buldog2 21.06.22, 08:59 Jeżeli coś wygląda jak agent Putina, chodzi jak agent Putina, pływa jak agent Putina i kwacze jak agent Putina, to jest to PIS i Ordo Iuris. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buldog2 Re: Agent Putina 21.06.22, 09:06 Podbudowa teoretyczna: forum.gazeta.pl/forum/w,567,173400595,173400595,Plan_Orbana.html Nieważne czy kto nagrał rozmowy Putina, Kaczyńskiego i Orbana. Zachowują się dokładnie tak jakby się zmówili. Polska armia spadła z miejsca 14 na 24, wywiad i kontrwywiad rozwalone, Caracali nie ma, Marynarki Wojennej nie ma, programów Wisła i Narew nie ma, artylerii rakietowej nie ma, strategicznych zakupów nie ma. Praworządności i demokracji też już prawie nie ma. Reszta to dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
piq dla mnie to oczywiste,... 21.06.22, 13:00 ...PC/PiS jest typowym tworem służb rosyjskich wg najlepszych wzorców Ochrany i NKWD: żeby kontrolować wrogie Rosji ruchy polityczne, należy zakładać własne ruchy polityczne jeszcze bardziej deklaratywnie wrogie Rosji. Jarosław Kaczyński wg wszelkich poszlak był agentem Biura Studiów SB MSW, które było założone w strukturach peerelowskiego MSW, ale stworzone bezpośrednio przez Moskwę, i do 1982 roku było zakonspirowane. Służby komunistyczne już w latach 1980. były świadome, że system dominacji sowieckiej się rozpadnie i przygotowały się do tego zawczasu, tworząc struktury i siatki na przyszłość. Przypomnę ciekawostkę: nastoletni Mateusz Morawiecki dostał "zabezpieczenie" od II inspektoratu WUSW we Wrocławiu, który był - och, co za niespodzianka! - delegaturą Biura Studiów SB MSW. "Zabezpieczenie" stosowało Biuro Studiów po to, żeby chronić własnych ludzi przed innymi służbami peerelu, bo miało własny rejestr agentów i funkcjonariuszy pod przykryciem oddzielnych od "normalnych" agentów służb komunistycznych. Podobnie zresztą jak Departament I MSW, którego funkcjonariuszką była na 88 procent matka Jarosława Jadwiga Kaczyńska, jeśli prześledzi się interwencję agenta "jedynki" Kuberskiego ws. promocji Jarosława do klasy maturalnej oraz sygnatury rejestrów IPN - podobieństwo numerów "Jadwiigi" Kaczyńskiej, Kuberskiego i kilku sprawdzonych przeze mnie innych osób z takimi sygnaturami prowadziło wprost do związków z Departamentem I - czyli kontrwywiadem ofensywnym; miejsce pracy "Jadwiigi" w Instytucie Badań Literackich PAN z rozlicznymi kontaktami zagranicznymi jest idealne do rozpoznania agenturalnego. Haha, w tymże instytucie pracował nie kto inny jak Macierewicz, kolejny oczywisty agent rosyjski. Stary zaś Morawiecki jakoś dziwnie unikał represji, choć w stworzonej przez niego wg znanego schematu rosyjskiego Solidarności Walczącej kupa ludzi poważnie ucierpiała. Po to bezpieka takie organizacje zakładała, żeby wyłapywać i kontrolować najbardziej radykalnych, przekonanych, odważnych i zdecydowanych ludzi. Dlatego nic mnie z tego nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
piq bardzo wszystkich dziwiła błysk-kariera... 21.06.22, 13:09 ...Matołsza w PiSie. Człowiek znikąd, doradca Tuska, nagle wskakuje na fotel premiera i wiceszefa PiSu, uznaje się go z nagła za potencjalnego następcę prezessimusa Kaczyńskiego. Powyższy zestaw faktów doskonale ją tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piq wy, tawariszczu Niegraczow, jesteście znanym... 21.06.22, 13:03 ...już na tym forum poputczykiem agenta rosyjskiego Macierewicza, przeto wasze nieudolne kryszowanie tego, co widać, słychać i czuć, byłoby w gruncie rzeczy śmieszne. Gdyby nie było zdradą narodową. I nie obchodzi mnie, czy to za kasę, czy z przekonania, czy ze zidiocenia. Zdrada jest zdradą. Odpowiedz Link Zgłoś
piq też mało znana ciekawostka:... 21.06.22, 13:12 ...neomoczarowska polityka zagraniczna rządu PiSu (tam gdzie w ogóle dyplomacja istnieje) jest pod ogromnym wpływem ludzi z Ordo Iuris. Zamordowanie polityki wschodniej (nawet tak kulawej, jak była za PO) to ich dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: też mało znana ciekawostka:... 21.06.22, 23:07 nie zapominajmy o jeszcze jednej bardzo ważnej pisowskiej niegodziwości w polityce wschodniej AD 2011 www.wprost.pl/tylko-u-nas/257150/polska-prokuratura-wydala-bialoruskiego-opozycjoniste.html Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: też mało znana ciekawostka:... 22.06.22, 00:16 Tak, to prawda. PIS razem z Łukaszenką, od 2005 roku nie pozbył się swoich ludzi w prokuraturze. Dlatego wasz prezes mówi: Przyjrzyjcie mi się, bo patrzycie na Łukaszenkę :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Agent Putina 22.06.22, 21:02 Ja nie zablokowałem zakupu Caracali, programów Wisła i Narew, programu budowy karabinka itd. Nie doprowadziłem do zniszczenia polskiego wywiadu i kontrwywiadu, nie dawałem Rosjanom Raportu o WSI, przez co stracił życie przynajmniej jeden polski agent, nie przekazałem Rosji tajnych kodów rakiet, nie doprowadziłem do spadku pozycji polskiej armii w rankingach z miejsca 14 na 24. Winni zdrady i sabotażu armii powinni stanąć przed sądem. I na szubienicę. Odpowiedz Link Zgłoś