superspec1 14.09.22, 20:31 moim zdaniem to fakt m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/promocja-na-mieso-polakom-brakuje-pieniedzy-na-zaspokojenie-wszystkich-potrzeb Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozytonium Re: Kryzys gospodarczy 14.09.22, 20:34 superspec1 napisał(a): > moim zdaniem to fakt > > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/promocja-na-mieso-polakom-brakuje-pieniedzy-na-zaspokojenie-wszystkich-potrzeb Tuskowi nie starcza 7220 zł dziennie? A może nie jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Kryzys gospodarczy 15.09.22, 00:56 wyborcza.biz/biznes/7,177151,28905417,emeryci-w-walce-z-drozyzna-albo-splata-kredytu-albo-kupno.html Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kryzys gospodarczy 19.09.22, 11:27 superspec1 napisał(a): > wyborcza.biz/biznes/7,177151,28905417,emeryci-w-walce-z-drozyzna-albo-splata-kredytu-albo-kupno.html Nie tylko Polski to dotyczy. Nie jesteśmy tu wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Kryzys gospodarczy 19.09.22, 11:43 no-popis napisała: > Nie tylko Polski to dotyczy. Nie jesteśmy tu wyjątkiem. Kamień z serca. Od razu człowiekowi lżej gdy sobie uświadomi, że inni też mają pod górkę. Cieniem kładzie się tylko świadomość, że tam rządy robią co mogą, żeby kraj z bagna wyciągnąć, a nasz dwoi się i troi, by nam było tak dobrze jak rybom w Odrze. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Kryzys gospodarczy 20.09.22, 00:21 www.wiadomoscihandlowe.pl/artykul/chleb-mocno-drozeje-w-calej-europie-polska-niestety-w-szpicy-niepokojacego-trendu Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Kryzys gospodarczy 20.09.22, 00:58 superspec1 napisał(a): > www.wiadomoscihandlowe.pl/artykul/chleb-mocno-drozeje-w-calej-europie-polska-niestety-w-szpicy-niepokojacego-trendu A mąka dalej po 3-4 zł za kg :))))))))) Typowy bochenek teraz to 400 gram, z czego 150 gram to woda. Ludzie zamiast kupować chleb zaczną piec bliny. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Kryzys gospodarczy 20.09.22, 09:41 pozytonium napisał(a): > A mąka dalej po 3-4 zł za kg :))))))))) > Typowy bochenek teraz to 400 gram, z czego 150 gram to woda. > > Ludzie zamiast kupować chleb zaczną piec bliny. Gram się odmienia. Przez przypadki. W Rosji nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Kryzys gospodarczy 20.09.22, 01:36 no-popis napisała: > superspec1 napisał(a): > Nie tylko Polski to dotyczy. Nie jesteśmy tu wyjątkiem. Sąsiadom krowa też padła? Bogu niech będą dzieki. To nie tylko nam! Nie jesteśmy wyjątkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Kryzys gospodarczy 17.09.22, 09:49 Kartofel,skad ta wiedza czy mu starcza......prawy brudny kciuk? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kryzys gospodarczy 18.09.22, 22:22 Nie, Tuskowi nie zabraknie. A prezesowi wystarczy jeszcze na utrzymywanie z naszych podatków armii ochroniarzy i sprowadzanie setek policyjnych suk. A martusi wystarczy jeszcze na oszukańcze przekopanie kanału do jeziora i prywatny helikopter za wyłudzone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 01:04 superspec1 napisał(a): > moim zdaniem to fakt > > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/promocja-na-mieso-polakom-brakuje-pieniedzy-na-zaspokojenie-wszystkich-potrzeb www.onet.pl/styl-zycia/kuchnia-agaty/pusta-lodowka-wyprobuj-pyszne-placuszki-z-czerstwego-chleba/m9e1ggs,30bc1058 Jak mi się uzbiera resztek czerstwawo chleba. Normalnie jest tak, że wypiek to 1.5 kg. Starcza na tydzień. Czasami coś zostaje. Idzie do zamrażarki. Może ludzie przestaną wyrzucać chleb? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 01:22 Najbardziej zdrowa dla człowieka jest gospodarka zbieracko-lowiecka moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 01:35 Lecieć z rewolucją! pl.m.wikipedia.org/wiki/Rewolucja_neolityczna Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 01:46 pl.m.wikipedia.org/wiki/Rewolucja_agrarna Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 02:32 Specu, a co cię zanarchizowało po nocy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 02:57 Przypomniało mi się jak w 2010 roku głosowałem na myśliwego Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 15:05 m.youtube.com/watch?v=aWxBrI0g1kE Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 22.09.22, 17:22 Zieloni! Zieloni!;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Użyźniają grunt? 22.09.22, 19:42 superspec1 napisał(a): > Zieloni! Zieloni!;) wiadomosci.wp.pl/potworne-bombardowanie-rosyjskie-pociski-spadly-na-wagony-chlodnie-6815052234959712a Z Rosjan nie było czego zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 25.09.22, 06:59 superspec1 napisał(a): > Przypomniało mi się jak w 2010 roku głosowałem na myśliwego Komorowskiego. To wybitna postać :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 20:05 superspec1 napisał(a): > Najbardziej zdrowa dla człowieka jest gospodarka zbieracko-lowiecka moim zdanie > m. I to nas czeka. Będziemy zbierać opał na wysypiskach śmieci i polować na szczury i koty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 20:17 snajper55 napisał: > superspec1 napisał(a): > > > Najbardziej zdrowa dla człowieka jest gospodarka zbieracko-lowiecka moim > zdanie > > m. > > I to nas czeka. Będziemy zbierać opał na wysypiskach śmieci i polować na szczur > y i koty. > > > > ] To chyba a Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:00 pozytonium napisał(a): > To chyba a Austrii > > No a teraz podaj wysokości zarobków w Polsce i innych państwach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:16 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > To chyba a Austrii > > > > > > > No a teraz podaj wysokości zarobków w Polsce i innych państwach. W Szwecji 1000 kWh za 222 €. Niewiele więcej niż w Polsce. A dochody to sobie poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:19 pozytonium napisał(a): > W Szwecji 1000 kWh za 222 €. Niewiele więcej niż w Polsce. A dochody to sobie p > oszukaj. Ceny bez wynagrodzeń nie mają żadnego znaczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:29 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > W Szwecji 1000 kWh za 222 €. Niewiele więcej niż w Polsce. A dochody to s > obie p > > oszukaj. > > Ceny bez wynagrodzeń nie mają żadnego znaczenia. uważasz, że Rumuni zarabiają krocie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:31 pozytonium napisał(a): > snajper55 napisał: > > > pozytonium napisał(a): > > > > > W Szwecji 1000 kWh za 222 €. Niewiele więcej niż w Polsce. A dochod > y to s > > obie p > > > oszukaj. > > > > Ceny bez wynagrodzeń nie mają żadnego znaczenia. > > uważasz, że Rumuni zarabiają krocie? Nie wiem ile zarabiają Rumuni. Wiem że porównywanie cen bez porównywania płac jest idiotyzmem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 20.09.22, 21:57 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > snajper55 napisał: > > > > > pozytonium napisał(a): > > > > > > > W Szwecji 1000 kWh za 222 €. Niewiele więcej niż w Polsce. A > dochod > > y to s > > > obie p > > > > oszukaj. > > > > > > Ceny bez wynagrodzeń nie mają żadnego znaczenia. > > > > uważasz, że Rumuni zarabiają krocie? > > Nie wiem ile zarabiają Rumuni. Wiem że porównywanie cen bez porównywania płac j > est idiotyzmem. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W kraju rozlega się skomlenie opozycji, że rośnie płaca minimalna. Ciekawe zestawienie, jeszcze sprzed kacapskiej agresji masz tutaj. pl.europa.jobs/art-zarobki-a-koszty-zycia-w-europie/ Na zachodzi wcale nie jest tak wesoło. Ceny energii wzrosły w ciągu roku 4 razy. Pensje nie zmieniły się znacznie. W Niemczech najwyższa inflacja, która się dopiero rozkręca, od 1949 roku. Wyjątek stanowią Skandynawowie. Życie tam jest co prawda drogie, ale za bardzo dobrą ochronę socjalną. Niemcy, Austria przestały być ostoją taniości. Jak myślisz w kogo uderzy zakaz sprzedaży telewizorów 8K przez UE? Systematyczne podwyższanie płacy minimalnej w Polsce ma dać czas na dwie rzeczy. 1. Nie zarżnąć kapitalistów. 2. Spowodować zainteresowanie przez kapitalistów nowymi technologiami. To wszystko wymaga czasu. Jaka była stawka wolna od podatku dochodowego do czasów PiS? 8000 zł rocznie? 670 zł przychodu miesięcznie? Przecież to kpina. Kwota potrzebna na minimum utrzymania (około 2000 zł) powinna być zwolniona z podatku dochodowego. I obecnie jest. Nie można płacić podatku za to, że się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 22.09.22, 17:48 pozytonium napisał(a): > To wszystko wymaga czasu. Jaka była stawka wolna od podatku dochodowego do czas > ów PiS? 8000 zł rocznie? 670 zł przychodu miesięcznie? Przecież to kpina. Kwota > potrzebna na minimum utrzymania (około 2000 zł) powinna być zwolniona z podatk > u dochodowego. I obecnie jest. Obecnie nie ma w Polsce kwoty wolnej od podatku. Już pierwsza zarobiona zlotowka jest obciążona składką zdrowotną w wysokosci 9%. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 22.09.22, 19:37 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > To wszystko wymaga czasu. Jaka była stawka wolna od podatku dochodowego d > o czas > > ów PiS? 8000 zł rocznie? 670 zł przychodu miesięcznie? Przecież to kpina. > Kwota > > potrzebna na minimum utrzymania (około 2000 zł) powinna być zwolniona z > podatk > > u dochodowego. I obecnie jest. > > Obecnie nie ma w Polsce kwoty wolnej od podatku. Już pierwsza zarobiona zlotowk > a jest obciążona składką zdrowotną w wysokosci 9%. Każdy chciałby się leczyć za darmo włącznie na SP. A tu zhong. Seamonster musi płacić za swoje ubezpieczenie zdrowotne. Jak to? Przecież jemu się należy za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 25.09.22, 09:50 pozytonium napisał(a): > Każdy chciałby się leczyć za darmo włącznie na SP. A tu zhong. Seamonster musi > płacić za swoje ubezpieczenie zdrowotne. Jak to? Przecież jemu się należy za da > rmo. To prawda. Każdy chciałby się leczyć za darmo, a czekając najpierw na skierowanie, a potem miesiącami na swoją kolej ma czas na przemyślenia. Po pierwsze musi zastanowić się czy na pewno jest chory, bo może to zwykła hipochondria, którą można wyleczyć w domu naparami i wywarami z ziół. Po drugie jak już się do lekarza dostanie, to musi się liczyć z tym, że otrzyma kolejne skierowanie i znowu będzie miał czas. Na szczęście nie są prowadzone statystyki ile osób zmarło nie doczekawszy darmowej pomocy w placówce medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 25.09.22, 06:58 superspec1 napisał(a): > Najbardziej zdrowa dla człowieka jest gospodarka zbieracko-lowiecka moim zdanie > m. Pod warunkiem, że odróżnia grzyby jadalne od trujących :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Tego nie próbowałem ale spróbuję 25.09.22, 12:54 www.google.com/amp/s/wyborcza.pl/7,75400,24808149,krotka-historia-o-tym-jak-rewolucja-rolnicza-zniszczyla-nam.amp Odpowiedz Link Zgłoś