13.09.21, 11:53
umie liczyć tylko do trzech?

Polska jest jednym z trzech krajów w Europie, gdzie są rządy prawicowe.

Jak na profesora i byłego ministranta EN - trochę kiepsko ;)
Obserwuj wątek
    • oczyszerokozamkniete66 Re: LEgutko 13.09.21, 11:57
      Legutko jest z PIS i wszystko jasne
    • mienkiszon Facet lekutko słabiej na głowę 13.09.21, 12:03
      NIe aż tak jak Denaryrat, NIeleczony, czy tuż intelektu PiS Siuśki, ale z czasem ich dogoni
    • horpyna4 Re: LEgutko 13.09.21, 12:08
      Przede wszystkim w Polsce nie ma żadnego rządu prawicowego, tylko narodowo-socjalistyczny. Prawdziwa prawica nie ingeruje w prywatne życie obywateli i nie podwyższa podatków.
      • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 12:13
        W jednym z pisow pod artykułem napisano:

Celem komunizmu i prawicy nacjonalistycznej jest zmiana świadomości społeczeństwa.

Prawica nacjonalistyczna i komuniści to dwie strony tej samej monety. To w zasadzie to samo "danie", tylko w innym sosie. Cele i metody sa takie same, różnice są w trzeciorzędnych szczegółach.

Cele:
        -stworzenie wszechmocnego państwa, które będzie kontrolować każdy aspekt życia każdego obywatela,
        -totalne podporządkowanie każdego obywatela państwu,
        -jednolitość poglądów całego społeczeństwa,
        -stworzenie człowieka, który bezwzglednie podporządkuje się państwu oraz oficjalnej ideologii w każdym elemencie jego życia,
        -dojście do koryta dla swoich.

Metody:
        -terror państwowy,
        -prześladowania, więzienia, obozy dla osób, który nie chcą się całkowicie podporzadkować,
        -pozbawienie obywatelstwa osób, które nie podobają się władzy,
        -wszechobecna propaganda państwowa, pranie mózgów, zwłaszcza dzieci i młodzieży.
        -brak mediów prezentujących inne poglądy niż oficjalne,
        -brak wolności gospodarczej (wolności jest na tyle, na ile może to może służyć klasie/narodowi),

Róznice są trzeciorzędne, chociaż i tu są podobieństwa: nacjonalizm-internacjonalizm; walka klasowa-walka narodów.

Kto należy do ruchów komunistycznych i skrajnie prawicowych? Dokładnie ten sam typ człowieka:
        -niespełniony,
        -często słabo wykształcony,
        -mający problemy z wyzwaniami, które stawia życie: zdobycie pracy, życie miłosne,
        -podatny na manipulacje i teorie spiskowe,
        -gotowy na poświęcenie swojej wolności w zamian za to, że ktoś pokieruje jego życiem.

To jest moja opinia na podstawie tego, jak było w państwach, gdzie rządzili komuniści i prawica nacjonalistyczna. W Niemczech w międzywojniu wielu komunistów dołączyło do prawicy nacjonalistycznej i vice versa. Jak prawicę nacjonalistyczną pytano, czym różnią się od komunistów, to nie potrafili odpowiedzieć.
      • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 13:11
        Jak na to nie patrzeć - liczyć Legutko nie umie ;)
    • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 12:09
      Prof.:)
      • szwampuch58 Re: LEgutko 13.09.21, 12:21
        Oczywista oczywistosc, odmiana pisowska
    • snajper55 Re: LEgutko 13.09.21, 12:20
      ave.duce napisała:

> umie liczyć tylko do trzech?
      >
      > Polska jest jednym z t
      > rzech krajów w Europie, gdzie są rządy prawicowe.

>
      > Jak na profesora i byłego ministranta EN - trochę kiepsko ;)

Trzy w Europie? To pewnie Polska, Węgry i Białoruś?

S.
      • szwampuch58 Re: LEgutko 13.09.21, 12:23
        Jak San Eskobar lezy w Europie to 4
    • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 12:23
      Pinokio jak zwykle został źle zrozumiany.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27564499,morawiecki-o-wniosku-ws-kar-finansowych-dla-polski-ke-blednie.html#s=BoxOpImg4
      • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 13:13
        Spytam nieśmiało: co ma do tego M.M. i jego akrobacje?
        • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 13:16
          Herszt tej samej bandy. Temat wspólny.
          • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 16:17
            Herszt? Przeceniasz go ;)
            • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 16:20
              Wiem. On to jest tylko ta papuga, która zawsze siedzi na haku prawego kolana herszta:)
              • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 16:55
                herszcik myśli, że jest Ojcem Dyrektorem tego cyrku, ale... Capo di tutti capi siedzi sobie tu: 53°01′25″N 18°35′00″E
                • pies.na.czarnych Re: LEgutko 13.09.21, 19:05
                  Kolanka z papugą przykryte są :)
                  • ave.duce Re: LEgutko 14.09.21, 07:41
                    ... bitą śmietaną ...?
    • sverir Re: LEgutko 13.09.21, 12:34
      Liczyć zapewne liczy doskonale, po prostu definiuje prawicę jako partię zbieżną z jego poglądami, a wszystko co na lewo od niego, to już nie jest w ogóle prawicowe. To jest po prostu typowy polski konserwatywny filozof, który bazuje na własnych definicjach, odrzucając inne jako błędne. A przecież prawica/lewica to nie konserwatyzm/socjalizm, tylko położenie partii względem siebie. Nasza prawica może być prawicą w PL, choć przecież program gospodarczy mają mocno lewicowy (czy to nie dziwi, że rozwiązania podatkowe kopiują od Bidena, a nie od Trumpa?).
      • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 13:36
        Pi$$prawica tylko siedzi po prawej stronie sali plenarnej.

"To wybitny filozof, to pewnie pierwsza głowa tego parlamentu. Innym imponuje, nawet jeśli zgrzytają zębami
        i nawet czasem /.../są tak źli na niego, że go nazywają Leninem." - Jarosław Kaczyński (za Wiki)/30 kwietnia 2019

Prof. Legutko: Od czasów komunizmu nie zetknąłem się z taką pogardą dla prawa, jaką widzę tutaj*

*w UE

Przyjeżdża do Polski i nie widzi nic ;)
      • 99venus Re: LEgutko 13.09.21, 13:57
        Ja bym powiedział,że program gospodarczy mają złodziejski.
    • inna57 Re: LEgutko 13.09.21, 13:46
      Legutko? Ten który przegrał proces z licealistami których zniesławił swoją bezbrzeżną tępotą?
      • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 14:04
        Ten sam ;)

... "Wyrażam szczere ubolewanie, iż użyte przeze mnie słowa spowodowały naruszenie dobrego imienia
        i godności osobistej Pani Zuzanny Niemier i Pana Tomasza Chabinki" ...
    • zdravko_vypic Polecam SzPaństwu ten film o Prof. Legutce 13.09.21, 16:31
      Jest pod tytułem. Koniecznie z dźwiękiem. Bardzo się śmiałem. W ogóle ta strona (LuFA Ludowa Fabryka Animacji) jest fajna. Rysunki, filmy i teksty, wszystko jednego autora. To nie ja w każdym razie, pewnie bym tak umiał, ale najpierw musiałbym dużo zdravek vypić.

ludowafabrykaanimacji.wordpress.com/2019/08/23/arystoteles-glosowalby-na-pis-niestety-nie-zyje-ale-zyje-ryszard-legutko/
      • pies.na.czarnych Re: Polecam SzPaństwu ten film o Prof. Legutce 13.09.21, 16:39
        :))))
      • zdravko_vypic W rolach głównych 13.09.21, 16:47
        Prof. Legutko - jako zwierzę dwunożne piór pozbawione.
        Myślę że w drugiej roli głównej jest Nikita Chruszczow - jako on sam, ale też trochę jako Pan Prof. Legutko okupowany przez Brukselę, ale bohatersko przemawiający w obronie czegoś tam:

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/69627065_2593874327341907_8579111403263098880_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=cdbe9c&_nc_ohc=4d3OT6hTAI8AX9KF3-8&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=b267d56eac133c2ed475f5c4a6edb4df&oe=6163B5AA
        • pies.na.czarnych Re: W rolach głównych 13.09.21, 16:58
          Legutko z wyglądu bardziej przypomina mi profesora Filutka, tylko głową nie ta :)

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5ZhxAQkF-0X3ZthTqba6bicy41oRjeYSMe594G9EeGfZ-0LfIlD5IfQSJLVaAoPyT6V8&usqp=CAU
    • weteran-czasu Re: LEgutko 13.09.21, 18:22
      Legutko to wyjątkowe indywiduum.
      W UE jego poglądy już poznali i określoną opinię o nim mają.
      • ave.duce Re: LEgutko 13.09.21, 20:26
        weteran-czasu napisał:

> Legutko to wyjątkowe indywiduum.

Nie on jeden.

> W UE jego poglądy już poznali i określoną opinię o nim mają.

O reszcie Pi$$bandy też:

Lista pozostałych europosłów Pi$$:

Anna Fotyga, Kosma Złotowski, Karol Karski, Krzysztof Jurgiel, Jacek Saryusz-Wolski, Ryszard Czarnecki, Elżbieta Kruk, Beata Mazurek, Tomasz Poręba, Bogdan Rzońca, Beata Szydło, Patryk Jaki, Dominik Tarczyński, Jadwiga Wiśniewska, Grzegorz Tobiszowski, Izabela Kloc, Anna Zalewska, Beata Kempa, Joachim Brudziński, Elżbieta Rafalska, Adam Bielan, Zbigniew Kuźmiuk, Joanna Kopcińska, Witold Waszczykowski, Zdzisław Krasnodębski, Andżelika Możdżanowska.
    • wariant_b Re: LEgutko 13.09.21, 22:12
      Była kiedyś taka strona internetowa www.ocen.pl na której studenci
      oceniali swoich wykładowców. Za IV RP sięgałem do niej ilekroć
      pojawiała się jakaś nowa osoba z tytułem profesorskim.
      Można było sobie porównać autorytety, które uznawaliśmy wcześniej,
      z tymi jakie proponuje nam PiS. Profesor Łętowską, Zolla czy Safjana
      na przykład z profesorem Legutko. Przepaść. W ocenie kultury osobistej
      studenci byli tu nad wyraz zgodni - skończony cham.

Jak dla mnie negatywna selekcja jest być może najpoważniejszym zagrożeniem
      ze strony rządów PiS-u i lata zajmie odzyskanie spójnego systemu wartości.
      • ave.duce Re: LEgutko 14.09.21, 07:42
        > Jak dla mnie negatywna selekcja jest być może najpoważniejszym zagrożeniem
        > ze strony rządów PiS-u i lata zajmie odzyskanie spójnego systemu wartości.

Optymista :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka