Dodaj do ulubionych

Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukraińsk

29.04.23, 13:21
Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukraińskie zboże gdyby nie Tusk? Zostałby ci jedynie Elbląg i Rów Kulawego.
fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/rzadzacy-wracaja-do-antyniemieckiej-retoryki,1144242.html
Matołusz mówi o autostradzie w kierunku Berlina i o tym, dlaczego rząd Tuska zbudował ją akurat w tamtą stronę. Później też było o Niemcach i o tym, że chcą nas wykończyć. Tak mówił lider partii, która zmieniła nazwę z "Solidarnej" na "Suwerenną Polskę".
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 13:31
      Następny aparat. Tusk jest dobry na wszystkie bolączki PiS.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29713447,spotkanie-szefa-pis-jaroslawa-kaczynskiego-z-wyborcami-w-piekoszowie.html#s=BoxOpMT
      • szwampuch58 Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 13:36
        Obwozenie" dziwadla" po jarmarkach kwitnie no i Smolensk wraca,hehehe
    • adam111115 Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 14:40
      Zauważyłem że pinokio obecnie już nic innego nie mówi oprócz kłamstw. Ongniś zdarzało mu się coś prawdziwego powiedzieć ale ostatnio już przechodzi sam siebie. Na otwarciu Radomia że pis realizuje projekty o czasie i w budżecie. Budżet przekroczyli o 300 mln a termin o 2 i pół roku. No i to o autostradach Tuska wschód zachód. Ta wypowiedź zresztą już nie tylko świadczy o kłamstwie pinokia ale wg mnie trochę o niezrównowazeniu psychicznym. Bo to jest tak głupie że aż się nie chce wierzyć że to premier sadzi takie bzdury.
    • pies.na.czarnych Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 15:04
      https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343923963_901340257603301_2385075340360573553_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=BqoWR7-O660AX-sCmNW&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&oh=00_AfDcRnltrsacuUJnVJ2oqLVKBxtLCprMKAW5oU__oZkTKA&oe=64510EEA
      • j-k co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlop. 29.04.23, 15:52
        zatem ta emerytka przy tym oknie pomylila chyba Niemcy z Emiratami Arabskimi.
        • adam111115 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:14
          Czyli co drugi ma. U nas żaden nie ma. Rozumiesz różnicę?
          • j-k emerytury w Polsce - wykres. 29.04.23, 16:25
            adam111115 napisał:
            > Czyli co drugi ma. U nas żaden nie ma.

z wykresu wynika, ze ca. 1/3 polskich emerytow jednak na urlop stac:
            .
            biznes.newseria.pl/biuro-prasowe/emerytury-sa-nizsze-niz,b250715554
            • adam111115 Re: emerytury w Polsce - wykres. 29.04.23, 16:57
              Są urlopy i urlopy. Dla jednego to 2 tygodnie w Cancun all inclusive a dla drugiego 3 dni u kuzynki w Koszalinie. I sądzę ze dla polskich emerytów raczej ten drugi.
          • snajper55 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:25
            adam111115 napisał:

> Czyli co drugi ma. U nas żaden nie ma. Rozumiesz różnicę?

Ja mam.

S.
            • adam111115 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:58
              Gratulacje!
              • snajper55 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:37
                adam111115 napisał:

> Gratulacje!

Czyli nie jest prawda to, co pisałeś, że w Polsce żaden emeryt nie ma kasy na majówkę.

S.
            • storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 19:18
              snajper55 napisał:

> adam111115 napisał:
              >
              > > Czyli co drugi ma (emeryt). U nas żaden nie ma. Rozumiesz różnicę?
              >
              > Ja mam.
              >
              > S.

(uzupełnienie moje)

To dziwne.

Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem nie jest.

No, ale mógł się nim stać na przestrzeni ostatnich kilku dni. Na przykład wczoraj.

PS
              Detale prywatnego życia, na anonimowym forum nie są czymś co mnie interesuje. I co leży w gestii tematycznej tego forum. Poza przypadkami tych osób, które ukazują tu fakty ze swej działalności bo były kiedyś znane. Bądź też fakty z ich służą do udokumentowania ekspertyzy w omawianym temacie.

Ale jak każdy normalny człowiek nie potrafię zaakceptować tych, którzy z anonimowego forum uczynili sobie medium do kreowania fałszywej tożsamości.

Na podstawie forsowanych od lat w manipulacyjny sposób miejsc stałego pobytu.

Omawiany tu przypadek, opiekuna społecznego forów Agory. Do nich nie należy.

Ale nieścisłość podawanych przez niego informacji zaistniała.

• snajper55 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:35
                storima napisał:

> snajper55 napisał:
                >
                > > adam111115 napisał:
                > >
                > > > Czyli co drugi ma (emeryt). U nas żaden nie ma. Rozumiesz ró
                > żnicę?
                > >
                > > Ja mam.
                > >
                > > S.
                >
                > (uzupełnienie moje)
                >
                > To dziwne.
                >
                > Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem nie jest.

Zacytuj.

S.
                • storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:44
                  snajper55 napisał:

> storima napisał:
                  >
                  > > snajper55 napisał:
                  > >
                  > > > adam111115 napisał:
                  > > >
                  > > > > Czyli co drugi ma [b](emeryt)[/
                  > > Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem nie jest.
                  >
                  > Zacytuj.
                  >

Co mam zacytować ?

Przykłady obrony przez społecznego moderatora tego forum tworzenia fałszywej tożsamości poprzez kreowanie fikcyjnych miejsc stałego pobytu w celu propagowania proklemlowskich na forach Agory ???
                  • storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:48
                    proklemlowskich treści w obliczu anihilacji obywateli i państwowości ukraińskiej na forach Agory ???
                  • snajper55 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 23:43
                    storima napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > storima napisał:
                    > >
                    > > > Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem nie jest.
                    > >
                    > > Zacytuj.
                    >
                    > Co mam zacytować ?

Zacytuj mój post, w którym twierdziłem, że nie jestem emerytem.

S.
                    • storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 23:44
                      snajper55 napisał:

> storima napisał:
                      >
                      > > snajper55 napisał:
                      > >
                      > > > storima napisał:
                      > > >
                      > > > > Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem
                      > nie jest.
                      > > >
                      > > > Zacytuj.
                      > >
                      > > Co mam zacytować ?
                      >
                      > Zacytuj mój post, w którym twierdziłem, że nie jestem emerytem.
                      >
                      > S.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175830792,175830792,Pinokio_Ktoredy_wywozilbys_do_Niemiec_to_ukrainsk.html?p=175834463
                      • storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 01.05.23, 19:18

snajper55 napisał:

> > > Co mam zacytować ?
                        > >
                        > > Zacytuj mój post, w którym twierdziłem, że nie jestem emerytem.
                        > >
                        > > S.
                        >
                        >
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,28,175830792,175830792,Pinokio_Ktoredy_wywozilbys_do_Niemiec_to_ukrainsk.html?p=175834463

W dalszym ciągu oczekuje Twych przeprosin Snajper i odpowiedzi na mój list:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175731469,175731469,Oswiadczenie_wasala_USA.html?p=175744895
                        Marek Pacholec

encysol.pl/es/encyklopedia/biogramy/17999,Pacholec-Marek.html

• storima Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:55

> To dziwne.
                  >
                  > Bo opiekun społeczny forów Agory pisał niedawno, że emerytem nie jest.

Przepraszam. Pomyliłem się.

snajper55 napisał:

> Nie, jestem emerytem i za leki płacę tak jak chorzy nie będący emrytami.
                  >
              • hordol Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 01.05.23, 19:32
                a co ci to przeszkadza ?
                forum to rodzaj wirtualnej rzeczywistosci i fikcji zarazem niech sobie kazdy stwarza swoją własną na własne potrzeby
                to nie są normalne kontakty międzyludzkie.nie podchodz do tego na poważnie to nie bedziesz mieć rozczarowań, pretensji i zawodu
        • pies.na.czarnych Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:24
          Przecież ty Jasiu nie jesteś Niemcem, więc nie płacz nam tutaj w rękaw.
        • margit49 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:31
          j-k napisał:

> zatem ta emerytka przy tym oknie pomylila chyba Niemcy z Emiratami Arabskimi.

Oj tam, nie tak bardzo, bo jednak za granicą można spotkać wielu niemieckich emerytów, zdecydowanie więcej niż polskich. I to mnie utwierdziło w przekonaniu, że póki są pieniądze i kondycja - i Schengen oczywista oczywistość - trzeba korzystać z tych możliwości:D nie ma co czekać na emeryturę.
          Niemiecki emeryt w opcji oszczędnościowej wybiera także PL. Bez drastycznego uszczerbku dla swojego budżetu
          • pies.na.czarnych Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 16:39
            Polska dla zagranicznego turysty wcale nie jest tania. Dodatkowo jest mało atrakcyjna ze względu na kapryśną pogodę.
            • margit49 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 17:01
              > Polska dla zagranicznego turysty wcale nie jest tania. Dodatkowo jest mało atra
              > kcyjna ze względu na kapryśną pogodę.
              >
              Nie jest. Dla mnie też, jednak mówimy o niemieckich seniorach.
              Przyjeżdżają, czasem do sanatorium, na jakieś wczasy z zabiegami, a czasem się osiedlają.

money.pl
              www.money.pl › emerytury
              Tysiące niemieckich emerytów przeprowadzają się do Polski ...
              • pies.na.czarnych Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 17:22
                > Tysiące niemieckich emerytów przeprowadzają się do Polski ...

Na ich miejsce wyjeżdżają młode polskie pary. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana ;)
        • snajper55 Re: co drugi niemiecki emeryt nie ma kasy na urlo 29.04.23, 20:39
          j-k napisał:

> zatem ta emerytka przy tym oknie pomylila chyba Niemcy z Emiratami Arabskimi.

Ile dni urlopu mają emeryci w Niemczech?

S.
    • pies.na.czarnych Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 16:28
      PiS swołocz doigrała się, Nie będzie już niedźwiadków w Kijowie.:)

Ostry protest Ukrainy ws. zboża. Do polskiej ambasady trafiła nota dyplomatyczna next.gazeta.pl/next/7,151003,29713951,ukrainski-msz-protestuje-ws-zakazu-eksportu-zboza-do-polskiej.html#s=BoxOpImg3
      Z sojuszników do opierdolenia został im jedynie Biden.:)
    • pies.na.czarnych Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 18:55
      https://scontent-fra5-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343790186_557215293209101_7958288747677889022_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=UjI9ih9zUF8AX_mOjAs&_nc_ht=scontent-fra5-1.xx&oh=00_AfD8GAFOkVZrnpOSFrMFLF9cvGEChGx9jQCp2C9bkRK2tw&oe=6451C93D
    • pies.na.czarnych Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 29.04.23, 20:27
      storima napisalo:

> Ale jak każdy normalny człowiek😂 nie potrafię zaakceptować tych, którzy z anonimowego forum uczynili sobie medium do kreowania fałszywej tożsamości😂.

Szczyt bezczelności. SBecki ciul afiszujący się fałszywą tożsamością chce innych pouczać.
    • privus Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 30.04.23, 18:54
      Obieca wybudowanie specjalnego metra do Hamburga, byle tylko uspokoić rolników :)
    • szwampuch58 Re: Pinokio! Którędy wywoziłbyś do Niemiec to ukr 30.04.23, 20:51
      Prawdziwy Polak nie jedzie do Niemiec. Bo Niemcy są niedobre. Można, owszem, do pracy, ale i tak w ramach zemsty należy w trakcie przekraczania granicy splunąć i przeżegnać się. Tylko Polska jest piękna, ma ładne pociągi i można na nie popatrzeć z lubością z okien samochodu (np. bmw, vw lub mercedesa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka