Dodaj do ulubionych

PiS powołał Czerezwyczajkę

15.04.23, 23:41
Wawrykiewicz: kolejne bezprawie, tworzenie quasi-sądowych organów
Jak ocenił Wawrykiewicz, "na pierwszy rzut oka ta ustawa jest skrajnie niekonstytucyjna". - Ona przejmuje obowiązki sądu, bo tak naprawdę jedynymi organami w Polsce uprawnionymi do nakładania kar, do sądzenia, są sądy i trybunały. I to wprost mówi konstytucja. Tutaj mamy cały szereg uprawnień dla organu administracyjnego, quasi-sądu, podobnie jak wcześniej funkcjonowała komisja weryfikacyjna do spraw warszawskich nieruchomości - zwracał uwagę.

- To moim zdaniem kolejne bezprawie, tworzenie quasi-sądowych organów, nadawanie im uprawnień zupełnie nieprzystających do organów administracyjnych. W tej ustawie są środki zaradcze, to jest przecież możliwość inwigilacji. Ja sobie nie wyobrażam stosowania takich środków bez sądu - przyznał.
tvn24.pl/polska/komisja-badajaca-wplywy-rosji-na-bezpieczenstwo-polski-michal-wawrykiewicz-i-piotr-gaciarek-komentuja-zapisy-ustawy-6919597
To są sprawdzone bolszewickie metody:

"Ale przyjęto zupełnie nową metodę: represję pozasądową – i tej niewdzięcznej pracy podjęła się z całym poświęceniem WCZK – Strażnik Rewolucji, jedyny w historii ludzkości organ ścigania łączący w jednym ręku funkcje: inwigilacji, aresztu, śledztwa, prokuratury, sądu i wykonania decyzji."

II. DZIEJE NASZEJ KANALIZACJI, ARCHIPELAG GUŁag, Aleksander Sołżenicyn
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 16.04.23, 00:04
      Jedynym celem tej ustawy jest wyeliminowanie przed wyborami Tuska. Niekonstytucyjna, niezgodna z prawem. Kto by się tym przejmował. Cel uświęca środki.
      • mozart Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 16.04.23, 00:13
        Młot na "wrogów ludu". Sęk w tym, że każdy kto się nie zgadza z PiS może być arbitralnie określonym jako "wróg ludu" i trybie represji pozasądowej wyeliminowany z polityki. W stalinowskiej Rosji takie trybunały kończyły się rozwałkami.
        Dawno temu pisałem, że PiS jest partią (kato)bolszewicką. I to się zaczyna potwierdzać,
        • privus Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 16.04.23, 18:38
          Adaptacja udokumentowanych wzorców i praktyk nieludzkiego terroru przez katopisizm odbędzie się już teraz czy już zaraz?
          Pytam się, bo nie wiem, którą z trzech dostępnych możliwości będzie można jeszcze wybrać:
          - wyjąć granat ze "swiątecznego kostiuma",
          - przygotować odpowiednią ilość kokatili Mołotowa, czy
          - założyć narty i wyjechać w góry.
      • zlamas-kutany Mgr Julia Lewe L 4 przyklepie 18.04.23, 08:01
        pies.na.czarnych napisała:

> Jedynym celem tej ustawy jest wyeliminowanie przed wyborami Tuska. Niekonstytuc
        > yjna, niezgodna z prawem. Kto by się tym przejmował. Cel uświęca środki.
        >
    • ukos To jest ZAMACH STANU! 16.04.23, 20:05
      To jest ZAMACH STANU!
    • 99venus Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 16.04.23, 21:00
      Zawsze mówiłem, że PiS to czysta, 100% bolszewia.
      • mozart Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 16.04.23, 21:43
        99venus napisał:

> Zawsze mówiłem, że PiS to czysta, 100% bolszewia.
        >
        Ziobro będzie Dzierżyńskim czy Wyszyńskim? Bo nagan już ma.
        • x2468 Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 17.04.23, 23:06
          Za glupi, co najwyżej Jeżowem.
          ocdn.eu/pulscms-transforms/1/LNuk9kpTURBXy9lMGM4MTM1NDQyNDE1MTA5MWFlZDUxOTE1ODdkMzFhNC5qcGeTlQMBM80B480BD5MFzQMUzQG8kwmmMjIxMzFjBt4AAaEwBg/woroszylow-molotow-stalin-i-jezow-wizytujacy-kanal-im-moskwy-w-lewym-dolnym-rogu-wyretuszowana-wersja-zdjecia-na-ktorym-jezowa-juz-nie-ma.avif
          • mozart Re: PiS powołał Czerezwyczajkę 18.04.23, 07:28
            Śmieję się, ale przez łzy, bo kiedyś napisałem, że Kaczyński jeśli chce się utrzymać, musi zaprowadzić rządy dyktatury katoproletariatu pod egidą Ordo Iuris. Musi to być stalinowski terror, z fizyczną likwidacją prawdziwych i rzekomych "wrogów ludu. I chyba wykrakałem...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,170640006,170640006,Rzady_dyktatury_katoproletariatu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka