hordol 21.05.22, 15:14 next.gazeta.pl/next/7,151003,28480160,media-niemcy-i-wlochy-beda-placic-za-gaz-z-rosji-w-rublach.html#s=BoxOpImg4 faryzeusze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: jak zjeść ciastko i mieć ciastko 21.05.22, 15:20 O tym pisałem już wiele dni wcześniej. Tak miało być i tak jest. Ruscy zrobili krzykaczy w bambuko. Wszystko się dzieje bez naruszania restrykcji EU. Polska jak zwykle zostanie z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:25 by strzelic sobie w stope - tylko po to - zeby zrobic na zlosc mamusi ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:40 Niektórzy potrafią tylko mordę drzeć, ale i tak kupują ruski gaz i ropę. Jeżeli nie bezpośrednio to przez pośredników. Jest droższy, ale ch** kogo to obchodzi. Ważniejsza jest propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol w sumie nikt nie ogłosił rezygnacji z sankcji 21.05.22, 15:48 jak najbardziej istnieją nadal, tyle,że placimy w rublach. putinowi świeczkę, a diabłu ogarek sofistyka pełną gębą. a mówiąc wprost zwyczajne kurestwo Odpowiedz Link Zgłoś
j-k patrze szerzej 21.05.22, 15:56 hordol napisała: > sofistyka pełną gębą. a mówiąc wprost zwyczajne kurestwo patrze szerzej :) chodzi o to, by pokazac Swiatu i Ukrainie, ze : "cos staralismy sie dla nich zrobic"... ale wyszlo... - jak wyszlo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:02 wspólnota interesow, jedność ideałów, uniwersalne wartości i takie tam ble,ble, ble a może Zbigniew Ziobro ma rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:13 hordol napisała: > wspólnota interesow, jedność ideałów, uniwersalne wartości i takie tam ble,ble, > ble > a może Zbigniew Ziobro ma rację.... Ukraina nie należy do EU i proszę mi tu nie mieszać ich interesów z interesami i ideałami EU. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:18 no to trzeba była tak od początku mówić. ukraina do rosji, pribałtyka do rosji ,polska w unii o ile nie bedzie podskakiwać, rumunia i bułgaria chuj wie gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:27 Niech się nimi przejmują Amerykanie. Dlaczego nie krzyczysz, że Ameryka sprzedaje Europie gaz po cenach rynkowych, a nie niższych w ramach solidarności? W dodatku tego gazu łupkowego dotychczas poza Chinami nikt od nich nie chciał kupować, a mimo to już wiele miesięcy przed wojna zwiększyli jego wydobycie. Biden wystawił o wiele więcej licencji na jego wydobycie niż Trump. Narobili niesamowicie duże rezerwy. Przecież mogliby obniżyć cenę, a tym samym wpłynęliby na ceny na światowym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: w sumie nikt nie ogłosił rezygnacji z sankcji 21.05.22, 15:58 Nikt nie zabronił zakładania konta rublowego w Gazprom czy gdziekolwiek indziej i dlatego nie można mówić o łamaniu restrykcji. To zauważyłem już dawno i już wówczas pisałem, ze Putin wych**** wszystkich. Oczywiście od razu wyzwano mnie na FK od głupców i ruskich onuc. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:57 tzn ich mamusią jest władimir władimirowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:00 Nie! Ich dziećmi są zwykli Niemcy. Dla zachcianek Ukraińców mają zastopować swój przemysł? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:13 a chlubne ideały unijne ? poszły na chuj :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:19 Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tia... 21.05.22, 16:00 hordol napisała: > tzn ich mamusią jest władimir władimirowicz? no niezupelnie... jest tylko niedobra macochą - ale jak daje opierunek - to szanowac ja trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: tia... 21.05.22, 16:10 no, w dzisiejszych, postępowych czasach jest mile widziane jesli mamusią może byc facet-nawet tak niedobry jak putin Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: tia... 21.05.22, 16:19 Niemcy nie są przygotowane na nagłe pozbycie się ruskiego gazu i ropy. Nie posiadają jeszcze terminali gazowych. Znając ich jestem pewien, ze szybko takie powstaną. Gdyby w tej chwili pozbyli się rosyjskich źródeł energii to pół Europy dostałaby rykoszetem tak, że nie pozbieralibyśmy się przez ładnych wiele lat. Tego chcesz razem z Gangiem Kulawego? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: tia... 21.05.22, 16:30 독일의 국가 (독일의 노래) - National Anthem of Germany (DE/EN/KR lyrics) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: tia... 21.05.22, 16:40 Mają zrujnować swój kraj bo Zełenski tego zażądał? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: jak zjeść ciastko i mieć ciastko 21.05.22, 16:55 Gang Kulawego zjada ciastko. W momencie, w którym tak ważne jest uzyskanie niezależności energetycznej, rząd wstrzymuje inwestycję w rozbudowę kopalni ropy i gazu w Lubiatowie. Potrzeba 100 mln złotych, żeby zwiększyć wydobycie o 50%. Tak właśnie wygląda uniezależnienie od rosyjskiego gazu i ropy w praktyce. Donald Tusk: - Rząd wstrzymuje inwestycje w kopalni w Lubiatowie, komentarz, 21.05.2022 Odpowiedz Link Zgłoś