czan-dra 15.05.22, 10:03 O ile do końca czerwca skoczy w górę inflacja, przy założeniach, iż swołocz i "jaszczomp" będą dalej "ratowali" kraj tak jak do tej pory? Można się pomylić o siedem procent. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Re: Taki sobie quiz 15.05.22, 10:31 Nie, ciebie tak. Nie będę tłumaczył dlaczego, bo i tak nie zrozumiesz, nie ta percepcja. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Taki sobie quiz 15.05.22, 10:44 PS. tak dla rozjaśnienia, dane z listopada 2021, a o ile wzrosła ta liczba nie wiem, 2 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. 15,7 mln poniżej minimum socjalnego, może coś zrozumiesz pisiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 11:49 czan-dra napisał: > PS. tak dla rozjaśnienia, dane z listopada 2021, a o ile wzrosła ta liczba nie > wiem, 2 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. 15,7 mln poniżej minimum socja > lnego, może coś zrozumiesz pisiorze. Mirabelki i szczaw. Ktoś inny radziła polować kamieniami na dinusie. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 13:01 Młotek, ci od dinozaurów i mirabelek nie RZĄDZĄ od sześciu lat, i jakoś nie pamiętam takiego rozwarstwienia społecznego za ich "rządów", a po drugie jakoś to nie mieści się w temacie wątku, ale czego wymagać od ciebie, c`nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 13:53 czan-dra napisał: > Młotek, ci od dinozaurów i mirabelek nie RZĄDZĄ od sześciu lat, i jakoś nie pa > miętam takiego rozwarstwienia społecznego za ich "rządów", a po drugie jakoś to > nie mieści się w temacie wątku, ale czego wymagać od ciebie, c`nie? Nie jestem żadnym krezusem, a kasy mi przybywa ponad 20% rocznie. Trzeba być tylko specjalistą w tym co się robi. Pomijając inflację jestem 10% na plusie. Problem ma tylko niewykwalikowana siła robocza. Nie wiedziałem, że się do niej zaliczasz. Mamusia mówiła chodź do szkoły, a ty co? Na drzewo uciekałeś? Od kiedy tak się martwisz o tych co nie chcieli się uczyć? Byle inżynier spokojnie ma 3000 € w Polsce. Nie jest to może dużo, ale żyć się da. Polska zawsze będzie biednym krajem, jak nie będzie promować nowych technik. Koszulkę, czy spodnie i tak uszyje taniej pani z Bangladeszu. Zarabiająca z kilka € dziennie. Zawsze będzie tańsza. W Polsce dostęp do edukacji jest darmowy. Trzeba przesiedzieć te dajmy na to 20 lat w szkole, by prowadzić dostatnie życie do końca życia. Kto ma fach w ręku, np. tokarz ręczny poniżej 20 000 zł nie schodzi. Ile chciałbyś płacić ludziom, którzy nie chcieli się uczyć za kopanie rowu? Przyjeżdża facet z małą kopareczką i za dzień robi więcej niż kopacz przez tydzień. Inflacja jest dobra pod tym względem, że promuje nowe rozwiązania. Zmusza człowieka cały czas do uczenia się, udoskonalania. Nie o to chodzi, by ciężko pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:01 Nie o to chodzi, by ciężko pracować. wystarczy kraść, albo być specjalistką językową u Glapińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:13 m.c.hrabia napisał: > Nie o to chodzi, by ciężko pracować. > > wystarczy kraść, albo być specjalistką językową u Glapińskiego. Bycie wołem zostawiam tobie. I tak rozumiesz mniej niż wół. Więc wołem zostałeś awansem, jak się poduczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:20 > Bycie wołem zostawiam tobie. I tak rozumiesz mniej niż wół. Więc wołem zostałeś awansem, jak się poduczysz. Nie każdy na forum jest skłonny do propagowania ukraińskiej propagandy mimo, że oni ostatnio dobrze za to płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:34 pies.na.czarnych napisała: > > Bycie wołem zostawiam tobie. > I tak rozumiesz mniej niż wół. Więc wołem zostałeś awansem, jak się poduczysz. > > Nie każdy na forum jest skłonny do propagowania ukraińskiej propagandy mimo, że > oni ostatnio dobrze za to płacą. Podaj cennik, może dorobię. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 18:05 > Podaj cennik, może dorobię. Nie kryguj się. Wszyscy wiemy, ze ża darmo nie działasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Jakiś minister z PO radził 16.05.22, 07:40 pies.na.czarnych napisała: > > Podaj cennik, może dorobię. > > Nie kryguj się. Wszyscy wiemy, ze ża darmo nie działasz. Większość tu ludzi piszących działa społecznie. Tym się różni Polska od kacapii. Tam za najmniejszą krytykę, jedziesz na 15 lat dokarmiać białe niedźwiedzie. Wiem, że ci to trudno pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Jakiś minister z PO radził 16.05.22, 12:46 > Większość tu ludzi piszących działa społecznie. Ty należysz do płatnej mniejszości i tego nie da się ukryć. Twoje motto wyglada tak: Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jakiś minister z PO radził 16.05.22, 07:50 pozytonium napisał(a): > pies.na.czarnych napisała: > > > > Bycie wołem zostawiam tobie. > > I tak rozumiesz mniej niż wół. Więc wołem zostałeś awansem, jak się poduc > zysz. > > > > Nie każdy na forum jest skłonny do propagowania ukraińskiej propagandy mi > mo, że > > oni ostatnio dobrze za to płacą. > > Podaj cennik, może dorobię. Widzę, że obsobaczyły Cię trolle. Wyszarzyłem- niech się same tarzają, z lubością, w ich własnym błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:13 No to wygon tych ludzi do szkoły, tam nauczą ich, prócz, paciorków, zawodu, i to w zawodach zarąbiście płatnych, w jakim kraju ty żyjesz, weźmy na przykład ścianę wschodnią, tam jest kraina mlekiem i bimbrem płynąca, ale dość o twoich fantazjach, czas na odpowiedź na quiz Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium 5% 15.05.22, 14:35 czan-dra napisał: > No to wygon tych ludzi do szkoły, tam nauczą ich, prócz, paciorków, zawodu, i t > o w zawodach zarąbiście płatnych, w jakim kraju ty żyjesz, weźmy na przykład śc > ianę wschodnią, tam jest kraina mlekiem i bimbrem płynąca, ale dość o twoich fa > ntazjach, czas na odpowiedź na quiz > Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Jakiś minister z PO radził 15.05.22, 14:18 > Nie jestem żadnym krezusem, a kasy mi przybywa ponad 20% rocznie. Dostałeś podwyżkę z Kijowa? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Jakiś minister z PO radził 16.05.22, 06:33 pozytonium napisał(a): > czan-dra napisał: > > > Młotek, ci od dinozaurów i mirabelek nie RZĄDZĄ od sześciu lat, i jakoś > nie pa > > miętam takiego rozwarstwienia społecznego za ich "rządów", a po drugie ja > koś to > > nie mieści się w temacie wątku, ale czego wymagać od ciebie, c`nie? > > Nie jestem żadnym krezusem, a kasy mi przybywa ponad 20% rocznie. Trzeba być ty > lko specjalistą w tym co się robi. Pomijając inflację jestem 10% na plusie. > Problem ma tylko niewykwalikowana siła robocza. Nie wiedziałem, że się do niej > zaliczasz. > Mamusia mówiła chodź do szkoły, a ty co? Na drzewo uciekałeś? > > Od kiedy tak się martwisz o tych co nie chcieli się uczyć? > Byle inżynier spokojnie ma 3000 € w Polsce. Nie jest to może dużo, ale żyć się > da. Tak dokładnie jest. Tutejsze forumowe pisarczyki nie wiedzą tego bo nie poruszają się w środowisku ludzi o wymiernych kwalifikacjach na rynku pracy. > Polska zawsze będzie biednym krajem, jak nie będzie promować nowych technik. Ko > szulkę, czy spodnie i tak uszyje taniej pani z Bangladeszu. Zarabiająca z kilka > € dziennie. Zawsze będzie tańsza. Nauka, nowe technologie, przemysł. > W Polsce dostęp do edukacji jest darmowy. Trzeba przesiedzieć te dajmy na to 20 > lat w szkole, by prowadzić dostatnie życie do końca życia. Kto ma fach w ręku, > np. tokarz ręczny poniżej 20 000 zł nie schodzi. WYmiana zamka w dżwiach, to też fach i to nietrudny, to 200 zł za godzinkę roboty. > Ile chciałbyś płacić ludziom, którzy nie chcieli się uczyć za kopanie rowu? Prz > yjeżdża facet z małą kopareczką i za dzień robi więcej niż kopacz przez tydzień > . > Inflacja jest dobra pod tym względem, że promuje nowe rozwiązania. Zmusza człow > ieka cały czas do uczenia się, udoskonalania. Nie o to chodzi, by ciężko pracow > ać. Inflacja nie jest dobra ale w polskim przypadku i to przejściowo może się przysłużyć dobrze a mianowicie płące zbliżą się do europejskich jeszcze trochę a na przedsiębiorcach , bay zrobić na ten koszt, wymuszona zostanie lepsza technologia i lepsza organizacja pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
eeee-emeryt Re: Taki sobie quiz 15.05.22, 22:06 Do końca września będzie rosła do ok. 16%, później zacznie spadać ze względu na wysoką bazę. Ropa po ok. 110 $ za baryłkę, już nie urośnie za dużo. Tak samo gaz obecnie po ok. 100 € za MWh też nie urośnie, bo prąd okazuje się tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis wiem, wiem nie na temat ale też quiz 16.05.22, 11:25 Pytanie : czy kapitał ma narodowość czy nie ma ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: wiem, wiem nie na temat ale też quiz 16.05.22, 14:15 Czy to chaussette russe mogło by spieprzać z mojego wątku? Bydle nie ma honoru, próbuje wpieprzyć się między ludzi a pisich, załóż sobie wątek jaki chcesz, ja na pewno go oleję, a ty kacapie, nie masz za grosz wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: wiem, wiem nie na temat ale też quiz 16.05.22, 15:22 nerwujesz się, to tylko coś rzadkiego na chodniku Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: wiem, wiem nie na temat ale też quiz 17.05.22, 05:30 czan-dra napisał: > Czy to chaussette russe mogło by spieprzać z mojego wątku? Załóż sobie własne, prywatne forum a jest taka możliwość. To jest publiczne. Na prywatne, do Ciebie, na pewno wpadnie Hrabia, Adaś, Hrabia i Buldog ... > Bydle nie ma honoru, próbuje wpieprzyć się między ludzi a pisich, załóż sobie w > ątek jaki chcesz, ja na pewno go oleję, a ty kacapie, nie masz za grosz wstydu. Nie mogę założyć wątku na tym forum. Swoją drogą, teraz dostosuję się do Twojej formuły zwracania się do rozmówcy, forumowy przygłupie, spróbuj używać intelektu a nie hejtu. Używanie hejtu jest nieskuteczne chyba, że zabiegasz o zdobyty już elektorat PO w aresztach i więziennictwie. Apropos "russe" to tu trafiłeś! Patrząc z pozycji Tuska, któremu w UE zarzucano rusofobię :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Taki sobie quiz 16.05.22, 13:53 jak donosi rzepa , psi intensywnie ostro pracują nad podatkiem katastralnym. Odpowiedz Link Zgłoś