Dodaj do ulubionych

Gratuluję "czapki i ciemnych okularów"

14.11.04, 21:29
Asom dziennikarstwa gratuluję wprowadzenia wątku "czapki i ciemnych okularów"
Giertycha, i to w pierwszym zdaniu tekstu, tłustym drukiem. Brawo! Sądząc po
komentarzach na forum, naród to kupił. Okazuje się, że ze wszystkiego można
zrobić nabój. Pal licho, że w programie Kulczyk powiedział inne ciekawe
rzeczy, jak to, że powtórzył swoje oskarżenie o sfałszowanie notatki
Siemiątkowskiego.

To jest` dla dziennikarzy najważniejsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Jestes zla,ze kupilas tania bajke o nieskazitelnym IP: 221.132.39.* 14.11.04, 21:35
      Romciu i dlatego teraz wsciekasz sie na dziennikarzy ?
      • kataryna.kataryna Re: Jestes zla,ze kupilas tania bajke o nieskazit 14.11.04, 21:38
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Romciu i dlatego teraz wsciekasz sie na dziennikarzy ?

Nigdy nie uważałam Giertycha za nieskazitelnego, przeciwnie.
        A na dziennikarzy się nie wściekam, uważam, że to żałosny chwyt dowodzący, że
        mają czytelnika za durnia (co akurat się w dużej mierze sprawdza bo numer
        chwycił).
        • Gość: Czapka Romka zapytanie IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 21:43
          chodzi o to, że nie jest pewne, czy Giertych miał ciemną czapkę i okulary na
          głowie?
          • Gość: Czapka-Romka carramba! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 21:49
            Niezależnie od prawdziwości tudzież niedoniosłości wydarzenia, moim zdaniem to
            jest bardzo zabawne: obrazek Romana G. wymykającego się chyłkiem z Jasnej Góry,
            gdzie przecież raczej nie powinien wstydzić się pokazywać (skoro Oleksy się
            nie wstydził...), z nastawionym kołnierzem prochowca, czarnymi okularami i
            kapeluszem zasłaniającym końskie czoło. Dwumentrowy facet, który stara się
            przemknąć niezauważenie, bo własnie układał się z podejrzanym biznesmenem. Może
            powinien był pożyczyć habit od mnicha?
        • Gość: Jan Re: Jestes zla,ze kupilas tania bajke o nieskazit IP: *.topflash.co.kr / 211.114.178.* 14.11.04, 21:44
          Kobieto, taka maskarade wyeksponowalaby kazda zaangazowana politycznie gazeta w
          kazdym kraju,w ktorym istnieje wolnosc prasy i gospodarka rynkowa. Czy
          wyobrazaz sobie sprzedawcow gazet chociazby w USA korzystajacych z takiej
          gratki ?
    • Gość: franek Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:15
      Chyba nie myślisz, że ten tekst ukaże się w Gazecie w takim właśnie brzmieniu?
      Niespecjalnie sobie to wyobrażam.
      • iza.bella.iza Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 22:23
        To może jakiś totalizator na tę okoliczność uruchomimy:)

p.s. Ja uważam, że Kasia się denerwuje zupełnie niepotrezbnie - przecież to
        news niesamowity, ze jakiś facet chodził pod koniec lata w czapce:))))
        • kataryna.kataryna Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 23:15
          iza.bella.iza napisała:

> To może jakiś totalizator na tę okoliczność uruchomimy:)
          >
          > p.s. Ja uważam, że Kasia się denerwuje zupełnie niepotrezbnie - przecież to
          > news niesamowity, ze jakiś facet chodził pod koniec lata w czapce:))))

O tym nie pomyślałam :))) Psychol :)))
          Fajnie, że wracasz :)))
          • Gość: Czapka-Romka p.s. IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 23:17
            ja też się cieszę.
          • iza.bella.iza Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 23:27
            kataryna.kataryna napisała:

> iza.bella.iza napisała:
            >
            > > To może jakiś totalizator na tę okoliczność uruchomimy:)
            > >
            > > p.s. Ja uważam, że Kasia się denerwuje zupełnie niepotrezbnie - przecież
            > to
            > > news niesamowity, ze jakiś facet chodził pod koniec lata w czapce:))))
            >
            >
            > O tym nie pomyślałam :))) Psychol :)))

No właśnie! Pewnie jeszcze się okaże, że to była kraciasta cyklistówka albo
            różowa szlafmyca z kutasikiem i Kulczyk ma to na zdjęciu, które oczywiście
            pokaże komisji.

> Fajnie, że wracasz :)))

Tak wpadam na chwilę, bo mnie prowokujesz nieustannie:)))
            Pozdrawiam.
            • kataryna.kataryna Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 23:35
              iza.bella.iza napisała:

> No właśnie! Pewnie jeszcze się okaże, że to była kraciasta cyklistówka albo
              > różowa szlafmyca z kutasikiem i Kulczyk ma to na zdjęciu, które oczywiście
              > pokaże komisji.

No i nawet bym sie nie dziwila, że go ta różowa szlafmyca wystraszyła :)
              A pan doktor tak sie tajemniczo usmiechał jak mowił o tych dowodach, Rywin też
              cos obiecywał i do tej pory szuka.
              • iza.bella.iza Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 23:38
                kataryna.kataryna napisała:

> No i nawet bym sie nie dziwila, że go ta różowa szlafmyca wystraszyła :)

I pewnie Romek straszył Kulczyka, że mu taką samą w prezencie przyśle i słowa
                dotrzymał. A więc napierw groził, a potem spełnił:)

> A pan doktor tak sie tajemniczo usmiechał jak mowił o tych dowodach, Rywin
                też
                > cos obiecywał i do tej pory szuka.

Pewnie u tego samego notariusza w depozyt oddali:)

• kataryna.kataryna Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" 14.11.04, 23:18
        Gość portalu: franek napisał(a):

> Chyba nie myślisz, że ten tekst ukaże się w Gazecie w takim właśnie
        brzmieniu?
        > Niespecjalnie sobie to wyobrażam.

Franek, nie wiem jak Ci to powiedzieć...

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2391699.html
        • Gość: franek Re: Gratuluję "czapki i ciemnych okularów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:41
          No i co ja mam powiedzieć? Może tyle, że teraz to przynajmniej wygląda na jakiś
          żart, a wcześniej było zupełnie na poważnie. Postęp jest :)
    • bush_w_wodzie kontekst 14.11.04, 22:27
      tak. okazuje sie na przyklad ze "propozycja giertycha" to wynikla panu doktorowi
      z kontekstu. poszedl do prokuratury bo sie domysla ze byl szantazowany

tymczasem oskarzenie urzednika polskiego rzadu o falszerstwo i o mowienie
      nieprawdy pod przysiega to jest bardzo powazne oskarzenie. jelsi siemiatkowski
      jest winien to ma 10 lat niewyjete. jesli niewinien to jest publiczne
      oszczerstwo wobec funkcjonariusza panstwowego - czy to aby nie jest karalne?
      • kataryna.kataryna Re: kontekst 14.11.04, 23:27
        bush_w_wodzie napisał:

> tak. okazuje sie na przyklad ze "propozycja giertycha" to wynikla panu
        doktorow
        > i
        > z kontekstu. poszedl do prokuratury bo sie domysla ze byl szantazowany

Ale wcześnie, dwa tygodnie temu, chciał się ponownie spotkać z Giertychem,
        pewnie aby sie upewnić co do tych domysłów :)

> tymczasem oskarzenie urzednika polskiego rzadu o falszerstwo i o mowienie
        > nieprawdy pod przysiega to jest bardzo powazne oskarzenie. jelsi siemiatkowski
        > jest winien to ma 10 lat niewyjete.

Tu będzie cała masa zarzutów. I łatwych do sprawdzenia. Siemiątkowski nie jest
        idiotą. Poza tym jest jeszcze Miller i Barcikowski, obu Kulczyk tez coś mówił a
        Barcikowski ma nawet notatkę. No i Borowski. W marcu to on powiedział
        Kaczmarkowi, że autorem plotek o łapówce jest Kulczyk. No sorry, ale nie wiem
        jak Kulczyk chce się z tego wykaraskać.

jesli niewinien to jest publiczne
        > oszczerstwo wobec funkcjonariusza panstwowego - czy to aby nie jest
        karalne?

Oczywiscie, że za takie cos Siemiątkowski może go spokojnie pozwać.

PS. Taka próbka kulczenia. Oto co Kulczyk powiedział Olejnik o dwóch gościach z
        którymi przyleciał z Polski.

Monika Olejnik: ...w sprawie panów Żagla i Kuny. Panów, którzy stworzyli
        miejsce pracy, użyję takiego kolokwializmu, panu Ałganowowi czy byli na tym
        spotkaniu?
        Jan Kulczyk: Ja tych panów nie zapraszałem na spotkanie.
        Monika Olejnik: Ale przyszli?
        Jan Kulczyk: Przyszedł z nimi pan... oni doszli do spotkania z zaproszenia pana
        Ałganowa. W związku z powyższym to nie ja ich zapraszałem.

Ale oczywiście to pikuś, skupmy się na Giertychu.
        • bush_w_wodzie co ma zrobic giertych 14.11.04, 23:36
          oczywiscie popelnil dwa bledy. spotkal sie z kulczykiem potajemnie i potem nie
          mowil o tym prawdy

wyglada na to ze nic wiecej tam nie bylo. wobec tego giertych powinien utwardzic
          linie i zajac sie meritum. a sldecja niech wrzeszczy
          • iza.bella.iza Re: co ma zrobic giertych 14.11.04, 23:40
            bush_w_wodzie napisał:

> oczywiscie popelnil dwa bledy. spotkal sie z kulczykiem potajemnie i potem nie
            > mowil o tym prawdy
            >
            > wyglada na to ze nic wiecej tam nie bylo. wobec tego giertych powinien
            utwardzi
            > c
            > linie i zajac sie meritum. a sldecja niech wrzeszczy

nic dodać, nic ująć
            • Gość: czapkaromka Re: co ma zrobic giertych IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 23:43
              nic ująć, nic dodać. Może poza tym, że intencje Giertycha wcale nie muszą być
              szlachetniejsze niż Kulczyka.
              • iza.bella.iza Re: co ma zrobic giertych 14.11.04, 23:47
                Gość portalu: czapkaromka napisał(a):

> nic ująć, nic dodać. Może poza tym, że intencje Giertycha wcale nie muszą być
                > szlachetniejsze niż Kulczyka.

piękny sylogizm:)
              • bush_w_wodzie Re: co ma zrobic giertych 14.11.04, 23:54
                Gość portalu: czapkaromka napisał(a):

> nic ująć, nic dodać. Może poza tym, że intencje Giertycha wcale nie muszą być
                > szlachetniejsze niż Kulczyka.

politykow warto popierac nie za ich intencje tylko dlatego ze ich dzialania
                sluza dobrej sprawie

na pewno intencje giertycha w czesci sa "niskie" (zdobycie slawy i popularnosci
                przylozenie wrogom politycznym). w jakiej czesci - to trudno powiedziec. wszyscy
                sie chyba jednak zgadzamy ze ilosc faktow laczacych srodowisko sld ze sprawa
                orlenu jest zastraszajaca i trzeba to koniecznie wyjasnic. dla dobra panstwa.

w tej sytuacji giertych dziala na rzecz dobra panstwa bo chce ustalic i ujawnic
                nieprawidlowosci a srodowisko sld-owskie torpeduje prace komisji i za wszelka
                cene chroni kumpli (przywodcow?). nie mam watpliwosci po czyjej stronie stanac w
                tym sporze
                • wartburg4 Re: co ma zrobic giertych 15.11.04, 00:00
                  bush_w_wodzie napisał:

> Gość portalu: czapkaromka napisał(a):
                  >
                  > wszyscy
                  > sie chyba jednak zgadzamy ze ilosc faktow laczacych srodowisko sld ze sprawa
                  > orlenu jest zastraszajaca i trzeba to koniecznie wyjasnic. dla dobra panstwa.
                  >
                  > w tej sytuacji giertych dziala na rzecz dobra panstwa bo chce ustalic i
                  ujawnic
                  > nieprawidlowosci a srodowisko sld-owskie torpeduje prace komisji i za wszelka
                  > cene chroni kumpli (przywodcow?). nie mam watpliwosci po czyjej stronie
                  stanac w tym sporze

Też tak to widzę. Nagonka na Gierycha ma na celu zdyskredytowanie komisji
                  śledczej i tym samym służy zacieraniu prawdy.
    • szpikulec1 To dopiero poczatki 14.11.04, 23:07
      To dopiero poczatki, SLD, przechodzi powoli do kontrataku, a z nia
      zaprzyjaznione jej media, albo jak wolisz zwiazane w ten czy inny sposob .

Najgorsze przed nami, bo przeciez to ze ujawnia sie wylacznie afery zwiazane z
      obozem SLD, i nie wykorzystuje wiedzy, ogromnej wiedzy posiadanej przez Dwor
      Olka, azeby kontratakowac opozycje, to nie przypadek.Wiedz te trzyma sie na
      lepsza okazje(wybory).

Dzisiaj, SLD sie w pewien sposob oczyszcza( a przynajmniej wykorzystuje afery
      wokol niej),opozycje zaatakuja przed wyborami, jak narazie nie ujawniaja
      bilingow, czy innych tego typu informacji( notataek itp itd) jakie zapewne
      posiadaja na temat niektorych poslow, czy innych osob zwiazanych z szeroko
      pojeta opozycja.

Czy elektorat przetrzyma te probe, i nie dojdzie do wniosku ze wszyscy sa tego
      samego warci co spowoduje niska frekwencje wyborcza, i umozliwi lewicy na dobry
      wynik ?

To MILCZENIE lewicy na temat tych osob z prawicy, ktore maja cos na sumieniu,
      jest bardzo niepokojace, a zarazem "profesjonalne".
      Atak - lepszy od tego na Gietrycha( spotkanie z Kulczykiem), nastapi.

Badzmy przygotowani, na niejedna niespodzianke.

Ponawiam pytanie :
      Czy elektorat to przetrzyma, i czy nie zmieni obecnych orientacji( prawicowych)?

pzdr
      • Gość: qazik Re: To dopiero poczatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:09
        jak jarosław kaczyński zmienił orientację, to nie widzę powodu, dla którego nie
        miał by robić tego elektorat
        • szpikulec1 Re: To dopiero poczatki 14.11.04, 23:14
          Jezeli nie widzisz powodu, to pomimo to postaraj sie zanim nie bedzie dla
          Ciebie za pozno, i pomodl sie juz dzisiaj do Bozi, zeby rozumu nie odebrala i
          pozwolila Ci swiadomie glosowac na prawice.

pzdr
          • Gość: Henryk Re: To dopiero poczatki IP: 82.160.16.* 14.11.04, 23:46
            -"..pomodl sie juz dzisiaj do Bozi, zeby rozumu nie odebrala i pozwolila Ci swiadomie glosowac na prawice."

Świadomie głosować na prawicę(polską)?, musiałaby mi(Henrykowi) Bozia chyba rozum odebrać :)
    • Gość: chala Romcia ma ijemne IQ i a okulary to do gej baru IP: 68.214.178.* 14.11.04, 23:24
      uzywala. Zapomniala sie panienka.
      Romcia- masz na bilet powrotny do nikad?
    • Gość: Czapka-Romka a gdyby tak IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 23:32
      Kulczyk zaczął mówić prawdę? Nie zgrywam się, piszę serio. Może któryś z jego
      doradców powie mu, że mówienie prawdy to najlepsza strategia, zanim Kulczyk
      utonie po uszy w kłamstwach? To by była niespodzianka.
      • iza.bella.iza Re: a gdyby tak 14.11.04, 23:35
        Gość portalu: Czapka-Romka napisał(a):

> Kulczyk zaczął mówić prawdę? Nie zgrywam się, piszę serio. Może któryś z jego
        > doradców powie mu, że mówienie prawdy to najlepsza strategia, zanim Kulczyk
        > utonie po uszy w kłamstwach? To by była niespodzianka.

W oczekiwaniu na niespodziankę proponuję pokolorować faceta w czapce i
        okularach (obrazek nr 1)

baltazar-gabka.pl/kolorowanki.htm
        • Gość: Czapka-Romka :( IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.11.04, 23:40
          to jakiś ruch quasi-intelektualny, którego ja w żaden sposób pojąć nie mogę, a
          i rysować po ekranie nie potrafię. Ale dziękuję, carramba :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka