Dodaj do ulubionych

jak zjeść ciastko i mieć ciastko

21.05.22, 15:14
next.gazeta.pl/next/7,151003,28480160,media-niemcy-i-wlochy-beda-placic-za-gaz-z-rosji-w-rublach.html#s=BoxOpImg4
faryzeusze

Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: jak zjeść ciastko i mieć ciastko 21.05.22, 15:20
      O tym pisałem już wiele dni wcześniej. Tak miało być i tak jest. Ruscy zrobili krzykaczy w bambuko. Wszystko się dzieje bez naruszania restrykcji EU. Polska jak zwykle zostanie z ręką w nocniku.
    • j-k to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:25
      by strzelic sobie w stope - tylko po to - zeby zrobic na zlosc mamusi ?
      • pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:40
        Niektórzy potrafią tylko mordę drzeć, ale i tak kupują ruski gaz i ropę. Jeżeli nie bezpośrednio to przez pośredników. Jest droższy, ale ch** kogo to obchodzi. Ważniejsza jest propaganda.
      • hordol w sumie nikt nie ogłosił rezygnacji z sankcji 21.05.22, 15:48
        jak najbardziej istnieją nadal, tyle,że placimy w rublach.
        putinowi świeczkę, a diabłu ogarek

sofistyka pełną gębą. a mówiąc wprost zwyczajne kurestwo
        • j-k patrze szerzej 21.05.22, 15:56
          hordol napisała:
          > sofistyka pełną gębą. a mówiąc wprost zwyczajne kurestwo

patrze szerzej :)

chodzi o to, by pokazac Swiatu i Ukrainie, ze : "cos staralismy sie dla nich zrobic"...

ale wyszlo... - jak wyszlo... :)
          • hordol Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:02
            wspólnota interesow, jedność ideałów, uniwersalne wartości i takie tam ble,ble, ble
            a może Zbigniew Ziobro ma rację....
            • pies.na.czarnych Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:13
              hordol napisała:

> wspólnota interesow, jedność ideałów, uniwersalne wartości i takie tam ble,ble,
              > ble
              > a może Zbigniew Ziobro ma rację....

Ukraina nie należy do EU i proszę mi tu nie mieszać ich interesów z interesami i ideałami EU.
              • hordol Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:18
                no to trzeba była tak od początku mówić.
                ukraina do rosji, pribałtyka do rosji ,polska w unii o ile nie bedzie podskakiwać, rumunia i bułgaria chuj wie gdzie
                • pies.na.czarnych Re: patrze szerzej 21.05.22, 16:27
                  Niech się nimi przejmują Amerykanie. Dlaczego nie krzyczysz, że Ameryka sprzedaje Europie gaz po cenach rynkowych, a nie niższych w ramach solidarności? W dodatku tego gazu łupkowego dotychczas poza Chinami nikt od nich nie chciał kupować, a mimo to już wiele miesięcy przed wojna zwiększyli jego wydobycie. Biden wystawił o wiele więcej licencji na jego wydobycie niż Trump. Narobili niesamowicie duże rezerwy. Przecież mogliby obniżyć cenę, a tym samym wpłynęliby na ceny na światowym rynku.
        • pies.na.czarnych Re: w sumie nikt nie ogłosił rezygnacji z sankcji 21.05.22, 15:58
          Nikt nie zabronił zakładania konta rublowego w Gazprom czy gdziekolwiek indziej i dlatego nie można mówić o łamaniu restrykcji. To zauważyłem już dawno i już wówczas pisałem, ze Putin wych**** wszystkich. Oczywiście od razu wyzwano mnie na FK od głupców i ruskich onuc.
      • hordol Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 15:57
        tzn ich mamusią jest władimir władimirowicz?
        • pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:00
          Nie! Ich dziećmi są zwykli Niemcy. Dla zachcianek Ukraińców mają zastopować swój przemysł?
          • hordol Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:13
            a chlubne ideały unijne ?
            poszły na chuj :-D
            • pies.na.czarnych Re: to chyba dobrze, ze nie sa na tyle glupi ? 21.05.22, 16:19
              Jakie?
        • j-k tia... 21.05.22, 16:00
          hordol napisała:
          > tzn ich mamusią jest władimir władimirowicz?

no niezupelnie... jest tylko niedobra macochą

- ale jak daje opierunek - to szanowac ja trzeba :)
          • hordol Re: tia... 21.05.22, 16:10
            no, w dzisiejszych, postępowych czasach jest mile widziane jesli mamusią może byc facet-nawet tak niedobry jak putin
            • pies.na.czarnych Re: tia... 21.05.22, 16:19
              Niemcy nie są przygotowane na nagłe pozbycie się ruskiego gazu i ropy. Nie posiadają jeszcze terminali gazowych. Znając ich jestem pewien, ze szybko takie powstaną. Gdyby w tej chwili pozbyli się rosyjskich źródeł energii to pół Europy dostałaby rykoszetem tak, że nie pozbieralibyśmy się przez ładnych wiele lat. Tego chcesz razem z Gangiem Kulawego?
    • pies.na.czarnych Re: jak zjeść ciastko i mieć ciastko 21.05.22, 16:55
      Gang Kulawego zjada ciastko.

W momencie, w którym tak ważne jest uzyskanie niezależności energetycznej, rząd wstrzymuje inwestycję w rozbudowę kopalni ropy i gazu w Lubiatowie.
      Potrzeba 100 mln złotych, żeby zwiększyć wydobycie o 50%. Tak właśnie wygląda uniezależnienie od rosyjskiego gazu i ropy w praktyce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka