Dodaj do ulubionych

Kulczyk chyba nagrał Giertycha

14.11.04, 12:31
Bo najwyraźniej świadka nie ma żadnego, paulini się odcięli, a chyba nie
rzucałby tak poważnych oskarżeń mając pzreciwko Giertychowi tylko własne
słowo. Musi więc mieć taśmę. Albo gra na zamęt, wiedząc jak długo będzie to
wyjaśniał prokurator (zwłaszcza, że Kulczyk chory biedaczek nie może zostac
przesluchany na okoliczność swojego donosu). A do tej pory sojusznicy
Kulczyka, a także liczni wrogowie Giertycha, będą traktować donos Kulczyka ze
śmiertelną powagą, jak najprawdziwszą prawdę, i kogo to później będzie
obchodziło jak w końcu okaże się, że jedynym dowodem jaki ma Kulczyk są jego
własne zeznania.

Bardzo bym chciała, żeby okazalo się, że jest nagranie, bo wtedy nie będzie
wątpliwości kto i co powiedział. I jeśli Giertych groził, to won z komisji. A
jeśli Kulczyk zmyślił, to na fałszywe oskarżenie jest paragraf.

Ciekawe dlaczego Kulczyk zwlekał dwa miesiące i czy to prawda, że dwa
tygodnie temu prosił Giertycha o ponowne spotkanie. Jeśli tak, to
prawdopodobnie po to, żeby go szantażować nagraniem, bo po co?
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 12:36
      Wiarygodnosc szefa LPR podwaza jego klamstwo. Slowa Kulczyka sa tak samo
      wiarygodne jak Giertycha.
      • kataryna.kataryna Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 12:40
        leszek.sopot napisał:

> Wiarygodnosc szefa LPR podwaza jego klamstwo. Slowa Kulczyka sa tak samo
        > wiarygodne jak Giertycha.

Rozumiem, że pytanie "dlaczego wierzyć Kulczykowi" nie zaprząta Twojej głowy.
        Według mnie słowa Kulczyka są dużo mniej wiarygodne ale to akurat nieistotne.
        Istotne są fakty, a to kto i kiedy do kogo dzwonił chyba łatwo sprawdzić w
        bilingach, mam nadzieję, że to zostanie wyjaśnione.
        • leszek.sopot Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 12:46
          kataryna.kataryna napisała:

> leszek.sopot napisał:
          >
          > > Wiarygodnosc szefa LPR podwaza jego klamstwo. Slowa Kulczyka sa tak samo
          > > wiarygodne jak Giertycha.
          >
          >
          > Rozumiem, że pytanie "dlaczego wierzyć Kulczykowi" nie zaprząta Twojej głowy.

Kulczyk przynajmniej nie klamal co do dlugosci rozmowy. Giertych natomiast
          mowil, ze bylo to jakies niestotne, przelotne spotkanie.

> Według mnie słowa Kulczyka są dużo mniej wiarygodne ale to akurat nieistotne.
          > Istotne są fakty, a to kto i kiedy do kogo dzwonił chyba łatwo sprawdzić w
          > bilingach, mam nadzieję, że to zostanie wyjaśnione.

Tez mam nadzieje, i jestem tez ciekaw co dzis Kulczyk powie w TV.
          • kataryna.kataryna Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 12:57
            leszek.sopot napisał:

> > Rozumiem, że pytanie "dlaczego wierzyć Kulczykowi" nie zaprząta Twojej gł
            > owy.
            >
            > Kulczyk przynajmniej nie klamal co do dlugosci rozmowy.

Tak, mówił, że trwalo kilka godzin. Masz na to jakieś dowody poza jego slowami?
            Poza tym Kulczyk w sprawie Orlenu już tak nakłamał, że trudno mu ufać.
            Zwłaszcza, że już dwukrotnie rzucał poważne oskarżenia (na Kaczmarka i
            Siemiątkowskiego) które się nie potwierdziły.

Giertych natomiast
            > mowil, ze bylo to jakies niestotne, przelotne spotkanie.

Nie kwestionowałam nigdy krętactwa wokół okoliczności spotkania ale to nijak
            nie przesądza o tym jaka była jego treść.

> > Według mnie słowa Kulczyka są dużo mniej wiarygodne ale to akurat nieisto
            > tne.
            > > Istotne są fakty, a to kto i kiedy do kogo dzwonił chyba łatwo sprawdzić
            > w
            > > bilingach, mam nadzieję, że to zostanie wyjaśnione.
            >
            > Tez mam nadzieje, i jestem tez ciekaw co dzis Kulczyk powie w TV.

Na pewno coś, po czym mu kolejne rzesze uwierzą. Paradoska z Żakowskim go
            przycisną, oj przycisną :)
            • leszek.sopot Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 13:05

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > > Rozumiem, że pytanie "dlaczego wierzyć Kulczykowi" nie zaprząta Two
              > jej gł
              > > owy.
              > >
              > > Kulczyk przynajmniej nie klamal co do dlugosci rozmowy.
              >
              >
              > Tak, mówił, że trwalo kilka godzin. Masz na to jakieś dowody poza jego
              slowami?

Przyznanie Giertycha, ze byl to godzinny obiad.

> Poza tym Kulczyk w sprawie Orlenu już tak nakłamał, że trudno mu ufać.

To prawda.

> Zwłaszcza, że już dwukrotnie rzucał poważne oskarżenia (na Kaczmarka i
              > Siemiątkowskiego) które się nie potwierdziły.

Jak rozumiem na Kaczmarka - w sprawie lapowki, ale z tego co wiem, to uslyszal
              to od Alganowa i przekazal te informacje Siemiatkowskiemu, ktory jej nie
              zaprzeczyl. W sprawie Siemiatkowskiego - ze jego notatka ze spotkania nie
              oddaje tresci tego spotkania.
              W tych wszystkich przypadkach mamy do czynienia ze spotkaniami dwojga osob bez
              swiadkow. Wole, gdy wiare opieram na dowodach a nie na zaufaniu do osob - w
              przypadku afery Orlenu trudno mi miec do kogokolwiek zaufanie.

> Giertych natomiast
              > > mowil, ze bylo to jakies niestotne, przelotne spotkanie.
              >
              > Nie kwestionowałam nigdy krętactwa wokół okoliczności spotkania ale to nijak
              > nie przesądza o tym jaka była jego treść.

Dokladnie. Dlatego obie opinie o spotkaniu maja taka sama wiarygodnosc.

> Na pewno coś, po czym mu kolejne rzesze uwierzą. Paradoska z Żakowskim go
              > przycisną, oj przycisną :)

Oni sie nie nadaja do przyciskania. Zreszta nie wiem, ktory z dziennikarzy
              bylby do tego wywiadu najlepszy.
      • Gość: Andrzej.A Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:49
        Dlatego, że dotychczasowa statystyka wskazuje, że częściej kłamią ludzie
        związani z SLD niż reszta, jak się statystyka zmieni to będzie odwrotnie.
        • leszek.sopot Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 12:58
          Gość portalu: Andrzej.A napisał(a):

> Dlatego, że dotychczasowa statystyka wskazuje, że częściej kłamią ludzie
          > związani z SLD niż reszta, jak się statystyka zmieni to będzie odwrotnie.

Watpie czy czesciej, ale na pewno w powazniejszych sprawach. Nawiasem mowiac
          Kulczyk o sobie gdzies mowil, ze ma poglady bliskie endecji. Czlonkiem SLD na
          pewno nie jest.
          • Gość: wartburg Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? IP: *.b.dial.de.ignite.net 14.11.04, 13:03
            leszek.sopot napisał:
            Nawiasem mowiac
            > Kulczyk o sobie gdzies mowil, ze ma poglady bliskie endecji. Czlonkiem SLD na
            > pewno nie jest.

Widzisz tu sprzeczność? Bo ja nie.
            • leszek.sopot Re: dlaczego wierzyc Giertychowi? 14.11.04, 13:08
              Gość portalu: wartburg napisał(a):

> leszek.sopot napisał:
              > Nawiasem mowiac
              > > Kulczyk o sobie gdzies mowil, ze ma poglady bliskie endecji. Czlonkiem SL
              > D na
              > > pewno nie jest.
              >
              > Widzisz tu sprzeczność? Bo ja nie.

Andrzej mowil, ze SLD klamie czesciej - akurat w przypadku Kulczyka ta
              statystyka nie ma znaczenia bo czlonkiem ani czlowiekiem SLD on nie jest. To
              jest tzw. biznesmenem, ktory przy robieniu kolejnych interesow nie kieruje sie
              sympatiami politycznymi. Tak samo wykorzystywal uklady w rzadzie AWS, jak i SLD.
              • Gość: wartburg poglady Kulczyka IP: *.b.dial.de.ignite.net 14.11.04, 13:16
                leszek.sopot napisał:

> >
                > Andrzej mowil, ze SLD klamie czesciej - akurat w przypadku Kulczyka ta
                > statystyka nie ma znaczenia bo czlonkiem ani czlowiekiem SLD on nie jest.

Może mieć endeckie poglądy i nim być. W dalszym ciągu nie widzę sprzeczności.
                A o tym, że jest człowiekiem SLD, jak to nazwałeś, świadczą chociażby nerwowe
                reakcje obozu SLD i jego przywódców w związku z ujawnianiem kulisów afery
                Orlenu oraz roli, jaką odgrywał w niej pan Kulczyk...

To
                > jest tzw. biznesmenem, ktory przy robieniu kolejnych interesow nie kieruje
                sie
                > sympatiami politycznymi.

A kto tu mówi o sympatiach? Kulczyk robi interesy z SLD.

Tak samo wykorzystywal uklady w rzadzie AWS, jak i SLD

Chyba żartujesz? AWS to mały pikuś w porównaniu z SLD. Z przedszkolakami w
                piaskownicy biznesmen taki jak Kulczyk interesów nie robi.
                > .
                • leszek.sopot Re: poglady Kulczyka 14.11.04, 13:18
                  > Chyba żartujesz? AWS to mały pikuś w porównaniu z SLD. Z przedszkolakami w
                  > piaskownicy biznesmen taki jak Kulczyk interesów nie robi.

Moim zdaniem sprzedaz telekomunikacji to nie byl "maly pikus"
                  • wartburg4 Re: poglady Kulczyka 14.11.04, 13:35
                    leszek.sopot napisał:
                    >
                    > Moim zdaniem sprzedaz telekomunikacji to nie byl "maly pikus"

Nie będę się z Tobą spierał na temat sprzedaży TPSA, bo za mało o tym wiem. Ty
                    chyba też nie. Jesteś pewien, że w interesie nie brali udziału ludzie związani
                    z układem SLD? Pieniądze trzymają się tych, którzy je mają, a tego o AWS
                    niestety powiedzieć nie można W porównaniu z baronami z SLD była to szlachta
                    zaściankowa co najwyżej. Kto akurat był u władzy w momencie prywatyzacji TPSA,
                    mogło odgrywać więcej niż podrzędną rolę.
                    • leszek.sopot "biznaes" nie ma pogladow politycznych 14.11.04, 14:41
                      wartburg4 napisał:

> leszek.sopot napisał:
                      > >
                      > > Moim zdaniem sprzedaz telekomunikacji to nie byl "maly pikus"
                      >
                      >
                      > Nie będę się z Tobą spierał na temat sprzedaży TPSA, bo za mało o tym wiem.
                      Ty chyba też nie. Jesteś pewien, że w interesie nie brali udziału ludzie
                      związani z układem SLD?

Mysle, ze wszedzie maczaja rece ludzie szukajacy powiazan i z prawica i z
                      lewica, a ze na tych powiazaniach korzystaja wiecej ludzie z lewicy to moze
                      swiadczyc o ich wiekszym sprycie i ciagotkach do przekretow.
                      Ja juz kiedys pisalem, ze gdy AWS byl u wladzy to "raptem" Prokom zasponsorowal
                      koncerty na obchodach 20 rocznicy "S" (czy mialo to cos wspolnego z
                      komputeryzacja ZUS? - nie wiem), obchody 20 rocznicy RMP "zasponsorowala"
                      panstwowa agencja rozwoju inwestycji zagranicznych, ktora kierowal Adam
                      Pawlowicz (kolega Halla i Walendziaka), Szeremietiew kombinowal z przetargami
                      dla wojska, bylow jeszcze wiele innych "wpadek", ktore teraz wylecialy mi
                      zglowy. Ja jeszcze obserwowalem na gdanskim podworku, jak w praktyce wygladalo
                      to obejmowanie posad i ukladow wedlug partyjnego nadania AWS i UW. Wokol
                      telekomunikacji - jeszcze przed jej sprzedaza bylo wiele przekretow z zakupami
                      dla niej sprzetu na skutek liptnych przetargow (na jaw wyszly pozniej i ludzie
                      poszli siedziec - nie byli oni zwiazani z SLD).

> Pieniądze trzymają się tych, którzy je mają, a tego o AWS
                      > niestety powiedzieć nie można

Co niektorzy maja, co bylo widac chocby na przykladzie afery Stella Maris,
                      gdzie interes ludzi lewicy i prawicy byl ten sam- zarobic szmal na boku.

> W porównaniu z baronami z SLD była to szlachta
                      > zaściankowa co najwyżej.

Nie znasz Gdanska:) A prezesi PZU to chyba byli powiazani z SKL - ja bym
                      Wieczerzaka nie nazwal panem z zascianka.

> Kto akurat był u władzy w momencie prywatyzacji TPSA, mogło odgrywać więcej
                      niż podrzędną rolę.

Oczywiscie, ze tak. "Biznesmeni" potrafia "lobbowac" rownie skutecznie ludzi z
                      lewicy jak prawicy.
                      • wartburg4 Re: "biznaes" nie ma pogladow politycznych 14.11.04, 14:53
                        leszek.sopot napisał:

>
                        > Oczywiscie, ze tak. "Biznesmeni" potrafia "lobbowac" rownie skutecznie ludzi
                        z
                        > lewicy jak prawicy.

That's it. Pełna zgoda. Z tym że w polskim układzie lewica, czy też tzw.
                        lewica, jest bez porównania lepiej ustawiona i uposażona i to nie przypadek, że
                        magnat Kulczyk robi interesy właśnie z SLD.
    • Gość: wartburg Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha IP: *.b.dial.de.ignite.net 14.11.04, 12:41
      Jeżeli Kulczyk chciał się spotkać z Giertychem, żeby go szantażować taśmą,
      która jest, bądź jej też nie ma, to Gierych byłby z pewnością ostrożniejszy w
      swoich wypowiedziach o Kulczyku. Taśma, nawet jeśli została nagrana, to jest
      pewnie zbyt słaba i nieistotna, żeby Kulczyk mógł uzyć jej jako broni przeciwko
      niewygodnemu Giertychowi. Myślę, że jej po prostu nie ma.
      • kataryna.kataryna Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 12:48

> Jeżeli Kulczyk chciał się spotkać z Giertychem, żeby go szantażować taśmą,
        > która jest, bądź jej też nie ma, to Gierych byłby z pewnością ostrożniejszy w
        > swoich wypowiedziach o Kulczyku.

Ale to przy założeniu, że Giertych mu groził. Bo jeśli na taśmie rzeczywiscie
        są jakieś banalne "niech pan nam powie wszystko" czy nawet "jeśli ma pan kwity
        na Kwacha to czekam" to Giertych faktycznie nie ma się czego bać> Za to Kulczyk
        mógł myśleć, że sensowny jest szantaż "panie Giertych mam nagranie z naszego
        spotkania, jak pan myśli, jaka będzie reakcja jak ujawnię, że pan się ze mną
        spotkał?". I miał Kulczyk rację, bo zobacz na reakcje! Nic jeszcze nie
        potwierdza słów Kulczyka, który kłamie w całej aferze wielokrotnie, a i tak
        politycy, media i publiczność biorą oskarżenie Kulczyka za prawdziwe.

Taśma, nawet jeśli została nagrana, to jest
        > pewnie zbyt słaba i nieistotna, żeby Kulczyk mógł uzyć jej jako broni
        przeciwko
        >
        > niewygodnemu Giertychowi.

Też myślę, że jest słaba i nieistotna, bo gdyby była mocna i istotna, Kulczyk
        odpaliłby ją dużo wczesniej, osłabił lub zniszczył komisję, i nie dopuścił do
        zniszczenia swojej reputacji. Lub chociażby, zrobiłby wcześniej przeciek
        kontrolowany do życzliwego medium, lub puścił plotki po mieście.

> Myślę, że jej po prostu nie ma.

Ale wtedy Kulczyk wychodzi na durnia, bo nie ma ani swiadka, ani dowodu.
        • strajker Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 13:01

> Też myślę, że jest słaba i nieistotna, bo gdyby była mocna i istotna, Kulczyk
          > odpaliłby ją dużo wczesniej, osłabił lub zniszczył komisję, i nie dopuścił do
          > zniszczenia swojej reputacji. Lub chociażby, zrobiłby wcześniej przeciek
          > kontrolowany do życzliwego medium, lub puścił plotki po mieście.

z tym nagraniem- podejrzewam, że jest- to chodzi najprawdopodobniej
          tylko o wywołanie takiego wrażenia u ludzi:
          "no jeśli coś jest nagrane to to jest bomba"

Przecież wszystkie dotychczasowe nagrania- Rywin, Jagiełło, Dochnal- to
          były bomby. Przecież ludzie nie będą tego słuchać! Będą tylko mieli
          w wiadomościach- nagrany został- Rywin Jagiełło Dochnal i Giertych

o to tu chodzi myślę

Komuniści i Kulczyk patrzą na wszystko- 'jak to zostanie odebrane
          przez ludzi'; tam sztaby pi arowców siedzą na pewno i montują intrygi...
    • Gość: jan, mataczy Gertisz a teraz mataczą zakonnicy IP: *.multicon.pl 14.11.04, 12:41
      komedia z tragedią ,akt 2: "mataczenie zakonnikow" :)))
      info.onet.pl/1008653,11,item.html
    • Gość: Andrzej.A Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:44
      Jeśli nagrał to Paulini się wściekną i zainstalują takie bramki wykrywające
      tego typu urządzenia.
      Ale nawet jeśli znajdzie się taka taśma to Kulczyk jest skończony nawet
      jakby "Wielki Roman" mówił tam dowolne bzdury i groźby.
      Inna sprawa to to że Giertych dał się zrobić w wała jak dziecko.
      • kataryna.kataryna Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 12:52
        Gość portalu: Andrzej.A napisał(a):

> Ale nawet jeśli znajdzie się taka taśma to Kulczyk jest skończony nawet
        > jakby "Wielki Roman" mówił tam dowolne bzdury i groźby.

Kulczykowi to niewiele pomoże ale też i nie jemu to mialo pomóc, tylko
        prezydentowi. Przyznam się, że nie wierzę w to, że Giertych szantażował
        Kulczyka, byłoby to bowiem tak idiotyczne, ryzykowne i bezsensowne zagranie, że
        nie wyobrażam sobie aby z premedytacją się na nie porwał, mimo wszystko to
        inteligentny facet.

> Inna sprawa to to że Giertych dał się zrobić w wała jak dziecko.

To prawda :)
        Zabrakło boiskowego cwaniactwa :)
    • strajker Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 12:50
      Jeśli ma nagranie to zapewne tylko jakiś fragment tej rozmowy,
      w którym Giertych może coś sugerował. Giertych będzie mówił,
      że w dalszej części rozmowy to zostało wyjaśnione, ale tego
      już pan Kulczyk zapewne nie nagrał.

Właściwie nawet jak nie ma tego nagrania
      to i tak po raz kolejny widać jak na dłoni to podłe, bolszewickie montowanie
      intryg. Wszystko odbyło się kiedy nie było jeszcze
      afery spotkania Kulczyk-Ałganow; Kulczyk nie był więc jeszcze
      - oczywiście w oczach ludzi- tym kim jest dziś (choć Kaczmarek
      mówił o tym ustalaniu rady nadzorczej Orlenu oczywiście).
      Kulczyk wiedział zapewne, że sprawa wyjdzie na jaw.
      Zagrał zatem tak samo jak zagrał Kwaśniewski przy aferze Rywina,
      który zdybał Rokitę na jakiejś imprezie i też chciał go ubabrać w tajemnicze
      rozmowy. To jest po prostu bolszewia obrzydliwa.

PS- a Giertych? Na tym właśnie polega różnica między PiSem i Rokitą
      a Giertychem, że Rokita i np. Dorn (bo powiedział w radiu, że i z nim
      Giertych chciał się spotkać) na takie zagrywki nie dadzą się nabrać.
      Kto wie czy Kwaśniewski nie nagrał i tej rozmowy z Rokitą (może nie on
      ale borowik na przykład), tylko, że Rokita nic tam nie palnął.
      Giertych spieprzył robotę dlatego, że może się okazać,
      że teraz cokolwiek powie się na Kwaśniewskiego to napewno będzie
      to szukanie kwitów; gdyby miało się skończyć na osłabieniu
      LPR- gut. Sęk w tym, żeby przez to w siłę rósł PiS i PO, a nie Kwaśniewski.
      Nie wiem czy to tak będzie; wątpię
    • gini Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 12:51

> Bo najwyraźniej świadka nie ma żadnego, paulini się odcięli, a chyba nie
      > rzucałby tak poważnych oskarżeń mając pzreciwko Giertychowi tylko własne
      > słowo. Musi więc mieć taśmę. Albo gra na zamęt, wiedząc jak długo będzie to
      > wyjaśniał prokurator (zwłaszcza, że Kulczyk chory biedaczek nie może zostac
      > przesluchany na okoliczność swojego donosu). A do tej pory sojusznicy
      > Kulczyka, a także liczni wrogowie Giertycha, będą traktować donos Kulczyka ze
      > śmiertelną powagą, jak najprawdziwszą prawdę, i kogo to później będzie
      > obchodziło jak w końcu okaże się, że jedynym dowodem jaki ma Kulczyk są jego
      > własne zeznania.
      >
      > Bardzo bym chciała, żeby okazalo się, że jest nagranie, bo wtedy nie będzie
      > wątpliwości kto i co powiedział. I jeśli Giertych groził, to won z komisji. A
      > jeśli Kulczyk zmyślił, to na fałszywe oskarżenie jest paragraf.
      >
      > Ciekawe dlaczego Kulczyk zwlekał dwa miesiące i czy to prawda, że dwa
      > tygodnie temu prosił Giertycha o ponowne spotkanie. Jeśli tak, to
      > prawdopodobnie po to, żeby go szantażować nagraniem, bo po co?
      >
      >
      > Kataryno, moim zdaniem to jest sianie zametu , bo jakze inaczej?
      Sprawa pierwsza to Kulczyk przyszedl do Giertycha a nie odwrotnie .
      Kulczyk twierdzi, ze zezna wszystko przed komisja, ale czy w ogole do tego
      dojdzie?Podobno sie stawi jak lekarze pozwola, a co bedzie jak nie pozwola?
      Choroba Kulczyka zaczela sie juz w USA, mial byc w szpitalu i nie byl.W
      Londynie podobno poczul sie bardzo zle, ale najpierw udal sie udzielic wywiadu.

Jesli lekarze nie pozwola, a to kwestia ceny , Giertych bedzie musial
      udowadniac, ze nie jest wielbladem, a zaprzyjaznione autorytety i prasa
      naturalnie beda pomagac jak pomagaja Kulczykowi i atakowac Giertycha.
      Oskarzenia Kulczyka sa smieszne po prostu , grozby, szantaz , osobiste
      korzysci, wszystko to sie nie trzyma kupy, bo nawet jezeli Giertych jest
      wiceprzewodniczacym komisji to zadnej wladzy w tej komisji nie ma.
      Jezeli nawet Giertych domagal sie papierow na Kwasa, to musialby wiedziec, ze
      Kulczyk jest w ich posiadaniu .A skad mialby to wiedze jak nie od samego
      Kulczyka?

Paulini laski nie robia w koncu beda musieli sie odezwac w koncu nie sa ponad
      prawem.
      Tyle, ze siedza u Kulczyka w kieszeni....

Nie bardzo wiem jak od strony prawnej wyglada takie skladanie oskarzen w
      prokuraturze, czy nie trzeba poprzec tego czym kolwiek?
      Czy wystarczy same oswiadczenie, ze ktos mi grozil, namawial do
      przestepstwa?
      • kataryna.kataryna Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 13:15
        gini napisała:

> > Kataryno, moim zdaniem to jest sianie zametu , bo jakze inaczej?
        > Sprawa pierwsza to Kulczyk przyszedl do Giertycha a nie odwrotnie .

Dwa razy. Raz po nagranie, raz z nagraniem. (Jesli oczywiscie nagranie jest i
        jeśli prosił drugi raz o spotkanie)
        Jesli Kulczyk prosi o spotkanie, nagrywa Giertycha, a dwa tygodnie przed swoim
        przesłuchaniem ponownie prosi o spotkanie, to kto tu kogo szantażował? Kulczyk
        się poskarżył na szantaz dwa miesiące po zdarzeniu, po tym jak Giertych sie nie
        chciał z nim spotkać. Szkoda, ze Giertych na to drugie spotkanie nie poszedł z
        magnetofonem, mówiac wcześniej Gruszce o sprawie. Przypuszczam, że mielibysmy
        dzisiaj zupełnie inny scenariusz.

> Kulczyk twierdzi, ze zezna wszystko przed komisja, ale czy w ogole do tego
        > dojdzie?Podobno sie stawi jak lekarze pozwola, a co bedzie jak nie pozwola?
        > Choroba Kulczyka zaczela sie juz w USA, mial byc w szpitalu i nie byl.W
        > Londynie podobno poczul sie bardzo zle, ale najpierw udal sie udzielic
        wywiadu.

Mieszając nieustannie usprawiedliwienia - a to strach o zdrowie, a to strach
        przed Rokitą. Dzisiaj powie Żakowskiemu, że przyjedzie z narażeniem zdrowia a
        Paradoska troskliwie zapyta "Podejmie pan to ryzyko?". Bohater, chory, przez
        całą Europę, z narażeniem życia spieszy powiedzieć prawdę.

> Jesli lekarze nie pozwola, a to kwestia ceny , Giertych bedzie musial
        > udowadniac, ze nie jest wielbladem, a zaprzyjaznione autorytety i prasa
        > naturalnie beda pomagac jak pomagaja Kulczykowi i atakowac Giertycha.

Już to robią.
        A co do tego wielbłąda. Pierwsze co musi teraz zrobić prokurator w
        sprawie "afery Giertycha" to przesluchać Kulczyka. I tu wychodzi całe
        tchórzostwo Kulczyka. Zlożył doniesienie będąc za granicą i nie wiadomo na jak
        długo, bo wiedział, że sprawa jeszcze długo nie ruszy, a właściwie ruszy
        dopiero jak Kulczyk raczy się stawić w prokuraturze. A do tego czasu oskarżenie
        zrobi swoje. Skoro czekał dwa miesiące, to mógł poczekać jeszcze dwa tygodnie
        aż będzie mógł pomóc prokuratorowi w szybkim wyjasnieniu. Ale Kulczykowi nie
        zależy na szybkim wyjaśnieniu, przeciwnie.

> Oskarzenia Kulczyka sa smieszne po prostu , grozby, szantaz , osobiste
        > korzysci, wszystko to sie nie trzyma kupy, bo nawet jezeli Giertych jest
        > wiceprzewodniczacym komisji to zadnej wladzy w tej komisji nie ma.

Śmieszne, niesmieszne, ale skuteczne. Zauważ jak wszyscy wcinają to co im
        Kulczyk podsunął.

> Paulini laski nie robia w koncu beda musieli sie odezwac w koncu nie sa ponad
        > prawem.
        > Tyle, ze siedza u Kulczyka w kieszeni....

Już się odezwali. Że nic o rozmowie nie wiedzą bo przy niej nie byli.

>
        > Nie bardzo wiem jak od strony prawnej wyglada takie skladanie oskarzen w
        > prokuraturze, czy nie trzeba poprzec tego czym kolwiek?
        > Czy wystarczy same oswiadczenie, ze ktos mi grozil, namawial do
        > przestepstwa?

Podobno Kulczyk ma supermocne dowody.

PS. O co zakład, że Kwasniewski wykorzysta to jako argument, że nie przyjdzie
        dopóki jest tam Giertych, ktory na niego poluje i ma sprawę w tej sprawie w
        prokuraturzer?
        • basia.basia Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 14:30

> gini napisała:
          >
          > > > Kataryno, moim zdaniem to jest sianie zametu , bo jakze inaczej?
          > > Sprawa pierwsza to Kulczyk przyszedl do Giertycha a nie odwrotnie .

Giertych dzisiaj w "Siódmym dniu tygodnia" u Olejnik opowiedział
          jak to było z umawianiem się i ja mu wierzę. Paulini dali mu znać,
          że chce się z nim skontaktować Kulczyk, bo ma dla niego jakieś
          dokumenty nt. Orlenu. Domniemam, że ich upoważnił do przekazania
          mu swojego numeru telefonu. Następnie do sekretarza Giertycha
          (Ślusarczyk) zadzwonił sekretarz Kulczyka (Broda). Spotkanie
          nastąpiło ale Giertych wysłał Ślusarczyka, ten Broda spodziewał
          się samego Giertycha i dokumentów nie dał (Kulczyk mógł tam być
          i się włóczyć po klasztorze ale z byle sekretarzem nie chciał
          się spotkać!). Wobec tego Giertych zdecydował, że można zrobić
          spotkanie 5 września (była jakaś impreza z Młodzieżą Wszechpolską),
          bo on tam będzie. Widać napalony był na te dokumenty ale spodziewał
          się, że tylko je odbierze. Jak się nadział na samego Kulczyka
          (w zakrystii) to mógł być autentycznie zaskoczony. Powiedział,
          że zostali zaprowadzeni do refektarza i coś tam rozmawiając jedli
          (Monika dociekała co ale nie powiedział:))
          Powiedział też, że 15 października ten Broda znowu do niego
          dzwonił i chciał umówić z Kulczykiem ale tym razem już się
          nie zgodził, bo wiadomo już było, że Kulczyk będzie wezwany
          (13 października kś o tym zdecydowała).

> Dwa razy. Raz po nagranie, raz z nagraniem. (Jesli oczywiscie nagranie jest

Nie wierzę w nagrywanie. Jeśliby było to byłoby słychać, że jest ten
          Paulin! Dzisiaj klasztor się odciął od sprawy. Myślę, że są wściekli,
          bo byli tylko pośrednikami a teraz ich chcą pzred kś ciągać.
          Kulczyk się fatalnie zachował, że nie trzymał języka za zębami w sprawie
          tego spotkania. To się źle dla niego skończy - wykorzystał zaufanie
          zakonu i naraził ich na nieprzyjemności. Padło już nazwisko ojca Golonki
          a to prawa ręka przeora. Coś mi mówi, że on rzeczywiście uczestniczył
          w rozmowie.

>
          > > Kulczyk twierdzi, ze zezna wszystko przed komisja, ale czy w ogole do teg
          > o
          > > dojdzie?

Cały czas byłąm przekonana, że nie ale widzę, że wymigiwanie się
          od stawania przed kś spowodowało fatalne wrażenie. Stracił facet
          twarz i to mu może zaszkodzić w interesach nie tylko w Polsce.
          W Financial Times napisali, że powinien wrócić i zeznawać.
          Inaczej wyjdzie na tchórza i faceta, który ma wiele do ukrycia.

>
          > Mieszając nieustannie usprawiedliwienia - a to strach o zdrowie, a to strach
          > przed Rokitą. Dzisiaj powie Żakowskiemu, że przyjedzie z narażeniem zdrowia a
          > Paradoska troskliwie zapyta "Podejmie pan to ryzyko?". Bohater, chory, przez
          > całą Europę, z narażeniem życia spieszy powiedzieć prawdę.

Nie mogę się doczekać tego wywiadu:)

>
          > > Jesli lekarze nie pozwola, a to kwestia ceny , Giertych bedzie musial
          > > udowadniac, ze nie jest wielbladem, a zaprzyjaznione autorytety i prasa
          > > naturalnie beda pomagac jak pomagaja Kulczykowi i atakowac Giertycha.

Popełnił błąd. Wystarczyło, by o spotkaniu powiedział Gruszce.
          A on najprawdopodobniej nie chciał wplątywać w sprawę paulinów.

> Już to robią.
          > A co do tego wielbłąda. Pierwsze co musi teraz zrobić prokurator w
          > sprawie "afery Giertycha" to przesluchać Kulczyka.

17 listopada - Częstochowa. Musi być zwolnienie a nie jakiś świstek!

I tu wychodzi całe
          > tchórzostwo Kulczyka. Zlożył doniesienie będąc za granicą i nie wiadomo na
          jak
          > długo, bo wiedział, że sprawa jeszcze długo nie ruszy, a właściwie ruszy
          > dopiero jak Kulczyk raczy się stawić w prokuraturze. A do tego czasu
          oskarżenie
          >
          > zrobi swoje. Skoro czekał dwa miesiące, to mógł poczekać jeszcze dwa tygodnie
          > aż będzie mógł pomóc prokuratorowi w szybkim wyjasnieniu. Ale Kulczykowi nie
          > zależy na szybkim wyjaśnieniu, przeciwnie.

Gra na zwłokę, to pewne. Przeliczy się.

>
          > > Oskarzenia Kulczyka sa smieszne po prostu , grozby, szantaz , osobiste
          > > korzysci, wszystko to sie nie trzyma kupy, bo nawet jezeli Giertych jest
          >
          > > wiceprzewodniczacym komisji to zadnej wladzy w tej komisji nie ma.

Giertych mówi, że jest bardzo ciekaw co też Kulczyk powie o tych groźbach
          przed częstochowskim sądem:)

>
          > Śmieszne, niesmieszne, ale skuteczne. Zauważ jak wszyscy wcinają to co im
          > Kulczyk podsunął.

Nałęcz nazwał dzisiaj Giertycha w oczy kłamcą! Na to mu Giertych
          przypomniał, że będąc przewodniczącym innej kś składał się na Kossaka
          dla prezydenta, utrącił wniosek o jego przesłuchanie oraz przypomniał
          imieniny u Olki:)

> > Paulini laski nie robia w koncu beda musieli sie odezwac w koncu nie sa p
          > onad
          > > prawem.
          > > Tyle, ze siedza u Kulczyka w kieszeni....

To ich dzisiejsze oświadczenie rzuca cień na Giertycha.
          Utrzymują, że przy żadnych prywatnych rozmowach nie byli.
          Niestety wątpię:(

> >
          > > Nie bardzo wiem jak od strony prawnej wyglada takie skladanie oskarzen w
          > > prokuraturze, czy nie trzeba poprzec tego czym kolwiek?
          > > Czy wystarczy same oswiadczenie, ze ktos mi grozil, namawial do
          > > przestepstwa?

>
          > Podobno Kulczyk ma supermocne dowody.

Akurat!
          >
          > PS. O co zakład, że Kwasniewski wykorzysta to jako argument, że nie przyjdzie
          > dopóki jest tam Giertych, ktory na niego poluje i ma sprawę w tej sprawie w
          > prokuraturzer?

To bardzo możliwe. Może się też taktycznie rozchorować:)
          Goleń mu np. nawali:)
          • krystian10 Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 18:07
            Basiu jaki ten giertych w Twoich wypowiedziach biedny , chyba się rozpłacze nad
            jego losem . Jest umoczony i powinien odejść z komisji . Dlaczego nie
            powiedział pierwszego dnia , że rozmawiał z kulczykiem , tylko kręcił coś o
            przelotnym widzeniu , czy on myśli że wszyscy są idiotami i wybaczą mu
            beszczelne kłamstwa ? Pewnie tak myśli , przecież szykuje się na premiera i
            uważa że będzie rządzić idiotami , którzy mu zaufają
    • lennon1 i o to chodzi 14.11.04, 13:05
      Nie ważny jest Modrzejewski, Wiedeń, Auganow, ważne co mówił Giertych do
      Kulczyka. Przecież komisja i jej członkowie to nie sąd tylko ciało polityczne.
      Trudno się dziwić, że Giertych szukał dowodów na Kwaśniewskiego. Fakt tego
      spotkania to może i bład z jego strony ale nie powód do odwołania z komisji,
      czego chce lewica. Ale widac komuś zależy żeby zmienic temat i zagłuszyć
      świństwa. Dla mnie Kulczyk tym szczekaniem na odległość jest po prostu śmieszny.
      Przyjedź facet do Polski, stań przed komisja i wtedy można traktować cię
      poważnie.
    • krystian10 Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 13:25
      Panie Boże spraw aby nagrał będzie spokój z jednym oszołomem co Polske chce
      pogrążyć w bezsensownej walce przeciwko wszystkim i wszystkiemu . AMEN
      • kataryna.kataryna Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 13:29
        krystian10 napisał:

> Panie Boże spraw aby nagrał będzie spokój z jednym oszołomem co Polske chce
        > pogrążyć w bezsensownej walce przeciwko wszystkim i wszystkiemu . AMEN

O! I to jest przykład skuteczności kulczykowego "szczekania na odległość" :)
        Kolega Krystian10 modli się o taśmę bo jest święcie przekonany, że potwierdzi
        ona zarzuty Kulczyka.
        • Gość: SLD-UPek Giertych popełnił błąd. IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 14.11.04, 13:42
          To sie kazdemu zdarza. Ale on sie do błędu przyznał, a to już jest jest w tych
          kręgach niespotykane.

info.onet.pl/1008665,11,item.html
          • kataryna.kataryna Re: Giertych popełnił błąd. 14.11.04, 13:43
            Gość portalu: SLD-UPek napisał(a):

> To sie kazdemu zdarza. Ale on sie do błędu przyznał, a to już jest jest w
            tych
            > kręgach niespotykane.

Aha! A więc się przyznał! Tym gorzej dla niego!
        • krystian10 Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 14:08
          Bo nie lubie kolegi Giertycha ponieważ on głupi jest .
          • kataryna.kataryna Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 14:09
            krystian10 napisał:

> Bo nie lubie kolegi Giertycha ponieważ on głupi jest .

A jakie są zależności między głupotą Giertycha a wiarygodnością Kulczyka?
            Wierzysz Kulczykowi?
            • wartburg4 wszystko jest powiązane 14.11.04, 14:15

> krystian10 napisał:
              >
              > > Bo nie lubie kolegi Giertycha ponieważ on głupi jest .
              >
              >
              >
              > A jakie są zależności między głupotą Giertycha a wiarygodnością Kulczyka?
              > Wierzysz Kulczykowi?
              >

Wszystko w przyrodzie jest powiązane
              Jak Giertych głupi jest, to znaczy,
              że Kulczyk nie kłamie : )

• Gość: prawicowiec Re: wszystko jest powiązane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 14:17
                ale za to jak ktoś jest z prawicy to nigdy nie kłamie,
                tak jest świat zbudowany
                • wartburg4 Re: wszystko jest powiązane 14.11.04, 14:19
                  Gość portalu: prawicowiec napisał(a):

> ale za to jak ktoś jest z prawicy to nigdy nie kłamie,
                  > tak jest świat zbudowany

c.b.d.o
            • krystian10 Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 17:55
              Nie wierze , ale bardziej nie lubie giertycha
    • kataryna.kataryna Świadek Kulczyka 14.11.04, 13:50
      Skoro Paulini się wycofali to pewnie świadkiem Kulczyka będzie Aleksander
      Broda, zatrzymany kiedyś za łapownictwo, który też się tam przewija. Mają Broda
      z Kulczykiem tego samego adwokata (Widacki bronił Brodę z tego łapownictwa).

info.onet.pl/1008665,11,item.html
      • Gość: Hihihi Za Brode Paulini tez zaplacili kaucje IP: *.svsba.sk / 193.87.62.* 14.11.04, 18:13
        Ciekawe powiazania,pani Kasiu,prawda ? Pisz pani scenariusz do sztuki
        teatralnej.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja technika cuda czyni 14.11.04, 14:29
      Pokazuje to znany satyryk Jacek Fedorowicz..to ze Kulczyk dop[iero teraz o tym
      mówi znaczy ze przez ten czas musial posklejać fragmenty różnych wypowiedzi
      Giertycha i poskłądać w jedną całośc tak by wyszło na to ze to Kulczyk byl
      szantażowany..tak wiec nie bądźcie bezkrytyczni wobec taśm jesli w ogóle
      istnieją
      • Gość: asia Re: technika cuda czyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:38
        Forum to moze słuzyc jako przykład zatwardzenia mózgu i totalnego oszołomstwa
        różnych pisujących tu Baś i Kataryn. Zacznijmy więc od początku, czyli od
        jajka - kto stworzył Kulczyka? Wymieniajcie fakty, po kolei to zobaczymy, komu
        prawa nogawka śmierdzi w spodniach.
        Zaczęła Suchocka z Rokitą - Volkswageny, no co było dalej? Jaki był ten
        krociowy interes z czerwonymi? Nie wstydźcie się.....
    • gromoslaw.grzmolinski Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 14.11.04, 18:08
      Ja zaraz Ciebie nagram tak,że będziesz srała ogniem.
      • Gość: Valdi Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.04, 18:43
        Wątpię, aby istniało jakieś nagranie rozmowy. Oznaczało by to, że Kulczyk albo
        znał wcześniej cel rozmowy (niby skąd?), albo przyszedł z zamiarem
        odpowiedniego jej ukierunkowania - jak Michnik. Nagrywanie w klasztorze
        Paulinów jest dużą niezręcznością - Doktor nie będzie tam mile widziany.
        Teoretycznie mógł się wyspowiadać u Paulinów i zamknąć im usta.
        Na przesłuchanie przed komisją raczej się nie stawi. W jego sytuacji nie ma
        dobrego wyjścia - musiałby kogos obciążyć: albo Kaczmarka, albo
        Siemiatkowskiego, albo jeszcze kogoś ważniejszego.
        Choroba będzie bardzo przewlekła.
    • Gość: asia Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:24
      I cóż Kataryno, pamietamy, kto był po Suchockiej kulczykodajcą, czy nie?
      Jak temat niewygodny, to dziobek w kubeł, nieprawdaż ? Lepiej bić pianę, komu
      bardziej wierzyć, prawicowemu zlodziejowi, czy lewemu.
    • bush_w_wodzie zarty sie ciebie trzymaja 14.11.04, 22:38

> Bo najwyraźniej świadka nie ma żadnego, paulini się odcięli, a chyba nie
      > rzucałby tak poważnych oskarżeń mając pzreciwko Giertychowi tylko własne
      > słowo. Musi więc mieć taśmę.

nadal w to wierzysz po rewelacjach na temat notatki siemiatkowsiego?

facet wierzy ze dopoki waadze ma w kieszeni lub w kwitach to kazda jego brednia
      bedzie powaznie traktowana. na razie sie robi zamieszanie a im wiecej
      zamieszania tym lepiej

na spotkanie kulczyk-alganow odpowiadamy spotkaniem giertych-kulczyk

na ciemne szyby merca peczaka odpowiadamy ciemnymi okularami gierycha

na bezprawne aresztowanie modrzejewskiego odpowiada doktor obawami ze jego ten
      sam los spotka

logika tego jest prostacka. co z tego dopoki sejm i rzad jest w reku ukladu
      maf... przepraszam lewicy demokratyznej?
      • homosovieticus jakiś amok, Panie nasze opętał, czy co? 15.11.04, 12:13
        Wierzą, prawie każdemu słowu, usłyszanemu lub wydrukowanemu.
        Panie kochane! żyjemy w czasach ,że tylko czytając miedzy wierszami i łamiąc
        sobie przy tym głowę , możemy prawdy dociekać.:(
    • klip-klap Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 11:51
      Nawet jakby nagral,to nic nie ma. Bo gdyby mial,to Giertych zostalby
      spacyfikowany i siedzial cicho.
      • ayran Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 11:55
        klip-klap napisał:

> Nawet jakby nagral,to nic nie ma. Bo gdyby mial,to Giertych zostalby
        > spacyfikowany i siedzial cicho.

Może w trakcie rozmowy powstal film "Czapka i okulary".
        • witek.bis Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 12:21
          ayran napisał:
          >
          > Może w trakcie rozmowy powstal film "Czapka i okulary".

A odp...cie się od Generała! ;)
          • homosovieticus Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 12:29
            witek.bis napisał:

> ayran napisał:
            > >
            > > Może w trakcie rozmowy powstal film "Czapka i okulary".
            >
            > A odp...cie się od Generała! ;)
            Naiwność polityczna wykluczona.Ogladałem film o "Kisielu" i zapamietałem
            kwestię Adama M. o skutecznym działaniu.
            Pozostaje wiec agentura i to bedzie prawdziwa BOMBA!
            • homosovieticus A jesli okaże się ,że szczerą prawdę o liderach 15.11.04, 15:54
              transformacji ustrojowej, mówiła lista Macierewicza to po UW i nie tylko, smród
              pozostanie i rechot pokoleń!
              Brrrr
          • ayran Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 12:57
            Ano właśnie. Czapka, ciemne okulary - czy Giertych przypadkiem nie przebrał się
            za generała? (bynajmniej nie zakonu Paulinów)
            • witek.bis Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 13:07
              Oczywiście, że nie przypadkiem się przebrał. To świadczy najlepiej o jego
              perfidii i podłości. Ale podszywanie się pod generała marksistów bosych nie
              wyjdzie mu na zdrowie. Odpowiednie zawiadomienie wpłynęło właśnie do
              prokuratury.
              • witek.bis Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 13:09
                Oj, przepraszam! Od jakiegoś czasu oni są już marksistami trzewiczkowymi.
              • szpikulec1 Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha 15.11.04, 13:11
                Giertychowi podmieniono czapke. Czapke niewidke zamieniono mu w ostatniej
                chwili na czapke widke.Prowokacja, drogi Panie.
    • Gość: . Re: Kulczyk chyba nagrał Giertycha IP: *.red / 195.222.54.* 15.11.04, 16:42
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka