tak jak Warszawę, to co najmniej pół. Nie krępuj się i ogłoś, że to Trzaskowskiego wina i... ewentualnie Tuska!!!
        Ja pierniczę - amen!!!

taniarada napisał(a):

> TVN już cały dzień pokazuje zasypaną Warszawę.Ale bronimy Trzaskowskiego jak ni
        > epodległości ,który jest zdziwiony że taka zima w lutym.Wysłałem tyle pługów co
        • yoma Re: "Tania"! Idź na całość! 08.02.21, 17:48
          Europę!
      • bpos Re: Wieczorem 08.02.21, 17:20
        taniarada napisał(a):

Jak widzę, obeznany jesteś z wiedzą wszelaką.
        Dlatego myślę, że i na arytmetyce się znasz.
        A jak się znasz, to sobie (prywatnie, bo ja wynik znam) policz, co następuje:
        Przemnóż całkowitą powierzchnię warszawskich ulic, przez warstwę śniegu grubości 10 cm.
        To ci da objętość śniegu zalegającą na ulicach.
        Przemnóż to przez ciężar objętościowy (nasypowy) śniegu.
        Dodaj do tego, że śnieg ciągle pada, ale tego nie uwzględniaj w rachunkach.
        Potem zastanów się nad tym, jakich sił i środków należałoby użyć, by na bieżąco sprzątać to, co pada?
        Wyniku urbi et orbi ogłaszać nie musisz.
        • m.c.hrabia Re: Wieczorem 08.02.21, 17:31
          Czego wymagaszod prymitywa . Myślenia.?
      • zdybex Re: Wieczorem 08.02.21, 18:42
        zapytaj się swojego bóstwa na niebiesiech po jaki uj tyle sniegu rzucił na ten pobożny głupi kraj?
    • stasi1 Re: Wieczorem 08.02.21, 17:34
      To to nie będzie wina Tuska? Niemożliwe!
      • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 19:40
        Sam jezdem w szoku.
    • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 08.02.21, 17:47
      Zaszła dobra zmiana. Kiedyś oni każdej zimy zaczynali dziennik TV słowami „MPO zostało zaskoczone przez zimę”.
      • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 17:54
        MPO
        Może Przyjdzie Odwilż.
      • don.kichote Re: Wieczorem 08.02.21, 19:15
        pies.na.czarnych napisała:

> Zaszła dobra zmiana. Kiedyś oni każdej zimy zaczynali dziennik TV słowami „MPO
        > zostało zaskoczone przez zimę”.

"- Józek! Konia poił?
        - Poił
        - A kto widział?
        - Drugi koń
        - Józek qwra! Przecież my drugiego konia nie mamy
        !!!"

i chyba ten drugi koń słyszał to twoje „MPO zostało zaskoczone przez zimę”.
        Najczęściej słyszaną informacją było: "Zima znów zaskoczyła drogowców"!
        • m.c.hrabia Re: Wieczorem 08.02.21, 19:20
          A swoją drogą czskoski nie dopilnował cięcia na moim podwórku i śnieg po kolana na chodniku.
          • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 19:24
            A u mnie dopilnował, na trasie dom-śmietnik tylko po kostki.
            • bpos Re: Wieczorem 08.02.21, 19:48
              yoma napisała:

> A u mnie dopilnował, na trasie dom-śmietnik tylko po kostki.
              >
              “11 years old, better than new”.
              Johnnie Walker?
              Szynka parmeńska?
              Samochód youngtimer?
              Torebka LV?
              Mebelek minionej epoki?
              ————-
              Pomysły mi się skończyły ☹️.
              • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 23:43
                Sewrski wzorzec podgatunku. Imo.
        • met_ol Re: Wieczorem 08.02.21, 19:26
          To tym drugim koniem chyba Ty byłeś. W regionalnym wydaniu warszawskim było "MPO zostało zaskoczone......".
          • yoma Re: Wieczorem 08.02.21, 19:30
            Kurde stajnia nie forum 😂
          • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 08.02.21, 19:30
            On tym koniem nadal walczy z wiatrakami.
          • don.kichote Re: Wieczorem 08.02.21, 19:42
            met_ol napisał(a):

> W regionalnym wydaniu warszawskim było "MPO zostało zaskoczone......".

Skoro to było tylko w regionalnym, warszawskim wydaniu, to jeśli ja - gdzieś w Polsce - tego nie słyszałem, to tym bardziej "pies" w Belgii słyszeć tego nie mógł...
            • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 08.02.21, 19:46
              > Skoro to było tylko w regionalnym, warszawskim wydaniu, to jeśli ja - gdzieś w Polsce - tego nie słyszałem, to tym bardziej "pies" w Belgii słyszeć tego nie mógł...

Cienias jesteś. Sancho Panza wykazuje się wyższym IQ niż ty.
    • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 08.02.21, 19:32
      Nic nie chce sugerować, ale to chyba o tej zimie Tusk z Putinem na molo rozmawiał.
    • ave.duce Re: Wieczorem 09.02.21, 07:56
      Ano...
      • m.c.hrabia Re: Wieczorem 09.02.21, 08:11
        Morawiecki znowu dał dupy i nie odśnieżył swojej drogi
        • adria231 Re: Wieczorem 09.02.21, 08:30
          Ta zima, to coś jedynego,czego brakowało mi na Antypodach i tylko z tego powodu wróciłam do ojczyzny. Niestety, musiałam kilka lat czekać na te wspaniałe widoki. Teraz, z dziesiątego piętra mojego mieszkania podziwiam te wspaniałe widoki.....Nawet dozorcy odpuścili i chodniki mamy nadal białe....
          • taniarada Re: Wieczorem 09.02.21, 12:05
            adria231 napisała:

> Ta zima, to coś jedynego,czego brakowało mi na Antypodach i tylko z tego powod
            > u wróciłam do ojczyzny. Niestety, musiałam kilka lat czekać na te wspaniałe wid
            > oki. Teraz, z dziesiątego piętra mojego mieszkania podziwiam te wspaniałe wid
            > oki.....Nawet dozorcy odpuścili i chodniki mamy nadal białe....
            Czasami musisz wyjść ze swojego pięknego mieszkania na 10 piętrze.A wtedy już nie jest tak pięknie.
            • met_ol Re: Wieczorem 09.02.21, 13:45
              Ale możesz wyjść z łopatą do odśnieżania - a nie jak ten ksiądz z Gdańska z pistoletem straszyć manifestację.
              • taniarada No i? 09.02.21, 14:35
                met_ol napisał(a):

> Ale możesz wyjść z łopatą do odśnieżania - a nie jak ten ksiądz z Gdańska z pis
                > toletem straszyć manifestację.
                Zawsze wychodzę by odśnieżać auto.Zabieram dwie łopatę .Jedna metalowa ,druga szufla plastikowa .Zachaczam parking i okoliczne ścieżki i ta przy domu.Baranku Boży . Przygania graca gracy , a oba jednacy.
    • stasi1 I wieczorem w TVPiS info było że 09.02.21, 08:41
      Trzaskowski nie radzi sobie z odśnieżaniem stolicy. Dla poparcia tej tezy pokazano trasę zasypaną śniegiem ale za nią to odpowiada Morawiecki. Inna sprawa że wszystko i tak pójdzie na Trzaskowskiego, bo skąd to ciemny lud ma wiedzieć że powinni napisać że to Morawiecki nie radzi sobie ze śniegiem
      • yoma Re: I wieczorem w TVPiS info było że 09.02.21, 12:57
        RATUNKU
        • met_ol Re: I wieczorem w TVPiS info było że 09.02.21, 13:41
          Suweren ma głosować - nie analizować. Ot co.
          • yoma Re: I wieczorem w TVPiS info było że 09.02.21, 14:20
            Ale wiesz co, niechętnie bo niechętnie, ale jakoś tam sobie cenię obecność stasia na forum. Warto wiedzieć, jak myśli suweren.
    • taniarada Re: Wieczorem 09.02.21, 10:10
      Włodarz stolicy swoje poranne ogłoszenie o wysłaniu gotowych do działania posypywarek i pługów opatrzył zdjęciami Zarządu Oczyszczania Miasta z zeszłego roku. Fotografie te można zobaczyć m. in. w poście ZOM na Facebooku z marca 2020 roku.Ogłosiło TYP Info .Ja pierniczę.
      • m.c.hrabia Re: Wieczorem 09.02.21, 11:14
        Prymityw pierniczy 😁
      • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 09.02.21, 12:18
        > Ogłosiło TYP Info :)
        • szwampuch58 Re: Wieczorem 09.02.21, 12:33
          1000 razy?
          • pies.na.czarnych Re: Wieczorem 09.02.21, 13:46
            Przed domem Kulawego zaspy i lodowisko. Dostanie mandat?
            www.facebook.com/wolnemediapl/videos/453113202545790
            • yoma Re: Wieczorem 09.02.21, 14:18
              Yeah 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka