Dodaj do ulubionych

Pytania Brejzy

10.06.23, 12:56
Senator Brejza zadał premierowi Morawieckiemu następujące pytania:

1. Czy prawdą jest, że dnia 16 grudnia 2022 r. wleciały do Polski trzy rosyjskie rakiety?

2. Czy prawdą jest, że do tego dnia informację o trzech obiektach przekazała strona ukraińska?

3. Czy prawdą jest, że dnia 16 grudnia 2022 r. strona ukraińska podała precyzyjne dane o parametrach lotu tych trzech różnych obiektów?

4. Czy prawdę jest, że śmigłowiec, który według informacji rządowych miał wykonywać prace związane z poszukiwaniem tego dnia szczątków rakiety, wcale w takiej akcji nie uczestniczył i wykonywał tego dnia zupełnie inną misję?

bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,29848599,16-grudnia-wlecialy-do-polski-trzy-rosyjskie-rakiety-senator.html?_ga=2.8674801.597360179.1685652975-304802624.1674865220&_gl=1*u71zvp*_gcl_au*MjIwMTI0NjA5LjE2ODI2OTgyNjA.#S.TD-K.C-B.5-L.1.duzy

Zaczynają się wyjaśniać powody nerwowej reakcji ministra Błaszczaka?

S.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 13:54
      4 retoryczne pytania.

https://pbs.twimg.com/media/FyBmD31X0AM2Uob?format=jpg&name=medium
      • snajper55 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 14:02
        pies.na.czarnych napisała:

> 4 retoryczne pytania.
        >
        > https://pbs.twimg.com/media/FyBmD31X0AM2Uob?format=jpg&name=medium

Ktoś mógłby zapytać, czy rząd Polski ukrywa, że Rosja ćwiczy atak na NATO?

S.
        • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 15:12
          Błaszczak aby się usprawiedliwić ma tylko jedno wyjście. Powie, ze Ukraińcy powiedzieli, ze to oni wystrzelili tą rakietę i aby nie prowokować anty ukraińskich wystąpień ukrył tą wiadomość. Co wcale nie musi być kłamstwem :)
          • snajper55 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 15:20

> Błaszczak aby się usprawiedliwić ma tylko jedno wyjście. Powie, ze Ukraińcy pow
            > iedzieli, ze to oni wystrzelili tą rakietę i aby nie prowokować anty ukraińskic
            > h wystąpień ukrył tą wiadomość. Co wcale nie musi być kłamstwem :)

Koń znalazł rosyjska rakietę, nie ukraińską.

S.
            • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 15:31
              No i co z tego, ze rosyjska? W tej sprawie również zadziwiające jest milczenia Amerykanów.
              • snajper55 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 16:02

> No i co z tego, ze rosyjska?

To z tego, że nie mogły to być trzy ukraińskie rakiety, jak napisałeś.

S.
                • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 19:55
                  Mam w domu japoński telewizor. Czy to znaczy, ze jestem Japończykiem oglądającym tv?
                  • snajper55 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 21:26

> Mam w domu japoński telewizor. Czy to znaczy, ze jestem Japończykiem oglądający
                    > m tv?

Nie jestem też Rosjaninem oglądając rosyjska rakietę. A ty, choćbyś się nadal bardzo starał, nie przerobisz rosyjskiej rakiety na rakiet ukraińską.

S.
                    • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 22:17
                      > A ty, choćbyś się nadal bardzo starał, nie przerobisz rosyjskiej rakiety na rakiet ukraińską.

Ja nic nie chce przerobić. Chce ci tylko uświadomić jedną elementarną rzecz. Ukraina nadal posiada wiele rodzajów broni wyprodukowanej przez Rosjan i to, ze na rakiecie pisze coś po rosyjsku nie świadczy o tym kto wystrzelił tą rakietę.
                      Niebo Ukrainy jest pod stałą obserwacją satelit, dronów, różnych naziemnych systemów i ch** jeszcze przy pomocy czego. Dlaczego nikt nie pokarze skąd ta rakieta została wystrzelona? Przecież to wyjaśniłoby wiele rzeczy.
                      • a.jej.rkoniak Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 02:09
                        umówmy się dzisiaj suniu - ukaże/pokaże
                        • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 10:00
                          :) - szyfrem pisałem :)
    • kawa_poranna11 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 15:01
      Jedna rakieta to niedopuszczalne zaniechanie obowiązków.
      Trzy rakiety to natychmiastowa dymisja całego rządu i przewalone wybory dla PiS.
      • szczypawka.jadowita Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 20:39
        Niestety, mam pewność że o dymisji nawet nie pomyślą, a i przewalonych wyborów nie jestem pewien. Jestem pewien, że jak powiedzą że robili to dla dobra Polski (obudują to jakąś niedorzeczną argumentacją), to lud PISowski uwierzy.
    • snajper55 Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 16:19
      Rosja prowadzi rakietowy ostrzał Polski. Co na to rząd Polski? Nic. W milczeniu pozwala Rosji sprawdzać, którędy rakiety mogą bezpiecznie wlatywac na teten NATO.

S.
      • szczypawka.jadowita Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 20:42
        Nic mnie tu nie zaskakuje. Zdziwiłbym się gdyby rząd jaczejki PIS zachował jak rząd RP.
    • niegracz Re: Pytania Brejzy 10.06.23, 22:22
      przecież ten Brejza to od lat wspiera Mowskę!

"Ta podkomisja to jakiś smutny taniec chochołów, jakaś ponura trupa teatralna. To jest instytucja niebywała w historii Polski, bo ona stworzyła jedno z największych kłamstw w historii polskiej polityki" - mówi OKO.press senator Krzysztof Brejza z Koalicji Obywatelskiej, który od lat monitoruje działalność podkomisji smoleńskiej,
      .
      Brejza wspiera narrację Putina i Szojgu
      • zdravko_vypic przecież wy, tawariszczu niegraczow, od lat... 11.06.23, 01:43
        ...wspieracie Moskwę zamieszczając w ramach waszej hybrydowej misji dezinformacyjnej wasze haniebne brednie o katastrofie smoleńskiej. Powinniście dostać wyrok za zdradę, bez względu na to, czy jesteście po prostu durniem, czy dostajecie za to pieniądze i robicie to świadomie.
      • a.jej.rkoniak Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 02:14
        komisja szalonego ma na celu jedynie kołować rozumki zwolenników tej sekty
        polski samolot w tamtej sytuacji nie powinien znajdować się w okolicach Smoleńska, tym bardziej próbować spełniac woli klona
        w takiej sytuacji meteo, na nowoczesnym lotnisku w Sydney wstrzymuje się loty. Tak było kilka dni temu z powodu mgły. Pomimo obecności nowoczesnych ILSów i drogi startowej o wysokich standadach.
        • zdravko_vypic Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 02:48
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,147448440,147448440,kolejna_powtorka_ze_Smolenska_.html?p=147448440
        • niegracz Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 07:58
          propagowanie ruskiej narracji na forum Katastrofa w Smolensku
          (Gazeta.pl)
          ( dlaczego nie Zamach w Smolensku) albo neutralnie- Tu-154 rozbił sie w Smolensku

- zaczął 11 kwietnia prof. Artymowicz z University of Toronto
          onjuz wtedy "wiedział" tak jak potem "Publisia" której wm,ówiono ruską narrację
          - Zagiąłem, profesora w wielu kwestiach
          - po pierwsze kwestii manewru go-around ( spieraliśmy sie lata)
          udowodniłem że podane w raporcie MAK parametry ostatnich sekund lotu sa foizuycznie niemozliwe ( = zostały sfałszowane)
          dowodów dostarczył także eksperyment Podkomisji z wykorzystanioem samolotu Tu-154M nr 102
          notka na Salonie 24

M.Dąbrowski w Zdaniu odrębnym-pokazał dowód: MAK sfałszował parametry lotu.

ale prof. Artymowicz pomylił się nawet w tak prostych kwestiach jak
          kierunek bruzd( pierwszych śladów na ziemi ) !

notka
          Jak " uczeń podstawówki" profesora z Kanady zagiął ; zamach w Smoleńsku.

itd.
          itd.
          • m.c.hrabia Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 09:01
            to kiedy Antek świr zaaresztuje Putina?
          • a.jej.rkoniak Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 12:06
            o ile pamiętam to orgaizatorzy wycieczki - Duda, Sasin - odrzucili ofertę ruzzkich nawigatora na ten lot ...
            duet eczotyczny klon i Błasik pokonali znane zjawiska pogodowe i prawa fizyki
      • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 10:07
        No paczpan, panie niegracz. Ruscy zamordowali wam prezydenta, ostrzeliwują rakietami terytorium Polski, a pisi rząd w obu wypadkach nawet nie wezwał na dywanik ruskiego ambasadora. Mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje?
        • szczypawka.jadowita Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 10:32
          Putin morduje PIS prezydenta. Ginie ponad 90 osób (nie liczę PIS prezydenta i małżonki, należałoby nie liczyć członków PIS, poświęconych dla wspólnego dobra), dla PISu oni się nie liczą, PIS mówi "prezydent z małżonką". Na zamówienie Putin lojalnie ostrzeliwuje Polskę rakietami, żeby PIS mógł coś zrobić z wyborami.
          Nic dziwnego, że z wdzięczności PISi na kolanach i w tej pozycji starają zrobić swojemu panu przyjemność.
          • niegracz Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 11:52
            naprawdę uważasz że ode mnie wszystko zalezy ??

- ja tylko wskazuje ne ewidentne kłamstw MAK
            które wsparł Lasek i propaganda Gazety TefaeN etc.
            - jak widać na schemacie niżej Tu-154 nie mógłłby prsejśc na wznoszenie rozpoczynajac manewr 20 nad ziemia
            rsukie przesadziły w kłamstwach i nie skoorynowały fałszerstw parametrów i zapiusów rozmów z kokpitu
            - 60..50..40..30..20 wymawiane sa średnio co 1 sekunda co oznacza że niby Tu-154 zbliżał się do ziemi w tempie 10 m/s!!

ale wtedy nie ma ficzynej mozliwosci aby przeszedł na wznoszenie !!

itd.
            itd.
            • pies.na.czarnych Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 12:00
              Może gdyby wyłączyli autopilota to Putinowi nie udałoby się :)
            • a.jej.rkoniak Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 12:12
              a jak był kalibrowany i zerowany wysokościomierz informujący o położeniu?
              10 m/s obniżania lotu to nie jest nic nadzwyczajnego dla polskiego pilota wojskowego poganianego przez gienierała z awansem na horyzoncie, ten od horyzontu (jak matka) siedział z tyłu
              ----
              ten samolot nie miał prawa znajdować się w tym miejscu i usiłować wylądować!!!!
              piloci nie mieli zielonego pojęcia, gdzie są - qrrrva!!!
              ile czasu przed tym zdarzeniem piloci otrzymali od ruzzkich wiadomość o niemożności lądowania???
      • snajper55 Re: Pytania Brejzy 11.06.23, 18:20
        niegracz napisał:

> Brejza wspiera narrację Putina i Szojgu

Ja też wspieram narrację Putina i Szojgu: oni twierdzą, że 2 x 2 = 4 i ja to po nich powtarzam.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka