Dodaj do ulubionych

Przekonali mnie

08.11.04, 13:25
Przekonali mnie, Miller z Frasyniukim. Rokita i Kaczory to faszostaliniści,
zlikwidują demokrację, zniszczą kraj, wprowadzą terror i dyktaturę, no po
prostu strach się bać. Dobrze, że ma nas kto bronić przed "brunatnym marszem
Rokity" i jest medium, które o tym głośno krzyczy.

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004110802

Zauważyłam, że całą antyrokicią akcję rozkręcał szef małopolskiej UW Jan
Okoński. Jakieś zadawnione lokalne animozje?

Żałosny jakiś ten powrót UW. A jaka retoryka.
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Re: Przekonali mnie 08.11.04, 13:30
      Nie czytam explicite Trybuny, nie uczynię tego i teraz , ale musieli uzyc
      niezłych argumentów skoro udało sie im Ciebie przekonać ;-))).
      Ja jednak pozostane przy swoim zdaniu i bedę usilnie wypatrywał
      tych :brunatnych marszów.Jak na razie to Polska jawis sie błogim i spokojnym
      krajem w przeciwieństwie chociażby do tak dalece zdemokratyzowanej Holandii..
      Nie uwazasz ????
    • pan.nikt masz problem? 08.11.04, 13:36
      Przecież od dawna wiadomo, że UW okopała się na straży obietnic Okrągłego Stołu i Magdalenki. Na straży obietnic o nietykalności Towarzyszy i ich zabezpieczeniu majątkowym (na baaaaaaaaaardzo wysokim poziomie).
      No i są konsekwentni. I nie będzie im jakiś zdrajca układów Rokita, czy Kaczyński mieszał.
    • leszek.sopot mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 14:03
      ale kto inny i o czym innym
      Bo tylko Uwek moze snuc porownania i nie zastanawia sie jak się czuja ci
      wszyscy wspaniali ludzie, którzy po wojnie odsiedzieli wieloletnie wyroki w
      najmroczniejszych czasach stalinizmu? Jak czują się rodziny dziesiatek tysięcy
      zamordowanych w tamtych czasach? Elita, która nigdy nie mogła zajac po wojnie
      naleznego jej miejsca zajętego przez "nowych" przybyłych tu w zawszonych
      łapciach?
      Bede sie juz czul zawsze zawszonym Zydem w lapciach, ktory przybyl tu by zajac
      miejsce prawdziwej elity, zamknac ja do wiezien i wymordowac.
      Tak, tak wiem jako uwek, ze Prawdziwa Polska ginęła w ubeckich kazamatach lub w
      lesie zkulą w tyle głowy. Prawdziwa Polska leży wraż z najlepszymi Jej synami i
      córkami w dołach na wysypiskach śmieci."
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343

Jakom Zyd zawszony, komunista, esbek i morderca musze byc chamem, manipulatorem
      i imbecylem. Az dziw, ze jeszcze mam czelnosc cokolwiek pisac na forum. Bo
      przeciez powinienem sie dac przekonac i ustapic miejsc Prawdziwej Polsce i
      zniknac z Polski, po prostu odwalic sie od tego kraju i elity.
      • kataryna.kataryna Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 14:06
        leszek.sopot napisał:

> ale kto inny i o czym innym
        > Bo tylko Uwek moze snuc porownania i nie zastanawia sie jak się czuja ci
        > wszyscy wspaniali ludzie, którzy po wojnie odsiedzieli wieloletnie wyroki w
        > najmroczniejszych czasach stalinizmu? Jak czują się rodziny dziesiatek
        tysięcy
        > zamordowanych w tamtych czasach? Elita, która nigdy nie mogła zajac po wojnie
        > naleznego jej miejsca zajętego przez "nowych" przybyłych tu w zawszonych
        > łapciach?
        > Bede sie juz czul zawsze zawszonym Zydem w lapciach, ktory przybyl tu by
        zajac
        > miejsce prawdziwej elity, zamknac ja do wiezien i wymordowac.
        > Tak, tak wiem jako uwek, ze Prawdziwa Polska ginęła w ubeckich kazamatach lub
        w
        >
        > lesie zkulą w tyle głowy. Prawdziwa Polska leży wraż z najlepszymi Jej synami
        i
        >
        > córkami w dołach na wysypiskach śmieci."
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343
        >
        > Jakom Zyd zawszony, komunista, esbek i morderca musze byc chamem,
        manipulatorem
        >
        > i imbecylem. Az dziw, ze jeszcze mam czelnosc cokolwiek pisac na forum. Bo
        > przeciez powinienem sie dac przekonac i ustapic miejsc Prawdziwej Polsce i
        > zniknac z Polski, po prostu odwalic sie od tego kraju i elity.

Rokita tak powiedział?
        • leszek.sopot Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 14:26
          podalem link do autora wypowiedzi.
          • Gość: jak.babcie.kocham Leszku, zobacz to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:35
            Jaki biedny, zaszczuty, niewinnie oskarżony:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=17447414
            nie przejmuj się chamami, oni zawsze w końcu przegrywają
            • leszek.sopot Re: Leszku, zobacz to: 08.11.04, 15:13
              to sie nie otwiera, wyskakuje komunikat, ze trzeba odswiezyc strone. Ja
              niestety znam bardzo wielu chamow, ktorym sie w zyciu bardzo dobrze powodzi - w
              polityce tez.
              • Gość: jak.babcie.kocham Re: Leszku, zobacz to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:22
                to post z "Ciemno już" w którym Lupus użala się nad sobą i oznajmia, że odchodzi.
                • leszek.sopot Re: Leszku, zobacz to: 08.11.04, 15:36
                  Ach, czyli tak na koniec chcial sie tym postem po prostu elegancko pozegnac:(
          • kataryna.kataryna Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 14:48
            leszek.sopot napisał:

> podalem link do autora wypowiedzi.

No to teraz widzę, że słusznie Frasyniuk wyzywa Kaczory i Rokitę od
            stalinowców, bolszewików i kandydatów na dyktatora.
            • Gość: franek Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:03
              kataryna.kataryna napisała:

> No to teraz widzę, że słusznie Frasyniuk wyzywa Kaczory i Rokitę od
              > stalinowców, bolszewików i kandydatów na dyktatora.

Do ohydnego postu Lupusa i kłótni wokół niego odnosić się nie zamierzam. Ale
              podoba Ci się, kiedy na zamkniętej, nieoficjalnej kolacji przyszły premier mówi
              tak: "Wie Pan, ja mam teraz około 50 moich ludzi w Sejmie, ale 40 z nich to
              niestety debile. Ale to już niedługo. Wie Pan, po wyborach tych debili już nie
              będzie, będę miał już nie 50, ale 150 moich ludzi w Sejmie. 150 ludzi takich
              jak Pan potrzebuję." Fajne? I to, niestety, nie jest historyjka wyciągnięta z
              kapelusza.
              • bush_w_wodzie konkrety slonce 08.11.04, 15:17
                kto kiedy i do kogo tak powiedzial?

nie to zebym ci nie wierzyl ale to chyba nie bylo przy tobie?
                • Gość: franek Re: konkrety slonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:27
                  bush_w_wodzie napisał:

> kto kiedy i do kogo tak powiedzial?
                  >
                  > nie to zebym ci nie wierzyl ale to chyba nie bylo przy tobie?

Kto - nietrudno się z kontekstu domyślić. Kiedy - marzec, może luty tego roku.
                  Do kogo - niespecjalnie istotne. Do osoby dla mnie na tyle wiarygodnej, że nie
                  mam najmniejszych powodów jej nie wierzyć.
                  • bush_w_wodzie plotka 08.11.04, 15:44
                    Gość portalu: franek napisał(a):

> bush_w_wodzie napisał:
                    >
                    > > kto kiedy i do kogo tak powiedzial?
                    > >
                    > > nie to zebym ci nie wierzyl ale to chyba nie bylo przy tobie?
                    >
                    > Kto - nietrudno się z kontekstu domyślić. Kiedy - marzec, może luty tego roku.
                    > Do kogo - niespecjalnie istotne. Do osoby dla mnie na tyle wiarygodnej, że nie
                    > mam najmniejszych powodów jej nie wierzyć.

ja sie wole nie domyslac. przetworzone swiadectwo anonimowej osoby (najpewniej
                    politycznie zaangazowanej po jednej ze stron) jest bezwartosciowe. slowem:
                    rozsiewasz zwykle plotki. typowy klimat niedomowien czy zaklec o wiarygodnej osobie
                    • Gość: franek Re: plotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:51
                      bush_w_wodzie napisał:

> ja sie wole nie domyslac. przetworzone swiadectwo anonimowej osoby (najpewniej
                      > politycznie zaangazowanej po jednej ze stron) jest bezwartosciowe. slowem:
                      > rozsiewasz zwykle plotki. typowy klimat niedomowien czy zaklec o wiarygodnej
                      os
                      > obie

Dla Ciebie plotka, dla mnie informacja wiarygodna. Przekonywać Ciebie ani
                      nikogo innego nie zamierzam, wiesz swoje i niech tak zostanie. Tylko jedno -
                      ta "anonimowa osoba" politycznie zaangażowana w żaden sposób nie jest, a jej
                      anonimowości zmieniać nie zamierzam. Nie widzę najmniejszego powodu, dla
                      którego miałbym tu wypisywać nazwiska swoich przyjaciół.
                      • bush_w_wodzie Re: plotka 08.11.04, 16:30
                        zdaje sobie sprawe ze polityka jest brudna i dotyczy to wszystkich ugrupowan.
                        nie wydaje mi sie jednak wlasciwe zeby rozpowszechniac jakies wyrwane z
                        kontekstu i jakos przetworzone z zdania pol-prywatnej rozmowy...

nie zadam podawania zrodel i nie chodzi o to ze wiem swoje. chodzi o to ze tak
                        podana informacja jest szalenie niewiarygodna i nic nie wnosi
                        • Gość: franek Re: plotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:49
                          bush_w_wodzie napisał:

> chodzi o to ze tak
                          > podana informacja jest szalenie niewiarygodna i nic nie wnosi.

Bo i zbyt dużo wnosić nie miała. A że dla wielu może być całkowicie
                          niewiarygodna - zgoda, ale udowodnić jej prawdziwości nie mam jak.

W gruncie rzeczy nie chciałem tego pisać - właśnie dlatego, że to nie jest
                          żaden argument i w pełni rozumiem, że dla wielu może brzmieć jak zuepłnie
                          niewiarygodna plotka. Napisałem szybko, pod wpływem emocji, niepotrzebnie. Mój
                          błąd.
                          • bush_w_wodzie Re: plotka 08.11.04, 17:05
                            mam dla ciebie duzo uznania za ten post! obym potrafil zdobyc sie na taka
                            refleksje kiedy trzeba bedzie

niestety obawiam sie ze rokita nie bedzie dobrym premierem. nie przesadzam ale
                            sie obawiam. jest chyba zbyt zamilowany w sobie. co gorsza jesli zostanie
                            premierem i to spartaczy to bede sie za niego gorzko wstydzil.

mimo wszystko uwazam ze ma najlepsza ocene priorytetow a jego koncepcje naprawy
                            panstwa sa wystarczajaco smiale ale nie wariackie. realizacja bedzie niestety o
                            wiele trudniejsza. czyli intelekt ok charkater - nie jestem pewien
                            • kataryna.kataryna Re: plotka 08.11.04, 17:21
                              bush_w_wodzie napisał:

> niestety obawiam sie ze rokita nie bedzie dobrym premierem. nie przesadzam ale
                              > sie obawiam. jest chyba zbyt zamilowany w sobie. co gorsza jesli zostanie
                              > premierem i to spartaczy to bede sie za niego gorzko wstydzil.

A ja myślę, że Rokita nie będzie premierem.
                              I myślę też, że nie ma się czego bać.
                              • Gość: franek Re: plotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:32

> A ja myślę, że Rokita nie będzie premierem.

Dlaczego? Nie wygrają wyborów? Nie dadzą rady zmontować koalicji? A może PO
                                wydeleguje kogoś innego?

> I myślę też, że nie ma się czego bać.

Bać nie, ale gardłować i tak trzeba :)
                            • Gość: franek Re: plotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:30
                              bush_w_wodzie napisał:

> niestety obawiam sie ze rokita nie bedzie dobrym premierem. nie przesadzam ale
                              > sie obawiam. jest chyba zbyt zamilowany w sobie. co gorsza jesli zostanie
                              > premierem i to spartaczy to bede sie za niego gorzko wstydzil.
                              >

Ja się wstydzić nie zamierzam, bo i głosować na niego nie będę. A problem z nim
                              mam podobny jak Ty, zamiast tego "chyba" wstawiłbym tylko "zdecydowanie".
                              Według mnie to wygląda tochę tak, że kiedy mu "idzie", to sunie naprzód,
                              zupełnie nie rozglądając się na boki. Kompletnie nie słucha, co mu inni ludzie
                              mówią, przekonany o swojej racji ogłasza kretyńskie hasła albo rzuca
                              bazpodstawne oskarżenia.

> mimo wszystko uwazam ze ma najlepsza ocene priorytetow a jego koncepcje
                              naprawy
                              > panstwa sa wystarczajaco smiale ale nie wariackie. realizacja bedzie niestety
                              o
                              > wiele trudniejsza. czyli intelekt ok charkater - nie jestem pewien

Szalenie inteligentny zadufany w sobie bufon - tak bym go podsumował :)
              • kataryna.kataryna Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 16:18
                > Do ohydnego postu Lupusa i kłótni wokół niego odnosić się nie zamierzam. Ale
                > podoba Ci się, kiedy na zamkniętej, nieoficjalnej kolacji przyszły premier
                mówi
                >
                > tak: "Wie Pan, ja mam teraz około 50 moich ludzi w Sejmie, ale 40 z nich to
                > niestety debile. Ale to już niedługo. Wie Pan, po wyborach tych debili już
                nie
                > będzie, będę miał już nie 50, ale 150 moich ludzi w Sejmie. 150 ludzi takich
                > jak Pan potrzebuję." Fajne? I to, niestety, nie jest historyjka wyciągnięta z
                > kapelusza.

Dla mnie to jest historyjka wyciągnięta z kapelusza.

Ale wiesz co. Mi to już wisi. Możecie wszyscy walczyć z Rokitą i Kaczorami,
                przedłużyć rządy SLD o kolejne cztery lata, a może ponownie wprowadzić Leppera
                do gry (bo on i Miller zacierają ręce), jest mi wszystko jedno. Jak unitom to
                co dzisiaj mamy odpowiada, jak najbardziej im przeszkadza Rokita, który jeszcze
                nic nie zrobił (poza osłabieniem SLD i odebraniem racji bytu Samoobronie) to ja
                prostestować nie będę. Po co mam się narazić na kolejne aluzje do walki z
                żydokomuną.
                • Gość: franek Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:45

> Dla mnie to jest historyjka wyciągnięta z kapelusza.
                  >

Masz do tego pełne prawo, prawdziwości tych słów nie mam jak udowodnić. W
                  kontekście różnych innych jego faux pas (bo mimo wszystko tak staram się te
                  słowa traktować) wydają mi się jednak prawdopodobne. On po prostu zachowuje
                  się, jakby był nie wiadomo kim. Odbija mu. Nie zauważasz tego? Podoba Ci się,
                  jak na pogrzebie swojego bliskiego przyjaciela przyszły premier, który kryguje
                  się na takiego obrońcę rozlicznych wartości, nie jest w stanie zdjąć z głowy
                  kapelusza? Bo co, bo jest na to zbyt dumny, bo to uchybi jego "wielkości"?

> Ale wiesz co. Mi to już wisi. Możecie wszyscy walczyć z Rokitą i Kaczorami,

Dlaczego mówisz do mnie w liczbie mnogiej?

> przedłużyć rządy SLD o kolejne cztery lata,

Czy ja zamierzam przedłużyć rządy SLD o kolejne 4 lata? Czy już nie można
                  powiedzieć złego słowa o politykach opozycji, bo jest ryzyko, że ich
                  krytykowanie przedłuży rządy SLD?

a może ponownie wprowadzić Leppera
                  > do gry (bo on i Miller zacierają ręce),

Czy ja zamierzam wprowadzać Leppera albo Millera do gry? Znowu to samo - nie
                  można skrytykować Rokity albo Kaczora, bo jest strach, że wygra na tym Miller?

jest mi wszystko jedno. Jak unitom to
                  > co dzisiaj mamy odpowiada,

Czy powiedziałem, że odpowiada mi to, co się dzisiaj dzieje?

> jak najbardziej im przeszkadza Rokita,

Czy powiedziałem, że najbardziej przeszkadza mi Rokita?

> który jeszcze
                  >
                  > nic nie zrobił (poza osłabieniem SLD i odebraniem racji bytu Samoobronie) to
                  ja
                  >
                  > prostestować nie będę.

Nie wiem, czy nic nie zrobił, a jeśli nawet zrobił, to na pewno nieporównanie
                  mniej niż wielu innych. Ale to nie powód do tego, żeby traktować go jak świętą
                  krowę i nie wytykać mu błędów.

> Po co mam się narazić na kolejne aluzje do walki z
                  > żydokomuną.

Czy ja Ci kiedykolwiek zarzuciłem "walkę z żydokomuną"?
                  • kataryna.kataryna Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 17:19

> kataryna.kataryna napisała:
                    >
                    > > Dla mnie to jest historyjka wyciągnięta z kapelusza.
                    > >
                    >
                    > Masz do tego pełne prawo, prawdziwości tych słów nie mam jak udowodnić. W
                    > kontekście różnych innych jego faux pas (bo mimo wszystko tak staram się te
                    > słowa traktować) wydają mi się jednak prawdopodobne. On po prostu zachowuje
                    > się, jakby był nie wiadomo kim. Odbija mu. Nie zauważasz tego?

Zauważam, to diabeł wcielony. Mam nadzieję, że społeczeństwo to zauważy i
                    pozwoli dalej rządzić SLD.

Podoba Ci się,
                    > jak na pogrzebie swojego bliskiego przyjaciela przyszły premier, który
                    kryguje
                    > się na takiego obrońcę rozlicznych wartości, nie jest w stanie zdjąć z głowy
                    > kapelusza? Bo co, bo jest na to zbyt dumny, bo to uchybi jego "wielkości"?

Nie znam sprawy kapelusza, nawet nie wiem o czyim pogrzebie mowa. Nie sądzę też
                    aby Twoja surowa ocena była sprawiedliwa - naprawdę sądzisz, że Rokią kierowało
                    poczucie wyższości nad trupem? Ale tematu zachowań pogrzebowych lepiej chyba
                    nie zaczynać bo mi się od razu inny niedawny pogrzeb przypomniał.

> > Ale wiesz co. Mi to już wisi. Możecie wszyscy walczyć z Rokitą i Kaczoram
                    > i,
                    >
                    > Dlaczego mówisz do mnie w liczbie mnogiej?

Ty i Unia :)

> > przedłużyć rządy SLD o kolejne cztery lata,
                    >
                    > Czy ja zamierzam przedłużyć rządy SLD o kolejne 4 lata?

Ty sam chyba raczej nie dasz rady ale jasne jest przecież, że teraz mamy wybór,
                    albo PO-PiS albo SLD. Każde osłabienie Platformy jest na rękę SLD, LPR i
                    Lepperowi. Dla mnie wybór jest prosty. Dla Unii chyba też. Nie pamiętam, żeby
                    się naSLD tak rzucała.

Czy już nie można
                    > powiedzieć złego słowa o politykach opozycji, bo jest ryzyko, że ich
                    > krytykowanie przedłuży rządy SLD?

Można, oczywiście, że można. A o Unii można?

> a może ponownie wprowadzić Leppera
                    > > do gry (bo on i Miller zacierają ręce),
                    >
                    > Czy ja zamierzam wprowadzać Leppera albo Millera do gry? Znowu to samo - nie
                    > można skrytykować Rokity albo Kaczora, bo jest strach, że wygra na tym Miller?

A czy ja bronię?

> jest mi wszystko jedno. Jak unitom to
                    > > co dzisiaj mamy odpowiada,
                    >
                    > Czy powiedziałem, że odpowiada mi to, co się dzisiaj dzieje?
                    >
                    > > jak najbardziej im przeszkadza Rokita,
                    >
                    > Czy powiedziałem, że najbardziej przeszkadza mi Rokita?
                    >
                    > > który jeszcze
                    > >
                    > > nic nie zrobił (poza osłabieniem SLD i odebraniem racji bytu Samoobronie)
                    > to
                    > ja
                    > >
                    > > prostestować nie będę.

Przecież to do tych unitów co się stalinizmu doszukują, wierzę, że się z tym
                    nie utożsamiasz (a przynajmniej nie do końca).

> Nie wiem, czy nic nie zrobił, a jeśli nawet zrobił, to na pewno nieporównanie
                    > mniej niż wielu innych. Ale to nie powód do tego, żeby traktować go jak
                    świętą
                    > krowę i nie wytykać mu błędów.

Nikt wytykania błędów nie broni. Osobiście wolałabym, żeby moja niegdyś Unia
                    nie robiła tego pustymi oskarżeniami o bolszewizm i stalinizm ale być może tak
                    się dzisiaj walczy o głosy, tylko ja nie dorosłam.

A propos wytykania błędów, patrz co znalazłam o Janie Okońskim, pomysłodawcy
                    słynnej uchwały, w której Unia broni przedsiębiorców przed Rokitą i Kaczorami.
                    Okazuje się, że Jan Okoński ma długie tradycje wspierania i obrony
                    przedsiębiorczości:

www.fzkrakow.most.org.pl/hiper.html
                    www.obywatel.org.pl/index.php?menu=0&msgid=52

> > Po co mam się narazić na kolejne aluzje do walki z
                    > > żydokomuną.
                    >
                    > Czy ja Ci kiedykolwiek zarzuciłem "walkę z żydokomuną"?

Oczywiście, że nie :)
                    • leszek.sopot Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 17:49

> Ty sam chyba raczej nie dasz rady ale jasne jest przecież, że teraz mamy
                      wybór,
                      >
                      > albo PO-PiS albo SLD. Każde osłabienie Platformy jest na rękę SLD, LPR i
                      > Lepperowi. Dla mnie wybór jest prosty. Dla Unii chyba też. Nie pamiętam, żeby
                      > się naSLD tak rzucała.

A nie jest to na reke PiS? Moze znajdziesz wobec tego wytlumaczenie dlaczego
                      nawt prawa reka Lecha Kaczynskego potrafi oficjalnie napisac o bledach PO i nie
                      zbiera za to od swojej partii batow?
                      "Andrzej Urbański, wiceprezydent Warszawy
                      Znajomości sztuki rządzenia brakuje nie tylko politykom najwyższego szczebla.
                      Całego pokolenia nie nauczono umiejętności dobrego sprzedawania swojej pracy,
                      ciągłego chwalenia się, tymczasem dziś cała kultura jest nastawiona na
                      marketing i każda studentka uczelni biznesowej poznaje zasady takiego
                      działania. Politycy nie potrafią dobrze sprzedać swoich programów i decyzji,
                      nie ma też rozmowy ze społeczeństwem. Traktowane jest ono jak publiczność w
                      teatrze, jednak monologi w dzisiejszym świecie są przyjmowane niechętnie.
                      Sztuka rządzenia ma również aspekt pracy zespołowej, wymaga umiejętności
                      kierowania zespołem i motywowania pracowników do pracy. Wreszcie należy przyjąć
                      specyficzną pozycję polityka, który musi niekiedy „paktować z diabłem”. Taki
                      polityk przez duże P potrafi zaryzykować dla dobra swojego państwa, narodu itd.
                      O takich się pamięta. Polityków przez małe p szybko się zapomina, bo oni nawet
                      nie wiedzą, jaki obowiązek na nich ciąży. W efekcie Polacy są rozczarowani
                      politykami, bo nie mają poczucia, żeby byli to ludzie zasługujący na szacunek.
                      Politycy przez duże P pojawiają się rzadko. Dziś modne jest oskarżanie
                      polityków o wszystko, dlatego oni często działają z populistycznej chęci
                      przypodobania się. To najkrótsza droga do chorowitej klasy politycznej, jeśli
                      każdy będzie pokazywał, że jeździ tylko rowerem, codziennie oddaje krew i kocha
                      zwierzęta. Taka klasa polityków będzie się bała siebie i społeczeństwa. Myślę
                      więc, że Platforma Obywatelska wybiera prostą drogę do przepaści, jeżeli będzie
                      nadal wpływać destrukcyjnie na klasę polityczną. Takie działanie nie jest
                      żadnym usprawiedliwieniem dla tych, którzy popełniają faule. Teraz politycy PO
                      cieszą się zaufaniem społecznym, ale gdy Platforma i PiS będą w rządzie, czas
                      się nie zatrzyma. Brak rozmowy ze społeczeństwem, spłaszczanie relacji państwo-
                      obywatel ma bardzo krótkie nogi."
                      www.wiadomosci.wp.pl/kat,8632,wid,5902912,wiadomosc.html?_err=1&ticket=9659062387613479B05TrKVRSqZLQqUUsfnDH8Qk0WpQ92K802rgSlZJTnFMiLTX6R
                      8BcV48c0juaqLnc7Aj%2FMKGDJu0tcBd1vVEwVjRF%
                      2BT4nyraTATM2IYTt1PK28y5Nw5dFVmeZLwLUOaM

> Czy już nie można
                      > > powiedzieć złego słowa o politykach opozycji, bo jest ryzyko, że ich
                      > > krytykowanie przedłuży rządy SLD?

Cale szczescie, sa nawet bardziej swiatli politycy, ktorzy nie traktuja debaty
                      nad sposobami uprawiania polityki jako cel wzmocnienia SLD - choc moze taki cel
                      kataryna im wytknie.
                    • Gość: franek Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:59

> Zauważam, to diabeł wcielony. Mam nadzieję, że społeczeństwo to zauważy i
                      > pozwoli dalej rządzić SLD.

Mam to traktować jako uchylanie się od odpowiedzi? :)

> Nie znam sprawy kapelusza, nawet nie wiem o czyim pogrzebie mowa. Nie sądzę
                      też
                      > aby Twoja surowa ocena była sprawiedliwa - naprawdę sądzisz, że Rokią kierował
                      > poczucie wyższości nad trupem? Ale tematu zachowań pogrzebowych lepiej chyba
                      > nie zaczynać bo mi się od razu inny niedawny pogrzeb przypomniał.

Rzeczywiście zostawmy, przepraszam.

> Ty i Unia :)

A to z nas para!

> Ty sam chyba raczej nie dasz rady ale jasne jest przecież, że teraz mamy
                      wybór,
                      >
                      > albo PO-PiS albo SLD.

A to ciekawe, ja wyvrałbtm trzcią opcję: PO-PiS-UW. Moim zdaniem UW jest w
                      takiej koalicji niezbedna, żeby przynajmniej trochę zneutralizować radykalizm
                      Kaczorów i Rokity.

Każde osłabienie Platformy jest na rękę SLD, LPR i
                      > Lepperowi.

Czli zamknąć buzię i nie komentować bzdurnych wyskoków ludzi z PO i PiS.
                      Zupełnie się nie zgadzam.

> Dla mnie wybór jest prosty.

Dla każdego zdrowo myślącego wybór jest prosty.

> Dla Unii chyba też. Nie pamiętam, żeby
                      > się naSLD tak rzucała.

I dlatego PO i PiS nazywa "ewentualnymi koalicjantami"?

> Można, oczywiście, że można.

Zgodnie z wcześniejszą logiką nie można, bo to przysparza poparcia niechcianym
                      SLD, LPR i Samoobronie.

> A czy ja bronię?

A nie?

> > jest mi wszystko jedno. Jak unitom to
                      > > > co dzisiaj mamy odpowiada,
                      > >
                      > > Czy powiedziałem, że odpowiada mi to, co się dzisiaj dzieje?
                      > >
                      > > > jak najbardziej im przeszkadza Rokita,
                      > >
                      > > Czy powiedziałem, że najbardziej przeszkadza mi Rokita?
                      > >
                      > > > który jeszcze
                      > > >
                      > > > nic nie zrobił (poza osłabieniem SLD i odebraniem racji bytu Samoob
                      > ronie)
                      > > to
                      > > ja
                      > > >
                      > > > prostestować nie będę.
                      >
                      >
                      >
                      > Przecież to do tych unitów co się stalinizmu doszukują, wierzę, że się z tym
                      > nie utożsamiasz (a przynajmniej nie do końca).

Przepraszam, nie załapałem; zrozumiałem, że podmiotem jestem cały czas ja i
                      Unia. Z doszukiwaniem się stalinizmu się w zaden sposób nie utożsamiam, z
                      uzasadnioną krytyką zbyt radykalnych zachowań - i owszem.

> Nikt wytykania błędów nie broni.

No Ktoś broni - z racji tego, że to daje punkty Lepperowi i SLD.

Osobiście wolałabym, żeby moja niegdyś Unia
                      > nie robiła tego pustymi oskarżeniami o bolszewizm i stalinizm ale być może
                      tak
                      > się dzisiaj walczy o głosy, tylko ja nie dorosłam.

Też bym wolał i te oskarżenia też mi się nie podobały.

>
                      > A propos wytykania błędów, patrz co znalazłam o Janie Okońskim, pomysłodawcy
                      > słynnej uchwały, w której Unia broni przedsiębiorców przed Rokitą i
                      Kaczorami.
                      > Okazuje się, że Jan Okoński ma długie tradycje wspierania i obrony
                      > przedsiębiorczości:
                      >
                      > www.fzkrakow.most.org.pl/hiper.html
                      > www.obywatel.org.pl/index.php?menu=0&msgid=52
                      >

Nie znam tego Okońskiego. Ale jak ktoś mówi, że Unia musi znowu rozpocząć walkę
                      o wolność - znaczy, że jest niesamowitym imbecylem.

> > > Po co mam się narazić na kolejne aluzje do walki z
                      > > > żydokomuną.
                      > >
                      > > Czy ja Ci kiedykolwiek zarzuciłem "walkę z żydokomuną"?
                      >
                      >
                      > Oczywiście, że nie :)

No! :)
                      • kataryna.kataryna Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 23:39

>
                        > > Zauważam, to diabeł wcielony. Mam nadzieję, że społeczeństwo to zauważy i
                        >
                        > > pozwoli dalej rządzić SLD.
                        >
                        > Mam to traktować jako uchylanie się od odpowiedzi? :)

Nie. Tylko mi mało przeszkadza to, że Rokicie odbija bo w przeciwieństwie do
                        jego wrogów ani nie wierzę w to, że chce obalić demokrację, ani tym bardziej w
                        to, że nawet jak mu się to zamarzy, ktoś mu na to pozwoli.

> > Ty sam chyba raczej nie dasz rady ale jasne jest przecież, że teraz mamy
                        > wybór,
                        > >
                        > > albo PO-PiS albo SLD.
                        >
                        > A to ciekawe, ja wyvrałbtm trzcią opcję: PO-PiS-UW.

Myślę, że albo Unia takiej koalicji nie chce, albo jest na tyle głupia, że ją
                        bardzo utrudnia. Bez urazy, ale te kilka mandatów UW mogą nie być warte tego,
                        żeby wysłuchywać jej narzekań i obelg.

Moim zdaniem UW jest w
                        > takiej koalicji niezbedna, żeby przynajmniej trochę zneutralizować radykalizm
                        > Kaczorów i Rokity.

A moim zdaniem PO-PiS świetnie sobie bez UW poradzi. Bo co UW wnosi w naszą
                        politykę, odkąd wróciła? Poza bogatszym katalogiem obraźliwych porównań pod
                        adresem Rokity i Kaczorów. Na dodatek porównań, które wskazują, że UW nie jest
                        już ani partią umiaru, ani rozsądku, za to z dużymi skłonnościami samobójczymi.

> Każde osłabienie Platformy jest na rękę SLD, LPR i
                        > > Lepperowi.
                        >
                        > Czli zamknąć buzię i nie komentować bzdurnych wyskoków ludzi z PO i PiS.
                        > Zupełnie się nie zgadzam.

Nie, nie zamykać, komentować, ale nie przekraczać pewnych granic.

> > Dla mnie wybór jest prosty.
                        >
                        > Dla każdego zdrowo myślącego wybór jest prosty.

Nie słyszałam, żeby UW krytykowała SLD. Jak myślisz, kogo wolałbyt Frasyniuk,
                        premiera Millera, czy premiera Rokitę?

> > Dla Unii chyba też. Nie pamiętam, żeby
                        > > się naSLD tak rzucała.
                        >
                        > I dlatego PO i PiS nazywa "ewentualnymi koalicjantami"?

Nazywa, żeby nie palić mostów (ale w Trybunie przeczytałam, że wykreslili ten
                        zapis - Rokita sie zapłacze). Poza tym trudno, żeby nazywała "ewentualnymi
                        koalicjantami" SLD czy SdPl, które ledwie się przeczołgają do sejmu i koalicji
                        rządowej się raczej z nimi nie zmontuje.

> > Można, oczywiście, że można.
                        >
                        > Zgodnie z wcześniejszą logiką nie można, bo to przysparza poparcia
                        niechcianym
                        > SLD, LPR i Samoobronie.

Ale można uznać, że to nie szkodzi.

> > A czy ja bronię?
                        >
                        > A nie?

Nie, ja się tylko ciskam :)

> > Nikt wytykania błędów nie broni.
                        >
                        > No Ktoś broni - z racji tego, że to daje punkty Lepperowi i SLD.

Ale powtarzam, można uznać, że dokopywanie Rokicie jest tego warte (a mówie tu
                        bardziej o UW i mediach niż nas bo to co my sobie tu pogadamy raczej nie
                        wpłynie na preferencje wyborcze społeczenstwa :))

> A propos wytykania błędów, patrz co znalazłam o Janie Okońskim, pomysłoda
                        > wcy
                        > > słynnej uchwały, w której Unia broni przedsiębiorców przed Rokitą i
                        > Kaczorami.
                        > > Okazuje się, że Jan Okoński ma długie tradycje wspierania i obrony
                        > > przedsiębiorczości:
                        > >
                        > > www.fzkrakow.most.org.pl/hiper.html
                        > > www.obywatel.org.pl/index.php?menu=0&msgid=52
                        > >
                        >
                        > Nie znam tego Okońskiego. Ale jak ktoś mówi, że Unia musi znowu rozpocząć
                        walkę
                        >
                        > o wolność - znaczy, że jest niesamowitym imbecylem.

No :)
                        Ale Frasyniuk też zganiał ludzi z korytarza "grozi nam dyktatura w wy tu
                        gadacie" :) Kurcze, ta Unia wróciła w jakimś wyjątkowo zabawnym wydaniu.
              • basia.basia o imbecylach ... 08.11.04, 19:11

> tak: "Wie Pan, ja mam teraz około 50 moich ludzi w Sejmie, ale 40 z nich to
                > niestety debile. Ale to już niedługo. Wie Pan, po wyborach tych debili już
                nie
                > będzie, będę miał już nie 50, ale 150 moich ludzi w Sejmie. 150 ludzi takich
                > jak Pan potrzebuję." Fajne? I to, niestety, nie jest historyjka wyciągnięta z
                > kapelusza.

Jestem trochę zdziwiona, że taką wagę przypisujesz tym "imbecylom".
                Znaczenie miałaby ta wypowiedź wówczas, gdyby była publiczna. Każdy
                z nas ma w swoim otoczeniu różne osoby i z pewnością do matki nie
                powiemy, że ma głupią córkę ale między sobą możemy uznać, że taka
                jest bolesna prawda:)
                A Ty upubliczniłeś w jakimś sensie tę rozmowę. Niedobrze:( Nie trzeba
                robić przykrości, jeśli się nie musi:(

Ja na tę sprawę patrzę trochę inaczej. Po prostu zakładam, że Rokita
                może mieć rację. Platforma weszła do sejmu w krótkim czasie po powstaniu.
                Wiem jak tu, w Krakowie, robili nabór do partii przed tymi wyborami.
                Od czasu gdy osiągnęli w sondażach koło 25% pchali się do nich drzwiami
                i oknami chętni do przyszłego posłowania i to w całym kraju, również
                Unici. Faktem jest, że mają teraz o wiele więcej członków i zapowiadają
                od tamtego czasu, że będą się bardzo uważnie przyglądać każdemu nowemu
                kandydatowi pod kątem jego przyszłej przydatności w sejmie. Podoba mi
                się ich postanowienie, że burmistrze i prezydenci z PO nie będą kandydować
                do sejmu, bo nie wolno im traktować swojego stanowsika jako odskoczni do
                kariery sejmowej.
                Tak więc chodzi o to, że PO ma zamiar zrobić (i ma z czego) poważną
                selekcję. W PO widoczna jest pewna grupa, dość wąska. Pewnie jest tak,
                że pozostali niczym szczególnym się nie wyróżniają a teraz PO ma z czego
                wybierać. Tam myślę.

Na koniec jeszcze dodam, że jeśli spełnią się Twoje przepowiednie
                i Rokita będzie złym premierem (ja mam nadzieję, że będzie bo ma do
                tego predyspozycje) to będę pierwszą, która powiesi psy:(
            • leszek.sopot Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 15:11

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > podalem link do autora wypowiedzi.
              >
              >
              >
              > No to teraz widzę, że słusznie Frasyniuk wyzywa Kaczory i Rokitę od
              > stalinowców, bolszewików i kandydatów na dyktatora.

Przeciez Frasyniuk to ten co w zawszonych lapciach przylazl do Polski
              z "nikad". Po co ty sie przejmuszej zdaniem tego mordercy Prawdziwej Polski.
      • krystian10 Re: mnie zawszonego Zyda tez przekonano 08.11.04, 14:34
        Masz racje Leszku strach się bać , i z wieloma tezami Rolickiego musze się
        zgodzić niestety . Ja już myśle o wyniesieniu się z mojego ukochanego kraju ,
        mimo że nie jestem Żydem , jestem tylko normalnie myślącym Polakiem . To co się
        szykuje w tym kraju skłania do ucieczki w siną dal
    • douglasmclloyd UW wraca 08.11.04, 14:38
      UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
      • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 14:40
        douglasmclloyd napisał:

> UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.

No jasne: precz z zydokomuna:(
        • kataryna.kataryna Re: UW wraca 08.11.04, 14:47
          leszek.sopot napisał:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
          >
          > No jasne: precz z zydokomuna:(

Mi też wmówisz antysemickie nastroje?
          • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 15:09

> leszek.sopot napisał:
            >
            > > douglasmclloyd napisał:
            > >
            > > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
            > >
            > > No jasne: precz z zydokomuna:(
            >
            >
            >
            > Mi też wmówisz antysemickie nastroje?

Nic ci nie musze wmawiac, sama napisalas, ze zostalas przekonana.
            • kataryna.kataryna Re: UW wraca 08.11.04, 16:11
              leszek.sopot napisał:

>
              > > leszek.sopot napisał:
              > >
              > > > douglasmclloyd napisał:
              > > >
              > > > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
              > > >
              > > > No jasne: precz z zydokomuna:(
              > >
              > >
              > >
              > > Mi też wmówisz antysemickie nastroje?
              >
              >
              > Nic ci nie musze wmawiac, sama napisalas, ze zostalas przekonana.

Pisałam coś o żydokomunie, że mnie musisz tu obrażać???
              Jakie masz powody, żeby mi zarzucać antysemityzm???
              Leszek, przestań histeryzować bo się robisz śmieszny tym szukaniem wroga w
              każdym.
              • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 20:28

> leszek.sopot napisał:
                >
                > > kataryna.kataryna napisała:
                > >
                > > > leszek.sopot napisał:
                > > >
                > > > > douglasmclloyd napisał:
                > > > >
                > > > > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
                > > > >
                > > > > No jasne: precz z zydokomuna:(
                > > >
                > > >
                > > >
                > > > Mi też wmówisz antysemickie nastroje?
                > >
                > >
                > > Nic ci nie musze wmawiac, sama napisalas, ze zostalas przekonana.
                >
                >
                >
                > Pisałam coś o żydokomunie, że mnie musisz tu obrażać???

A czy ja cos tobie pisalem o zydokomunie???
                Nie wiem dlaczego moj post napisany do duglasa przypisalas sobie. Ja mu
                podpowiedzialem haslo spod kosciola sw. Brygidy w Gdansku. To przeciez takie
                bojowe zawolanie do walki z obecnym ustrojem Polski. Jestem przekonany, ze
                ciebie w tym tlumie nie bylo:)

> Jakie masz powody, żeby mi zarzucać antysemityzm???

Wskaz mi post, w ktory tobie to zarzucilem.

> Leszek, przestań histeryzować bo się robisz śmieszny tym szukaniem wroga w
                > każdym.

No popatrz. Sprobowalem zmienic poglady i stac sie wojujacym narodowcem i
                zostalo to ocenione, ze jestem smieszny. Widocznie ze mnie zadnego narodowca
                walczacego o katolicka, patriotyczna Ojczyzne wolna od czerwonej zarazy zrobic
                sie nie da:((

• Gość: domix Re: UW wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:12
            A tak naprawdę to wielu mądrali z UW boli fakt, że oddalili się niebyt
            polityczny ( a własną prośbę). Boli ich fakt, że Kaczory radzą sobie i w Sejmie
            ( jako PiS ) i w rządzeniu stolicą ( Prezydent ), mimo, że zostali skreśleni z
            listy polityków kilka lat temu. I co by ich wrogowie nie mówili, to ciężko
            znaleźdź jakieś realne zarzuty pod ich adresem.
            • Gość: komix Re: UW wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:21
              a tak naprawdę to wielu mądrali z pseudoprawicy boli fakt, że UW oddaliwszy się
              w niebyt polityczny (na własną prośbę) potrafiła się z tego wykaraskać. Boli ich
              fakt, że te wstrętne uwole radzą sobie nawet poza Sejmem,
              mimo, że zostali skreśleni z listy politykow kilka lat temu.
              I co by ich wrogowie nie mówili, to ciężko
              znaleźdź jakieś realne zarzuty pod ich adresem.

A pisuary, jak każdy widzi, będą umacniać w Polsce socjalizm - np. głosując
              ochoczo razem z komuchami i Lepperem za podatkiem 50%.
              • bush_w_wodzie Re: UW wraca 08.11.04, 15:25
                nie jestem pewien czy uw wyjdzie w ten sposob z politycznego niebytu. prawicy
                spolecznej (bo nie gospodarczej) wypowiedzi uw nic nie zrobia bo uw sama odciela
                sie od elektoratu na prawo od glebokiej lewicy (spolecznej). obawiam sie ze
                jedynym skutkiem ich pokrzykiwan bedzie dodanie otuchy sld. to w sumie jest
                najsmutniejsze dla ludzi ktorzy kiedys w uw wierzyli
                • kataryna.kataryna Re: UW wraca 08.11.04, 16:07
                  obawiam sie ze
                  > jedynym skutkiem ich pokrzykiwan bedzie dodanie otuchy sld. to w sumie jest
                  > najsmutniejsze dla ludzi ktorzy kiedys w uw wierzyli

Rzeczywiście, dla mnie to jest bardzo smutne. Bo próżno szukam jakiejś uchwały
                  w której równo mocno obrywa się SLD za Rywina i Orlen.
                  • bush_w_wodzie mnie tez to smuci 08.11.04, 16:35
                    uw uwazalem za w miare rozsadna partie choc z powaznymi (al mnie) wadami.
                    przykro mi jakos im silniej wylazi prawda o sld tym silniej oni jej
                    zaprzeczaja. wyglada to na dzialalnosc irracjonalna i samodestrukcyjna
                    • douglasmclloyd Wirus SLD 08.11.04, 16:43
                      bush_w_wodzie napisał:

> uw uwazalem za w miare rozsadna partie choc z powaznymi (al mnie) wadami.
                      > przykro mi jakos im silniej wylazi prawda o sld tym silniej oni jej
                      > zaprzeczaja. wyglada to na dzialalnosc irracjonalna i samodestrukcyjna

To jakaś zaraza. Wcześniej zaatakowała prasę i opanowała parę wydawnictw. Im
                      większy smród rozchodził się wokół afery Rywina, tym bardziej odsmardzano SLD. Z
                      Orlenem jest podobnie. Z tą różnicą, że do wybielania SLD przez media dołączyła UW.
                • Gość: jack Re: UW wraca IP: *.proxy.aol.com 08.11.04, 17:24
                  Niebyt unii raczej sie poglebi.
                  Trybuna Baranskiego nie byla wlasciwym miejscem uzalan unitow.
                  Efektem jest, ze jest traktowana juz jako prawie frakcja sld.
                  Przy napadach na Rokite czy Kaczorow wysuniete zostaly przez unitow za daleko
                  biegnace wnioski.
              • douglasmclloyd Re: UW wraca 08.11.04, 15:28
                Gość portalu: komix napisał(a):

> a tak naprawdę to wielu mądrali z pseudoprawicy boli fakt, że UW oddaliwszy się
                > w niebyt polityczny (na własną prośbę) potrafiła się z tego wykaraskać.

Niesamowite. Ilu ma reprezentantów w parlamencie?

> Boli ic
                > h
                > fakt, że te wstrętne uwole radzą sobie nawet poza Sejmem,
                > mimo, że zostali skreśleni z listy politykow kilka lat temu.
                > I co by ich wrogowie nie mówili, to ciężko
                > znaleźdź jakieś realne zarzuty pod ich adresem.
                >
                > A pisuary, jak każdy widzi, będą umacniać w Polsce socjalizm - np. głosując
                > ochoczo razem z komuchami i Lepperem za podatkiem 50%.
                • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 15:33
                  douglasmclloyd napisał:

> Gość portalu: komix napisał(a):
                  >
                  > > a tak naprawdę to wielu mądrali z pseudoprawicy boli fakt, że UW oddaliws
                  > zy się
                  > > w niebyt polityczny (na własną prośbę) potrafiła się z tego wykaraskać.
                  >
                  > Niesamowite. Ilu ma reprezentantów w parlamencie?

www.uw.org.pl/main/senat.php
                  • douglasmclloyd Re: UW wraca 08.11.04, 15:41
                    leszek.sopot napisał:

>
                    > > Gość portalu: komix napisał(a):
                    > >
                    > > > a tak naprawdę to wielu mądrali z pseudoprawicy boli fakt, że UW od
                    > daliws
                    > > zy się
                    > > > w niebyt polityczny (na własną prośbę) potrafiła się z tego wykaras
                    > kać.
                    > >
                    > > Niesamowite. Ilu ma reprezentantów w parlamencie?

> www.uw.org.pl/main/senat.php

Ta lista odziwerciedla ostatnią chwilę przed popadnięciem w niebyt cztery lata
                    temu. Od tamtej pory było tylko gorzej.
                    • Gość: komix Re: UW wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:43
                      Do tego stopnia gorzej:
                      www.uw.org.pl/main/aktualnosci.php?id=447
                    • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 16:03
                      douglasmclloyd napisał:
                      > Ta lista odziwerciedla ostatnią chwilę przed popadnięciem w niebyt cztery lata
                      > temu. Od tamtej pory było tylko gorzej.

Gazeta Wyborcza 15-06-2004:
                      "Niekwestionowanym zwycięzcą w kategorii indywidualnej został Jan Kułakowski,
                      lider listy UW - zaufało mu ponad 50 tys. Wielkopolan. Drugi był Witold Tomczak
                      (LPR) - dostał ponad 47 tys. głosów. Za nim znaleźli się: Filip Kaczmarek (PO -
                      ponad 44 tys. głosów), Marcin Libicki (PiS - ponad 40 tys.) i Marek Siwiec (SLD-
                      UP - ponad 36 tys.)".

Geremek dostal tez najwiecej glosow w Warszawie. UW zdobyla 7,3 proc. poparcia -
                      jest to lepszy wynik od 4,1 proc. w ostatnich wyborach do polskiego
                      parlamentu.
                      • douglasmclloyd Re: UW wraca 08.11.04, 16:26
                        leszek.sopot napisał:

> > Ta lista odziwerciedla ostatnią chwilę przed popadnięciem w niebyt cztery
                        > lata
                        > > temu. Od tamtej pory było tylko gorzej.
                        >
                        > Gazeta Wyborcza 15-06-2004:
                        > "Niekwestionowanym zwycięzcą w kategorii indywidualnej został Jan Kułakowski,
                        > lider listy UW - zaufało mu ponad 50 tys. Wielkopolan. Drugi był Witold Tomczak
                        >
                        > (LPR) - dostał ponad 47 tys. głosów. Za nim znaleźli się: Filip Kaczmarek (PO -
                        >
                        > ponad 44 tys. głosów), Marcin Libicki (PiS - ponad 40 tys.) i Marek Siwiec (SLD
                        > -
                        > UP - ponad 36 tys.)".
                        >
                        > Geremek dostal tez najwiecej glosow w Warszawie. UW zdobyla 7,3 proc. poparcia
                        > -
                        > jest to lepszy wynik od 4,1 proc. w ostatnich wyborach do polskiego
                        > parlamentu.

Zaczekajmy do wyborów. Kogo wystawi Unia skoro jej okręty flagowe siedzą w
                        Brukseli.
                        • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 17:32
                          douglasmclloyd napisał:

> Zaczekajmy do wyborów. Kogo wystawi Unia skoro jej okręty flagowe siedzą w
                          > Brukseli.

i to jest byc moze dzisiejszy frasunek Frasyniuka.
        • douglasmclloyd Re: UW wraca 08.11.04, 15:26
          leszek.sopot napisał:

>
          > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.

> No jasne: precz z zydokomuna:(

Leszku coś takiego z twoich ust? Mnie by to przez gardło nie przeszło.
          • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 15:35
            douglasmclloyd napisał:

> leszek.sopot napisał:
            >
            > >
            > > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
            >
            > > No jasne: precz z zydokomuna:(
            >
            > Leszku coś takiego z twoich ust? Mnie by to przez gardło nie przeszło.

Coraz bardziej sie po prostu przekonuje do tego by byc antykomuchem z partii PO-
            PiS-LPR. Potrzeba jeszcze wiekszej radykalizacji!! - ale trudno o tym pisac bo
            giwi wywali.
            • Gość: gt serio IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 08.11.04, 15:40
              Leszku, opinia jednego oszołoma nie może sprawiać, że będziesz zgorzkniały i
              wymagał od wszystkich, żeby tegoż oszołoma krytykowali. On już sam się
              ośmieszył swoim postem, porównując UW do UB i cynicznie powołując się na ofiary
              Polskiego Podziemia. To jest hiena cmentarna, która zawsze trupami się wyżywi -
              ale czy to powinno wkurzać normalnych ludzi? Moim zdaniem szkoda zdrowia.
              • leszek.sopot tylko krowa nie zmienia pogladow 08.11.04, 15:51
                takie haslo bylo wywieszone w biurze organizacyjnym NZS w 80 roku na UG. I tak
                sobie mysle, ze od czasu do czasu moze fajnie by bylo tak tych Zydkow poobijac
                jakas pala, a komuchow powybijac i powrzucac do jakiegos dola bez zadnych
                warstw piachu pomiedzy warstwami. To by byla mila rozrywka na jesienne ponure
                wieczory.

Gość portalu: gt napisał(a):

> Leszku, opinia jednego oszołoma nie może sprawiać, że będziesz zgorzkniały i
                > wymagał od wszystkich, żeby tegoż oszołoma krytykowali. On już sam się
                > ośmieszył swoim postem, porównując UW do UB i cynicznie powołując się na
                ofiary
                >
                > Polskiego Podziemia. To jest hiena cmentarna, która zawsze trupami się
                wyżywi -
                >
                > ale czy to powinno wkurzać normalnych ludzi? Moim zdaniem szkoda zdrowia.
                • Gość: gt Re: tylko krowa nie zmienia pogladow IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 08.11.04, 15:56
                  well, whatever you desire. Chciałem Ci tylko powiedzieć, że mnie bardziej
                  podnieca np. lektura Joyce'a czy Kundery niż fałszywki lupusa.
            • douglasmclloyd Re: UW wraca 08.11.04, 15:43
              leszek.sopot napisał:

>
              > >
              > > >
              > >
              > >
              > > Leszku coś takiego z twoich ust? Mnie by to przez gardło nie przeszło.

> Coraz bardziej sie po prostu przekonuje do tego by byc antykomuchem z partii PO
              > -
              > PiS-LPR. Potrzeba jeszcze wiekszej radykalizacji!! - ale trudno o tym pisac bo
              > giwi wywali.

Ja natomiast od partii politycznych trzymam się z daleka.
              • leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 15:45
                douglasmclloyd napisał:
                > Ja natomiast od partii politycznych trzymam się z daleka.

To jest chyba najzdrowszy sposob na zycie:))
            • kataryna.kataryna Re: UW wraca 08.11.04, 16:05
              leszek.sopot napisał:

>
              > >
              > > >
              > >
              > >
              > > Leszku coś takiego z twoich ust? Mnie by to przez gardło nie przeszło.
              >
              > Coraz bardziej sie po prostu przekonuje do tego by byc antykomuchem z partii
              PO
              > -
              > PiS-LPR.

Możesz wskazać kto z PO lub PiS-u wzywał do walki z żydokomuną?

• leszek.sopot Re: UW wraca 08.11.04, 16:07

> leszek.sopot napisał:
                >
                > >
                > > > leszek.sopot napisał:
                > > >
                > > > > douglasmclloyd napisał:
                > > > >
                > > > > > UW wraca jako frakcja SLD. Oby pociągnęła SLD za sobą.
                > > >
                > > > > No jasne: precz z zydokomuna:(
                > > >
                > > > Leszku coś takiego z twoich ust? Mnie by to przez gardło nie przesz
                > ło.
                > >
                > > Coraz bardziej sie po prostu przekonuje do tego by byc antykomuchem z par
                > tii
                > PO
                > > -
                > > PiS-LPR.
                >
                >
                >
                > Możesz wskazać kto z PO lub PiS-u wzywał do walki z żydokomuną?

Np. towarzysze t1s i lupus.lupus
    • yossarian18 Re: Przekonali mnie 08.11.04, 16:58
      "Białe jest białe, a czerwone jest wredne".
      • Gość: 000 Re: Przekonali mnie IP: *.152.204.43.Dial1.Atlanta1.Level3.net 08.11.04, 17:16
        yossarian18 napisał:

> "Białe jest białe, a czerwone jest wredne".

Jak nasza flaga...pewnie dlatego mamy tak wredna historie...
        • leszek.sopot Re: Przekonali mnie 08.11.04, 17:51
          Gość portalu: 000 napisał(a):

> yossarian18 napisał:
          >
          > > "Białe jest białe, a czerwone jest wredne".
          >
          > Jak nasza flaga...pewnie dlatego mamy tak wredna historie...

i jak czerwone maki spod Monte Cassino - moze yossarian chcialby nazwac jakis
          plac imieniem obroncow Monte Cassino?
          • yossarian18 Re: Przekonali mnie 08.11.04, 19:44
            Ja chcę takiego placu i ulicy Kisiela w każdym mieście! To dobry pomysł.
            Chyba każdy wie o jakie czerwone mi chodziło...
    • szczurbiurowy Re: Przekonali mnie 08.11.04, 17:53
      kaczyzm i rokitunizm rozwalają naszą, pożal się Boże, 3 RP.
      A jak już rozwalą, wtedy będziemy budowac 5 bo cyferkę kolejną krasnoludki
      ukradną.
      Jeśli prawdą jest, że w miarę budowania (post)komunizmu zaostrza się walka klas
      to jesteśmy w szczytowym momencie budowy - sprzeczności się już tak zaostrzyły,
      ze komuszki zaraz pękną jak balony.
      A co powiecie na to jak Macierewicz przesłuchuje Siemiątkowskiego?
    • basia.basia Re: Przekonali mnie 08.11.04, 19:41

> Przekonali mnie, Miller z Frasyniukim. Rokita i Kaczory to faszostaliniści,
      > zlikwidują demokrację, zniszczą kraj, wprowadzą terror i dyktaturę, no po
      > prostu strach się bać. Dobrze, że ma nas kto bronić przed "brunatnym marszem
      > Rokity" i jest medium, które o tym głośno krzyczy.
      >
      > www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004110802
      >
      > Zauważyłam, że całą antyrokicią akcję rozkręcał szef małopolskiej UW Jan
      > Okoński. Jakieś zadawnione lokalne animozje?
      >
      > Żałosny jakiś ten powrót UW. A jaka retoryka.
      >

Jak już weszłam na stronę Trybuny to sobie poczytałam no i popatrz:

"U podstaw III RP legła filozofia porozumienia ponad historycznymi podziałami,
      wspólnej budowy nowego ładu przez siły dawnej władzy i dawnej opozycji. Dzięki
      okrągłostołowej mądrości Polska dość miękko weszła w kapitalizm, stała się
      członkiem NATO i Unii Europejskiej. Oczywiście III RP nie jest bytem idealnym.
      Jednak problemy, z którymi się stykamy - patologiczne związki biznesu i
      polityki, korupcja, demoralizacja władzy - są także dobrze znane w najbardziej
      rozwiniętych państwach Zachodu. Mimo to żadnej poważnej sile politycznej
      walczącej tam o władzę nie przyjdzie do głowy ogłaszanie, że jej celem
      jest "ostateczne wyeliminowanie" przeciwnika. W Polsce do głosu dochodzi partia
      nienawiści, która głosi budowę IV RP. Jej fundamentem ma być wywrócony Okrągły
      Stół, wymazana gruba kreska. Po takim oczyszczeniu Polska ma stać się "krajem
      normalnym". Stanie się polem nieustannej bitwy. Bo bracia Kaczyńscy, Jan Rokita
      i Roman Giertych nie mogą żyć bez wroga. Po powieszeniu czerwonego,
      powieszą "kolaborantów" z Okrągłego Stołu. Po nich przyjdzie kolej na masonów,
      ateistów, mniejszości narodowe i seksualne. Taka jest logika wielkich czystek.
      Czas przeciwstawić partii nienawiści partię porozumienia i rozsądku, która
      zdoła się przedrzeć do opinii społecznej z ostrzeżeniem, że spectrybunały i
      nowe Czeka są grobem, a nie kolebką demokracji.
      Krzysztof Pilawski"

Zauważ tę partię "porozumienia i rozsądku"? Czyż by to była agitacja
      za wstępowaniem do UW?

Mógłby o tym świadczyć również ten fragment z Twojego linka:

"Zdumiewającym jest, że politycy, którzy byli postrzegani jako ludzie rozsądni,
      dający szansę na to, żeby wspólnie z UW stworzyć rząd odpowiedzialny, odwołują
      się w swojej kampanii do demagogii antydemokratycznej - powiedział nam
      Frasyniuk. Propozycje Kaczyńskiego i Rokity określił jako bolszewickie. -
      „Grab, co zagrabione", było początkiem Rewolucji Październikowej - powiedział.
      Zapowiadaną przez partie prawicowe lustrację majątkową określił jako
      szczególnie niebezpieczną. Jego zdaniem, uderzy ona w obywateli, którzy
      uwierzyli w gospodarkę rynkową, demokratyczne państwo i stabilność państwa.
      Stwierdził, że Rokita i Kaczyński „zachłysnęli się wydarzeniami z maja 1926 i
      są gotowi powtórzyć tamten scenariusz". - Jan Maria Rokita powiedział, że
      daliśmy uczelniom wyższym autonomię, ale najpierw trzeba było zaprowadzić tam
      porządek. Jakbym słyszał Łukaszenkę. Wszystkie te zapowiedzi zmierzające do
      powołania „światłego dyktatora" są poważnym zagrożeniem dla polskiej
      demokracji. Jan Maria Rokita i Jarosław Kaczyński powoli staną się zakładnikami
      polityki Giertycha i to on weźmie bitą śmietanę z tortu, na który oni
      pracowali - powiedział."

Oni mieli być szansą, by wspólnie z UW stworzyć rząd odpowiedzialny!
      No i na koniec dyskucji przyjęto uchwałę, ale wykreslono z niej
      fragment o koalicji UW z PiS i PO. Wydaje mi się, że w trakcie ożywionej
      dyskusji zebrani przekonali się nawzajem, że PO i PiS to bolszewia
      i nie po drodze z nimi Unii. A z postkomuchami po drodze? Czy oni
      powariowali?
      • pafilek Re: Przekonali mnie 08.11.04, 21:28
        Az sie wierzyć nie chce , że to UW, Też na nią głosowałam . Teraz myślę, że
        każdego kandydata do wyższych stanowisk w państwie i w sejmie trzeba poddać
        wykrywaczowi kłamstw. Myślę , że UW bardzo pragnie BYC i staraja sie zaistnieć w
        mediach. Myślą, ze stajac przy boku prezydenta notowania ich wzrosną. Mam
        nadzieję, że się mylą.
      • jak.babcie.kocham Re: Przekonali mnie 08.11.04, 21:29
        A z postkomuchami po drodze? Czy oni
        > powariowali?

tego w uchwale nie ma. a na temat "ewentualnej koalicji z PO i PiS" się
        wypowiedzieli. proszę czytać uważnie i nie fantazjować.
        • basia.basia Re: Przekonali mnie 09.11.04, 01:13
          jak.babcie.kocham napisała:

> A z postkomuchami po drodze? Czy oni
          > > powariowali?
          >
          > tego w uchwale nie ma. a na temat "ewentualnej koalicji z PO i PiS" się
          > wypowiedzieli. proszę czytać uważnie i nie fantazjować.

"Dokument rada przyjęła tylko jednym głosem sprzeciwu i jednym wstrzymującym
          się. Wprowadzili w niej - pod naciskiem delegatów - istotną zmianę. Usunęli
          sformułowanie o „koalicjantach z PO i PiS"."

A o komuchach był pytajnik!
    • Gość: t1s Re: Przekonali mnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:07
      > Żałosny jakiś ten powrót UW. A jaka retoryka.

To niestety nie retoryka, to już rzeczywistość. Proces szesnastu pokazuje
      Skowroński. Załgana prawicowa szuja! A co, tow. Miller nie był legalne wybranym
      premierem? I czy ta pokraka, uosobienie Dzierżyńskiego, Jan Maria Rokita, poseł
      na sejm RP, wraz z tą całą komisją nie zrzucił ze stołka legalnej waadzy i nie
      ukatrupił politycznie Jakubowskiej? Czym to się różni od wspomnianego procesu?
      teraz czekista Giertych do prezydenta się dobiera. Demontaż państwa.
      A Kulczyk? Na zsyłce. Śpieszył się, klasą turystyczną lecieć musiał. Tożto
      gorsze niż bydlęce wagony na Sybir, kawioru nawet nie podano. Na Florydzie
      nieszczęśnik lądować miał pecha. Może tam nie tak zimno, lecz klimat równie
      paskudny, komary jak piłki tenisowe, pełno aligatorów, odludzie zupełne-
      Ałganowa nawet nie ma, i Ritza nigdzie. Biedak musiał nocować w jakiejś dziurze
      za 2000$, gorszej niż baraki w łagrach.
      • kataryna.kataryna Re: Przekonali mnie 08.11.04, 23:19
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> > Żałosny jakiś ten powrót UW. A jaka retoryka.
        >
        >
        > To niestety nie retoryka, to już rzeczywistość. Proces szesnastu pokazuje
        > Skowroński. Załgana prawicowa szuja! A co, tow. Miller nie był legalne
        wybranym
        >
        > premierem? I czy ta pokraka, uosobienie Dzierżyńskiego, Jan Maria Rokita,
        poseł
        >
        > na sejm RP, wraz z tą całą komisją nie zrzucił ze stołka legalnej waadzy i
        nie
        > ukatrupił politycznie Jakubowskiej? Czym to się różni od wspomnianego
        procesu?
        > teraz czekista Giertych do prezydenta się dobiera. Demontaż państwa.
        > A Kulczyk? Na zsyłce. Śpieszył się, klasą turystyczną lecieć musiał. Tożto
        > gorsze niż bydlęce wagony na Sybir, kawioru nawet nie podano. Na Florydzie
        > nieszczęśnik lądować miał pecha. Może tam nie tak zimno, lecz klimat równie
        > paskudny, komary jak piłki tenisowe, pełno aligatorów, odludzie zupełne-
        > Ałganowa nawet nie ma, i Ritza nigdzie. Biedak musiał nocować w jakiejś
        dziurze
        >
        > za 2000$, gorszej niż baraki w łagrach.

Zgroza, jak Caravaggio do La Valetty musiał uciec, jak to ładnie ujął Pierwszy.
        Ja to nie wiem czy tego Papały też Rokita nie stuknął, faszysta.
        • Gość: ich1 co wy z tymi faszystami? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 08.11.04, 23:43
          Gdzie Frasyniuk ( czy ktoś inny z UW) tak nazywa Rokitę?
          • Gość: t1s Re: co wy z tymi faszystami? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:47
            Gość portalu: ich1 napisał(a):

> Gdzie

Przy goleniu!

Frasyniuk ( czy ktoś inny z UW) tak nazywa Rokitę?

• kataryna.kataryna Re: co wy z tymi faszystami? 08.11.04, 23:52
            Gość portalu: ich1 napisał(a):

> Gdzie Frasyniuk ( czy ktoś inny z UW) tak nazywa Rokitę?

Pomyłka, to Miller nazywa go faszystą. Unia ma Rokitę za stalinistę, homo
            sovieticusa, kandydatem na dyktatora mówiącym Łukaszenką oraz ogólnie
            zamachowca stanu. Czyli pełna kultura.
            • Gość: t1s Re: co wy z tymi faszystami? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:56

> Gość portalu: ich1 napisał(a):
              >
              > > Gdzie Frasyniuk ( czy ktoś inny z UW) tak nazywa Rokitę?
              >
              >
              >
              > Pomyłka, to Miller nazywa go faszystą. Unia ma Rokitę za stalinistę, homo
              > sovieticusa, kandydatem na dyktatora mówiącym Łukaszenką oraz ogólnie
              > zamachowca stanu. Czyli pełna kultura.

Ribbentrop i Mołotow. 2 w 1. Tylko jakiego szamponu używa?
              • basia.basia Re: co wy z tymi faszystami? 09.11.04, 01:11
                Gość portalu: t1s napisał(a):

>
                > > Gość portalu: ich1 napisał(a):
                > >
                > > > Gdzie Frasyniuk ( czy ktoś inny z UW) tak nazywa Rokitę?
                > >
                > >
                > >
                > > Pomyłka, to Miller nazywa go faszystą. Unia ma Rokitę za stalinistę, homo
                >
                > > sovieticusa, kandydatem na dyktatora mówiącym Łukaszenką oraz ogólnie
                > > zamachowca stanu. Czyli pełna kultura.
                >
                >
                > Ribbentrop i Mołotow. 2 w 1. Tylko jakiego szamponu używa?

Brylantyny. A jak przesłuchiwał świadka Millera to miał zamiast
                lampy w oczy. Bies jeden!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka