Dodaj do ulubionych

Zaczyna się ?

06.03.22, 20:28
Kraje, które zaopatrzą Ukrainę w myśliwce oraz będą bazować ukraińskie maszyny na swoich lotniskach, mogą być uznane uznać za uczestników konfliktu – przekazało w niedzielę Ministerstwo Obrony Rosji. Komunikat ten wydano w czasie trwających rozmów Polski i USA w sprawie przekazania Ukrainie samolotów bojowych MiG-29.

Tylko strachy? Ukrainę też podobno tylko miał straszyć, a wg wszystkich ekspertów agresja miała być dla niego nieopłacalna pod każdym względem. Czyżby było się nad czym zastanawiać? Bo, że nie jest to wojna rosyjsko ukraińska to chyba oczywiste.
Obserwuj wątek
    • el.commendante PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojnę! 06.03.22, 20:35
      Mam nadzieję że ktoś im przetłumaczy czym to się może dla Polski skończyć!
      • boblebowsky Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 20:42
        el.commendante napisał:

> Mam nadzieję że ktoś im przetłumaczy czym to się może dla Polski skończyć!

Oczywiście, ruki po szwam ! Nie będą nam jakieś polaczki przeszkadzać w mordowaniu cywili. A jak będą fikać, to i jeszcze za Stalinem zatęsknią tak im damy popalić.
        • el.commendante Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 20:44
          boblebowsky napisał:

> el.commendante napisał:
          >
          > > Mam nadzieję że ktoś im przetłumaczy czym to się może dla Polski skończyć
          > !
          >
          > Oczywiście, ruki po szwam ! Nie będą nam jakieś polaczki przeszkadzać w mordowa
          > niu cywili. A jak będą fikać, to i jeszcze za Stalinem zatęsknią tak im damy po
          > palić.
          Cywilów to armia ukraińska mordowała w Donbasie. Rosja nie bombarduje miast.
          • kawa_poranna11 Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 20:49
            el.commendante napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > el.commendante napisał:
            > >
            > > > Mam nadzieję że ktoś im przetłumaczy czym to się może dla Polski sk
            > ończyć
            > > !
            > >
            > > Oczywiście, ruki po szwam ! Nie będą nam jakieś polaczki przeszkadzać w m
            > ordowa
            > > niu cywili. A jak będą fikać, to i jeszcze za Stalinem zatęsknią tak im d
            > amy po
            > > palić.
            > Cywilów to armia ukraińska mordowała w Donbasie. Rosja nie bombarduje miast.
            Ukraińcy z rosyjskiej artylerii, ruskimi pociskami ostrzeliwują obiekty cywilne?
            Ostrzał rakietowy Iskanderami z Białorusi to także Ukraińcy?
            Ostrzał ukraiński reaktorów atomowych?
            Pogło ciem?
            • el.commendante Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:06
              kawa_poranna11 napisał(a):

> Ostrzał rakietowy Iskanderami z Białorusi to także Ukraińcy?
              > Ostrzał ukraiński reaktorów atomowych?
              > Pogło ciem?
              Strzelają w cele wojskowe.
            • 99venus Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:28
              Daj spokój.Przecież to ruski aktywista.
          • boblebowsky Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 20:51
            el.commendante napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > >
            > ończyć
            > > !
            > >
            > ordowa
            > amy po
            > > palić.

Oczywiście, amerykańskie wytwórnie filmowe w pocie czoła wytwarzają animacje.
            www.youtube.com/watch?v=_558OH4vtzg
            www.youtube.com/watch?v=ZbQJIsX8PDY
            • el.commendante Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:05
              Gdzie masz niby ten bombardowany Kijów, ofiaro propagandy dla idiotów?

www.youtube.com/watch?v=gxVtAj2sKho
              • boblebowsky Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:10
                el.commendante napisał:

> Gdzie masz niby ten bombardowany Kijów, ofiaro propagandy dla idiotów?
                >
                > www.youtube.com/watch?v=gxVtAj2sKho

A pisałem gdzieś o Kijowie ruski szczochu?
              • adam111115 Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:12
                ABW już powinno się tobą zainteresować kacapie
                • el.commendante Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:14
                  adam111115 napisał:

> ABW już powinno się tobą zainteresować kacapie
                  Że to ja niby obraz z tych kamerek umieszczam na YouTube, faszysto?
                  • adam111115 Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:19
                    Głupi ruski troll
                    • el.commendante Czytając was, ludki otumanione propagandą, 06.03.22, 21:30
                      czuję się jakby w naszym kraju trwała inwazja jakiś zoombie! :oD
                      • pozytonium Putin zombie? 06.03.22, 22:58
                        el.commendante napisał:

> czuję się jakby w naszym kraju trwała inwazja jakiś zoombie! :oD

• 99venus Re: Czytając was, ludki otumanione propagandą, 07.03.22, 11:16
                        Uważasz,że moskiewską którą uprawiasz jest lepsza?
                        ps.horaria w rubelkach czy jednak w lepszej walucie.
              • boblebowsky Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:18
                el.commendante napisał:

> Gdzie masz niby ten bombardowany Kijów, ofiaro propagandy dla idiotów?
                >
                > www.youtube.com/watch?v=gxVtAj2sKho

A to co niby jest, Belfast?

www.youtube.com/watch?v=i_rowZqG210
                To też?
                • el.commendante Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:28
                  boblebowsky napisał:

>
                  > > Gdzie masz niby ten bombardowany Kijów, ofiaro propagandy dla idiotów?
                  > >
                  > > www.youtube.com/watch?v=gxVtAj2sKho
                  >
                  > A to co niby jest, Belfast?
                  >
                  Kijów to ponad 2mln miasto, a ty mi pokazujesz jakiś jeden budynek w którym nie wiadomo co się mieściło i nie wiadomo kto go zniszczył. Armia Ukraińska zamknęła się w miastach i tez tam strzela, dla twojej informacji.
                  • boblebowsky Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:34
                    el.commendante napisał:

> boblebowsky napisał:
                    >
                    > >
                    > > > Gdzie masz niby ten bombardowany Kijów, ofiaro propagandy dla idiot
                    > ów?
                    > > >
                    > > > www.youtube.com/watch?v=gxVtAj2sKho
                    > >
                    > > A to co niby jest, Belfast?
                    > >
                    > Kijów to ponad 2mln miasto, a ty mi pokazujesz jakiś jeden budynek w którym nie
                    > wiadomo co się mieściło i nie wiadomo kto go zniszczył. Armia Ukraińska zamknę
                    > ła się w miastach i tez tam strzela, dla twojej informacji.

Przecież ci napisałem ruska pało, że animacja Pixara są.
          • no-popis Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 07.03.22, 05:15
            el.commendante napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > >
            > ończyć
            > > !
            > >
            > ordowa
            > amy po
            > > palić.
            Zawsze było dla mnie jasne na tym forum, że jesteś ruskim trollem lub polskosowieckim komunistą.
        • storima Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 20:46
          boblebowsky napisał:

>
          > > Mam nadzieję że ktoś im przetłumaczy czym to się może dla Polski skończyć
          > !
          >
          > Oczywiście, ruki po szwam ! Nie będą nam jakieś polaczki przeszkadzać w mordowa
          > niu cywili. A jak będą fikać, to i jeszcze za Stalinem zatęsknią tak im damy po
          > palić.
          >
          >
          >

A jak! Zrobią porządek.
          Putin objawił to światu na Monachijskiej Konferencji Bezpieczeństwa w 2007 roku.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28189354,rosja-z-niepokojacym-komunikatem-msz-ostrzega-wilno-ryge-i.html#s=BoxMMtCzol1#s=BoxMMtCzol1
      • 99venus Re: PiSowscy psychole chcą wciągnąć Polskę w wojn 06.03.22, 21:27
        Nie wystarczy,że ty to robisz?W czynie społecznym??
    • pozytonium Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 20:43
      boblebowsky napisał:

> Kraje, które zaopatrzą Ukrainę w myśliwce oraz będą bazować ukraińskie maszy
      > ny na swoich lotniskach, mogą być uznane uznać za uczestników konfliktu – przek
      > azało w niedzielę Ministerstwo Obrony Rosji. Komunikat ten wydano w czasie trwa
      > jących rozmów Polski i USA w sprawie przekazania Ukrainie samolotów bojowych Mi
      > G-29.

Mamy wolny rynek. Myśliwce też może przekazać Putin, jeśli ma jaja.
      Polska nie jest objęta żadnymi sankcjami, może prowadzić interesy z całym cywilizowanym światem.
      • boblebowsky Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 20:53
        pozytonium napisał(a):

> boblebowsky napisał:
        >
        > > Kraje, które zaopatrzą Ukrainę w myśliwce oraz będą bazować ukraińskie
        > maszy
        > > ny na swoich lotniskach, mogą być uznane uznać za uczestników konfliktu –
        > przek
        > > azało w niedzielę Ministerstwo Obrony Rosji. Komunikat ten wydano w czasi
        > e trwa
        > > jących rozmów Polski i USA w sprawie przekazania Ukrainie samolotów bojow
        > ych Mi
        > > G-29.

>
        > Mamy wolny rynek. Myśliwce też może przekazać Putin, jeśli ma jaja.
        > Polska nie jest objęta żadnymi sankcjami, może prowadzić interesy z całym cywil
        > izowanym światem.

Chyba raczej wolne żarty. Dyktatorów i szaleńców nie obowiązują żadne normy.
        • el.commendante [...] 06.03.22, 21:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • 99venus Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 21:34
            Żebyś miał o czym pisać putinowski kundlu.
          • pozytonium Tego w rosyjskiej TV nie zobaczysz. 06.03.22, 22:08
            el.commendante napisał:

Tego w rosyjskiej TV nie zobaczysz.

twitter.com/i/status/1500256147244265472
            Zastanawia mnie jedno. Dlaczego Putin tak wyszkolił Ukraińców. 8 lat działań frontowych uczyniło z nich maszynę nie do zatrzymania. Dać im tylko dostęp do broni, a rozwalą całą РФ. Piszę specjalnie cyrylicą, by nie pomylić z Republiką Francuską.
            • el.commendante [...] 06.03.22, 22:16
              • pozytonium Re: Tego w rosyjskiej TV nie zobaczysz. 06.03.22, 22:42
                el.commendante napisał:

> pozytonium napisał(a):
                >
                > >
                > > Tego w rosyjskiej TV nie zobaczysz.
                > >
                > > twitter.com/i/status/1500256147244265472
                > > Zastanawia mnie jedno. Dlaczego Putin tak wyszkolił Ukraińców. 8 lat dzia
                > łań fr
                > > ontowych uczyniło z nich maszynę nie do zatrzymania. Dać im tylko dostęp
                > do bro
                > > ni, a rozwalą całą РФ. Piszę specjalnie cyrylicą, by nie pomylić z Republ
                > iką Fr
                > > ancuską.
                > Z tym rozwaleniem Rosji to spokojnie, na razie może niech ukraińska armia przes
                > tanie jak szczury chować się za cywilami w miastach.

Mają wybić cywili by było dobrze kastratowi na Kremlu w bunkrze?
                By było dobrze trzeba mieć jaja.
                Kastratowi z Kremla odebrano nawet pas juddo, jako niegodnemu go noszenia. Jest nikim.

https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/202203/1646412850_2ytdzq_600.jpg
          • no-popis Re: Zaczyna się ? 07.03.22, 05:18
            el.commendante napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            >
            > > Chyba raczej wolne żarty. Dyktatorów i szaleńców nie obowiązują żadne nor
            > my.
            > >
            > Dlalego mocarstwa jak USA atakują sobie inne kraje wbrew prawu międzynarodowemu
            Na kogo byś zagłosowął ?
            PO czy PiS gdyby tylko te dwie partie były w ofercie ?
            :)
            Bob zgadnij !
        • pozytonium Facet jest jak ja :) Może w innych proporcjach :) 06.03.22, 21:56
          boblebowsky napisał:

> > Mamy wolny rynek. Myśliwce też może przekazać Putin, jeśli ma jaja.
          > > Polska nie jest objęta żadnymi sankcjami, może prowadzić interesy z całym
          > cywil
          > > izowanym światem.
          >
          >
          > Chyba raczej wolne żarty. Dyktatorów i szaleńców nie obowiązują żadne normy.

twitter.com/i/status/1500515197559132161
          To czego potrzeba Ukraińcom to środki przeciwlotnicze i przeciwpancerne. Mam nadzieję, że polskie Pioruny się dobrze tam sprawują.
      • el.commendante [...] 06.03.22, 21:08
        • pozytonium Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 22:11
          el.commendante napisał:

> > Mamy wolny rynek. Myśliwce też może przekazać Putin, jeśli ma jaja.
          > > Polska nie jest objęta żadnymi sankcjami, może prowadzić interesy z całym
          > cywil
          > > izowanym światem.
          > Tu raczej chodziło o korzystanie z polskich lotnisk przez ukraińską armię.
          > A co do dostarczania broni Ukrainie to którędy to robić? Korytarzami humanitarn
          > ymi którymi uciekają cywile, tak jak to robią teraz? To akurat jest zbrodnia wo
          > jenna.

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8372736,zelenski-wojna-w-ukrainie-relacje-z-polska-duda-pomoc.html
          "Udało nam się zorganizować sytuację tak, aby tysiące ukraińskich kobiet i dzieci przyjęto godnie. Nikt nie pyta, jakiej są narodowości, jakiej wiary, ile mają pieniędzy. Tak naprawdę nie mamy już granicy z przyjazną Polską. Ponieważ razem jesteśmy po stronie dobra" - podkreślił Zełenski.
    • szwampuch58 Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 20:52
      Co to znaczy "zielone światło"? Przecież nikt nie pytał. Amerykanie nie są od dawania "zielonego światła" na eksport nieamerykańskiego sprzętu do krajów nieobjętych sankcjami. Polska to suwerenny kraj ,chyba....o czym ten amerykaniec bredzi ?
      • boblebowsky Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 21:09
        szwampuch58 napisał:

> Co to znaczy "zielone światło"? Przecież nikt nie pytał. Amerykanie nie są od d
        > awania "zielonego światła" na eksport nieamerykańskiego sprzętu do krajów nieob
        > jętych sankcjami. Polska to suwerenny kraj ,chyba....o czym ten amerykaniec bre
        > dzi ?
        >

Pojęcia nie mam o zapisach w traktacie NATO, ale wydaje mi się sensowne, że pomoc wojskowa jednego z państw sojuszu wymaga akceptacji pozostałych. Druga kwestia to ekwiwalent w postaci F-16 jaki mamy dostać od Amerykanów za Migi.
        • mef1stofeles Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 22:10
          boblebowsky napisał:

> Pojęcia nie mam o zapisach w traktacie NATO

Dasz radę, ten traktat liczy tylko 14 artykułów:

www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_17120.htm?selectedLocale=pl
          >Druga kwestia to ekwiwalent w postaci F-16 jaki mamy dostać od Amerykanów za Migi.

A czy nie bezpieczniej byłoby zostawić sobie te Migi, przynajmniej do czasu otrzymania ekwiwalentu? Bo tak sobie jako laik myślę, że jeśli Putlerowi zamarzy się wkroczyć na Litwę czy Łotwę, to mamy najbliżej żeby na podstawie art. 5 ruszyć z pomocą (zanim reszta NATO nie uruchomi całego swojego potencjału w obronie Rygi/Wilna oczywista).
          • j-k nie lepiej... 06.03.22, 22:25
            > A czy nie bezpieczniej byłoby zostawić sobie te Migi, przynajmniej do czasu otr
            > zymania ekwiwalentu?

nie lepiej.
            Ukraina ich pilnie potrzebuje. juz teraz, a nie za miesiac.

nasza troska jest by USA dostarczyly nam w zastepstwie swoje f-16 w trybie wyjatkowym i natychmiast.
            • mef1stofeles Re: nie lepiej... 06.03.22, 23:13
              A czy nie skuteczniejszym rozwiązaniem byłoby, gdyby USA dostarczyło F-16 na Ukrainę w trybie wyjątkowym i natychmiast?
              • pozytonium MIGi Ukraińcy znają 06.03.22, 23:22
                mef1stofeles napisał:

> A czy nie skuteczniejszym rozwiązaniem byłoby, gdyby USA dostarczyło F-16 na Uk
                > rainę w trybie wyjątkowym i natychmiast?

Na F-16 musieliby się uczyć skutecznego latania. Nawet przy cielakach jakimi są Boeingi i Airbusy piloci się specjalizują w samolotach poszczególnych firm.

Inną sprawą jest czy ONZ nie może zamknąć przestrzeni powietrznej nad UA. NATO na razie nie może tego zrobić, bo wiązałoby się to z III wojną światową.
                • mef1stofeles Re: MIGi Ukraińcy znają 06.03.22, 23:27
                  Ok, tak tylko pytam. Już miałem w rodzinie takich, co liczyli na Zachód i III woj. św.
                  • pozytonium Re: MIGi Ukraińcy znają 06.03.22, 23:52
                    mef1stofeles napisał:

> Ok, tak tylko pytam. Już miałem w rodzinie takich, co liczyli na Zachód i III w
                    > oj. św.

Jesteś krewnym Putina? Tylko on chce III wojny światowej...
                    • mef1stofeles Re: MIGi Ukraińcy znają 07.03.22, 00:04
                      pozytonium napisał(a):

> Jesteś krewnym Putina?

O nim nie mówimy niestety w czasie przeszłym.

> Tylko on chce III wojny światowej...

Jesteś pewny tego stwierdzenia?...
                      • pozytonium Re: MIGi Ukraińcy znają 07.03.22, 00:16
                        mef1stofeles napisał:

> pozytonium napisał(a):
                        >
                        > > Jesteś krewnym Putina?
                        >
                        > O nim nie mówimy niestety w czasie przeszłym.
                        >
                        > > Tylko on chce III wojny światowej...
                        >
                        > Jesteś pewny tego stwierdzenia?...

Tak.
                • albwu Re: MIGi Ukraińcy znają 08.03.22, 22:50
                  Gdyby ONZ zamknela przestrzeń powietrzną to jak by to wyegzekwowała. ONZ nie swoich wojsk. Ma wojska swoich członków o ile oni je oddelegują.
      • no-popis Re: Zaczyna się ? 07.03.22, 05:19
        szwampuch58 napisał:

> Co to znaczy "zielone światło"? Przecież nikt nie pytał. Amerykanie nie są od d
        > awania "zielonego światła" na eksport nieamerykańskiego sprzętu do krajów nieob
        > jętych sankcjami. Polska to suwerenny kraj ,chyba....o czym ten amerykaniec bre
        > dzi ?
        Masz pojęcie suwerenności w rozumieniu zakonu PC Naczelnika Kaczyńskiego lub Orbana.
        Nawet nie wiesz o tym ale jesteś pisiakiem lub głupkiem co jest niemal synonimem.
    • storima Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 21:08
      boblebowsky napisał:

> Chyba raczej wolne żarty. Dyktatorów i szaleńców nie obowiązują żadne normy.
      >

Jak tych o podwójnych standardach moralnych. Niby punktuje PiS, a wychwala putinowskiego bandytę.

Oraz zagorzałych obrońców tej szczególnej, ohydnej w czasie wojny hipokryzji:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173298029,173298029,Donald_Tusk_w_programie_Swiat_pl_Newsweek_Polska.html?p=173298878
    • behemot17-13 Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 21:46
      Ministerstwo Obrony Rosji, trochę nieadekwatne do sytuacji i roli. A nie, Ministerstwo Obrony Rosji jak najbardziej, współczuję Rosjanom, tym co muszą siedzieć w schronach.
      • behemot17-13 Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 21:50
        Żeby nie było nieporozumień, nie do Ciebie, jeba... ruskich.
    • storima Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 23:01
      Putin oznajmił plany w Monachium w 2007 roku, które konsekwentnie realizuje .

godzina 21:30

Według byłego ambasadora USA w Rosji Michaela McFaula prezydent Joe Biden i Kongres USA nie wprowadzają strefy zakazu lotów nad Ukrainą, ponieważ ich decyzja oznaczałaby wojnę USA z Rosją - przekazał ukraiński serwis Unian.

~

Amerykański urzędnik ocenił, iż prezydent Biden nie chce, by Amerykanie walczyli z Rosjanami na Ukrainie.

~

Na uwagę, że Rosja nie ograniczy się do ataku na Ukrainę, skoro celem Putina jest powrót NATO do jego granic w 1997 r., McFaul stwierdził, że w takim przypadku rozpocznie się III wojna światowa.

wyborcza.pl/relacje/14,126862,28189116.html#S.DT-K.C-B.2-L.1.duzy
    • storima Re: Zaczyna się ? 06.03.22, 23:35
      Jeńcy rosyjscy. Mają swe rodziny, matki, ojców, dziewczyny, może dzieci. Młodzi chłopcy. Mówią im, że będą witani jak wyzwoliciele w Ukrainie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28189449,ukraina-rosyjscy-jency-apeluja-o-protesty-i-blokowanie-drog.html#do_w=46&do_v=306&do_st=RS&do_sid=717&do_a=717&s=BoxNewsImg4
      • pozytonium Jedyna szansą na życie ich rodzin jest wyjazd z FR 07.03.22, 00:14
        storima napisał:

> Jeńcy rosyjscy. Mają swe rodziny, matki, ojców, dziewczyny, może dzieci. Młodzi
        > chłopcy. Mówią im, że będą witani jak wyzwoliciele w Ukrainie.

Jedyna szansą na życie ich rodzin jest wyjazd z Rosji, do Polski lub Ukrainy, szczególnie tego chłopca co ma dwójkę dzieci. Ani Ukraińcy, ani Polacy nie będą ich prześladować. Toż to mięso armatnie niczemu niewinne. Winny jest terrorysta Putin. Żołnierz poborowy nie jest niczemu winien. Można dać im nowe nazwiska, by żyli w pokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka