Dodaj do ulubionych

Fenomenalny ruch NBP

22.03.22, 22:38
Czyli stworzenie wspólnego obszaru walutowego Polskiego Złotego i Ukraińskiej Hrywny z gwarancjami banków centralnych.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 00:38
      Faktyczni jest zajebi$cie.

NBP poinformował w poniedziałek, że podpisał porozumienie ze NBU (Narodowym Bankiem Ukrainy, na mocy którego od piątku dorośli uchodźcy będą mogli wymienić do 10 tys. hrywien na osobę "po zaokrąglonym, oficjalnym" kursie.

Polska zostanie z hrywnami jak Himilsbach z angielskim.
      tvn24.pl/biznes/pieniadze/wymiana-ukrainskich-hrywien-na-euro-ebc-i-ue-tworza-mechanizm-wymiany-5645290
      • manhu Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 15:08
        pies.na.czarnych napisała:
        > Polska zostanie z hrywnami jak Himilsbach z angielskim.
        To jest pomoc uchodźcom i chodzi o zaledwie 1460 zł na dorosłą osobę (w sporej części z jej kieszeni).

Gdy Putin wejdzie do Polski to też będziemy uciekać ze złotówkami do Niemiec (nie ma pewności czy da się skorzystać w Niemczech z konta z Polski, choćby nie znając niemieckiego). I co mamy tam umrzeć z głodu nie mają ani 1 Euro? Owszem pewnie pomogą, ale te 1460 stanowi drobne zabezpieczenie. Ja mam $ i Euro na kontach - kompletnie nieopłacalne ale to było zabezpieczenie przed krachem złotówki (co się zdarza co kilkadziesiąt lat), w przypadku wojny ciężko będzie to wypłacić, szczególnie w Niemczech. Zresztą i tak mnie Kaczor nie puści, poniżej 70 lat i kategorii F każdy jest zdolny do walki.

Nie ma tu nic genialnego, poza mądrym limitem 10 tys. To ma być pomoc dla uchodźców, a nie dla oligarchów. Oczywiście, że to jest nieopłacalne, ale pomoc uchodźcom też, tu nie chodzi o opłacalność.
        • pies.na.czarnych Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 17:40
          > pies.na.czarnych napisała:
          > Polska zostanie z hrywnami jak Himilsbach z angielskim.

> To jest pomoc uchodźcom...

Wiem.

> Nie ma tu nic genialnego, poza mądrym limitem 10 tys.

Za późno. Miliony tego papieru są już w polskich bankach. Pomagać należy to jest "oczywista oczywistość", ale nie można zapomnieć o własnych obywatelach.
    • hordol Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 05:07
      a cóż tu fenomenalnego?
      ratowanie upadające hrywny przez NBP...
    • no-popis Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 08:28
      qqazz napisał:

> Czyli stworzenie wspólnego obszaru walutowego Polskiego Złotego i Ukraińskiej H
      > rywny z gwarancjami banków centralnych.
      A gdzie tu fenomenalność? Nie czytałem o tym ale jeżeli tak jest toż to głupota !
      • eeee-emeryt Re: Fenomenalny ruch NBP 23.03.22, 15:18
        Pro-pis uważa pomoc uchodźcą za głupotę. Podobnie uważa Zerro, że Polacy nie powinni dostawać pieniędzy z Unii.
    • pies.na.czarnych Re: Fenomenalny ruch NBP 24.03.22, 14:47
      next.gazeta.pl/next/7,151003,28259111,strach-na-ruble-nie-zadzialal-rosyjska-waluta-odzyskuje-wigor.html#s=BoxMMtCzol1

Wczoraj eksperci :) mówili, że to nic nie da.
      • boblebowsky Re: Fenomenalny ruch NBP 24.03.22, 18:32

> next.gazeta.pl/next/7,151003,28259111,strach-na-ruble-nie-zadzialal-rosyjska-waluta-odzyskuje-wigor.html#s=BoxMMtCzol1
        >
        > Wczoraj eksperci :) mówili, że to nic nie da.
        >

Urrrrrraaaaaaaa......!!!!!!
      • qqazz Re: Fenomenalny ruch NBP 25.03.22, 22:38
        Pewnie to ci sami "eksperci" którzy miesiąc temu głosili, że Ukraina padnie w trzy dni i nie ma sensu jej pomagać.
        Tak to jest jak głos zabierają tacy którym wydaje się że coś wiedzą a naprawdę nie mają o niczym pojęcia, przeklepując jedynie zlecenia od prowadzących.
      • privus Re: Fenomenalny ruch NBP 26.03.22, 23:07
        Dolar na rynku walutowym w Moskwie kosztuje blisko 117 rubli. W piątek za jednego rubla płacono w Polsce 0.0432 zł. W tej sytuacji jedna kartka papieru do drukarek warta jest 1,5 rubla. Ten fenomen wigoru nabiera charakteru kwiatu paproci, chociaż do czerwca jeszcze daleko :)
        • pies.na.czarnych Re: Fenomenalny ruch NBP 27.03.22, 03:26
          > W piątek za jednego rubla płacono w Polsce 0.0432 zł.

I dlatego Ruscy nie przyjeżdżają do Polski wymieniać 😇
    • adam.eu Re: Fenomenalny ruch NBP 24.03.22, 17:31
      qqazz napisał:

Dla mnie sprawa otwarta, tytuł bardziej

GŁUPI

czy

PROPAGANDOWY.

Jak to u Ciebie często bywa.
      • boblebowsky Re: Fenomenalny ruch NBP 24.03.22, 18:33
        adam.eu napisał:

> qqazz napisał:
        >
        > Dla mnie sprawa otwarta, tytuł bardziej
        >
        > GŁUPI
        >
        > czy
        >
        > PROPAGANDOWY.
        >
        > Jak to u Ciebie często bywa.
        >

Nie tylko tytuł, całość to wyssany z palca bełkot małego qazia.
        • qqazz Re: Fenomenalny ruch NBP 25.03.22, 22:43
          taż malinkij bobek uszytko zna najlipij. I tako poradil.
          • boblebowsky Re: Fenomenalny ruch NBP 26.03.22, 20:07
            qqazz napisał:

> taż malinkij bobek uszytko zna najlipij. I tako poradil.
            >

Lubisz to forum, co? Można anonimowo i bezkarnie bełkotać co ślina.....Fan Korwina i Jarusia, wyśmienita mieszanka, hłe, hłe....
            • qqazz Re: Fenomenalny ruch NBP 27.03.22, 00:23
              takie kreatury jak wy też są niestety potrzebne.
      • qqazz Pożyjemy zobaczymy 25.03.22, 22:42
        tym bardziej , że chodzi o projekt autorski wdrażany w warunkach wojennych
        Zaś co zarzutu propagandowości... . Cóż pokażcie mi kogoś kto na tym forum siedzi co najmniej kilka lat (ja na nim jestem już od około 20) nie uprawia propagandy zgodnie z regułą wedle której Uznaliście, że uprawiam propagandę.
        Wtedy się odniosę.

pozdrawiam
        • pies.na.czarnych Re: Pożyjemy zobaczymy 26.03.22, 00:13
          Sprobuj rozróżnić uprawianie propagandy id wyrażania swoich własnych poglądów.
          • qqazz rozrózniam rozróżniam 27.03.22, 00:23
            Łatwo to zobrazować na konkretnym przykładzie
            Ja od lat wygłaszam tu poglądy, poglądy, różne, czasem koślawe ale poglądy. wy od lat tłuczecie tutaj kacapską propagandę.

> Sprobuj rozróżnić uprawianie propagandy id wyrażania swoich własnych poglądów.
            >
        • adam.eu Re: Pożyjemy zobaczymy 26.03.22, 19:35
          qqazz napisał:

> tym bardziej , że chodzi o projekt autorski wdrażany w warunkach wojennych
          ????????????????????????????????????????????//

> Zaś co zarzutu propagandowości... . Cóż pokażcie mi kogoś kto na tym forum sied
          > zi co najmniej kilka lat (ja na nim jestem już od około 20) nie uprawia propaga
          > ndy zgodnie z regułą wedle której Uznaliście, że uprawiam propagandę.
          > Wtedy się odniosę.

Napiszę inaczej. Propagandę uprawiają USA, Wielka Brytania, Francja, Niemcy

Polska

Rosja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka