Gość: Śmiewca "Czytam Chodorkowski - myślę Kulczyk" IP: 80.51.234.* 09.11.04, 10:19 Rok temu umieściłem taki post na Forum, spotkał się oczywiście z pełnym godności i pewnie oburzonym milczeniem, że rzucam kłody pod nogi młodemu, prężnemu polskiemu kapitalizmowi i wirtualnemu mitowi "pucybuta", który uczciwą ciężka robotą zaszedł tak daleko i przebogato. Czego się nasz debeściak finansowy obawia w takim razie, że nie wraca do Ojczyzny? Wiewiórki po całej Warszawie donoszą, że ponoć przepisuje majątek na żonę i bliższych i dalszych krewnych. CZEGO SIĘ BOI? nIE WIERZĘ, BY PRZYJECHAŁ DO POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrze_n Kulcz. w oswiadczeniu porownal sie - z Kluska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:19 i powiedzial ze zostal zastraszony nieoficjalnymi wypowiedziami w spec-komisji, chce byc przesl w Londynie, gdzie zreszta dal podobny wywiad dla Fin. Times. Pow ze sprzedal tylko 0.3 proc PKN Orlen. Oskarzyl Gietrycha o szataz - ze jak oskarzy prezydenta to odczepia sie od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA ZUZIA Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.telia.com 09.11.04, 10:22 Jan Kulczyk wyladowal w Londynie, nie ma go w Polsce.Pelnomocnik Kulczyka -Jan Widacki pokazal zaswiadczenie lekarskie, bez rozpoznania medycznego. To jest zaswiadczenie o corocznym badaniu Kulczyka. teraz Kulczyk udal sie do innego szpitala w Londynie i wymusza na lekarzach inne zaswiadczenie lekarskie, ktore pomoze mu w jego "brudnych" aferach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.bphleasing.pl 09.11.04, 10:24 A jego już prawo nie obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Jan Kulczyk - dal du** a myslalem ze jest IP: *.static.qsc.de 09.11.04, 10:23 jest bardziej rozsadny. Zrobil najgorsze co mozliwe: - wciaz daje wrazenie ze ma sporo na sumieniu skoro ucieka - dodajac do tego wymowke o zlym stanie zdrowia traci twarz Podsumowujac: traci wszystkie atuty: sprawnego biznesmena, mit uczciwego biznesmena, czlowieka odwaznego, wizjonera... Wyskakuje z tej nadmuchanej lalki maly karzelek, czlowiek bardzo mizernego formatu. Mogl stanac przed komisja, nawet jezeli cos by wyplynelo moglby pojsc w zaparte, uderzyc w dzwon nagonki na ludzi przedsiebiorczych, podac przyklad Kluski.... mialby wciaz rzesze ludzi za soba, ludzi przekonanych ze Kulczyk jest niewinny, szykanowany.... a tak zachowujac sie bez honoru i jak tchorz,... dal jedynie du... Najwieksze bankructwo postaci i fortuny w 2004 oglaszam upadek mitu Kulczyka. Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Ciekawe, czy Kluska skomentuje oświadczenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:57 Jeśli nie daj boże Kluska odetnie się od tego oświadczenia, to fatalne skutki niepojawienia się na przesłuchaniu będą dla Kulczyka jeszcze gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Gdyby nic nie ukrywal,to stawilby sie i odpowiadal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:23 Gdyby nic nie ukrywal, to by sie stawil i odpowiedzial na wszystkie pytania.... no ale nie chce, bo chroni tylki kolesi z PZPR/SLD - Lesia M., Olka K. i innych towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Gdyby nic nie ukrywal,to stawilby sie i odpow IP: *.bphleasing.pl 09.11.04, 10:28 a może mu kręgosłup moralny nawalił? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Gdyby nic nie ukrywal,to stawilby sie i odpow 09.11.04, 10:29 Oczywiście, czarowinice też powinny się same stawiać przed inkwizycją. To bardzo niełanie że tego nie robiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Gdyby nic nie ukrywal,to stawilby sie i odpow IP: 81.15.212.* 09.11.04, 10:38 Na jakie pytania miałby niby odpowiadać Kulczyk? Przecież te barany zadając pytanie sami sobie na nie odpowiadają, a jak ŚWIADEK (jakikolwiek) nieśmiało usiłuje prostować, że to niby nie tak było jak mówi pan poseł to go zaraz strofują, grożą odpowiedzialnością za składanie fałszywych zeznań bądź odbierają głos. Roz..dolić to towarzystwo, albo zagonić do łopat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. BUHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA IP: *.rezist.com 09.11.04, 10:28 I SKOŃCZĄ SIĘ SPOTKANKA NA LOTNISKU Z DYLONGIEM:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.04, 10:34 I co Giertych jest lepszy od pierwszego w swoim podejrzanym postępowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagozaly Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.med.univ-rennes1.fr 09.11.04, 10:35 No to niezle jaja!!! Teraz Lepper tez bedzie chcial byc przesluchiwany za granica. Moze w ogole komisje przeniesc w jakies bezpieczne miejsce. Np. na ulubione Szezszele prezydenta Walesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła komisja samych durni ? IP: *.iod.krakow.pl / 149.156.29.* 09.11.04, 10:37 dla mnie to jest dziwne, co tutaj robi jego pełnomocnik ? to Kulczyk jest wezwany do składania zeznań przed komisją a nie widacki ?, zatem cała sprawa wygląda na z góry zaplanowaną !!!! i kto tu rządzi w tej komisji ? przeciez od takich rzeczy to jest sekretariat komisji i on przyjmuje pisma tlefony, faksy itp, a kulczyk pewnie lezy na reanimacji w londynie z rurka w tchawicy i nie może mówic ? przeciez cała komisja wyszła teraz na durni !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: komisja samych durni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:33 Rzeczywiście przewodniczący Gruszka popełnił błąd proceduralny i nie powinien dopuścić do wyłaszania przez pełnomocnika oświdadczenia o treści przekraczającej wyjaśnienie przyczyny niestawiennictwa. Dziennikarka TVN 24 miała wątpliwości, czy komisja nie mogłaby przesłuchać pełnomocnika. Takie mamy media kształtujące w dużej mierze opinie, nie ma się zatem co dziwić niektórym z was widzącym już w Kulczyku oskarżonego, co więcej winnego jakichś przestępstw ( chociaż sami nie wiecie jeszcze dokładnie jakich- bo " o tym nie pisali") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Kulczyk Boi się Pierwszego chce ŻYĆ.To przecież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:37 przyznanie sie do Win. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p nie doleciał... IP: *.udn.pl 09.11.04, 10:37 sprawia wrazenie ze chciał sie stawic, lecial lecial ale sie rozmyślił i wylądował w szpitalu w Londynie, oj chyba rzeczywiscie ma cos na sumieniu ten ptaszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: 213.77.37.* 09.11.04, 10:38 Przed TAKA komisja tez bym sie nie stawil. Z obawy o osmieszenie swej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:57 A zapewne wstawiłbyś się gdyby była w niej Błochowiak !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: Zobaczymy, kolejny szczur ucieka IP: 138.227.189.* 09.11.04, 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:43 żenada...ręka rękę myje, wstyd!!!Nie trudno domyśleć się że wszystko grubymi nićmi jest szyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabet Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.duszniki-zdroj.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:47 a na co wy jeszcze liczycie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Giertych przed KOMISJE! IP: *.almamedia.fi 09.11.04, 10:48 CYT:"Kulczyk napisał też, że członek komisji Roman Giertych spotkał się z nim kilka tygodni temu, i zapewnił go, że jeśli dostarczy dokumenty mogące oczernić prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, nie zostaną przeciwko niemu rozpoczęte czynności śledcze." - Jesli to prawda to nalezy NATYCHMIAST przesluchac Giertycha przed komisja i zglosic sprawe do prokuratury o nacisk na swiadka Kulczyka.Ale sie porobilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Giertych przed KOMISJE! IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:53 odp; Po odczytaniu oświadczenia Giertych zaprzeczył, jakoby taka rozmowa się odbyła Nie manipuluj A gwoli scisłosci Giertych powiedzial ze rozmawiał z kulczykiem na Jasnej Gorze ale nic nie proponawał oprócz złozenia uczciwych zeznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Giertych przed KOMISJE! IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 10:55 CYT:"Kulczyk napisał też, że członek komisji Roman Giertych spotkał się z nim kilka tygodni temu, i zapewnił go, że jeśli dostarczy dokumenty mogące oczernić prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, nie zostaną przeciwko niemu rozpoczęte czynności śledcze." - Jesli to prawda to nalezy NATYCHMIAST przesluchac Giertycha przed komisja i zglosic sprawe do prokuratury o nacisk na swiadka Kulczyka.Ale sie porobilo... odp; > Po odczytaniu oświadczenia Giertych zaprzeczył, jakoby taka rozmowa się odbyła > Nie manipuluj > A gwoli scisłosci Giertych powiedzial ze rozmawiał z kulczykiem na Jasnej Gorze > ale nic nie proponawał oprócz złozenia uczciwych zeznań Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Giertych przed KOMISJE! 09.11.04, 11:01 > Po odczytaniu oświadczenia Giertych zaprzeczył, jakoby taka rozmowa się odbyła A Kowalczyk oświadczył, że nic nie mówił Sobotce na temat Starachowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrr Re: Giertych przed KOMISJE! IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:53 Nie cierpie Giertych ale i nie lubie ludzkiej głupoty i naiwności. jaj przykladem jesteś TY. Nie wiesz o co chodzi ? Ja raczej myslę,że gadanie o spotkaniu z Giertychem to wymysł tylko po to by wywalic go z komisji. To wszystko. A co stanu zdrowia pana Kulczyka to smiech na sali.Jaka choroba ? Kpi z Polski w żywe oczy. Z Polski bo kpiny z parlamentarnej komisji są kpinami z każdego obywatela. Tylko kto w to rozumie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja po co znaczki na pełnomocnictwie ? wg pr cywilnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:51 dokument jest wazny nie spelnia tylko wymogow skarbowych tj. przepisow o podatku od czynnosci cywilnoprawnych pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:54 Uważasz ,ze to śmieszne. To jest tragizm tego kraju. Za jazdę be zbiletu ucznia wsadzają do kryminału, ale kpienie sobie z wymaru sprawiedliwości uchodzi. Najwyższy czas skończyć z tą farsą. Potrzeba nam wstrząsu a nie tylko gadania. Pan Michnik wiedział kiedy udać się na zwolnienie. A Mazowiecki ze swoją grubą krechą powinien wreszcie zrozumieć jaką wyrządził szkodę Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 11:22 ucznia wsadzili za niestawiennictwo w sądzie. podstawą sprawy było sfałszowanie legitymacji czyli dokumentu urzędowego. tak w Polsce powstają legendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula33 U nas jak w Rosji IP: *.ipt.aol.com 09.11.04, 10:57 Zamknac bogatych, wsadzic do wiezienia i byc w konsekwencji posmiewiskiem- filozofia zawistnikow i tych, ktorzy bardzo by chcieli osiagnac tyle co Kulczyk ale jakos im nie wyszlo. To co mnie najbardziej razi to brak umiaru posla G. i innych, tak bardzo pragna wladzy, ze zrobia wszystko! Nie padam na kolana przed bogactwem pana Kulczyka, ale chcialabym aby polska scena polityczna dzialala racjonalnie, rzeczowo i kompetentnie a nie w stylu "huzia na Jozia" z pseudpariotycznymi gadkami. rzygac sie chce, pozazdroscilismy Rosji afery Jukosu.feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: U nas jak w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:20 O czym ty czlowieku piszesz wtym wszystkim najwazniejsza jest oczywiscie prawda jsli ten czlowiek nie ma nic do ukrycia to po co sie ukrywa w Londynie Giertych nie jest moim ulubiencem ale tylko dziekiludziom dociekliwym my wszyscy mozemy zobaczyc to bagno partyjno-biznesowe i mam nadzieje ze przy nastepnych wyborach stanie sie takie male trzesienie ziemi ktore zmiecie tych przekretow bo op posadzeniu ich juz teraz w celach w Bialolece nawet nie marze Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Giertych spieprzył sprawę 09.11.04, 10:57 Po jaką cholerę w ogóle odzywał się do Kulczyka; przeciez oczywiste było, że ten zaraz jakąś intrygę uknuje. Teraz komuniści podchwycą to wszystko oczywiście i w przejętej (za chwilę) telewizji ogłoszą jak to pan Giertych chce tylko zniszczyć Kwaśniewskiego. Toczy się wojna o Polskę. Decydującą bitwą będą wybory. Jeśli komuniści z Kulczykiem ją wygrają to ja wyjeżdżam z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Giertych spieprzył sprawę 09.11.04, 11:06 > to ja wyjeżdżam z Polski Szkoda. Ale jakby co to mam na zbyciu starą walizkę w dobrym stanie (sam z nią emigrowałem). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Giertych spieprzył sprawę 09.11.04, 11:23 nie ma sprawy - szczęśliwej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 10:57 Znajomośc języków obcych. Oświadczenie nie jest zwolnieniem lekarskim, ale dla bandy Millera nie ma różnicy. I jak tak lewackie świnie....Nadal uważacie, że Wasz idol niejaki Dr. K(u)..ma czyste intencje??? Według mnie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_cube Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją 09.11.04, 11:05 Kulczyk ma dziwne przebłyski pamieci, dlaczego nie poinformowal komisji odrazu po rozmowie z Giertychem o jego propozycji to by załatwilo sprawe odrazu. Chłopaki kreca na calego. Kaczmarek postawił na swoim i załatwił Kulczyka na cacy. A giertych to imbecyl ze z nim rozmawial nawet o d... Maryny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Kanady Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 07:32 Niestety, on ma intencje na intencje. Jeżeli z jednej strony gra nie jest czysta, to i z drugiej sięga się po prawne wybiegi. Niektórzy członkowie Komisji przeholowali, zamiast pozwolić Panu Kulczykowi postawić się w trudnej sytuacji bez powodów. O ile oczywiście by tak zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:59 Jak się czyta wasze opinie, włos na głowie się jeży.Panie i Panowie trochę więcej mądrości, a mniej głupoty.Ja też płacę podatki i pamiętam jak po 90 roku sprzedawano Polskę, nikt wtedy nie myślał,że na tę Polskę ja i moi przodkowie pracowali.Te fabryki, przedsiębiorstwa i inne instytucje były całego narodu, a najwięcej dostali ci co tak walczyli z komuną np. pierwszy dealer Polski Pan Lewandowski.Kulczyk ma fortunę i inwestuje, nie kryje się z nią, natomiast ilu jest takich co mają ogromne utajnione fortuny bo pochodzące z nielegalnych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Latawiec IP: *.adsl.tele2.no 09.11.04, 11:03 Latawiec Kiedy kulczyk wysoko lata Interes wisi niczym szmata Strach ogarnął ptaszka wielki Bez końca zasiadł miękki Bawi się kulczyk ptaszkiem Pod pierwszym mokrym daszkiem Nadmuchaj balona kulczyka Kulczyk końca nie obcyka Mafia z pierwszym na czele To Kulczyka przyjaciele Milczenie, śmierci słowa Kombinuje kulczyka głowa CezaryT 2004-11-09 10:44:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek [...] IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 11:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Ten dowcip naprawdę opowiadali jak byłem na koloni IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 14:12 w Szklarskiej Porębie wiele, wiele lat temu. Chodziło mi o atmosferę zwiazaną z aferą - rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Cenzor ma dużą wyobraźnię, ale mnie natchnął IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 15:47 Domyśliłem się, że pewnie wyciął mój dowcip, bo użyłem słowo pierwszy i drugi. Podaję znane powiedzonma z uzyciem słowa pierwszy (Czy znowu cenzor wytnie ?) : Byle do pierwszego Kto pierwszy ten lepszy Król Maciuś I Miłość od pierwszego wejrzenia Za pierwszym razem Pierwsze śliwki robaczywki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi102 Re: Cenzor ma dużą wyobraźnię, ale mnie natchnął IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 22:31 Kochany tu tolerancja francja na Onecie wycinają nawet info że Marysia O pracyje dla Solorza - Żaka w POLISIE Życie SA za 9000 PLN na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erp spalmy na stosie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:03 spalmy na stosie wszystkich Kulczyków i Gudzowatych, a po co nam oni będziemy mieli uczciwą równą biedę. Wprawdzie bieda uczciwości nie sprzyja, ale tym będziemy się martwić jak to Polacy po szkodzie. Dziwi mnie durnota naszych parlamentarzystów wywołujących nagonki na jedynych ludzi, którzy potrafią w tym kraju zarabiać pieniądze, dając miejsca pracy, płacącym ogromne sumy do budżetu. Wprowadźmy 100% stawki podatku dochodowego, a potem wypowiedzmy wojnę Chinom (a co nas nie stać), urrrra chej kto Polak na bagnety. Smutna pointa - głupi ten naród, który pozwala "sr.." na ręce go karmiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_cube Re: spalmy na stosie.... 09.11.04, 11:09 Dziwi mnie durnota naszych > parlamentarzystów wywołujących nagonki na jedynych ludzi, którzy potrafią w tym > > kraju zarabiać pieniądze, dając miejsca pracy, płacącym ogromne sumy do > budżetu Jakbym miał takie plecy w polityce co Kulczyk to tez byłbym krezusem biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOno Re: spalmy na stosie.... IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:16 cube napisał: > Dziwi mnie durnota naszych > > parlamentarzystów wywołujących nagonki na jedynych ludzi, którzy potrafią > tym > > > > kraju zarabiać pieniądze, dając miejsca pracy, płacącym ogromne sumy do > > budżetu > > Jakbym miał takie plecy w polityce co Kulczyk to tez byłbym krezusem biznesu tylko najpierw ten Kulczyk miliardy z tego budzetu wujał a pózniej oddałmiliony dla takich osłow jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NObo Re: spalmy na stosie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:44 Bono ty jednak jestes miekkim chu... robiony. Zajmij ty się lepiej regeneracją swoich szarych komórek (w liczbie piętnastu) niż polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????????????? Chyba ręcę grabiące, vide: np.ceny w TP SA Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej.A Re: Jan Kulczyk nie stawił się przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:03 To oświadczenie, które czytał prof. Widacki było "super", czekałem tylko na epitety typu: "faszystowska komisja", "trybunał ludowy", "płonący stos inkwizycji" lub coś w tym stylu. Przegięcie i to dużego kalibru zwłaszcza w części mówiącej o tym, że łaskawie da się przesłuchać ale w Londynie. Coś się Kulczykowi pozajączkowało w główce bo to jednak komisja określa gdzie, kiedy będzie przesłuchiwać i kogo. Odpowiedz Link Zgłoś